Aret Bey konuyu bu başlığa siz mi taşıdınız bilmiyorum ama böylesi daha da güzel olmuş bence. Böylesi sizce de daha güzel değil mi. Bu arada dün amacım sizi incitmek değildi. Taraf olarak da tepki koymadım. Siz cevap yazınca size karşı yazmış gibi oldum ama amaç bu değildi. Limitler konusunda çok duyarlıyım ben de ve yaşama şansı olup da limit altı olan balıkları (%99 eve boş dönsem de) geri suya iade ediyorum. Büyükçekmece civarında avlandığım için de sizler gibi sık ve bol balık tutamıyoruz. Buna rağmen hiç taviz vermedim. Anlayacağınız taraf olunacaksa her zaman limitlere uyan tarafta olurum. Bu siteden de en çok bilgi ve teknik konularında faydalanıyorum, mera konusunda siteye uyarak hiç hareket etmedim. Forumu okuma amacım İstanbul çevresindeki balık durumu hakkında bilgim olsun diyedir, mera açıklamaya da hiç gerek yok. Saygılar.
Çok güzeL haraketLer bunLar.. Örnek davranıştan doLayıda ayrıca tebrik ve teşekkür ederim.. Daha bereketLi avLarın daim oLsun afiyet oLsun
İhsan Bey ben taşımadım, moderatörümüz sağolsun taşımış. Bizim üye olarak mesajları başka yere taşıma imkanımız yok, bize bir şey söylendiğinde de cevabı ister istemez aynı sayfaya yazıyoruz. Yoksa verdiğimiz cevabı kim görür? Raporlar sayfasında da her zaman konu harici yazışmalar olacaktır ancak oradaki sorun çok temel bir sorun. Sirkülere saygı gösterilip sirkülere uymayan avlar rapor edilmemeli. Bakın İstanbul kıyı raporları sayfası 1 milyondan fazla kere görüntülenmiş. Az bir rakam mı? Demek ki Türkiye'de balıkçılıkla kıyısından köşesinden ilgilenen kim varsa bu sayfaya bakmış. Orada ben sirküleri takmam kendi limitimi kendim belirlerim diyen kişilerin bulunması çok kötü bir örnektir. Vicdani sirküler diye bir şey uydurmuşlar. Ne demek vicdani sirküler? Vicdani sirküler dediğiniz limitler devletin yayınladığı sirkülerdekilerden daha büyükse buna şapka çıkartırım ama adam gelmiş devletin sirküleri 20 cm. benim vicdani sirkülerim 17 cm.'dir diyor. Böyle bir mantık olabilir mi? Ben bu kuralı sallamıyorum demenin Arapça'sı. Tartışmalar genel olarak buradan kaynaklanıyor. Saygılar.
Burada devletin belirlediği limitler bile çoğu yerde yetersiz kalıyor, bilimsel veriler bazı balıkların limitlerinin daha da arttırılması gerektiği yönünde ama bu da bir şeydir. Bu arada dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama sözkonusu "vicdani sirkülerli" arkadaş forumdan uzaklaştırılmış zaten. En azından burada kötü örnek olmayacak. Neyse sizin de vaktinizi fazlaca çaldım sanırım rasgelsin. Saygılar.
Ali mi? Zannetmiyorum uzaklaştırıldığını, gruptan uzaklaştırmak son çare olarak kullanılan bir yöntemdir.
Aretcim, buraya yazayım dedim. Malum, millet rapor sayfasına yazınca kızıyor. Bu arada bana abi demeyin yahu! Tamam kafamız kel ama kendimi hiç ağabey gibi hissetmiyorum. Evet, 9 cm sahte ile 5 cm sahtenin ulaştığı mesafe arasında oldukça ciddi bir fark var. O nedenle bende son av denemelerinde 6-7 cm lik sahtelere yöneldim.
Çapari ile bir kilo kadar yakaladım öğle saatlerinde ama oradan geçen bir tanıdığa verdim. Sadece şu babayı çinekoplarla birlikte ızgaraya yatırdım Pek sık gelmiyor böyle istavritler.
Sorma ya diğer istavritler tam boy, bu ise 22 cm. olmuş, çaparide 4-5 tane çekiyorum diye çektim, tek başına bu takoz çıkınca şaşırdım Bazen 5 cm'lik rapalaya da atlıyor bu boy istavritler.