Arkadaşlar hepimiz az çok artık bilinçlendik ve bazı şeyleri çok güzel kavradık. Kendi adıma bugüne kadar ne kadar yanlış avlar yaptığımı ve ne balıkları heba ettiğimi düşünüyorum. Fakat bir kaç senedir forum sayesinde bir çok şeyi öğrendik, öğreniyoruz ve de öğretiyoruz avlaklarda. Fakat bizler amatör avcılarız, olta ile genelde kıyıdan avlanırız. İstanbulda kıyıdan av yapan arkadaşların %70'i acemi ve hevesli. Dolayısıyla bu arkadaşlar çok fazla bir balık alamadan bir çok takım kaybetmekte ve bu takımlarla uğraşmaktan doğru düzgün balık yakalayamamakta. Geri kalan biraz uzman arkadaşlar ise belli bir tecrübe sahibi olduğundan kuralları daha iyi analiz etmekte ve o şekilde av yapmaktadır. Asıl balık neslini kurutan kıyı avcıları değildir. Bunların oranı %1 bile değildir emin olunuz. 1 Gırgır 1 günde Tüm kıyı balıkçıların 1 ayda tuttuğu balıktan fazla bir katliam veya limit altı balık heba etmektedir. Kaldı ki kaç gırgır var İstanbulda siz düşünün. Bir Matematikçi olarak benim için bunları hesaplamak zor değil. Bizle birbirimize destek olmalıyız. 1 cm eksik-fazla oldu diye kimseyi kırmamalı, tartışmamalıyız boşuna. Kimsenin elinde metre ile ava gittiği yok, her tuttuğu balığı ölçüp 1-2 cm için kayıt tutmaz. Ben herkesin vicdani bir limiti olduğunu düşünüyorum, asıl sirkülere yaklaşan bu değerler o kadar da önemli olmasa gerek biz kıyıcılar için. Bakın bu sene Devletin aldığı kararlar,medya ve bazı büyük marketlerin ve bizlerinde desteği ile bilinç oluşmaya başladı ve bu sene çinekoplar bayağı çoğaldı. Geçen sene nasıldı hatırlayalım, deniz kurumuştu adeta. Çünkü 10 cm lik balıkları Çinekop diye satan, tutan çoktu, artık yok. Ben daima pozitif düşünmeyi severim, gitgide daha iyi olacak ve seneye bunun meyvalarını koca koca Kofana tutarak yiyeceğiz hep birlikte ve bir kaç sene sonra da %95 herkez bilinçlenecek. Bu işten de en karlı çıkanlar Gırgır sahipleri ve satıcılar olacak, onlarında yüzü gülecektir. Artık bizde gereksiz yere 1-2 cm için birbirimize düşmeyelim. Benimde bazen tutuğum oldu bunları fakat çok yara aldığı için denize iade etmedim, edemedim. Fakat bunu da raporumda belirtmedim, sakladım alt taraflara, herkesin herşeyi bilmesi gerekmez öyle değil mi? Fakat bilinçli olarak bununla mücadele eden arkadaşlarında bile bile limit altı balık fotolarını buraya koyacağını sanmam. Uzun bir yazı oldu, bunlar kendi düşüncelerim ve inandığım şeyler. Katılan olur-olmaz orası ayrı. Herkese kardeşlik, hoşgörü , güzel ve zevkli avlar dilerim. Saygılarımla...
Murat bey, yazı uzun ama bizim gibi düşünenler için oldukça kısa ve güzel bir özet olmuş. Hazıra konuyor ve aynı fikirleri paylaştığımı ifade ediyorum.
İhsan Bey biz rapor sunuyoruz gördüğünüz gibi, böyle taraflar saçma sapan tartışıyor demekle olmaz. Üye olduğunuz bir yıl içerisinde yazdığınız mesaj sayısına bir bakalım. Görülen o ki birşey paylaşmadan sırf haber almak peşindesiniz. Sizin bir yılda yazdığınız mesajı ben belki bir günde yazıyorum. Yazdığım mesajlarda bana karşı bir sataşma varsa da bunu cevaplamak en doğal hakkım, limit altı avları övünerek raporlayanlara tepki göstermek de hakkım. Madem siz forumu sadece bilgi almak için kullanıyorsunuz, bu mesajları görmeye de bir zahmet katlanıverin lütfen.
Vay vay vay.. Ekip neler yapmış yahu Aret güzel avına ve örnek davranışına kocaman bir tebrik de benden Ammaaaa. Böyle bir ekip kurup bana haber vermeden balığa gidiyorsunuzya alacağınız olsun bundan sonraki avınızda takipcinizim başta Kadem olmak üzere herbirinizin rapalalarını kösteklerini sandaldan birer birer toplayacağım
Gayet net bir biçimde belirtmişsiniz. Söylenecek başka bir kelime yok. Bu arada simanız bana hiç yabancı gelmiyor 3-5 gündür nereden tanıyorum diye kafama takıldınız.
TEBRİK EDİYORUM...! Murat Bey, gerçekten hislerimize tercuman oldunuz. Size katılmamak mümkün değil. Biraz sabır ve mücadele daha bilinçli bir balık sever topluluğu oluşturacaktır.Sizin yazınız ve benzerlerini hep mutluluk ifademizle okuyoruz. Kaleminiz elinizden düşmesin..... Saygı ve Sevgilerimle,
Aret Bey sunduğunuz raporlar için hiç bir şey söylemedim zaten, ama dikkat edin kaç gündür tartışıyorsunuz aynı konuyu. Bir gün Onlar sizi suçluyor öbür gün Siz Onları ve bu kısır döngü halinde gidiyor. "Görülen o ki birşey paylaşmadan sırf haber almak peşindesiniz." demişsiniz, ben haber alsam da işime yaramıyor zaten. Avlandığınız yerleri de yazdığınızı hiç görmedim, yazsanız da birşey değişmez boğaza gelme şansım yılda 3-5'i aşmıyor. O zamanlarda da merak etmeyin sizin gibi düşünen birinden yardım almam. Kendime göre en uygun yere geçer öyle avlanırım. Eve boş dönmekten de gocunmam. Ayrıca karşınızdaki insanın balık tutmaya yeni başladığını da düşünürseniz paylaşacak bir şeyi olmadığını anlarsınız belki. Çünkü paylaşmak için heybenin dolu olması gerekir!!! Emin olun verimli bir mera bulsam hiç de saklamam, sizin de yararlanmanız için paylaşırım. Mesajın başında mesaj sayısıyla paylaşımları kıyaslıyorsunuz ama dikkat edin mesaj sayısı ile paylaşım aynı şey değil. Çok mesaj bazen sadece tebrik mesajı olabiliyor. Ne paylaştığınız da önemli yani, benden çok mesaj beklemeyin. "limit altı avları övünerek raporlayanlara tepki göstermek de hakkım" bu konuda haklısınız ama bir şartla, o da sizin de limit altı avlanmamanız koşuluyla avlanıyorsanız daha önce size sataşmış biri bile olsa hakkınız yok (benim kişisel fikrim) Son olarak bu forumda sizin ne kadar hakkınız varsa benim de hakkım var, tuttuğunuz balık sayısı ve paylaştığınız av sayısı benim 1000 katım bile olsa bu forumda sizi üstün kılmıyor, istediğinizi yapma ayrıcalığı vermiyor. kibirlenme hakkı vermiyor. Kıyı raporları polemik yeri değil ve ne ben ne de başkaları sizin polemiklerinizi bu başlık altında izlemek zorunda değiliz. Bakın tekrar ifade ediyorum benim karşı olduğum konu polemiğinizin yerinin burası olmadığı başka bir başlık altında açarsınız isterseniz bütün gün birbirinize sataşın ama burada değil. Buna hakkınız yok. Saygılarımla.
İhsan Bey bu sayfa polemik yeri değil diyorsunuz ancak ikidir siz de bu sayfaya yazıyorsunuz. Neden gidip başka bir konu açıp da yazmadınız? Gördüğünüz gibi size bir şey söylendiğinde veya gördüğünüzle ilgili bir şey söylemek ihitiyacı duyduğunuzda yazılan yer burası. Şimdi kıyı raporlarına bakmak için bu sayfaya gelen insanlar bu yazışmaları okuyacak. Hala konuyu birbirmize sataşmak olarak değerlendiriyorsunuz. Haftasonu için rapor göndermiş olan 2-3 kişi varsa biri de benim zaten. Adam gelmiş benim sirkülere uygun raporumu eleştiriyor, cevap vermeyelim mi? Zaten ben cevap vermedim ama arkadaşlar dayanamamış gözleriyle gördüklerini yazmışlar, çoğu da benim daha önce herhangi bir şey yazışmadığım insanlardır. Bu kısır döngüyü yaratan kişi belli, adam uzun süredir ısrarla limitaltı balık raporu veriyor. Sirkülere uymadığını açıkça beyan ederek kötü örnek oluyor. Uyaranları balık tutamadığı için kıskançlık yapmakla suçluyor, aşağılıyor, bugün de gelmiş benim raporumdaki balıkların 17-18 cm olduğunu iddia ederek yine ortalığı karıştırıyor. Bu tip ortamlarda kısırdöngülerin sürmesinin en büyük sebebi sizin gibi bir tartışma gördüğünde haklı haksız demeden her iki tarafı da eleştiren, haklıyı haksızı aynı kefeye koyanlardır. Burada limit altı balıkların raporlandığını görmek istemiyoruz, eğer devam ederse siz de her gün bu tartışmaları okursunuz. Denizlerdeki balıklar sizin buradan alacağınız haberlerden çok daha değerlidir.
zaten bir kaç konu harici hiç kullanılmıyor gibi bir şey bir kaç hafta önce bir makina danışacaktım makinalar adlı konuya 1 hafta baktıp cevap bile yazmadı kimse tiwit gibi bir şey oldu bu olay:laughing:
Beyler, bir arkadaş rapor gönderiyor ve bunun üzerine ona bir sataşma oluyor.Onun üzerine muhatabıda cevabını veriyor, isteyende bu konudaki düşüncelerini açıklıyor.Size nerde ithamda bulunulursa, sizde orda cevap verme hakkına sahip olursunuz.Moderatörde gerekiyorsa müdahale eder, konuyu ya başka yere taşır yada tüm mesajları siler.Bu konudaki tarafsızlığı ve duyarlılığı herkesçe malumdur.Benim şahsi düşüncem şudur ki; raporu veren Aret arkadaşı hiç tanımam, sadece paylaşımlarına şahit oldum.Kendisinin limitlerle ve tebliğle ilgili söylemleri belliyken, limit altı balıklardan bir rapor geçmesi için aklını yitirmiş olması lazım diye düşünüyorum.Ayrıca limit altı balık aldığını ve bundan sonrada alacağını söyleyen birindende böyle bir eleştiriye uğramasıda manidardır.Umarım birgün, kanunlara, limitlere ve tebliğe uygun kıyı balıkçılarının sayısı artar, saygılarımla....
Tebrikler Aret. Tartışmaları okudumda...Kaç tane balık saldığına ben şahidim... Dediğim gibi en güzeli balığını tutacaksın, resim, rapor vs. koymayacaksın. Böylece kafanda rahat olacak...
Bu gidişle kimse rapor yayınlamayacak, Allah'ın bildiğini kuldan niye saklayalım. O eleştiri yapan arkadaşların bir çoğu aynı balıkları alsalar direk kovaya atarlar. Alacağımız 3-5 balık, insanların burnundan getirmeyelim lütfen.
Aslında amacım yeni bir polemik yaratmak değil, sadece bunun son bulmasını istiyordum. Daha önce de söyledim buradan alacağım haberlerle hareket etmiyorum. Kimin haklı kimin haksız olduğu zaten 2. 3. mesajda belli oluyor. Neyse ben de uzatmak istemiyorum, dediğiniz gibi burayı daha fazla meşgul etmeyeyim. Bu konudaki son mesajım olacak cevap vermek isterseniz özelden yazabilirsiniz. Ben de özelden cevap yazarım. Ya da dediğiniz gibi yeni bir konu açarız "Burada limit altı balıkların raporlandığını görmek istemiyoruz" aynı fikirdeyim...
Sonuna kadar katılıyorum.Eskiden ben de elimden geldiğince rapor yazıyordum ama artık yazmıyorum.Her hafta balığa da gidiyorum,hemen hemen her gün boğazda ne var ne yok haberini de alıyorum.Gereksiz yere tartışmalar,atışmalar,msn gibi muhabbetler uzuyor da uzuyor.Bu da keyif vermiyor.Zaten dikkat ederseniz o eski üstadlar bile geri çekildiler artık.Bu arada boğazda her yer balık yapıyor,ancak bugün durulacak gibi değildi,çok rüzgar vardı Herkese rastgele.
arkadaşlar konuyu fazla uzatmayalım olabilir ama en azından bundan sonra inşallah olmaz hepimizin olmuştur aret arkadaşımız kendisi bu konularda gayet duyarlıdır.... birbirirmize köstek olmak yerine destek olalım olurda yanlışımız olursa hatırlatarak kimsenin kalbini kırmayalım lütfen..........