bursadan güzel bir turna

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında muratsivri tarafından paylaşıldı.

1. aydın karakaya

aydın karakaya Aydın KARAKAYA

En İyi Avı:
    sazan 12 kg
    Çok güzel bir turna,tebrikler

2. ahmetmor

ahmetmor Alp Berk

Bursa'daki çeşitli av malzemecilerinde buna benzer/bu kaşıklar var. Bunlar efsanelişmiş ve unutulmaya yüz tutmuş çeşitli kaşık markalarının model alındığı, yarı amatör yarı profesyonel üretim olup; gerçekten Bursa civarındaki tatlısu balıkçılığında kullanılmakta ve verim alınmaktadır. Hatta o bahsettiğiniz fosforlu kaşığı gördüm ve bununla akşam karanlığında turna tutulduğunu duydum. Genel de deniz balıkçılığıyla uğraşan biri olarak pek heves etmedim, ama her sene turna sezonunun başında yaşadığım heveslenmeye tekrar kapılırsam inşallah bu bahar denerim.

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    sadece resimden ibaret raporlar.resim mi görmek istiyorlar:)
    iyi o zaman balıkçı haline uğrayan en kral boy balıklar ile poz alsın buraya atsın resmini:)
    değişen birşey yokidk
    okuyucu misina araştırması yapıyordur,balığın büyüklüğü onu o yöne iter.makina kamış araştırıyordur onuda listesine katar..sahte araştırıyordur onuda öğrenmiş olur vs vs..burası paylaşım sitesi :)

diğer bir konu balıkçı taktiğidir.genelinde yer belirtilmesi kaçınılmaz olursa av saati farklı şekilde dinlendirilir..hedef zamanı şaşırtmak için..
    avın boyunu kilosunu saklıyan av saatini saklaması doğaldır kardeşim:)

diğer bir konu tüm balıkçılar tarafından bilinen birşeydir,,balık en çok sabah suyunda av verir..peşinden ikindi vakti av vermiye başlar.sabah suyuna göre biraz daha kısır geçer.avcı balık avı..
    öğle sıcağında büyük balık avı nadir görülen bir vakadır kıyıdan...

amcanın durduğu yeri tanıyan biri..güneş ışığının doğudan mı yoksa batıdan geldiğini nin hesabını çok kolay yapabilir:)

son olarak.. kıyıya yaklaşan büyük balık, makina ile mi yoksa misina elle tutularak çekilirse daha sağlıklı olur:confused:

cevap veriyorum:) kıyıya yaklaşan iri balık el ile tutulup çekilirse..daha sağlıklı olur..

buna doğal kalama denir..balığın ani kafa atışına göre ani derecede misinayı salıp tekrar toplamak,balıkçı için büyük avantajdır.balığın direncini kırar..bu şekilde kalaması açık makinaya göre daha sağlıklı çekilmiş olur..bu şekilde balığı ayaklarınızın ucuna kadar getirebilirsiniz,kamışlı yöntemde böyle bu işlem çok daha zordur,kamışlı takımla çekilirken misina titreşim iletir,buda balığın daha hırşın davranmasına neden olur :)
    amcamda işi biliyormuş:)

4. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    O an elime hangisi geçti ise
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    3cm lik kaya balığı :)
    Benim söylediklerimden herşey resimden ibarettir sonucumu çıkmış. Aslında öyle demek istemedim di. :)

Kişinin yıllar boyu verdiği emekler,harcadığı paralar,ve fedakarlıklar sonucu edindiği tecrübeyi burda bir çırpıda açıklaması,balıkçılık adına büyük fedakarlık olurdu.
    Şimdi bu amcamın bu balığı nasıl tuttuğunu bana öğretmesi için,sırlarını vermesi için minimum 5 yıl çantasını taşır,yemeğini hazırlardım

5. bilal07

bilal07 bilal

Favori Kamış:
    shimano
    En İyi Avı:
    lagos 8 kg
    dinamitle mi alınmış :p

6. denizleri aşta gel

denizleri aşta gel ONUR

Yorumları okurken Sherlock holmes geldi aklıma :D

7. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Öncelikle tebrikler.. ben balığın göründüğü kadar büyük olmadığını düşünüyorum.. resim çekerken balığı öne uzatıp makinayıda balığın dibine sokarsanız çinekoplarınızıda kofana diye tanıtabilirsiniz ;)

bu turna ilk bakışta 110cm 8kilo turna gibi duruyor ama göz yanılması boyu 75cm max 5kg luk güzel bir turna..

Avlak yerini yazmazsınız ama boy kilo vermezseniz herkes böyle sallar tutar ..

Rasgele..

8. betaserc0101

betaserc0101 murat

En İyi Avı:
    85 cm turna
    adamın gölgesi var balığın gölgesi yok montaj bu biraz daha dikkatli bakarsanız

9. boranersoy

boranersoy Boran ERSOY

Favori Kamış:
    Shimano Vengeance MH 240
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 4000 VI
    En İyi Avı:
    42 cm. 1.250 Kg Perch
    Bana kalırsa üzerinde oynanmışa benzemiyor. Bu kanıya varmamın sebebi ise balığın üzerindeki otlar. Balığa yapışıp dışarı doğru çıkan otları bilgisayarda kesip yapıştırmak pek de kolay değildir. Bence buradaki yanlış anlaşılmanın sebebi balığın kameraya yakın tutulması, ve buna bağlı olarak da parlaklığının balığı elinde tutan kişiye göre daha fazla olması.

10. kerempek

kerempek kerem

Anlamsız...

Bu tip raporlar benim için bir şey ifade etmiyor. Birisi gitmiş ve büyük bir balık yakalamış o kadar. Başka da bir bilgi yok. Hadi balıkçılık ile ilgili bilgi vermiyorsun bari avın hikayesi olsun.

Benim için yurt dışında 100 kiloluk köpek balığı yakalayan adamın resmine bakmaktan bir farkı yok bu resme bakmanın. En azından bir hikaye,misina kalınlığı,kamış türü,makina ve kaşığın resmi olsaydı anlamlı olurdu.

11. sefatoyer

sefatoyer Sefa

En İyi Avı:
    Levrek 3.400,Kofana 42 cm.,Sazan 7.300,Kaba Lüferler,Palamutlar..
    ne kadar boş adam var bu forumda yahu.
    balıksızlık kafalarına vurmuş,sataşacak yer arıyorlar resmen:)

12. sazan58

sazan58 S.Şeref

:thumb: :yo: :clap2:

13. Deepoltası

Deepoltası Fahrettin

Favori Kamış:
    Alba star 3300
    Favori Makine:
    Alba star
    En İyi Avı:
    Sazan 3 kg civarı
    Gülüyorum...

Yazılan cevaplara ve yorumlara bakıyorum sadece gülüyorum,Turnanın dişinde ufak bir et parçası var sabah güneş saat 08:00-09:00 sularında güneş doğarken balık kahvaltısını yapıyormuş,gölge yok ,adamın parkası şöyle böyle falan filan,bu ne ya ,yok ağla yakalanış yok efendim hikayesi yokmuş herkes avcı herkes dedektif...

14. Deepoltası

Deepoltası Fahrettin

Favori Kamış:
    Alba star 3300
    Favori Makine:
    Alba star
    En İyi Avı:
    Sazan 3 kg civarı
    Gülüyorum...

Yazılan cevaplara ve yorumlara bakıyorum sadece gülüyorum,Turnanın dişinde ufak bir et parçası var sabah güneş saat 08:00-09:00 sularında güneş doğarken balık kahvaltısını yapıyormuş,gölge yok ,adamın parkası şöyle böyle falan filan,bu ne ya ,yok ağla yakalanış yok efendim hikayesi yokmuş herkes avcı herkes dedektif...son iki fikre aynen katılıyorum

15. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    rapor dediğin kendini içine çekecek..burası paylaşım yeri..bu site bu yüzden var..
    amaç paylaşmak...paylaşmıyorsan avını kendine sakla..ortamı germe...

kendi yazdıklarım için konuşuyorum:

bilgisayar başında balık avlıyanlar dan deyiliz...tecrube konuşuyor,öğle vaktinde acemiler atçek yapar!!!

16. KingFish_Lüfer

KingFish_Lüfer

Favori Kamış:
    bir igne yeteri kadar misina olsun yeter gerisini ben hallederim
    En İyi Avı:
    en büyük balıgımı hatırlamıyorum ama varsa deniz kızı yakalamak isterim
    fotoyu koyarak zaten paylaşım yapmış. haaa, sen begenmediysen yorum yapmazsın olur biter...

17. muratbalıkta

muratbalıkta Mrt

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master CX Telesurf 4,30 200gr
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra C14 10000 XSA
    Raporu yazan arkadaş balığı kendi tutmadığını açıkça belirtmiş.Açıkçası kendi tutmadığı balığada rapor yazması biraz zor olur sanırım.Şahsen ben yanımdaki adamın tuttuğu balığın raporunu yazamazdım:) Burdaki olay rapordan çok haber mahiyetinde.

18. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    Raporu yazan arkadaşın yazılanlardan haberi bile yok.. Çocuk açmış konuyu gitmiş, tek kelime de cevap yazmamış, üstüne de her türlü yorum mübahtır.

Yalnız burada başka bir sorun var. Yorumlar yapıcı olmak zorunda değildir, yorumlar yüceltmek zorunda da değildir.

Ayrıca bu yorumlar, alakası olmayan kişilere de yapılmamıştır ki, alakasız insanların alınganlık göstermelerine, gerçekten de ortamı germelerine lüzum da yoktur.

Ben, bazı yorumların, edindiği tecrübesi bilinen kişilerce, yapılması hakkı doğduğuna inanıyorum,

bu siteden birçok insan, şahsi sataşmalara maruz kaldığı için gitmiştir, değerli yorumcular, değerli kalpler ve dostlar bu tarz kavgacı zihniyet yüzünden bu siteden gitmiştir. birini buradan göndermiş olmak bir başarı değildir. kimseyle yarışmıyoruz.

Konuyla ilgili herkesi sükunete davet ediyorum, sayın adminden de, sorulan sorulara bunca zamandır cevap alınamamış, muallakta kalmış, sürtüşmelere deneden olduğundan bu raporun kaldırılmasını talep ediyorum.

19. cheysi

cheysi yavuz

paint terk :) o ağırlıkda bir balığın adamın o şekilde tutması ve balığın üstündeki okadar ot varken adamın kolunda bacagında hiç ot olmaması gölgeler vsvs. daha saymıyım :)

20. erto

erto erol

En İyi Avı:
    turna 6 kg 1mt.
    tebrikler ,kimsenin kimseye yalan borcu yoktur.yalan sölüyorlarsada kendi vicdanları rahatsız olur bu kadar insanı kandırdıkları için.