Bende kendim yapmak isterim ama düğümleri bilmediğimden dolayı yapamıyom süper bir konu ellerine sağlık
Öncelikle teşekkürler çapari akdenizde de iş yaparmı bende bu tip çalışmalar yaptım fakat çapari olsun diye değil "fly" balıkçılığı yaparım diye Türkiye de o kadar bakir yer var ki bu tüyleri belki bir alabalıkta kullanırım demiştim kısmet olmadı.Eğer akdenizde Antalyada da iş yapıyorsa denemek isterim???.Şimdiden teşekkürler.Saygılarımla...
Alpaslan çok güzel bir sunum olmuş ellerine sağlık. Videoyu da kısa zamanda yayınlarsın inşallah, meraklı olan arkadaşlar varsa onlar da denerler böylece. Bundan çok zaman önce ben de malzemelerin fotolarını çekmiştim, o gün bugündür yayınlayacağım hesapta ama oturup da uğraşmaya fırsatım olmadı, fırsatım olduğunda da keyfim olmadı v.s. Ben çapari kullanmıyorum ama çapari yapmayı çok seviyorum. Çok keyifli ve dinlendirici (incik cincik işlerle uğraşmayı sevenler için.) Ben hiç kurdele kullanmadım ama çok kullanan var. Daha ziyade simleri ve simli iplikleri kullanıyorum. Bu arada, genellikle yaptığım çaparileri başkalarına veriyorum, o yanar-döner dediğin beyaz sim bende de var, çok güzel iş yapıyormuş ben denemedim. Gözyaşı diyoruz o sime aklında olsun. Aşağıdakileri de bir dene derim. Bu altın rengi olan sim... Soldaki tel halinde olan simden de, yeşil ipliklerin yanına koyarak çapari hazırlarsan (özellikle koyu yeşille) çok güzel iş yapıyor. Eğer çapari kullanacaksam, ben her zaman koyu yeşil ip + gümüş tel sim kullanıyorum (gelin teli de derler) Bu da kendinden simli ipliklerimden bir örnek. İğneye bağlaması çok rahat. Bağladıktan sonra da, ipliği sarım yönün tersine doğru bir kez parmak uçlarınla çevirirsen, tel tel oluyor.
Yukardaki hariç diğerleri bende mevcutt Ben genellikle Koyu yeşil içine beyaz kırmızı düz sim koyuyorum Beyazın içine kırmızı sim düz Turuncunun içine yeşil korum bunlar vazgeçemediklerim farklı simlerde koyabiliriz ama bunların uyumu başka ...
Alparslan eline emeğine sağlık güzel bir çalışma olmuş çok kişinin işine yarayacaktır. En son denemedim dediğin beyaz yanar döner dediğin sim güzel ve gece güzel çalışıyor. Elimdeki çeşitlerin resimlerini fikir vermesi açısından eklemek isterdim ama makina olmadığı için şuan mümkün değil malesef, ben organzelerin bu şekilde olanlarından değil de daha çok kumaş halinde olanlardan kullanıyorum. Ve bir tane beyaz mor yanarlı bir favorim var malesef bitmek üzere bulamıyorum aynı üründen ne yazık ki
elina sağlık alp, çok güzel bir çalışma olmuş. senin çapari işçiliğini yakinen bilen biri olarak eminimki bir çok kişiye faydası dokunacaktır ben faydalanamıyacağım mesela. nede olsa alpim bana bağlıyor
Tabi nede olsa sultan çocuğu olduğun için çaparilerin ayağına geliyor ama 15 20 güne kadar beni çok arıyacan
Elimin altındaki malzemelerden bir kaçı ve can sıkıntısını atmak için iftar sonrası çay eşliğinde deneme amaçlı bağlanmış bir kaç çapari kösteğini paylaşayım. Bu arada almayı düşününen arkadaşlara makarada sarılı simleri almamalırını tavsiye ederim. Ben zamanında almışım duruyor. Resim kalitesi için kusura bakmayın telefon ile çektim.
super elerine saglik benim cocuklardan dolayi evde yapmam imkansiz ama bahcede tavuk horoz mevcut istersen keser tuylerini yolar sana verebilirim
Çok işime yaradı valla bundan sonra kendi çaparimi yapıcam. Sağol alparslan abi Bizim arkadaş düğümler konusunda profesör ondan rica ederim bana bi kaç düğüm öğretir ve kendi çaparimi yaparım artık. El yapımı olanlar sanki bi daha güzel oluyo gibi baksana resimlere
Bu renklerden iş yaparda asıl bunların bi koyu yeşil olanı var birde onu dene harika balık alıyor ...