Çarşamba - Cumartesi raporu..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Balıkmania tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Vallahi hocam burada biraz tatmin olmak ile alakalı bir durum söz konusu.
    Şimdi mesele lüfer çinekop değil, istavrit bile tuttuğumuzda kimisi ufak mufak dinlemez atar kovaya, kimisi atar denize.
    Balığı tekrar alacağını bilen adam tenezzül etmez ufak balığa.
    Şimdi zaten 2 cm 3 cm sınır altı balıkla mutlu olan adam, balığı zor alan adamdır. Geri atmaz böyle bi neşelenir :) Atmasın zaten koysun kovaya dediğin gibi binlercesi gırgırlar tarafından katledilir iken.

Fakat burada önemli bir kısım var. Uluç abi 22 cm çinekopu atar denize, ben atmam. Sence onunla benim aramdaki fark ne ?

Anladığını düşünüyorum...

2. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

İstavrit - Çinekop yapan bi yer varmı acp ? yarın gitmeyi düşünüyorum.

3. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    ben bir yaprak birde çinekop tuttum ufak diye saldım deniz ana da kıyagını yaptı
    bir tane lüfer tuttum:D

4. Gknkykn

Gknkykn Gökhan

üsküdar beykoz arası şuanda balık tutan varmı ?

5. deePblue

deePblue na

Ben sizi gayet iyi anlıyorum..
    Fakat ben anlaşılmamışım sanırım :)
    dikkat çekmek istediğim nokta tamamen profesyonel avlanan avcılar
    Amatör balıkçı bir kaç cm hesabını yapar veya hiç yapmaz orasını bilemem.
    Fakat bu canavar gırgırlar milletin gözü önünde yasak olan bir şeyi yapabiliyor. hayret ettiğim nokta bu.2-3 akşam önce dostlarımla beraber emirgandan telli babaya kadar geze dolaşa gittik ve öyle noktalar vardıki gırgırda çalışanların telsiz sesini rahatlıkla duyabiliyorduk.o kadar yakınlar kıyıya. Bizim şuan kıyıdan aldığımız balıkları 5te 3ü 20cm altında iken bu adamların çektiği ağların içinin 20cm üzeri olmasını beklemek heralde salaklık olur....
    fakat iş lafa gelince YASAK..
    bende diyorumki yasak falan yok.gırgırlar istediği gibi borularını öttürüyor.

6. GÜZELKAYA

GÜZELKAYA Hüseyin

Favori Kamış:
    Dam
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Eşkina

Kırmızı ışıkta geçmek yasak, emniyet şeridini kullanmak yasak, alkollü araç kullanmak yasak fakat bunlara uymayan bir sürü insan var yani yasak falan yok diyebilirmiyiz.

Bence asıl kendini avutma bu yasak var buyrun resmi gazetede yayınlanan tebliğ ekteki resimde.
    Önce yasağı herkes kendi vicdanlarına yerleştirsin görüyorum ki daha bu bile yok.

By guzelkaya at 2011-10-31

7. 3182

3182

Yeri gelmişken belirteyim herkez çinekop tutulmasına karşı ama istavrit arada kaynıyor. Özellikle rica ediyorum felan yerde KIRAÇA tutuluyor şeklinde raporlama yapmayın. İstavrit de tehlike altında farkında değiliz.

8. kusursuzbuz

kusursuzbuz osman

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    Yayın 10kg.
    Küçük tuttuğun her balığı geri salsan ve bu saldıklarınızın en düşük ihtimalle 10 tane den bir tanesi o sene yumurtlasa popülasyona katkınız olsa seneye daha bereketli avlar yapsak daha fazla hayır dua alsanız...!

9. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35

Aynen katılıyorum.

10. janavar

janavar fatih

Favori Kamış:
    carizma
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    palamut 1,300 kg
    işinize bakın

arkadaşlar benim senin onun veya bir başkasının denize geri iade ettiği balık gırgırlar tarafından yine alıkonuluyor sanki bıraktığın balık yuvaya dönüyorda aman neden alı koydunuz muhabbeti var burda aklısıra bazı arkadaşlar kıyı balığı centilmenliği yapmaya çalışıyor bırakın siz kıyıda saatlerce bu soğukta balık tutmak için kendini harab etmiş arkadaşları kimbilir ne umutla gelmiş ve ne umutlarla bekleyenleri var 1,3 santim küçük tutmuşsun. adam eve eli boşmu gitsin bekleyeni mi üzsün... bilsek bugun küçük balık yarın büyük gelecek gitmeyiz arkadaşlar ama 1 aydır hergün aynı muhabbet unutmayın senin saldığın balık gırıgır ların ağına yolcudur... varsa bir derdiniz imza kampanyası düzenleyin fotolarla belgeleyin usulsüzlüğü hepimiz yanınızdayız ama pc başında küçük balıklada olsa bir tanede olsa mutlu olmuş arkadaşlarımı azarlamaktan utanın.....

11. furunotr

furunotr Haluk

O balıkların gırgır ağlarına yolcu olması; yahut ihtiyacı olanlara dağıtmanız; veya çok fazla uğraşıp tutmuş olmanız hiçbir zaman sizi haklı göstermez ve temize çıkarmaz... Yasal olmuş bir limit var ve buna uymak durumundayız hepimiz... Yok eğer uymuyor isek sonuçlarına da katlanacağız... Ceza kesilmediğine, takibat yapılmadığına göre bu sonuç bu balıkları bir daha tutamamak olacak mantıklı bir şekilde baktığımızda... Çocuklarımıza da bir zamanlar şöyle şöyle balıklar vardı; ama biz sizin mirasınızı haksız yere çatır çatır yedik diye anlatırız herhalde...

Tutmaya devam arkadaşlar; 15-17-19 cm. demeyin; kıraça; küçük; havyarlı demeyin tutun... Tutun ki bir daha tutamayalım...

Eğer derdiniz bir parça et ise gidip tavuk alın; çok daha ucuza, uğraşmadan protein kaynağı; kamış-makina ve takımları da kırıp atıp; ya da gömün gitsin...

Farkındamısınız bilmem ama daha kırkı çıkmamış bebe balıkları tutup katlediyoruz hep birlikte... Bir onbeş gün daha beklense hepsinin limiti tutturacağının da farkında değiliz herhalde...

Ben mi... Benim vicdani sirkülerim var sirküler yazılmadan çok önceleri... O zamanlar lüferden aşağısını tutmazdım; şimdi 20-22 cm. gelenleri iade ediyorum denize...

12. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    arkadaşımız konuyu çok güzel özetlemiş çoğu kişinde bu fikirde olduğunu umut ediyorum....

13. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    Oltayla tutulan balık bitmez, asıl balığı gırgırlar bitiriyor. gırgırları boğazdan çekseler isteyen 10 cm lik yakalasın isteyen 30 cm lik balık yakalasın oltayla bu balığı tüketemessiniz. ama gırgırlar 5 cm balığı da alır 30 cm bbalığı da. istedikleri kadar çinekop satışını yasaklasınlar , boy limiti koysunlar hatta belediye takip etsin bu balık yine ağlara takılıcak. belediye bu arada çok sayıda çinekop kasasına el koymuş birkaç yerde. balıkları bir kaç hayır kurumuna dağitmişlar Allah razı olsun ama bu şekilde bunun önüne tam anlamıyla geçilmez. trolü tamamen rtadan kaldırmalı , gırgırları da boğpazdan çekmeli açık denizde belli bir mesafe koymalı.

14. obsession

obsession Selçuk

sırf sarıyerdeki gırgırlar için alın bana gerekli techizatları bak nasıl kesiyorum ben ağları :D :D :D söyle özgür abilere bunu engin reeling

15. 29519

29519

Buradan buzdolabına istif yaptığını söylüyorsun kıtlık zamanları için tamam ok anlaşılabilir bir durum, insan kendi tuttuğu balığı deepfreeze de vs saklayarak daha sonra yemek isteyebilir.
    Lakin burada balıkları dağıttığını belirtiyorsun. Şimdi dağıtacaksan neden deepfreeze e atıyorsun burası bir soru işareti ikinci olarak hayır duası almak için kanunları hukuğu hiçe mi sayıyorsun?
    Garip garip garip.

16. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

Birilerinin banka soyması, diğer insanlara ufak çaplı hırsızlık hakkını vermez. Medeniyet denen şeyin bittiği yerdeyiz şu an. Şu katliamın en ateşli savunucularının bizler olması gerkirken.. Neyse ya, kime ne diyorum ki ? Nasıl olsa iplenmeyeceğim. Yapacağım en iyi şey bu kurallara uyanlara dua, uymayanlara beddua etmek olacaktır. Etrafa balık dağıtarak dua almak isterken, milli servetimizi katlettiğimiz için tüğü bitmemiş yetimin bedduasını almayalım, dikkat.

17. paradox75

paradox75 savaş

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 4306 Atarı:100-220g Ağırlığı:495grr
    Favori Makine:
    Okuma Av-65
    Arkadaşlar bırakın bu boy tartışmalarını bugün bende Kulelideydim. 10 adet kadar kreçe tutup akşam saat 6 gibi 8:30 a kadar yemli denedim. Ama sonuç sıfır. sağımdaki solumdaki herkes 3-5 parça balık almıştı. Fakat hepsinin boyu benim avuç içimi geçmiyordu. Şimdi evde avuç içimi ölçtüm 18 cm miş. Hatta orada yanımda balık tutan arkadaşa "bunların boyu küçük salmak lazım" dedim. Boşver birşey olmaz deyince bende toplanıp avlanmayı bırakıp eve döndüm. Sizler burada sanal ortamda kahramanlık yapmaya uğraşan birkaç kişisiniz fakat Kulelide yaklaşık olarak benim gördüğüm en az 50 kişi vardı ve tuttuğu balık küçük diye bir tane denize geri salan adam görmedim. yazık yazık

18. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Yaprakken böyle toplanırsa, sarıkanatı zor görür, lüferide rüyamızda görürüz:( :(

19. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer

Doğru söylüyorsun birader ama bu balıklar yerli balık değil. Bu kadar cahil konuşmayalım. Bu balık göç balığı ve sen yakalamazsan başkası yakalar. Gırgır yakalar yada farklı ülkelerdeki insanlar yakalar. Dünya nüfusu arttıkça zaten balık popülasyonu düşüyor. Sen dünya üzerindeki ülkelerde yıllık olarak kişi başına düşen balık miktarını biliyormusun. 3 tarafı denizlerle kaplı olan ülkemizde bile nerdeyse en az balığı biz yiyoruz. Biraz araştırmacı olun. İnternet balıkçısı olmayın. Gidin görün okuyun araştırın. Ayda bir kere balığa gitmekle balıkçı olunmaz. Ben hergün balıktayım.

20. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Ama uymayanlara ceza kesiliyor ve sürekli kontrol altında. ufak balık tutanları sence kim kontrol ediyor?? Trafikte adam başı polis var. Denizde sence bu kanunlar nasıl işliyor bi fikrin varmı?

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.