Çarşamba - Cumartesi raporu..

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Balıkmania tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. 29519

29519

Arkadaşım sen ve senin gibilerin zihniyeti yüzünden yerli balık veya yatak balığı kalmadı bunun farkındasın değil mi? Neymiş biz tutmazsak başkaları tutarmış, Yeri geldiğinde gırgır lara çemkirme yi biliyorsunuz ama gırgırcı zihniyeti dışında davranın dediğimizde ise ohooo elli tane boş anlamsız laf. Zaten senin gibilerin gırgırlara kızma sebebi balığın üremesi büyümesi nüfusunun artması doğanın korunması değil sana tutacak et bırakmama korkusu. Neyse Rastgele demiyorum senin gibilere zaten.

2. casper73

casper73 bahri

Favori Kamış:
    Shimano nexave te surf 170gr.
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 5500 xsb,Shimano alivio 4000rb,protackle harbor 5500,ryobi ecusima
    avlak öğrenmek değil derdimiz arkadaşım. ama boğazdaki balıkların boyları malumken nasıl oluyorda sizin avlakta hep sarıkanat v.s çıkıyor anlamışda değilim. şu forumda herkes çinekopun boyunun küçük olduğunu tartıştığı zamanlarda helede :)

3. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Sarıyer Balıkçılar çarşısının hemen yanındadır gırgırlar. Hemen 200m açılıp ağ atar geri gelip boşaltır. Çinekop, kraça ne bulursa. Hemen tezgaha düşer balık, Sarıyer içinde el arabalarında çinekop 10tl yazılıp satılır. Burası muz cumhuriyeti, Devletin malı deniz, yemeyen domuz mantığı bu. Denetleyen varsa gelsin Sarıyer'in halini görsün.:mad:

4. deePblue

deePblue na

+++++++++++

5. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Cahil konuşan sensin maalesef, bizim yakaladığımız lüferler Kuzey Ege ile Karadeniz arasında gider gelir, bütün Dünya'yı dolaşmaz, belki biraz Yunan sularına girer, başka ülke sularına gitmez. Senin bu sene yakaladığın çinekop seneye sularına geri dönmeyecek bir lüfer demektir. Bizim 3 tarafımız denizle çevrili doğru ama bu denizler iç deniz. Balıkçılık endüstrisinin gelişmiş olduğu ülkelerin okyanusa kıyısı var. Dondurucu teçhizatı olan teknelerle açık denize çıkıp yakaladıkları balıkları anında donduruyorlar veya konserve yapıyorlar. Adamlar gerçek endüstriyel balıkçılık yapıyorlar yani, bizimkiler gibi balığın göç yollarında yavru filan demeden sahilin 5 metre ötesine ağ atıp sabaha kadar topladıkları balıkları hemen yakındaki balık haline vermiyorlar. Tamam kıyı balıkçısısınız çinekop da yakalayacaksınız kıraça da ama bırakın bu biz yakalamasak başka ülkeler yakalar masalları ile kendinizi avutmayı. Uskumru'yu, Orkinos'u, Kılıç'ı başka ülke mi yakaladı da Marmara'da, Karadeniz'de soyu tükendi bu balığın? Yoksa biz daracık İstanbul Boğazında yakala yakalayabildiğin kadar mantığı ile köklerini kazıdığımız için mi tükendiler?

6. vpn

vpn Kenan

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Lineaeffe furrycaster, Okuma Carbonite, Okuma V System, Bluefish jig
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000, Daiwa Emblem Pro 5500, Okuma Raw, Daiwa Crossfire 3500
    Merhaba Ceyhun 10 lira olsa iyi vallahi bu pazar 5 liraydı çinekop

7. Mehmet Saka

Mehmet Saka Mehmet Saka

Aret seni tebrik ediyorum ve yazdıklarının altına imzamı atarım. Bu gerçeği herkes bilmeli

8. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Sen rastgele demesende ben balığı boğuyorum zaten :) Bi ara balık tutmaya gidersen raporlarını bekleriz. Yorum yazmak yerine rapor yazmayı tercih etsen iyi olur bence. Bu arada yatak balığı derken sanırım çinekop ve familyasından bahsetmiyorsun. :) bu balık yatak balığı değildir göç balığıdır. Sürekli gezer hiçbiryerde durmaz. Eşkinadan bahsetsen tamam diyeceğim. Bu arada burada kimseyle tartışmaya niyetim yok. Ben balığımı tutarım şikayet etmek isteyen varsa da etsinler. En fazla benim balık kovasına el koyarlar :)

9. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    2000 li yılların başında köprüde kimse kefal tutmazdı. sadece kışın rus kefali gelırdı çok iri ve guzel olurdu sadece bı hafta bu rus kefalleri tutulurdu. şimdi ise köprude kefalden başka balık nerdeyse çıkmıyor.o tutmaktan bıktıgımız izmaritin bile tipini unuttum.babam ortakoyde el oltasıyla ıkı metre ileri atarak torik tuttuğunu,mılletın balıktan bıktıgı, dayımın eskı galata koprusunden tuttuğu lufer kofana torık mırmır levrek karagöz hatta çipura, keşke o gunlerde yaşasam derdım zewkle dınlerdım buyuklerımı ama şu gıdişe göre bende yegenlerime çocuklarıma anlatçam herelde, marmarada sırf kefal çıkmıyodu eskıden çınekop vardı palamut vardı isparı ızmarıt barbun karagöz levrek... van gölünden farkı kalmıcak marmaranın sadece kefal. acıyorum uzuluyorum.Ama bu gunaha ben ortak değilim siz.ortaksınız siz sen evet sen o bu hepiniz.
    2 cm lik kıraçaları tuttunuz hemde koca kovayı doldurdunuz. yetmedı poşetlere koydunuz.katlıam yaptınız.yemedınız bıle neresını yıceksınız o balıgın? kedılere attınız martılara verdınız.Sen çaparıye gelen 10 cm yaprakları nie gerı salmadın o daha 2 aylık bi bebek nie kıydın ona? ya sen 17 cm yaprağı nıye tutuyon.napim abi boşmu doneyım aman salsam nolcak ben tutmasam ruslar tutcak yunanlar tutcak.Yazık ne diyim size.Hayvanın geçeceği 700 metrelık kanalı ağlarla kapadınız.Allah belanızı versin. Ne diyim size balıkçı balığın geleceğini dusunmuyorsa balıgı korumuyorsa,sıradan bı vatandaş korurmu? beledıye korurmu,yetkılıler korurmu,
    Ben 10 senedır balıkçıdan çinekop almıyorum. kendım tutarsam yıyorum. Benımde çocuklarımında hakkı haram hepinize.
    http://gundem.milliyet.com.tr/marma...em/gundemdetay/09.09.2011/1436574/default.htm

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Ali bugün iyice ayıp etmeye başladın sen. Uluç'un daha 3 gün önce yolladığı raporun linkini veriyorum. Yakaladığı balık senin hayatın boyunca yaptığın en iyi avla aynı. Çinekop yakalamak ne ki, çoluk çocuk tutuyor sahilde bunları. Uluç raporda göreceğin gibi 22 cm balığı salan biri, 15 cm çinekopu tutmaya gitse her gün rapor doldurur burayı, peki kolaysa sen onun gibi bir lüfer yakalasana

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=43822

11. ahaka

ahaka Arif

Aynen katılıyorum,şu zamana kadar ne zaman nereye gittiysem hiç bir balık avında tuttuğu balığı ufak diye salanı görmedim maalesef.Örnek olmak adına bağıra bağıra ufak balığı "hadi bakalım büyüde gel" diyerek saldığımda çevremdekiler bana manyakmıdır nedir der gibi baktı hep.Burada bir kaç et avcısı dışında çoğunluk ufak balığı saldığını söylüyor.Bunu takdirle karşılıyorum.Kırk yılın başı çıktığım avlarımda da çakallarla değil bu forumdan çevreye saygılı,doğaya duyarlı,yakaladığı yavrucukları denize salan arkadaşlarla karşılaşmayı umuyorum.Çarşıda pazarda 5 ile 10 TL arası satılan yapraktan biraz iri balıklara sarıkanat tabelası asarak satanları gördükçe kahroluyorum.Çevremdekilere almayın ki satamazsa bir daha getiremez desemde biz almasak başkası alacak cevabı beni sinir ediyor.Maalesef balıkçısı,kanun koyanı,haldeki esnafı ve vatandaşına kadar toplumsal bilinç olmazsa biz ve bizim gibi düşünen azınlık ahh etmeye devam edecek,kahrolacak ve sinir olacak.

12. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Ben hep sarıkanat çıkıyor demedimki. 20 balık tutuyorsam 15-16 tanesi çinekop diğerleride sarıkanat.

13. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35
    Sayın Abim,
    Çok özür dileriz seni ve arkadaşlarını haksız yere suçladığımız için.
    Utanıyoruz çünkü, daha yavru vermemiş boy'daki bir balığı kovanıza atmayın dediğimiz için.
    Utanıyoruz çünkü, kanunların belirlediği limitleri size aktardığımız için.
    Utanıyoruz çünkü, bizler sizin kadar çok balık tutamadığımız için.

Anlamadığınız nokta şu, biz size '' limit altı balıkları tutmayın dememizin nedeni denizde balık kalmaz '' diye değil. Nasıl her işin bir örf adeti saygısı vardır, nasıl bir pilotun konuşmasında semalar vardır. İşte bu işte iyi bir kıyı balıkcısı olmak biraz bunlardan geçiyor diye düşünüyorum.
    Neyse, -doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış seninde ufacık balıkları tezgahlarında satan balıkcılardan pek farkın yok.

Engin Üstad,
    Demek istediğimiz '' ufak balık tutmayın denizde balık kalmaz '' değil.
    Denize saygı duymak ile alakalı bir durum. Elbette diğer konularda haklısın fakat burada biz yeni başlayanlara ( benim gibi ) doğruyu izzah etmek. 20 cm altı lüfergiller yenilir tutulur. Fakat doğru değil.

Hocam, çok yanlış yerden giriyorsun.. Git bir yüzüne su vur. Senin iyi olup olmadığını bilmem ama, sen çinekopları önüne atarken o adam lüferi kafana atar.
    Ayrıca hata yaptığını kendinde kabul ediyorsun. Denize saygın yok bir kere. Biz size '' Tutamazsınız '' demedik. Buyrun tutun... Sadece yanlış olduğunu ifade ettik. Elbette denizi sen ben o bu kurutmaz. Kafana göre takıl sayın abim.

14. 29519

29519

Sen harbiden cahilsin. Lüferin de yatak balığı olur arkadaşım palamutun da ama gerçekten çinekop tutunca bir halt yediğini zannettiğin için kendini de bir halt zannetmeye başlamışsın. Neyse senin cürmün bu kadar zaten. Bi de tabii senin gibilere cuk oturan bir atasözümüz var onu da ekliyim "ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz". Hadi doğru çinekop tutmaya.

15. cetinmeyrili

cetinmeyrili ÇETİN

Favori Kamış:
    Daiwa exceler 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Raw 2
    En İyi Avı:
    21 sarıkanat
    Ben bu sene ne kıyılarda ne de tezgahlarda daha lüfer göremedim.Dün haberlerde bayan spiker balık tezgahında sözüm ona 5 tane lüferi tarttı 1 kg.geldi.Toplam 175 lira fiyat çıktı.Allah aşkına 5 tane lüfer 1 kg.gelir mi?Adamlar göz göre göre yalan söyleyip balığı tanımayan insanlara da bu şekilde basın yoluyla empoze ediyorlar.Pazar günü defne yaprakları çinekop adıyla her yerde 5 liraya satılıyordu.Bu sürekli de devam ediyor.Nasıl bir hainlikse bu devletin hiç bir mercii de buna müdahele etmiyor.Yazıklar olsun.Tükenişi çaresiz gözlerle seyrediyoruz.Yapacak hiç bir şeyimiz yok.Yazık vallahi çok yazık... Bu arada Kadem Abi de daha önce bahsetmişti.Hep lüfere odaklanmayalım inanılmaz derecede kraçe katliamı da devam ediyor.Nasıl bir aç gözlülükse gelen 10 kg.lık kovayı doldurmadan gitmiyor.1 kilosunu yiyecek geriye kalanını münasip bir şey yapacak herhalde...

16. ahaka

ahaka Arif

Arkadaşın verdiği linki tıklayalım lütfen arada kaynamasın.Kıraçacılar yaprakçılar okuyuverin bir zahmet.

17. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Bu senin yaptığına başkasının balığıyla hava yapmak derler :) Bu arada benim hayatımda tuttuğum en büyük balık bu değil. Ben lüferi çok sevdiğimden öyle yazdım. Göl balıklarını balıktan saymıyorum. Yada kefalleri falan zarganaları, yada mırmırları saymıyorum. 2 hafta önce cumartesi aldığımız palamutları adama fırlatsan bayıltırsın. Neyse dostum ben balıkçılığı kendime göre biliyor ve 15 senedir emek sarfediyorum. Ben millet gibi burada pusuya yatıp rapor beklemiyorum. Tuttuğum balıkları yazıyorum. Ama bundan sonra Yalan olur. Bazılarının burada yaptığı gibi yanlış raporlar yazıp insanlarla dalga geçmiyorum. Neyse internetsever arkadaşlar size boş yorumlarınızda başarılar diliyorum.

18. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Başkasının raporuyla niye hava atayım, tuttuğun 15 cm'lik çinekopları balıktan sayıp kolaysa sen tut gibisinden hava yapıyorsun. Adamın daha 3 gün önce senin hayatında yakaladığın en büyük lüferi yakaladığını gösterince de lafı kıvırıyorsun.

19. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    İnsan hiç değilse burayı biraz farklı bulmayı bekliyor... Galata köprüsü'nün üstünde balık tutan kitleden bir farkı olduğunu düşünüyordum buradaki profilin. Meğer hiç farkı yokmuş. Et peşinde koşuyor herkes. Eve eli boş dönmek dert olmuş.

Valla tiksinme noktasına geldim şu hobiden... Çinekoplar da sizin olsun, kıraçalar da... Sizin olsun derken zaten benim olacak hali yok denizin... Neticede devletin malı değil mi deniz? Yemeyen keriz. Can çekişen hayvandan et parçaları koparmaya çalışan sırtlanlar gibi ne koparabiliyorsanız koparın ondan. Öldü ölecek zaten. Ama bilin ki bu saatten sonra gırgırlara dert yanmaya hiç hakkınız yok.

20. Dejavu

Dejavu volkan

Favori Kamış:
    Shimano Nexave 4.50 200
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero Surf Leader CI4+ 35

Çok doğru, tamamen katılıyorum.

'' bu saatten sonra gırgırlara dert yanmaya hiç hakkınız yok ''

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.