Ali Osman bey tebrikler...kıyı sezonu açılmak üzere,inşallah yeni sezonda da böyle bereketli avlar yaparsınız...şimdiden rastgelsin...
ali abi tebrikler çok güzel av olmuş..Valla özlemişim çipura görmeyi..Tuttuğunuz yer çiftlik yakınlarında sanırım?her zaman güzel av yapar orası
çipura tommasi merhaba Evet çiftliklerin ordan tutuyoruz.Tabiki her gittiğimizde tutamıyoruz.Yalnız 23 Nisan ayındaki tuttuklarım tam karşısındaki kıyıda idi.Çiftlik yoktu.
çipura mehmet bey merhaba bizim gibi amatör balıkçılarla balık bitmez.Neden dersen her gittiğimizde tutamıyoruz.Toplam tuttuğumuz balık 1 günde 4-5 tane.Ya beslediklerimiz.Herşeye rağmen güzel bir hobi.Rastgele.
Mehmet bey serzenişleriniz bende gülmekten karın ağrılarısına sebep oldu Benimde Didim Akbük çiftlik tarafında çok avlanmışlığım, beslemişilğim vardır.Yinede Ali beyin çektiği gibi bir balık çekemedim daha.Kısmetse bu seneye inşallah.Bellimi olur bu yaza yan yana avlanırız bakarsınız
Çipura Merhaba 02.06.2007 saat 07:00 Avlak: Güvercinlik Yem:Kalamar,Mamun 1 adet 350 Gr Çipura 1 adet tam ne oldugunu bilmediğim 200 Gr İstavrite,kuzuya benzer balık tuttum.Fotoğraf yok.Çünkü makinayı götürmemiştim.Balıklarıda beraber gittiğimiz arkadaşa verdim.Herkeze bol avlar.
Çipura Merhaba Tuluğ:Ben yazın akdenizde oluyorum.Çünkü yazlık Serik'te.Dönüşüm agustos sonu.Sana birkaç tavsiyem olacak.Tabiki büyük balık için. Takım:makinalı olta,50 metre açığa atmaya çalış.3 köstekli 0/3 mustad 505 veya 496 iğne.OLtayı attıktan sonra kamışı yere ve denize parelel olarak yatır ve fazla gergin olmasın.İlk vurşlarda elleme.Eğer arkasından kısa ve net vuruşları görgüğün an tasmalayarak çekmeye başla. Yem:Yengeç,Kalamar,Sübye,Sardalya tercih et.Öncalik sırasına göre yazdım. Birde şansını attırmrk için 2-3 tane olta ile avlanmanı tavsiye ederim.Şimdiden rastgele.Eğer eylül-ekim aylarında orada olursan cumartesi günleri karşılaşabiliriz. Yer:LATNOZ BALIK ÇİFTLİĞİNİN SAGINDA.
Merhabalar Ali bey, Geçen yıllarki yaz aylarında (Haziran- Temmuz) Fransız tatil köyünü geçince karşınıza çıkan ilk balık çiftliğinin yakınlarında sıkça avlandım.Latnoz burasımıdır bilemiyorum.Eğer sizde oradaysanız muhakkak karşılaşmışızdır.Eğer Eylül - Ekim gibi izin alabilirsem muhakkak sizinle avlanıp muhabbet etmek isterim Bu arada tavsiyeleriniz kısa,öz ve eksiksiz ancak ben akbükte yem bulma sorunu yaşıyorum.Bulabildiğim tek yem genelde mamun.O da iğneye takarken parçalanıyor.Sinek iğne kullanıyorum ancak nedenini halen çözemedim.Bir fikriniz var mı?
Çipura Merhaba Tulug Yemin parçalanması yani iğneden düşmesi bizimde başımıza geliyor.Bunun için mamunu çok tercih etmiyorum.Yoksa iyi bir yemdir.Mamun kullansanda mutlaka büyük iğne kullan.Latnoz'un yerini tarif edeyim.Senin avlandığın yerde 2-3 KM daha gidiyorsun.Ama illaki oraya gidiceksin diye birşey yok.Diğer çiftliklerin ordanda yakalayabilirsin.Çünki her gittiğimizde balık tutamıyoruz.Sende şansını diğer çiftliklerde denersin.Bir fotoğraf koyayım.Avlandığımız yerin.
çipura TULUĞ RESİMDE SENİN AVLANDIĞIN YER SAĞDAKİ BURUN CİVARI.RESİMDEKİLERDE AVA GİTTİĞİM ARKADAŞLAR. Umarım yardımcı olabilmişimdir.Rastgele
Ali Osman bey tuttuğunuz balıklar bi süredir gitmeye fırsat bulamadığım Akbük'e sürükleyecek beni yakında.. Yüreğinize sağlık
Ben geleyim abicim o bulaşıkları bir güzel yıkayım ama pay olarak ta göz hakkıya bir tane balığını alayım geleyim
Çipura Merhaba Burak Akbüke gelirsen çipura tutma şansın Eylül-Ekim aylarında daha fazla.Birde çiftlik yakınlarında ve sabah erken saatlerde avlanmayı tercih et.Not:Her gittiğimizde tutamıyoruz. Bundan sonraki yazılarımı kıyıdan avcılık bölümünde yazacağım.
Çipura Merhaba Mustafa Kardeş rastgelsek tabiki paylaşırız.(Birşey yapman gerekmez) Bundan sonra kıyıdan avcılık bölümünde yazacağım.
Merhaba Ali bey, Fotoğraftan anladığım kadarıyla tahmininiz doğru, sanırım o burun civarında avlanıyordum.Fotoğrafın kesinlikle yardımı oldu.Eylül gibi izinimi ayarlayabilirsem size sürpriz bile yapabilirim.Bu arada balığın maşallahı varmış, ellerinize sağlık