Daiwa Legalis 3000SH nasıl ?

Konu, 'Makineler' kısmında gacal tarafından paylaşıldı.

1. furunotr

furunotr Haluk

Sen kendi kendine çal; kendi kendine oyna...

2. furunotr

furunotr Haluk

Sözkonusu yağ yağlama amacıyla kullanılmıyor; sızdırmazlık amacıyla kullanılıyor...

Yalnız bu basit dediğiniz aletleri Avrupa'da üreten yok; Daiwa ve Shimano bu konuda gerçekten iyiler ve kullandıkları teknoloji gerçekten hiper ultra teknoloji...

Alan Hawk'ı sevip sevmemek önemli değil; önemli olan verdiği bilgiler veya yorumları; eğer bunlar okunursa hayli bilgi ediniyor insan ve bu işi gerçekten bilen bir kişi...

3. furunotr

furunotr Haluk

Hangi 5 saat; sen hala oralardamısın??? Kimse oturduğu yerde oturmuyar; kaç kere balığa gittiğimin; spin yaptığımın listesini falan mı yazmam gerekiyor; o o zaman 5-5,5 saatlikti; köprünün altından çok sular geçti artık...

Bilip bilmeden ahkam kesmek olmamış; gene Serdar köylü söylemleri algılıyorum yazılarında... (Vitrin v.s...)

Daha önce bir kez beyan etmiştim; şimdi yine edeyim; buradaki pekçok kişi dünyada yokken, bezlenirken veya kısa pantalon ile dolaşırken ben makina ve kamış kullanıyordum; bunu övünme veya karşısındakini küçümseme olarak almasın kimse; ancak yılların verdiği tecrübe birikimi ile bir makinanın veya kamışın bilhassa benim kullanım alanında ne kadar iyi olup olmadığının yorumunu yapacak kadar kapasitem mevcut...

4. korayandroid

korayandroid Koray

Bildiğim bir şey varsa oda hiç bir şey bilmediğimdir (Sokrates)
    Bu laftan yola çıkarsak elindeki mevcut hurdalarla bir ömür geçirdiğini bilioyuruz. Yeni çıkanlarında hala eski kullandıklarınla aynı kalitede sandığını, onlara yakıştıramadığını ve laf ettirmediğini de biliyoruz.
    Başkalarıyla aynı fikirde olanlara X'in söylemlerini gördüğünü demek anca yoruma verilebilecek en komik cevaptır.
    Geçen yine yazmışsın abi rulmanı gresleyip piyasaya sürmüşler normalde yağ kullanılır vs demişsin. Bu dertleri zamanında söylemezsin laf ettirmezsin ama :)
    Senin tekil yaptığın yorumları okuyup bu siteden ayrılan dediklerine göre iyi bir makine alacağını zanneder.
    Ama 2-3 ay evvel ipini sarıp masaya koyup çektiğin fotoğraftan sonra onu daha ağır kurşunla suda çekeceğini bilmez.
    Aradan 2 ay geçtikten sonra 3-5 saat avda kullandığını, o aradaki aylar boyunca yaptığın yorumlarda da eskiyi baz alarak konuştuğunu da bilmez.
    Halbuki konuyu okuyan tek bir makineyi araştırmaktaydı belkide ,senin milattan kalma makinelerini değil abi.
    Son zamanlarda forumlarda gelen şikayetlerdeki artışları farkediyoruz.
    Aslında bizim fazla birşey söylememize gerek yok bu konuda, bilinçli olanlar zaten farkında, fanboyluk yada fanatikliğin verdiği atgözlüklerini çıkarmak ise objektifliğe uzak bir olay.
    Gözümüzüm gördüğünü de inkar edecek kadar yorum yapmadık çok şükür.
    Bizim de bunları farkedecek kadar kapasitemiz var.
    Ha şunu da belirteyim forumlarda öyledir böyledir şöyledir diyipte sahillerde x marka düşmanı olanları da biliyoruz. Bunları dinleyip canı yananları da. Canı yanandan duyuyoruz bunları bu arada.
    E tabi herşey ortalıkta açıkça söylenemiyor abi. Hem bizim için hem başkaları için.Mağlum iki insanın arasında paylaştıkları da olur. Neyse..
    Göklere çıkarılırcasına övülüp yaptığı işle bizi verdiğimiz para anlamında memnun etseydi bunların hiçbiri olmazdı. Ama sonuç bu olunca bu tür yorumlarda kaçınılmaz oluyor.

Adam sormuş bak elimde bu var kapanıyor bıktım , şunu yeni alacağım nasıl diye sormuş bilenlere.
    Ama nedense hala o sorunluyu kurtarma çabaları var. O göğe çıkan makine neresinden tutsan elde kalıyor elde :)
    Sahillerde olupta hiç internetle alakası olmayanlar da var. Keşke onları da görsek buralarda da bir konuşsalar.

Yorumlar niye acımasız.
    Niye bu kadar millet verip veriştiriyor.
    Niye bu millet sayfalarca yorum yazıyor aklını mı yitirdi ?
    Verdiği paranın karşılığını alamadığı için sinirlenmiş,sadece ismi olduğunu aynı işi yapanın daha ucuz olduğunu farketmiş olmasınlar?

5. furunotr

furunotr Haluk

Sokrates'ten yola çıkarsan eğer onun altındaki yazıları hiç yazmaman gerekirdi...

Eski birkaç makina var elimde; bunu ben yazdım; ancak çok yeni makinalar da var elimde; bunu da ben yazdım; ısrarla eski makina kullanıyorsun demen zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışmanın çabalarını gösterir ancak...

Eskiyi de; yeniyi de bilirim gayet iyi; söküp-takar; bakım yapar, parça değiştirir ve tamir edebilirim çok rahat; en eskisini de; spesifik olan en yenisini de...

Rulmanın greslenmesi makinanın derdi değil; niye greslendiğini açıkça yazmışız; önce oku; anlamadıysan bir daha; yine anlamadıysan yine oku; ancak anlaşılamayacak bir şey değil yazdığım; anlamı olmayan bir tartışmada bilip bilmede; haklılık sahibi olmadan üste çıkmaya çabalarsan o tartışmanın anlamı da kalmaz...

İthamda bulunurken de dikkatli ol; yersiz yere itham edilmekten hoşlanmam; kimseye de doğrudan şunu-bunu al demedim; bir ürün iyi ise iyi derim; dileyen tercihini dilediği biçimde yapar; forumlarda şikayetlerin çoklaşması herhangibir durum ifade etmez; eğer bu olayların bir-iki tanesi gerçek ise pekçoğu da saldırı; senin aklın erermi; ermez mi bilemem; ancak piyasada kıran kırana ticari bir rekabet mevcut ve bazı söylentiler kasıtlı olarak ortaya atılıyor...

Sonuçta bozulmayacak makina, kırılmayacak kamış yok; kullanıcı hatası yoksa veya üretimden kaynaklanan bir hata kaliteli olanda bu süreç çok daha fazladır...

Aynı işi yapan ucuz hangisi imiş; Çin'de 3,30 paralara yaptırılanlar mı???

Sırf bu zihniyetten dolayı kalite haram olmuş bu millete...

6. korayandroid

korayandroid Koray

Abi o altı bezlenip büyüyenler bazı şeylerin senden daha iyi farkında bilmem farkındamısın.Zaten bu muhabbete girildiyse o işten de bir hayır gelmez de neyse.
    Okuduğumuzu anlamadığımızı düşünmüşsün abi. Çok yazık. Yazdığından gayet açık şekilde bir sorun olduğu için bunu ancak gresleyerek kapattıklarını anlıyoruz.
    Saldırı dediklerini bir görelim abi, birçoğunun fotoğrafları mevcut zaten.
    Adam 3 kuruşluk zevki için 100 kuruşluk vaktini burada harcamış, üstüne üstük saldırı diyorsan o zaman yorumlara bir zahmet sen yalancısın saldırıyorsun de abi bizde uyanalım madem bu kadar aklımız ermiyor, ancak biz senin gibi düşünmüyoruz. Sorununu buraya yazanı yalancılıkla itham ediyorsun dikkatini çekerim o insanlara da ayıp oluyor. Gözün gördüğünü inkar edecek kadar kör olmadı bu millet elbet, az çok anlayanlar vardır burada değil mi :)
    Ne kadar iyi tamir bakım yaparsan yap Haluk abi neticede bizim elimizdeki hurdaya bunların bir faydası yok.Bu arada benim daiwaya hala bakım yapmadım alla alla niye çalışmaya devam ediyor bu :)

7. bearing

bearing erdal demir

kılavuz rulmanında mineral yağ kullanılırsa paslanır, bozulur gibi bir şey söz konusu değil.

en az abec 5 -7 kalite ve işçilik standartlarına uygun çelik rulmanlar birkaç sene hiç sorun çıkarmadan çalışıyorlar.

exage,nexave,catana gibi serilerde abec1 ve altı standartlarında kalan ucuz rulmanlar kullanıldığı için kısa zamanda ömrünü yitiriyorlar.

oysa hyper resistant chemical gibi işlem görmüş rulmanlar var ve bunlar çelik olmasına rağmen, bakımsız bırakılsalar bile deniz suyunda ömürleri çok uzun oluyor ve performans kaybı yaşanmıyor. örneklerini 2001-2006 arası üretilen shimano spinleri açarak bakabilirsiniz. uygun bir vakitte resimlerini de koyarım buraya. şimdilerde daiwa CRBB adıyla kullanıyor bunları.

maalesef shimanonun şimdiki SARB rulmanları, eski yıllarda kullandığı ARB ve kapaksız rulmanlarından bile çok daha hızlı ömrünü yitiriyor.

ana problem rulmanlarda eski kalite standartlarının olmaması.

evet kılavuz rulmanı krem gibi ince greslerle yağlanabilir ama hafif işçi spin makinelerde bunun yanlış bir uygulama olduğunu düşüyorum.

shimanonun gres çözümü abec 5 ve 7 standartlarına uygun kalitede rulmanlar kullanmamasına bahane olamaz bence.

rulman da gres mi yoksa ince yağ mı kullanacağına kullanıcı karar verir. kullanıcı performans istiyorsa ince yağ kullanır, koruma istiyorsa gres kullanır.

shimanonun bunu kullanıcıya dikte eder gibi gres kullanması doğru değil. çünkü kullanıcı ince yağ kullanmak için rulmandan gresi arındırması ve temizlemesi gerekecek ki bu da kullanıcıya zorluk çıkarmaktan başka bir şeye yaramıyor.

8. furunotr

furunotr Haluk

Elbette anlamamışın; orada bir varsayımda bulunmuşum; bu tip göreceli olarak düşük ya da giriş seviyesi diyeceğimiz ürünler genellikle yeni başlayanlar için üretilmekte ve onlar tarafından tercih edilmekte; yeni başlayan biri makina bakımından pek anlamaz veya anlamayabilir... Makinalarda bilhassa o kısmın her balık avından sonra bakıma ihtiyacı var; özellikle ertesi gün tekrar kullanılmayıp bir süreliğine kenara kaldırılacak ise...

Bu durumda yani bakımı yapılmayan makina bir kenara kaldırıldığında orada içeriye kaçan tuzlu su ve suda bulunan diğer v.s. maddeler içeriye kaçtığından korozyona sebep oluyor ve o kısım arıza veriyor; işte bunun önüne geçmek için piyasa makinaların hemen hepsinde olduğu gibi oraya gres sürmüşler; bu yağ gres olunca hem o kısma su ve diğer maddelerin girmesini büyük ölçüde engelliyorlar; hem hava ile teması geçip korozyonu; ancak gres daha yoğun olduğu için ince yağ ile yağlanan makina kadar akıcı olmayabiliyor o makina...

Benim yazdığım budur; oysa sen orada bir kusur olduğundan bahsetmişsin ki herhangibir kusur yok; bu durumda da yazılanı anlamamışın demişim v.s.... Neyse...:)

Valla bu Exage denen makina hurda falan değil; kullanıyoruz işte; pekçok makinadan iyi performans vermekle birlikte elbet üst seviye Shimano veya Daiwa makinalar gibi olamaz; durum bundan ibaret; çevremde de kullananlar var ve onlarda da durum bu şekilde; eğer sendeki makinada sorun var ise birşey diyemem buna; olabilir; her firmadan bazan böylesi kusurlu ürünler çıkar; daha ne diyeyim???:)

9. furunotr

furunotr Haluk

Rulman ve yağ ne kadar kaliteli olur ise olsun eğer o bölgeye tuzlusu kaçar ve özellikle makina kısa aralıklarla kullanılmayıp bir kenara bırakılsa korozyon ve arıza kaçınılmazdır; kalitesi diğer markalardan yüksek yüksek kabul edildiği için yine Daiwa'dan ve Shimano'dan örnekleyeceğim; her iki markanın da bu şekilde kullanılmamış makinalarında en basidinden rulman arızası meydana gelmiş; ileri safhalarda ise o kısımlarda diğer aksamlarda da oksidasyon ve sonucundaki problemler meydana çıkmıştır; bu şekilde pekçok örnek geçti elimden...

Son yıllarda bu problemlerin köklü bir şekilde önüne geçebilmek adına Daiwa Megsealed denilen teknolojiyi geliştirdi; bu şekilde makina iç kısımlarına girmeye çalışan suyu oradaki aralıklara uyguladıkları manyetik tutma özelliği olan bir yağ ile yağlıyorlar; neticesinde su yağ ile karşılaşınca içeriye giremiyor; yine yeni Stella'da aynı yerlerde yeni conta teknikleri ve yağlama ile bu sorunun önüne geçilmeye çalışılmış ve şimdilik bir-iki istisna çıksa da başarılı görünüyor...

Sözkonusu makinadaki grese gelince evet orada ince yağ kullanılsa daha akıcı olacağını düşünüyorum ancak gres kullanılmasının gerekçelerini yukarıda zaten açıkladım ki bu iki marka dışında piyasadaki makinaların nerede ise tamamı gres ile yağlanmış bir şekilde gelmekte...:)

10. senna

senna semih kahraman

Favori Kamış:
    vega potenza moon star
    Haluk bey ince yağ daha iyi performans verebilir(viskositesi düşük olan bir yağ yağlama özelliği iyi olduktan sonra daha iyi olacaktır) ama dişlilerin o yağın içinde çalışması gerekiyor keşke hazneli(karterli) şekilde yapılabilen içeriye herhangi bir şekilde su vs girmeyen makinelerin tasarımı yapılabilse :) belki vardır hiç bilmiyorum araştırmadım

tabi birde gresin akışkanlığı diğer yağlara göre bu konularda işe yarıyor

11. korayandroid

korayandroid Koray

Demin avdan geldim şunu diyeyim exage yine kapandı ve takım uçtu denize bıktım bu makineden artık. Buna ilavaten makaradaki misina sıkıştırdığımız yerin plastiği esnedi iyice, misina tutmuyor orası, kırılmak üzere şu anda. Bu nasıl bir dandikliktir ya. 15 liraya aldığım makinede bile bu sorun olmadı. 1 tane istavriti avlakta kestim baktım hala havyarlı balık tutmayın. Gerisi balıklarla oynaşma vs ne varsa saldım geri. Çok kuvvetli bir vuruş aldım kalama deli gibi boşaldı ama sağolsun exage kolunu döndüremedi bile. Şimdi gideyim de bir yağlayayım paslanır falan.

12. saltiga

saltiga ÜMİT

Bahsedilen makina shimanonun alt seviye ve bencede gayet guzel bir makinasi tabiki bakimlar yapilmali bu kadar abartmamak lazim ama size karsilik vermiyosa ayni markanin twini var stellasi var bunlara yonelin bir konuda su shimano alt seviye makinalarinda bence gayet basarili ama daiwa alt seviyeleri harbiden cop ust seviyeleri cok iyi ama fiyat farklari cok ucuk

13. furunotr

furunotr Haluk

Sanırım biraz karışıklık olmuş; ince yağ misina sarım klavuzunda kullanılıyor veya kullanılması gerek; dişlilerde ise makinalar için üretilen gres kullanılmakta; tabii bunların viskozitesi bildiğimiz gresler kadar yüksek değil; içlerinde silikon; v.s. barındırmıyorlar ve dişliye yapışma özellikleri ile birlikte tuzlu suya dayanıklılık gibi birtakım özellikleri mevcut...

14. senna

senna semih kahraman

Favori Kamış:
    vega potenza moon star

Sunu demek istedim disli kismi kapali sekilde olsa sanziman vs gibi hem yaglama performansi daha fazla olabilir hemde yag secenekleri artar

15. furunotr

furunotr Haluk

Ağırlık bir miktar artmakla birlikte olabilir tabii de bunu yapacaklarını sanmıyorum; hiçbir makina kolay kolay arıza vermez o zaman...:D

16. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Bu alt seviye denen döküntülerin böyle olduğunu bizde biliyoruz.

Sorun, bu alt seviye şeylerin o üst seviyelermiş gibi gösterilmesi. Ve üst seviye denen şeylere çıkınca, şimanovların pahalı olduğu kadar, parasının hakkını da veremiyor olması.

100 TL var elimde. Gidip şimanov alıyorum, yada dayva alıyorum. 100 TL'lik, bakımla, yağla filan ayakta kalacak, idare edecek bir şey alıyorum. Bunu böyle bilerek alıyorum, bunda bir mesele yok.

Ama elinde 100 TL'si olan birisi gidiyor, bir makine alıyor. Burnundan geliyor makine. Neden? Bakımını yapmadı, amacından farklı kullandı vs. vs. Bir 100TL daha buluyor, diyor ki ne alayım. Hemen atlıyorlar oradan, şimanov, yüce şimanov.. İyi de, bu şimano (dayva'da olsa farketmez) senin o burnundan getiren eski makinenden daha iyi değil ki. Sen gene bakım vs. işlerini yapmayacaksın, boyunu aşan işe koşacaksın gene o lanet ettiğin makineye dönecek bu şimanov.

Bu oluyor, adam bir heyecan şimanov alıyor. Sonuç, o eski makinesiyle aynı oluyor. Bu defada deniyor ki, yağlamadın, bakımını yapmadın, kullanmayı bilmiyorsun falan filan. Pes, yahu zaten bunları yapan bir adam olsa, o eski makinesi de onu taşıyacaktı. Hatta, şimanova 100 TL verene kadar 70 TL verip alacağı bir çan çin çon marka alette aynı randımanı verecekti, böyle bakım vs. tripleriyle.

VE gidip twin al, stella al diyorsunuz mesela o döküntüleri beğenmeyene. İyide gidip stella'ya 2000 TL verene kadar, üst değil, altta değil, orta seviye bir daiwa'ya 500 TL verir, işi hallederim dörtte bir fiyata. İlla gidip kazıklanmaya mecbur mu millet bu shimano'ya?

Olay bu aslında. Şimanovun alt seviye ürünlerini sanki pek üst aletlermiş gibi gösterme saplantısı. Ve farkedelim ki, öyle bakım, yağ vs. ise mesele, Alba'nın o fason aletleri bile canavar gibi iş yapıyor zaten, şimanovun yarı parasını bile vermeden.

Mesela şu Exage... Kendi markası, daha alt seviye olan nexave bile ondan daha bir sağlam aslında. İnsan iki misli para veriyorsa, nexave almayıp exage alıyorsa, biraz daha fazlasını beklemek hakkı olmaz mı?

17. fisher33

fisher33 Levent

Favori Kamış:
    BG 30 DAİWA(rat)-Balzer kamış
    En İyi Avı:
    120cm sapan,96cm levrek
    Bazı rat makinalarıbu hatayı veriyor.Makinayı acmadan önce,acılan telin kamış en yakın yani üste olması gerekiyor.Hatta büyük makarada altta(dipte)olursa bu sorun olmaz.

Bir makina alırken sanki makine kamışa takılıymış gibi teli acıp sert bicimde sallayın Tel kendinde düşüyormu diye kontrol edin.banghead
    kullanım hatası sayılır,Bilgilendiren olmassa idk

18. korayandroid

korayandroid Koray

Levent abi bu bilgi için sağolasın, makine kapandı. Şimdi o kapanmıyor diyenler işkembesinden sallıyor onu diyeyim de. Gayet ortada yani durum.
    Kaç gündür diyoruz kapanıyor, inanmıyorsunuz sağolsun bu abimiz yöntemini söyledi denedik. Demek ki hakikaten kapanıyormuş.
    Avlakta kamışla beraber çekecektim zor oluyor diye kayaların üzerinde yapamamıştık telefon falan düşer diye.
    Sayesinde yanlış makine almadan evvel uyanmamızı sağlayacak bu bilgisi.
    Elimdeki diğer makineleri de denedim. Hatta kardeşimde salladı :D
    Birşeyi bu kadar sallarsak demek laçka oluyor arkadaş :D
    Demek ki vitrinde izleyip yorum yapmak yerine biraz kullanmak gerekiyormuş.
    Konusunu birazdan açarım alacak olan varsa önfikir olur.

19. korayandroid

korayandroid Koray

20. saltiga

saltiga ÜMİT

Ben kimseye onu al dunu al demiyorum alt seviyeden memnun kalmassan iyiside var olay bu ust seviye bu shimano yerine 500 tl lik bi daiwa al diyosunuzda benim meramda is gormuyor ama isini goren varsa alsin kullansin herkez yaptigi ise gore kullanacagi yere gore makina alsin kullansin ornegin maltepede capari icin 15gr kursunla capari icin 10 tl lik bi makinada is gorur ama uskudarda 220 gr kursunla rapala atcam dersen is degisir.