Daiwa Legalis 3000SH nasıl ?

Konu, 'Makineler' kısmında gacal tarafından paylaşıldı.

1. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Koray'da var bi tane, tam 500 TL'lik bir alet. Bir sor bir ara, senin meranda veya akıntı burnunda yada boğazın vs. herhangi bir yerinde nasılmış.

Sorun şu. Sanki varsa yoksa shimano. Hatta, üst düzey bir şey lazımsa, ancak shimano. Oysa shimano alt, orta, üst her düzeyde sıradan aletlerden biri. Her seviyede bir sürü rakibi var ve fiyatlara bakınca, öyle ahım şahım bir üstünlüğü yok. Ne çok daha kaliteli, ne çok daha ucuz. O parayı verince, onun kadar kaliteli olan bir sürü marka var alınabilecek.

Ha şimanov, alternatiflerden biridir. Ama sadece biriidir. Her zaman, her hususta, hele hele ki boğazda filan hep en iyi o olacak, oluyor diye bir şey yok. Pek çok marka, model, ondan daha ucuza aynı randımanı, hatta daha fazla randımanı da sağlıyor.

2. saltiga

saltiga ÜMİT

Tamamda serdar abi illa shimano olcak diye bisey demedimki elimde stella var twin vardi sattim isimi goruyor saltigada iyi guzel makina onuda kullandim oda guzel ama oda pahali lakin daiwanin o500 tl lik aleti onuda gorduk benim isimi gormez abi ama goren varsa kullansin ona dicek biseyim yok kimsenin keyfinin kahyasi degiliz shimani asagi shimano yukarda demiyorum gercekten bunlarin yapacagi isi yapan birseyler varsa daha ucuza sole bakalim ama surf makina istemiyorum.

3. furunotr

furunotr Haluk

Zırvalamanın zirvesindesin gene...

Yok Alba'nın fason makinası daha iyi iş görürmüş......

Yok makinaya bakım yapılırmıymış; çok büyük ayıpmış bakım yapmak....

Yok atış stilini değiştiremezlermiş...

O zaman şundan kullanıcaksınız kardeşim; hiç sorununuz kalmayacak...

https://imagizer.imageshack.us/v2/259x194q90/824/3anc.jpg

Sonunda açtıracaksınız "Bayramlık Ağzımı"...

4. furunotr

furunotr Haluk

Neyi kime soracak kardeşim...

Bizde yok; biz kullanmadık sanki de neyin de olduğunu bilmiyoruz...

Onlarca kullanıcı var bu makinaların; öyle iş olsun diye almıyor kimse bunları; yıllardanberi avcı bu arkadaşlar ve yoğun avlanan kişiler, yılların deneyimi; bilgi birikimlerinin sonucunda alınıyor bu makinalar...

Herkez salak; bir siz akıllısınız...

Hangi makinanın, hangi koşullarda ne yapacağını gayet iyi biliyoruz...

75 gr. ile yemli takım atmıyoruz bizler kardeşim; ağır yük altında çalışıyor bizim makinalar; defalarca resmini koydum; ben bıktım artık resim koymaktan... Siz alenen "BOK" atmaktan bıkmadınız...

Şimdi işim var; geniş bir vaktim olursa ben de Exage'nin nasıl kapanmadığını; atış esnasında nasıl kapatılamadığını kaydeder korum buraya...

Kim kapatıyor ise gelsin benim makinayı kapasın; hodri meydan; ciddi bahse de girerim bu konuda; kapatamazsa bayağı canı yanar...

Hadi 3-5 yıl kullandınız yay kendini bıraktı kapatıyor diyelim; yeni bir makina nasıl kapatır klepe telini anlayamadım; hadi 6000-10000'lik olur; ağır kurşun atılır kapar; spinde niye kapansın...

Bin kere anlattık; eğer oluyor da kapanıyorsa şu pozisyona getirin; anlamıyorsanız makinayı söküp takmayın; klavuz için bakımı ihmal etmeyin, makinayı avdan sonra temizleyin diye; kendiniz bilirsiniz kardeşim; sonra oturup böyle ağlarsınız...

Dediğim gibi kasnak fazla bile size; onu da kapattırırsınız bir şekilde; en iyisi kelebek mantar...

5. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:

Yok elbette sende, kaç kez resmini koydun, üç beş döküntüden başka bir şeyin olmadığını defaten gösterdin zaten.

Ve burada kimsenin kimseye yalan borcu da yok. Senin yüce tanrın şimanovla bir derdi de yok. Ve kimsenin seni tuttuğu da yok. Sen git şimanova rükuya dur, secdeye git, adaklar ada, tapınaklar yap, millete ne?

Ama gelip gidip burada milletin gözünün içine baka baka yalan söyleyip, bu kadar insanı yalancı ilan edip durma.

6. saltiga

saltiga ÜMİT

Kelebek mantarda cok kasiyo be abi:D

7. furunotr

furunotr Haluk

Burada göziçine baka baka yalan söyleyen varsa o sensindir Serdar; senden başkası olamaz; ve sen insanı yalancı edip durma...

Kullanıyoruz işte; sana mı inanacağız??? Yoksa kendi yaşadıklarımıza mı???

Senin yalan borcun yokta başka bir durumun var Shimano ile; ne alıp veremediğin varsa bilemiyorum; durmadan kötülüyorsun ve yalan yere yapıyorsun bunları; yok Stella'yı dolaba kaldırmışsın; yok Biomaster'ı denize atmışsın; inandırıcı gelmiyor bunlar bana...

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Sana inandırıcı gelmeyebilir, zira ben seni inandırmak için yaşamıyorum ki !

Shimano ile bir alıp veremediğim de yok zaten. Hatta yarın gidip bir tane alabilirim bile, aklıma essin yeter. Zira pek sevdiğim Cardinal 103 kayıp. Ama velakin benim derdim sizle. Yani Shimano'yu şimanov yapıp, onu yüce bir şeymiş gibi gösterenlerle.

Şurada adam video çekmiş, koymuş, bilenler demiş, ahanda şu teli sökün düzelir. Taa bu kadar literatüre geçmiş bu dert, sen hala yok diye sayıklıyorsun, varsa yoksa yüce tanrın, taptığın şimanov olmuş tek kıblen.

9. furunotr

furunotr Haluk

Hangi literatürden bahsediyorsun sen??? Ne literatürü; olsa olsa sizin karalama kampanyası olur bu...

10. korayandroid

korayandroid Koray

Haluk abi neden bu kadar sinirleniyorsun ki :D
    Sana dedim ben hakikaten kapanıyor.
    Sen yok dedin.
    Bak video koyduk.
    Başkalarında da sorun varmış meğersem.
    Tarabya taraflarından da bir öneri geldi kapananlar böyle çözmüş, ameliyata alıp 1-2 tane kemiğini aldım mı makinenin olay halloluyormuş.
    Sen hala gözün gördüğünü inkar ediyorsan sana birşey diyemem.
    O yalancılıkla itham ettiklerin de bu işlerden anlayan insanlar az çok bilmem farkındamısın.
    Sallayandan sallayana fark var demek. Biz iyi sallıyoruz abi makine kapanıyor.
    Sen iyi sallıyorsun abi dediklerin gibi olmuyor.
    İnşallah bu farkı bir gün anlarsın :D
    Burada kimsenin kimseye bir "BOK" attığı yok ayrıca.
    İnsanlar sorunlarını paylaşıyor. Şu makinenin bir insan yapımı olduğunu idrak edip inşallah bir gün fanatikliğini bırakırsın.
    Sizin bu yanlış yönlendirmeleriniz, abartma olaylarınız yüzünden kaç kişi yanlış yönlendiriliyor sorun yaşamaya aday hale geliyor. Bunun vebalini de düşünün.

11. furunotr

furunotr Haluk

Tarabyada'ki arkadaşlar ağır kurşun atıyorlar; makinalar sanırım 10000'lik; bunların zaman içinde yayları deforme oluyor ve kapanmaları normal...

Sen ise 15-20 gr. sahte atıyorsun; en dandik makinada bile sahtede kapanma görmedim ben; bir-iki kapanan Exage varmış; niye kapandığını tahmin edeyim; teli tam pozisyonunda açmıyorlar veya teli kaparken kolu çevirerek kapatıyorlar ya da atış yapmayı bilmiyorlar; benim makina ile en az 1500 kere atış yaptım ve bir kere dahi olsun kapanma yapmadı; atış ağırlığım 15-28 gr. arası...

Kapanma sorunundan şikayetçi olanlar için söyleyebileceğim bu yukarıdaki unsurlara dikkat etmeleri; eğer makinaları epeydir kullanıyorlar ise o yay zaten laçka olmuştur ve onu değiştirmeleri gerek; ondan sonra yukarıdaki uyarılara dikkat edecekler...

Göz görmesi hangi gözle baktığına bağlı; bu ilk ve tek makinam değil benim; onlarca iyi veya kötü makinam oldu; "BOK" atma deyimini aslında Serdar için kullanmıştım; zira bok atıp duruyor makinalara; senin videoya gelince zamanı gelince bir video da ben çekeceğim; nasıl kapatılamadığını alenen göreceksin...

Kişileri itham ederken dikkatli olmalı; hiçbir zaman fanatik falan olmadım ben; deneyimlerimin neticesinde yazıyorum ne yazıyorsam; öyle havadan sudan değil; oturup bu tür imalarda bulunmamak gerekiyor; böyle olunca karşısındakinin iyiniyetinden şüphe etmeye başlıyor insan...

Evet Shimano kul yapısı; ama bu kul yapılarının en iyilerinden biri; bunu gayet rahat iddia ediyorum; bunun aksini buralarda yazarak değil; makina için ermeydanı olan avlaklarda ispat edebilmek gerek; bizimkiler avlaklarda kendi kalitelerini ve işlevselliğini çoktantır ispat etmiş durumda; bir de seninkini görmek lazım; nasıl kapanıyor diye...

12. senna

senna semih kahraman

Favori Kamış:
    vega potenza moon star
    konuyu shimano vs diğerlerine getirmeden birşey sormak istiyorum;

kötü bir alışkanlık sonucu teli kolu çevirerek kapama gibi bir huyum var zararlı olabileceğini düşünerek elimle kapıyorum bazen ama unuttuğum zaman yine kolu çevirerek kapatıyorum bu şekilde yayın bozulma aralığı nedir mesela at çekte kullanılan bir makine için? yayın belirli bir ömrü vardır elbet ama ortalama ne kadardır?

babamın eski makineleri vardı çocukken onları kolu çevirerek kapatırdık oradan kaldı alışkanlık atamadım hala üstümden hal böyle olunca teli elimle kapamak zulüm resmen bazen saçma olduğunu bile düşünmüşümdür :)

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Makinenin ömrü ne kadarsa, o kadar. Yani, durum, makinenin üretiminde kullanılan malzemeye bağlıdır. Bir yayın teoride görevini yapmaktan dolayı deforme olması gibi bir husus söz konusu olmaz. Ama adi malzemeden yapılmıştır, uzar vs., paslanır, bir sebepten (bakım vs. derken mesela) deforme olur. Bu sebeplerden görevini yapamaz hale gelmelidir bir yay.

Genel olarak, makinelerin kol çevrilince kapanması bir özelliktir, yani bunu sağlamak üzere bilhassa ilave parçalar konmuştur. Yani, kolu çevirmek, teli açmak, kalama vs. nasıl makinenin doğal bir fonksiyonu ise, kol çevrilince kapanma da aynen öyle, tasarımında var olan bir fonksiyon. Nasıl ki kolu çevirdiniz diye makinenin (tipik eskime dışında) bozulması beklenemezse, kolu çevirip kapattınız diye de ilaveten eskimesi, bozulması beklenemez, beklenmemeli.

14. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bak burada bu kapanıyor, sahtelerin canına okuyor, sarımı berbat vs. diyen bu arkadaşlar, bizim kampüsün bahçesindeki 20 x 20 m gölette avlanan veya sahlideki iskelede altında gezinen gümüşlerle hasbihal eden arkadaşlar değil.

Onlarda boğazda, üsküdar'da, akıntı burnunda, tarabyada vs. aynen senin avlaklarında bu aletleri kullanıyor zaten. Ve sonuç: Fiyasko, döküntü çıkıyor senin bu aletler.

Hal böyleyken, hala gelip gidip amanda bunlar kötü değilde, ben kara çalıyormuşum da... İşte her şey burada, sor bakalım koray mesela, evdeki küvette mi kullanıyor bu aletleri. Benim karaladığım filan yok, ben sadece sizin kralınızın çıplak olduğunu söylemekten çekinmeyen biriyim o kadar. Ve senin bu aletlerin birer döküntü, hepsi bu kadar. Ya ne yapayım, bu döküntülere iyi mi diyeyim göz göre göre.

Ama senin gözlerin bir türlü göremedi hala, işte adam burada, aynı avlaklarda kullanıyor ve el aman diyor şimanovdan. Daha ne olacaktı ki, çok mu zor bunu görmek. Millet videosunu çekiyor, sorunun çözümünü yazıyor filan, senin gözüne sokuyor resmen, sen hala daha sorun yok falan...

15. furunotr

furunotr Haluk

Er ya da geç o yay kıvamını yitirecek; sonrasında kapanma sorunları başlayacaktır; o mekanizma kol çevririp çarptırarak kapatmak için tasarlanmamıştır; yay ile birlikte oradaki bazı parçalarda da aşınma olacaktır kuşkusuz; mümkünse bu alışkanlığınızı değiştirip; klepe telini el ile uygun yumuşaklıkta kapatmanızı ve bu şekilde kullanımda sorun yaşamayacağınızı önererek bilgilendireyim sizi...

16. furunotr

furunotr Haluk

Nereden biliyorsun nerelerde ne şekilde avlandıklarını??? Beraber mi avlanıyorsunuz bu kadar emin konuşuyorsun???

Madem kral çıplak diyeceksin; bir gün buluşuruz hep birlikte atarız-tutarız... Kim kız gibi atıyor; kim sert atıyor; kimin makinası kapanıyor; kiminki kapanmıyor hep birlikte görürüz güzel kardeşim...

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bak nerden biliyorum. Koray, lanet olsun bu şimanova diyerek yaka silkince, özel mesaj mı attı, foruma mı yazdı, bir makine almaya çıktı. Bende git Emblem Pro al dedim, gitti, aldı. Bakım filanda yapmaya kasma, sür gitsin dedim. gidiyor şimdilik.

Ve bu tavsiyeyi yaparken de, bizzat senin avlaklarını tek tek saydı, ben buralarda böyle böyle balık tutacağım diyerek. İşte oradan biliyorum onun nerede ne şekilde avlandığını.

Ama sen müneccimlerle fazla sıkı fıkı olmuşsun herhalde ki, benim bunu bilip bilemeyeceğimin kehanetine çıkıyorsun. Hiç düşünmüyorsun ki, bu adam bunu diyorsa, bir bildiği vardır.

Cahilsin.

İnsan herkesi kendi gibi sanır, bilhassa cahiller. Kendin böyle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğun, sağa sola çamur atmakla, kara çalmakla ancak fikrini ayakta tutabildiğin için herkesi de öyle sanıyorsun.

18. furunotr

furunotr Haluk

Benim avlaklarım neresiymiş peki???

Bu arada akşam akşam iyi güldürdün beni... Komiksin Serdar...:):):)

Koray bu arada sen bu Serdar'a uyma; makinanın temizlik ve bakımını aksatma; klavuz falan kilitler bilesin; sonra söylemedi deme...:D :D :D

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Kılavuz kiliteldiği gün, azıcık yağ dökersin. En fazla önce bir WD-40, sonra yağ. Olur biter, kilidi açılır yoluna devam edersin. Şimanov mu bu, günlük yağına suyuna bakmazsan ayakta duramayacak?

20. furunotr

furunotr Haluk

O kısımda yer alan rulmanı, diğer parçaları da elin alırsın; üstüne üstelik Daiwa parçaları güzide ülkemizde maalesef bulunmuyor; rulman ölçüleri de genelde standart dışı olduğu için bulamıyorsunuz; diğer plastik; ıvır-zıvır kısmı zinhar başka parça kullanamazsın; ne olacak o zaman??? Tırmala dur; yurtdışından parça bulacam da; getirtecem de; gümrüğe takılır mı??? Postada kaybolur mu??? Bir sürü terane...