Daiwa Legalis 3000SH nasıl ?

Konu, 'Makineler' kısmında gacal tarafından paylaşıldı.

1. arkadas

arkadas ibrahim

daiwa yada shimano
    yeterki madein china olmasin

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Boş versene sen Haluk abi. Şimanov mu sandın sen bunu, iki atış üç sarış yaptın diye elinde kalacak?

Dandikliğe, döküntülüğe o kadar alışmışsınız ki, bir şeyin iyi olabileceğini hafzalanız alamıyor.

3. korayandroid

korayandroid Koray

Şimanovların sanki hemen bulunuyor,döküntünün parçası için aylarca kıvrandığını ve buradan defalarca paylaştığını unuttun sanırım. Hemen bozulan döküntü için beklemek hangi akla hizmettir ki..
    Daha geçen hafta sordurdum bayisine ne elinde ne de sistemde gözüktü, yedek kafası bile yok..Ne zaman gelir birkaç ay sonra..

4. furunotr

furunotr Haluk

Görürsün birkaç zaman sonra ne olacağını; bildiğim örnekleri de var bunun; yani bakım yapılmayan Daiwa'nın klavuzu kısa zaman sonra su koyverdi... Gerekirse belgelerim...

5. furunotr

furunotr Haluk

Önce markayı düzgün yaz; Shimanov değil; Shimano...

En azından Shimano'nun bulunabiliyor parçası bir şekilde; ben kıvranmış falan değilim; ithal eden arkadaşlar getirmedi; ben de Cevat Bey'den temin ettim parçaları...

Hemen bozulan falan da yok; sen Serdar'ın aklına uyarsan bozulur tabii; neymiş makinaya bakım mı yapılırmış??? Evet bakım yapmadım Exage'ye; hor da kullanıyorum; kayaların üzerine falan atıyorum veya arasına sokuyorum kamışla birlikte... Dışını nemli bezle sildim sadece; dişlilerini de yağladım; ancak klavuzunu ellemedim hiç bakalım ne kadar dayanacak diye; 6. avın ortasında hafiften şırıldamaya başladı klavuz; aşağı yukarı 1500 at-çek sonrasında bakıma ihtiyacı oldu...

Hadi ben makinadan oldukça iyi anlıyorum; ve buradaki problemi daha başladığı zaman anladım; eve gelince söktüm ve su damlacıkları gördüm o kısımda; su kaçmış yani ve yağlama özelliğini bozmuş; temizleyip kendi ince yağı ile yağladım... Peki Serdar'ın aklıma uyup oraya hiç bakmayan arkadaş o kısım arıza yapınca ne yapacak çok merak ediyorum...

Tamamen su sızdırmaz makinalar hariç o bölgenin içine su kaçması ve oradaki yapıyı bozması kaçınılmaz son; siz genede bakım falan yapmayın...

Parça derdin var ise onu markayı kötüleyerek çözemezsin; herhangibir yere de varamazsın; sen veya Serdar ne yaparsan yap bu makinalara olan talebi engelleyemezsin; bu makinaların elit bir kullancı kitlesi var ve onlar zaten bilinçli insanlar; sorun çözmek istiyorsan bu konuda ne yapmak gerekiyorsa gel onu birlikte yapalım; ya işlerini düzgün yapsınlar; ya da bu işten vazgeçsinler...

Yalnız bu işi Shimano ile sınırlandırma; Shimano'da iyi veya kötü parça bulabilirken Daiwa'da bunu hiç bulamıyorsun... Gerçi benim bulacağım yer var; ben de makinalarımı oradan yani Ergin Balıkçı'lıktan almayı tercih ediyorum; ister Shimano; ister Daiwa olsun; parça ise parça... Gerekirse Japonya'ya yollanıyor makina orada servis-bakım görüp geliyor...

6. saltiga

saltiga ÜMİT

Bence kullanilan ne olursa olsun makina kamis urun hatasi ve kullanici hatasi hic farketmez sorun sonrasi cozum buluna biliniyormu veya bulunursa ne kadar zaman da bulunuyor bu onemli bu konuda sattiklari malin arkasinda duran ergin balikcilik a tesekkur etmek lazim hep duyuyorum ergin pahali diyorlar ergin balikcilik pahali degil sattigi urunler kaliteli dunya capinda yer bulan urunler zaten bunun fiyati belli bu kadar genis ve ust duzey dunya oltacilarinin kullandigi urun yelpazesini bize sundugu icin tesekkurler ergin balikcilik bu yaziyi yazardim diye beni kisme reklamlamla suclamasin bende alis veris yaparken herkezin verdigi parayi veriyorum ben daiwa veya shimani katalogunu (jdm) actigim zaman incik boncuk herhangi bir urun yedek parca kil tuy ne istersen tedarik ediyorlar bence bu bulunmaz nimet hemde nerdeyse yurt disi satis fiyatina bence bu turk oltacisina bulunmaz nimet bu yazi bu sebepten icimden gelmstir herkeze rast gelsin

7. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Cevabı ümit vermiş zaten.

Shimano veya Daiwa, al götür o bahsettiğin Ergin Balıkçılığa, dilediğin parçasını getiriyorlarmış işte. O halde?

Ha, mesele buysa, gidip Okuma al derim hararetle. Parçası olmadıysa komple makineyi bile değiştirir Cengiz Balıkçılık.

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Yani diyorsun ki, sizi "Bakın, siz elitler oluyorsunuz bööööleee..." diyerek keklediler, sizde o döküntüleri aldınız diye kendinizi elit sayıyorsunuz hala..

Ne bu şimdi? Birde bana şöyle böyle derler.... Şu ettiğin lafın tutulur yanı var mı? Siz şimanov denilen döküntüleri kullananlar elitte, biz başka şey kullananlar maraba, parya filan mıyız?

Bir sürü daiwa makinem var. Hatta bir sürü başka makinem de var. Henüz parça ihtiyacı olan hiç biri olmadı. En fazla, beni artık hurdaya çıkar oldu, o kadar ki, bunlarda Daiwa filan değil.

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Bak ne yapacak söyleyeyim. Bir şeyle, sabunlu su, WD40 vs. orayı temizleyecek. Sonra herhangi bir yağla yağlayıp tam yol devam edecek. Bunuda, yaparsa, o kılavuz dönmemeye başlayınca yapacak. Eğer her hafta balığa gidiyorsa, bu da en az iki sene sürer zaten.

10. saltiga

saltiga ÜMİT

Bunun okuma daiwa veya shimanoyla bi alakasi yok abicim urunun sonun olusturdugu zaman sorunun cozumumuyle alakasi var piyasada bir suru degisik marka o markalarin degisik modelleri mevcut kullanici ihtiyaci , butcesi ve keyfine gore secer alir benim isimi dokuntu olani gorur sizinkini olmayani .

11. saltiga

saltiga ÜMİT

Bu arada sunuda soliyim uzun zamandir zor satlarda kullandigim dokuntulerim icin hic parca ihtiyaci duymadim dokunlulerim bana hic bir sorun cikartmadi.

12. furunotr

furunotr Haluk

Ergin Balıkçı'lık kendi getirip sattığı makina, kamış ve diğer ürünlere servis veriyor; gerçi dışarıdan bazılarına da servis verdi... Ama Ergin Balıkçı'lık başkalarının getirip sattığı ve para kazandığı ürünlere servis vermeye mecbur değil ve vermiyor da zaten; bu da gayet doğal bir durum...

Sorun zaten bu değil; yurtdışından malzeme ithal edip-satıp; sonrasında kenara çekilmek; yüzlerce binlerce sarf malzemesi var ama arkasında duran yok ve sorun bu...

O yüzden meseleyi saptırma; konunun Okuma ile ilgisi yok; nereden çıktı şimdi Okuma mevzuatı??? Zaten Cengiz Balıkçı'lığın öyle ya da böyle bir şekilde sattığı ürünün arkasında gayet sağlam bir şekilde durduğunu bilmeyen yok...

Onun için fazla hararet yapmana da gerek yok; bilen biliyor zaten...

Velev ki ben Okuma kullanmak istemiyorum; o zaman ne yapacağım; binlerce lira döktüğüm makina veya kamışı küçük bir parça problemi yüzünden kaldırıp kenara mı koyacağım; yoksa çöpe mi atacağım???

13. furunotr

furunotr Haluk

Elit olan ben değilim; ama böyle bir seçici kitle mevcut ve ben bunları elit olarak nitelendiriyorum...

Asıl senin makinalar vitrinde veya sandıkta duruyor herhalde onun için bakıma ihtiyaçları yok; senin zaten bir Emblemin var evlere şenlik; her derde deva; birtek onu kullanıyorsun herhalde...

Çerden çöpten olanlar öyle bir tek rulmanla falan iflah olmuyor; doğrudan hurdaya çıkmaları normaldir; bunları kaliteli makinalar ile kıyaslamamak gerek...

14. furunotr

furunotr Haluk

Tabii eminim öyledir; kaynamış parçaları sabunlu suyla açarsın... Acaba sökebilecek mi orayı; orası muamma herşeyden önce... İki sene falan sürermiş; 2 ayı bulmaz...

15. korayandroid

korayandroid Koray

Sen iyice hayal görmeye başladın Haluk abi.
    Bizim birşey engellediğimiz gibi bir anlam çıkarmısşın, keriz miyiz biz gidip para veriyoruz bunları alıp kullanıyoruz. Al bak diyoruz bak böyle böyle oldu. Millet de yazıyor aynısı bende oldu diye. Sana ne desek boş..

İş şimanovunu eleştirmek olunca bizler için ,her türlü boku atmakta üstüne yok ama.
    Ondan sonra bok attı dersiniz.Sizin yaptığınız ne?
    Burada yorum yapanlara bilinen şeyleri 50 kere yazarsınız sanki bilmiyor gibi.
    Onları geçtik görmediğin birşey için hayali olasılıklar yaratırsınız, mantıklı da olsa ona da birşey demeyeceğiz.
    Bu makineler basit şeyler bu kadar kasmaya gerek yok.

Şimanov eksaje bakımsız hiç ava çıkmadı. Sonuç ortada.
    Senin beğenmediğin daywayıda kullandık bakımsız. Yine sonuç ortada.
    Yani senin dediğini de yaptık.
    Biz sana makine yağlanmaz demiyoruz. Bu kadar çabuk , her avda yağlamaz. Ama gelde ki anlat bunu.
    Hala kitlenir falan.Makineyi alalı 2 ayı geçti. Niye kitlenmedi :D Ah haluk abi ah, şu tahminlerin bitirdi bizleri.

Olay abartılardan ibaret, sonuçlar ortada.
    Tekrar tekrar gösterdik defalarca. Hala anlamamakta ısrar ediyorsan o senin sorunun benim değil. Zira bazı şeyler zorla malesef olamıyor.
    Bizim de zorla birşey yaptıracak halimiz yok haliyle..

16. furunotr

furunotr Haluk

Kardeşim ben daha dün başlamadım makina kullanmaya; nerede ise 40 yıldır makina kullanıyorum ve her yılın güncel makinalarını kullandım; bakımların da hep kendim yaptım; neyin ne olduğunu burada pekçoğundan iyi biliyoruz; onun için bana oturup ahkam kesmeye kalkmayın; ben burada insanlar faydalansın diye bilgi vermeye çalışıyorum; siz kalkmış makina bakımsız çalışır bir problem olmaz diyorsunuz; o halde makina falan kullanmayı bilmiyorsunuz; atışı da bilmiyorsunuz demek ki; 7. (yazı ile YEDİNCİ) avıma gittim; her avda en az 250 kere at-çek yapıyorum ve sizin kapanıyor dediğiniz makina daha bir kere olsun kapanmadı...

Buyrun videoyu izleyin; normal makinalar bakım yapılmaz ise ne oluyormuş görün... Bir dakika onuncu saniyeye bakın; eğer makina özellikle su geçirmez (Daiwa'da Magsealed) değilse olacağı o işte... Sabır sabır nereye kadar???

https://www.youtube.com/watch?v=6wYXh6bRY3A

Serdar'ın makina temizliği ve bakımı konusunda yaptığı polemik boş kasap ..... tartar hesabından başka birşey değil...

17. furunotr

furunotr Haluk

Makina iyi olsun Made in China'da olabilir; mesela bugün Daiwa Freams gördüm 2014 model ve Çin üretimi gayet güzel bir makina...

18. korayandroid

korayandroid Koray

Biz sana hiç bakım yapmayacaksın dedik mi sevgili Haluk abi.
    Olay konuyu çarpıtmak ise üzerinize yok vesselam.
    Dedik ki bazı makineler vardır gittiği yere kadar gider sorun olursa bakarsın.
    Bazı döküntülere de hergün bakım yapsan kafi gelmez.
    Yada bu kadar çabuk elinde kalmamalı, verdiğin parayla seni yarı yolda bırakmamalı.
    Gel gör ki anlatasın, hep aynı hikaye hep 40 yıldır kullandım teranesi.
    Eve sokmadığın bazı makineler bizim eve hergün almaktan memnuniyet duyacağız şeyler olmuştur.
    Tabi sen hiç eve sokmadığın için nereden bilesin :)

19. furunotr

furunotr Haluk

Konuyu sen ve Serdar çarpıtıyor; Serdar sürekli bakım yapılmaması gerektiğini söylüyor; var mı aksini iddia edebilecek olan???

Sen dünyadamıydın; değilmiydin bilmiyorum ama benim evimde Daiwa vardı; ama adamakıllı bir modeli vardı; memnuniyetinin ne olup olacağını birkaç zaman sonra sen kendin görürsün zaten...

Magsealed al; bakım yapma... Ancak tam Magsealed surf makina bir tek şu var Daiwa'da...

http://www.erginbalikcilik.com/daiwa-tournament-surf-45-qd5-pmu2761

Diğer Magsealed olanların gövde kısımları o şekildedir; klavuzları değil; bu makinanın her iki su almaya elverişli kısmı Magsealed ve tamamen su geçirmez, dolayısıyla bakım istemez; daha doğrusu az bakım gerektirir; Daiwa balıktan sonra akan bir tatlı su altında şöyle bir gezdirin demiş...

Elbet yukarıda örnek verdiğim spin makina; onun bir üst modeli; Morethan ve Kongi'mi nedir öyle bir modeli var o da öyle; ve Saltiga, Dog Fight, Expedition; tabii yeni modelleri...

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Hala mı aynı terane yahu....

Haluk abi, bak, açık ve net yazıyoruz, anlayışı kıt, kalın kafalı ayaklarına yatıp durma: İyi bir makine bakım vs. istemez. Yeterince açık değil mi? Bir gün gelir, söyler, yağım bitti suyum bitti neyse, gider halledersin o gün, hepsi bu. Senin döküntülerle iyi makineleri ayıran şey budur zaten başta.

Bir gün bakarsın, kılavuz yüzüğü dönmüyor. Söker temizlersin, geri takarsın olur biter. İşte bunun gibi. O da zaten kafadan en az bir sezon sürer.