Derbent Barajı Somon avı..

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında tuscanavarı tarafından paylaşıldı.

1. güroloflu

güroloflu Gürol Ofluoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1.5 kg lık kofana
    Daha öncede İlyas arkadaşımı tenkid eden yazıları okudum ve kendisi cevap versin diye bir şey yazmadım.Benim gördüğüm şekliyle o kafeslerin içi zaten boş yani ne balık var nede ağ var.Derbent barajı denen yer nerde ise van gölü kadar geniş bir alan ve genelde somon ve alabalık avlamak için o kafeslerin yakınlarında avlanılır.Balık orda gezmeye ve yemlenmeye alışmıştır.Avlanan sular çok geniş alanlardır.Bunun neresi etik değildir anlamadım.Samsun limanının içinde belediyenin yapmış olduğu sevgi gölü diye bir yer vardır orda somon üretirler ve zaman zaman fırtınada bir kısım somonlar o gölden kaçarlar.O gölün tamamen dışında yani geniş bir alanda somonların alışmış olduğu yemlerle balık avlanır.O zaman o yemlerle avlanmakda etik değildir diyecekseniz pek şaşırmam,tabi etik değil diyenlere söylüyorum.

2. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    bu tür mesajlar sitedeki paylaşım oranını düşüren mesajlardır o kafeslerin içine bazen kışın balık konuluyor yani içi boş havuz yakınında avlanmanın da avcıya ne gibi bir değer kaybı olurki avcı avın olduğu yerdedir ;) ilyas abim ellerine sağlık

3. slimselim

slimselim

Favori Kamış:
    Tarzan Zıpkın , Albastar olta Rambo bıçağım Fotoğraf makinam
    En İyi Avı:
    2 kg aynalı sazan 1.5 kg RusKefali
    Abi ben 3 tane kamış olta gördüm orada. :) Belki onunla tutmuşlardır :)

4. alaverd

alaverd

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Kefal 45 cm.
    Bu balıkların havuzdan tutulduğunu hiç sanmıyorum, öyle birşey olsa en azından orada poz vermez bu insanlar. Bende olsam o çiftliklerin kenarından suya olta atmayı isterdim, süper bir yer... Ayrıca havuzdan olsa bile üslübunuzu hiç uygun bulmadım, biraz daha saygılı olmakta fayda ver bence.

sizin resiminizle balıkçı arkadaşların avlandıkları yer farklı, balıkların boyutları farklı, somon balıkları büyüdükçe çeneleri sivrilmeye başlar.

Bafrada bir baraj gölüne denizden giren somonların olduğunu ve yumurta bıraktıklarını duydum, sonuçta somon geri yumurtadan çıktığı yere döndüğünden orada sürekli somon olduğunu sanıyorum.

Avcı arkadaşların ellerine sağlık... Rastgele...

5. Mukadder

Mukadder

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    11 Kilo
    Tebrikler

Tebrik ederim güzel av.Ellerinize sağlık ben bu sene orada 1 gün 1 gece sazan avı yaptım ama bir şey çıkmadı.Sonra Altınkaya'ya gittik.Eğer orada sazan avı yapıyormusunuz.Eğer yapıyorsanız biraz bilgi albilirmiyim.

6. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti

somon yasadigi bölgeye göre ve irilestikce cene yapisi degisir bu dogru ama tutulan balikla ayni cene yapisinda degiller..vede somonda pembe yan serit bulunmaz..asagida örnek olarak iki resim var ilk balik somon ve ikincisi gökkusagi alabaligi
    buyrun inceleyin.;)
    saygilarimla
    buda yakalanan baliklar

7. simendifer

simendifer Sennur

Sanırım arkadaşlar sizin üzerinde durduğunuz yeri havuzun ortası sanıyorlar. Yani suyun içinde kalan kısımın, çevrelemiş şekilde ağ ya da tellerle örülü olduğu kanısındalar. Ama öyle olmadığı açık zaten. Üstelik orayı bilen arkadaşlar da var ve doğruluyorlar. Balıklar kaçabilirler yani. Bence sorun yok. Siz sal olarak kullanmışsınız, tekne ile açılmamışsınız. Netice de biz de ileriye atmak için denizde iskeleleri kullanmıyor muyuz ? Aynı şey, hiçbir farkı yok. Gayet güzel balıklar, tebrik ederim.

8. Le_serkan

Le_serkan

Favori Kamış:
    ALBASTAR 2.70 KAMIŞ VE 4 BİLYALI OLTAM 2 ADET
    En İyi Avı:
    SİZLERLE DAHA İYİYE
    Madem öyle tebrikler o zaman.

9. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Yasal olarak normal şartlarda üretim havuzlarına 100mt den fazla yaklaşmak yasak olmakla birlikte bunun sebebi bizler gibi amatör avcıların ya da bizer haricinde ki profesyonel avcıların ( örneğin gırgırların ) havuzların dipte bulunan bağlantı halatlarına ve ya havuzlar da yaşayan balıklara zarar vermemesi için bu yasak konulmuştur. Ancak havuz sahiplerinden zin alınarak bu tür avlar biz amatör balıkçılar için mümkün kılınmaktadır. Eğer böyle bir izin alınmışsa ki burada o havuzlarda balık var ya da yok havuzların üzerine çıkılmışsa izin alınmış görüşündeyim, etik olarak ya da amatör balıkçılık adına böyle bir avın yapılmasında her hangi bir mahsur ya da kusur bana göre yoktur. Yapılan av da sirkülere uygun ve geçerlidir. Öncelikle avı yapan kişiyi tebrik eder daha da irilerine denk gelmelerini dilerim,

Ayrıca aşağıda vermiş olduğum linkteki mesajınızda da yakalanan balıklar aynı şekilde havuz üzerinden yakalanmışlardır. Ve tebrik mesajınız bulunmaktadır. Sanırım burada bir tezatlık bulunmakta.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=14386&page=4

Yani işin özüne gelirsek size göre bu av etik mi değil mi abi _?_?

Son düzenleme: 10 Kasım 2007
  10. tommasi

tommasi evrim ertik

Favori Kamış:
    olta,Yengeç
    En İyi Avı:
    Çipura 3.2kg
    aynen tekrarlıyorum bu yazdıklarımı ...
    Yoksa yanılıyor muyum ? Ta yülzerce km yol kat edip boş dönülen avlar olmuyormu yani..Ben yazın tam 2 hafta boyunca havuz üstünden balık avladım size yemin ederimki sadece 3 tane levrek yakaladım onlarda ufak 400 grlık falandı...Bazı arkadaşların öle bi yaklaşımı varki sanki oraya gidip balık yakalamak garantiymiş gibi....!!!!!!

11. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    :)
    Adamı balık tuttuğuna da burada paylaştığına da pişman ediyorsunuz.

Ben yine de bir aydır süren bu mesaj silsilesindeki bazı şeyleri açıklayayım.

Bekçi tanıdıksa kafeslerin (özellikle bu örnekte olduğu gibi eskiden kullanılmış, arada ihtiyaç olur diye hala elde tutulan) üzerinden olta atmanıza izin verirler.

Somon, salmon yada som balığı ; yaşamının bir bölümünü denizde geçiren alabalık demektir.

Tüm erkek alabalıkların (somon yada benekli farketmez) çenesi üreme mevsiminde çengel biçimine döner.

Karadenizde yaşayıp Kızılırmaktan Derbent barajına geçip bir de orada ürmeyi becerebilen alabalık yada somonu (bin kere haşa, onun her şeye gücü yeter) Allah-u Teala bile yaratmadı, ama arkadaş bir yerden bu sonuca varmış.

Daha söyleyecek çok söz var ya;

Burası balık avı nokta net. Bir zamanlar internetteki en önemli amatör balıkçılık danışma ve paylaşım noktasıydı.

İmza ayarı uyarısı

Av ve rapor eleştirme , yasallık uyarısı ve sonrası uzun gereksiz çatışmalar

hastalıkları acaip bir şekilde buraya bulaştı. Bunları sadece modlar yapsa ne iyi olur.

Bu site hepimize hala lazım.

Son düzenleme: 10 Kasım 2007
  12. steelrock

steelrock Burak

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Mercan-Ağırlığı mühim değil,ben onun gelişini sevdim...
    Yapıcı bir eleştiri yaptığınızı düşünüyorum Yakup abi ve hak veriyorum. Standardı ve kaliteyi korumak hepimizin görevi, bu sebeple sizin de dediğiniz gibi kişileri soğutmamak, antipatik gelmemek adına gerekli cümleleri gerekli insanların kurmalarında fayda var diye düşünüyorum.Ancak bahsedilen uyarıların bir kısmı detay olsa da bir kısmı da gerekli uyarılardır. Önemli olan tüm üyeler tarafından bilinmesi gereken bu uyarıların yapılış nedeninin kınama, rencide etmek yerine öğreticiliği amaçladığıdır. Bu sebeple bilgilendirilen, anlayan her insan bir kazançtır.Sizin de dediğiniz gibi bu forum hepimize lazım.Teşekkürler Yakup abi...