Dev tatlısu Kefalim

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Değerli uyarı ve önerilerin için çok teşekkür ederim üstadım. Son derece önemli bilgiler bunlar ve aklımızdan çıkarmayacağımıza emin olabilirsin.

Saygılar, sevgiler...

2. buyilmaz

buyilmaz BÜLENT YILMAZ

Favori Kamış:
    D.A.M STEELPOWER RED UZUN SAPLI SURF KAMIŞ
    Favori Makine:
    RYOBI ECUSIMA 4000Vi MAKİNE
    En İyi Avı:
    İŞTE ONU ARIYORUM HALA BULAMADIM...
    Vedat Amcam'ın tavsiye ettiği Savagear Troutizimo 1,90 0/5 atarlı spin kamışı kullanıyorum. Gerçekten harika çok zevk veren bir kamış. Makina olarakta mitchell avocet kullanıyorum. güzel bir set oldu benim için tavsiye ederim...

3. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Teşekkürler,ancak kasna mevsimi geçmek üzeredir,Kasımdan itibaren artık sahtelere pek itibar etmeyebilir.Ancak tavuk çiğerli yemli takımlar kış boyuncada derin yerlerde çalışır

Sevgiler

4. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Bunu da ileteceğim kendisine, zaten şu aralar daha çok denizde kıyıdan av yaparak hevesle levreğin inişini beklemekte. :) Şu an kısa vadede hafif sahteler ve silikonlarını çalıştırmak için bu tavsiyeler çok işe yarayacak. İlerleyen zamanlarda tatlı su kasna ve alabalık avlarımızda da faydasını çokça göreceğiz.

Çok teşekkürler üstadım...

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Aykut

Esasen kasna av raporlarımda sıkca bahsettiğim nokta,bu tür avda kişinin kendisinini ileride deniz atçek levrek avına hazırlayabilmesinin,becerilerini geliştirebilmesinin,en ve etkili yönteminin arada kasna avına gitmekten geçtiği hususudur.
    Zira bu sayede avcı sıkca vuruş alma,nokta atışlarını geliştirme,balıkla mücadele,onu yorma,nihayet dışarı alabilme etaplarını,adeta bir mektep gibi kasna avında geliştirir.

Başarılı bir kasna avcısı nihayetinde başarılı bir levrek atçekcisi olur,bu kaçınılmazdır..
    Sevgimle kal

6. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Çok haklısın üstadım. Kıyıda saatlerce boş boş atıp çekerek levrek bekleneceğine en azından sezonu bitmeden kasna avı yapılarak hem av heyecanı sıcak tutulur, hem de mutlaka eşsiz tecrübeler kazanılır.

Değerli yönlendirmelerin için sonsuz teşekkürler. İnşallah bir gün bunları direk olarak senin ağzınızdan, tekrar tekrar izlediğimiz video kayıtlarından aşina olduğumuz o güzel sesinden dinleyebiliriz. :)

Saygılar. Sevgiler...

7. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    tebrikler bütün avlarınız gibi gayet cok başarılı

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Aykut

World sea forumuna tekrar yazmaya başlayacağım.
    Zira artık oradan gelen talepleride karşılayabilecek olan açık su teknemizi denize indirip Saroz Kabatepe limanına demirledik.Burada trofe avlarımızı gerçekleştirecek ve behemahal yakalayıp sizlere sunacağım.

Video kayıtlarıda elbette olacaktır.

Sevgimle kal

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Mustafa teşekküeler

10. abdul81

abdul81 Abdullah

Favori Kamış:
    MITCHELL PRIVILEGE II UL 0-3 150cm
    Favori Makine:
    Mitchell Blade 1000 Alu
    En İyi Avı:
    44 cm kasna
    sevgili vedat amca seneye hazırlık olsun diye 5-25 lik kamışımın yanına birde 2.10 catana 1-11 atarlı bir kamış aldım araziye çıkınca şeytan gıdıkladı kamışı bir deneyeyim dedim 1 numara mepps taktım ve ilk atışımda kamış kırıldı.Acayip moralim bozuldu neden kırıldı hala anlayamadım eve gelince daha önceden kullandığım atıl durumdaki kamışın uc kısmından keserekkırılan yerleri ona gececek şekilde ayarlayıp kamışı tamir ettim denemedim ama çok sağlam duruyor.Ayağı kırılan birisi ayağı iyileşse bile artık eskisi gibi (psikolojik) stüne nasıl basamıyorsa sanırım bende hep o korkuyla atış yapacağım
    kamışı aldığım yerle bağlantıya gectim aralık 20 gibi yedek uç getirtecekler (iki gün öncesine kadar ellerinde vardı ama başka bir müsteriye yollamışlar anlaşılan benden başka sakarlarda var)

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Abdül

Maalesef bu kamış hakkında olumlu birşeyler yazmam mümkün değil.

Oysa onun bir alt versiyonu ve ucuzu sayılan 2-6 gr atarlı Alivio çok daha işlevsel ve randımanlı üstelik kırılma sorunu yaşanmayan bir kamıştır.

Bu tür kamışlar narin kamışlardır.Özellikle bir balık yakalanıp kıyıya alınması aşamasında balık direkt olarak kaldırılırsa kırılma meydana gelebilir.

Catana böylesine bir eyleme asla dayanamaz.Alivio dayansada denememek lazımdır.

Bu konuda nasıl davranılması gerekir bir video ile göstermeye çalışayım.İnşallah başarırım.

Sevgiler

12. abdul81

abdul81 Abdullah

Favori Kamış:
    MITCHELL PRIVILEGE II UL 0-3 150cm
    Favori Makine:
    Mitchell Blade 1000 Alu
    En İyi Avı:
    44 cm kasna
    Atarken kırılmasına anlam veremedim 1no mepps gelse gelse 6-8 gr gelir keşke kamışı almadan bu yazın dikkatimi çekseydi .Sudan keserken kamışı kesinlikle kullanmıyorum daha doğrusu suya girerek avlandığımdan sudan kesmek gerekmiyor
    video için teşekkürler

13. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Benim Catanayı iki kere kırdılar partnerlerim.Değiştirdiler tekrar kırıldı.

Uçtan kırılan kısım kısaysa aksiyonu daha sertleşsede güzelce kullanırsın.

Yedeğini getirecek olmalarıda sevindirici.

Hadi o Catana,benim Game AR-C kamışımki önemli ve pahalı bir üst seğment Shimanodur,oda kırıldıydı.3 ay sonra kırılan parçayı temin edebildim.Üstelik 250 TL ödeyerek.

Tabii bunlar aksilikler,shimanonun muhtelif ürünleriyle senelerdir keyfle avlanmaktayım.

20 günde gelirse ne ala ,kısa sayılır bir zamandır.

Sevgeiyle kal