Dev tatlısu Kefalim

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Çok iyi bilirim kardeşim ama ayarı iyi tutturman lazım. Yoksa evin sahte çöplüğüne döner. Ben direkten döndüm diyebilirim :) Oyüzden sende sahte alırken gerçekten işe yarayacak olanları ve yeteri kadarını almaya dikkat et ;)

2. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    Haklısın abi bir ayar çekim şu sahtelere :)

3. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    tatlı su kefali avına pek meraklı yok sanıyordum ama gördüklerim sevindirdi. tatlı suda kefali tek geçerim.

4. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    yazı sabırsızlıkla bekliyorum abi :)

5. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek
    Aynen ;)
    Ali abi tuzlusuda levrek, tatlı suda kefal ve turnanın üstüne tnımam bende :) Ama tatlısu levreği, sudak gibi balıklarla henüz tanışmadım. Eminim onlar da en az diğerleri kadar zevk veriyordur :)

6. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    akarsular hareketlendi yazı beklemeye gerek yok bence

7. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek
    Ozaman rast gele diyelim abicim ;)

8. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    Abi Karadenizdeyim ben.. Son 1 haftadır her gün yağışlı. Sular soğuk biraz sıkıntı yani :)

9. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ne güzel sevgili tatlısucular,kefalciler ben Kasna diyorum.
    Yolunuz düşerse beklerim.Oltaya vurmaya başladıklarını sanıyorum.
    Hatta tatlısucular bir organizyon düşünselerde buraya gelseler.O kadar memnun kalırlarki.Bende elimden geleni yaparım.
    Sevgiler

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Emre
    Bir sahte örneğin çekirge suya indiğinde ilkönce biriki saniye bekleyin sonrasında yavaş,yavaş çekin arada durun ve devam edin.
    Şayet attığınız yere yakın koca bir kasna varsa zaten dinamit patlar gibi su üstü şapırtısıyla yeme yumulacaktır.Yok böyle bir durum vukuu bulmaz ise dediğim gibi yapın.
    Şayet gözleyebilirseniz tabii çekirgede durgun bir suya düştüğünde aynı şekilde davranır.İlkin hareketsiz sonra kendini kurtarma çabasına girişir ve balıkları cezbeder.
    Sevgiyle kal

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Eray
    Yazdıkların beni çok memnun etmiştir.Birebir düşüncelerimle örtüşmektedir.
    Bir kere daha şu nıoktayı vurgulamak isterim.
    Tatlısu kefali(Kasna)avcılığı bir mekteptir.Atcek usülüne ilgi duyan herkesin illaki denemesi gereken bir durumdur.
    Zira verimli bir avlakta avcı böylesine bir avda atçek tekniklerini,nokta atışı kabiliyetini,büyük balığı(her an 50 CM ve üstü balık gelebilir)yakalama,mücadele ve dışartı alabilme yeteniğini geliştirecektir.
    Çünki verimli, bir avlaakta balığa rasgelme hemde irilerine,ihtimali nerdeyse 20 kere olabilmektedir.
    Böylesine bir avdan başarıyla çıkan bir avcı için artık kıyı atçek avcılığı ile hem tatlısuda ve hemde denizde levrekte usta bir avcı konumuna daha çabuk erecektir.
    Sevgiyle kal

Not;Bayram tatili süresince avına gidecek ve raporlayacağım.

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ali
    Arada Mepps iri kasnalar alsada en büyük kasnaların en verimli yemi gönderdiğim resimdekine benzer böcek ve sair su içi ve çevresinde yaşayan canlıların imitasyonlarıdır.
    Bunların arasında ise Strike Pro,nun Frog adlı sahtesi harika aksiyonuyla önde gelen sahtedir.
    Bunun üstü siyah olanını tercih ediniz.Bulamazsanız üstünü çıkmaz keeceli kalemle boyayınız.
    Bu imitasyonlarına boylarına bakmadan hemen her boydaki kasnalarda ilgi göstermektedirler.
    Sevgiyle kal bir soracağın varsa bekliyorum

13. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    Vedat Baba , keşke fırsatım olsa da gelsem. O kadar çok istiyorum ki. İnşallah nasip olur.
    Saygılar.

Son düzenleme: 16 Nisan 2010
  14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İnşallah birgün diyelim sevgili Muatafa

15. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    O an elime hangisi geçti ise
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    3cm lik kaya balığı :)
    Tatlısu kefeli avını yeni yeni nette araştırmaya başlamış ben,gördüğüm manzara karşısında yıllardır su kenarlarında balık tuttuğumu sanmışım.Saygıdeğer üstadın anlatımı ve yaptığı av benim için erişilmez niteliğinde.Üstad hangi takımı kullanmış,nasıl bir yol izlemiş,kullandığı yem neymiş bende denesem o güzellikte bir paşayı kandırabilirmiyim e girmeye gerek yok. Haddimi bilmeliyim,öyle bir güzeli kandırabilmek için lazım olan; 30 yaşında işten güçten elimi çekip yıllarca balık peşinde koşturup onunla yatıp onunla kalkmalıyım,yetermi? yetmez.Allah vergisi bir zeka ve yetenekte gerek. Sonuç olarak diyebileceğim, üstadım; belkide dünyanın en zararsız tutkusunun zirvesinde gezinen sizin,bizlere örnek olacak bu avınızı ve paşayı suya geri iade edişinizi hayranlıkla karşılıyorum.Hayat sizi balıksız bırakmasın.Saygılarımla

Son düzenleme: 21 Ekim 2010
  16. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    TROFE SAZAN 39.50 :) nasipse
    merhaba vedat abi maşallahın var gene tü tü tü 40 bin kere maşallah nazarlara gelmeyesin senden daha alacağımız çok ders olacak bilgilerinle yol alacağız ama asıl isteğim şu sazanlara bi el atman :) bizide bilgilendirmen böyle güzel avların daim olması dileğiyle...

17. balıkçıferhat

balıkçıferhat ferhat

vedat abi eğer konuya bakma fırsatın olursa sana bişey sormak istiyorum

kefallerde özellikle sene sonunda eylül ekim kasım gibi avlanan balıkların vücutlarında kırmızı yara ve leke gibi şeyler oluyor senin resmini verdiğin balıkdada var bu lekeler sene başında yakalanan balıklarda olmuyor

bu lekelerin neden oluştuğu hakkında bir bilgin varmı bu balığı sıklıkla avlıyorum ve bu lekeleri görünce tırsıyorum biraz, ya millete veriyorum veya çoğunluklada geri salıyorum yemiyorum yani

detaylı araştırma fırsatım olmadı ama bu lekelerin ne olduğunu çok merak ediyorum eğer malumatın varsa bu konuda beni aydınlatmanı rica ediyorum :)

18. steady

steady TAN EKİCİ

tebrikler...

19. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    O an elime hangisi geçti ise
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    3cm lik kaya balığı :)
    Yıllardır hemen her fırsatta kefal peşine düşen ben yaklaşık 4-5 yadır internetten bu konuyu araştırıyorum uzun süredir yemli şamandıralı takım dışında avlanma şeklim olmadı. Son bir kaç aydır döner kaşıkla at çek denemelerimle yeni bir tarz öğrenmeye çalışıyorum. Nette bu balığı araştırırken rasladığım Üstad Vedat Abayoğlu'nu hayranlıkla takip ediyorum.Açıyorum, avlarını,raporlarını,tariflerini,tekniklerini tekrar tekrar okuyorum, yalınız çözemediğim birşey var, nedir diye sorulacak olursa; yıllardır balık tutkusu ile yaşamış bu değerli insan, sıra dışı balıkları yakalamayı deneye deneye geliştirmiştir,kafa patlatmıştır,ayak aşındırmıştır,masraf etmiştir.Böylelikle sıradışı büyüklükte balıklar nasıl yakalanırı keşfetmiş ve bu işin zirvelerinde gezinmektedir.İşin balık yakalama kısmını bu şekilde açıkladığımızı varsayalım.Gelelim tecrübelerine; tecrübelerini aktarmakta hiç bir bencillik görülmeyen üstad erdemli insan nasıl oluruda bize göstermekte. her insanda olmasada bilginin paylaşıldığı zaman iyi bişey olduğunu düşündüğü için bizlerle bilgilerini paylaşıyor diyelim bunuda böyle çözelim.Geriye bişey daha kalıyor benim çözemediğim.Dev tatlısu kefalim başlıklı raporunda,yorum yapan,tebrik eden,soru soran her ne kadar kişi varsa her birine teker teker cevap yazmış olması, işte bunu çözemiyorum. Nasıl bir enerjidir,nasıl bir yetenektir.nasıl bir özveridir,nasıl bir alçakgönüllülüktür. Üstad,evet balık konusunda üstad,peki bilgilerini paylaşmakta ,evet ondada üstad,Peki raporları ? Raporları sürükleyici fotoroman tadında ondada üstad. Off offff Ben izah edemiyorum Vedat üstadı ve pes ediyorum yazamıyorum daha.

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    "Üstad olmak" kuru bir ünvan/paye değil Sinancım.

İşte böyle birşey ve daha da ötesi; kelimelerin ifadeye yeterli gelmediği nice hazine değerinde hasletleri cem ettiğinden olsa gerek...

;) ;)