Dev tatlısu Kefalim

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    bartin,da cayda yakalardik bu kefalleri,biz karabalik deriz kefale,agzi buyuk,kalin pullu,biyiksiz olurlar,genelde yuzeyde beslenirlerdi,cok saldirgandir,bocekgiller iyi is yapar avinda,birkeresinde 2,5 kg civarinda olanini kesmisdik(gece isikla yapilan,satir,zipkin gibi seylerin kullanildigi av)tabii o zamanlar balik avciligiyla ilgili kurallar,tebligler oldugunu bilmiyorduk.fotolardakinden daha buyuk agizli olurdu bizim kara baliklar.

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Eren
    Tatlısu kefali(Kasna)en zevkli sportif av olan,alabalık avcılığına alternatif bir balıktır.Sürü teşkil etmelerini bir tarafa bırakırsak,huylarında ve bazı beslenme alışkanlıklarındada benzerlikler vardır.
    Dolayısıyla alabalık avının kaideleride aynı bu balıktada geçerlidir.
    Baş kaide ise bilindiği gibi,gizlilik ve sessizliktir.
    Uygun esnek düşük atarlı nispeten kısa kamış,buna uygun makara ve kullanılacak ince misina ile resimlerini gönderdiğim muhtelif mahlukatın sahteleri olayı tamamlayacaktır.Ayrıca isabetli nokta atışlarınında başarılması lazımdır.
    Kış aylarında kullanılan tavuk ciğeri ve sair bazı yemlerin haricinde en büyük kasnalar sadece yüzde olarak bu sahtelerle tutulacaktır.
    Sevgiyle kal

3. yucel1966

yucel1966 yucel

sevgili vadat abi
    bizim buradaki tatlı sularımızda (kasna) değil ama bol miktarda (topan) kefel bulunmakta 6-7 metrelik göl kamışı ve yemli takımlarla avlanmak mümkün
    benim sormak istediğim bu topan kefali at çek ile avlamak mümkünmü
    hiç denemedim deneyenide görmedim levrek işinde at çekle bayağı başarılı avlarımız var topan kefalde de olurmu onu soracaktım
    sağlıcakla kalın abi hürmetler

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Yücel
    Bilindiği gibi Deniz kefalleri tatlısuya girerler ve haylide yukarılara kadar çıkarlar.Tatlısuya giripte beslenme alışkanlığı edinmiş bu kefaller hayli iyi beslenir,gayet besili ve iri hale ulaşabilirler.
    Deniz kefalleri avcı hayvanlar değildir bu bakımdan muhtelif tabii yemlerle tutulsalar dahi sahte yemlere pek itibar etmezler.Ancak arada çapari gibi bazı tüylü sahtelere atladıklarıda vakidir.
    Azmak içersinde tesadüfi olarak rapala ile keza kıyı denizde çapariyle iki kere deniz kefali avlamışlığım olmuştur,ancak bunlar tesadüfidir.
    Sevgiyle kal

5. yucel1966

yucel1966 yucel

anladım vedat abi
    çok teşekkür ederim kalın sağlıcakla

6. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    2.70 Tolee Kawahagi Vsp 902 10-45gr
    Favori Makine:
    Cormoran Corcast Supermatch 8Pi
    En İyi Avı:
    Levrek
    Çok teşekkür ederim Vedat Baba, beni görmemeleri için yere yatıp olta atmam gerekecek herhalde :D Aşağıda avlağın fotografları var. Gizlenmek için bir önerin varsa çok sevinirim.

7. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    Vedat Baba ben sadece kefal tutuyorum çok zevkli. Kamışın boyu tahminen ne kadar olmalı?

8. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    Vedat abi, avlandığım yerde genelde 1.5 karış büyüklüğünde kefaller var.göstermiş olduğunuz sahtelerimi yada ufak mepsmi kullanmalıyım.

9. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek
    Ali Abi Vedat Baba cevap verecektir ama benim tuttuğum kefallerde sizin bahsettiğiniz ebatlarda ve bende onları bu sahtelerle yakalıyorum.Gerçekten çok iyi sonuç veriyor :)

10. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    Eren abi Lobster ve Surecatch aldım iş görür mü :)

11. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    akarsular için özellikle tavsiye edeceğin marka yada seri varmı Eren kardeşim .bide bunları akarsuyun tersinemi çekmeliyiz.enlemesinemi çekmeliyiz.

12. eray ersoy

eray ersoy eray

Favori Kamış:
    bass pro m8
    Favori Makine:
    shimano stradic
    En İyi Avı:
    deniz levreği 2,5 kg
    Vedat bey öncelikle sizi tebrik ederim. Tatlısu kefali benim favori balığım.
    Genelde çoğu balıkçı Tatlısu kefali avının zevkini bilmez. Sizin bu konuda bir duayen oldunuz belli. Bence tatlısu kefali avı desteklenmeli çünkü bildiniz gibi
    amatör balıkçılıkta tutulan balığın ekonomik değerinin önemi yoktur. Zaten hadise eve balık götürmek değil. Tutma hissinin verdiği hazzı yaşamaktır. Tuttuğumuz balıkları o yüzden geri bırakıyoruz. Hem balıkların geleceği hem de
    balık tutma zevkinin geleceği için. Bu bağlamda Tatlısu kefali gerçek amator balıkçılar için bulunmaz bir balık. Tutma zevki muazzam (at çek usulü ile) . Üstelik balığın ekonomik değeri de yok. Artı olarak 12 ay orman içi sular hariç tutma yasağı yok. Ve limitleri de eve balık götürenler için söylüyorum 5 kg a kadar. Yani her durumda bu balık herkesi memnun eden bir balık. Bence tatlısu kefali Türkiyedeki diğer tüm tatlısu balıkları için kurtarıcı olabilir.
    Tatlısu kefali raporlarınız bu konuda herkese ışık tutuyor. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum. rastgele

13. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek
    Ali abi benim kullandığım sahte aşağıdaki çekirge.
    RIVER2SEA G HOPE CNK35 (ÇEKİRGE)
    Ben bu serinin GC01 renk kodlu olan çekirgeyi kullandım. Ayrıca Vedat Baba'nın da önerdiği ve iş yapabilirliği yüksek olan birkaç model daha var;

RIVER2SEA CICADA POP 55

RIVER2SEA BEEEE CNK 40 (ARI)

Ali abi bu tür sahteleri kullanırken avlağın çevresini incelemeni tavsiye ederim. Yani avlak çevresinde yaşayan ya da yaşaması muhtemel olan böcekleri tahmin edip sahte renklerini o yönde tercih etmen daha verimli bir av geçirmeni sağlayacaktır. Çünkü örneğin göl ya da dere kenarında sarı-siyah eşek arısından çok varsa bunların göle düşmesi ve balıkların bunları tanıyor olma ihtimali çok daha yüksektir. Bu renk sahte aldığında balığın bu sahteyi tanıyıp daha çabuk tepki vermesini sağlamış olursun. Yani daha çabuk saldırmasını sağlarsın. Hatta dereye doğru sarkan bir dut ağacı varsa iğneye bir dut tanesi takıp kefali kandırman mümkün ;)
    Ben durgun suda avlanmıştım fakat akarsularda at-çek tekniğiyle avlanırken akıntının tersine avlanmak gerektiğini birçok ustanın yazılarından ve izlediğim videolardan biliyorum. Yalnız çekme hızına da dikkat etmen gerekiyor abicim. Yani bir çekirgenin suya düştükten sonraki yüzüş hızı ve aksiyonunu sahteye verebilmen gerekiyor ki kefali kandırman dahada kolaylaşsın ;) Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Saygılar...

Son düzenleme: 8 Nisan 2010
  14. albeton

albeton Ali

En İyi Avı:
    kötü av yok
    çok işe yarar bilgiler vermişsin.emek harcamışsın ellerine sağlık.:)

15. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek
    Ne demek abi yardımcı olabildiysem ne mutlu... :)

16. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    Eren abi verdiğin sahteleri ekledim sepetime :)

17. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek
    eheheh! :D Hayırlı olsun kardeşim. Avları bol olsun. Ama dediğim gibi renklere dikkat ettin değil mi? ;)

18. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    RIVER2SEA G HOPE CNK35 (ÇEKİRGE)
    R2S renk kodu: :GC-05

RIVER2SEA BEEEE CNK 40 (ARI)
    R2S renk kodu: :BC-02

bunları seçtim abi ?

19. Hectic

Hectic Eren

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek
    Sen avlağını daha iyi tanıyorsun Msutafacım. Oyüzden orada yaşayan börtü böceği benden daha iyi bilirsin. O yönde tercihler yaptıysan sorun yok hayırlı olsun ;)

20. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    Çekirge seçimim doğru abi ama arının diğer rengi olmadığı için bu rengi aldım :) Artık şansızımı deneyeceğiz. Küçükken oyuncak aldığımızda sevindiğimiz gibi birşey bu acayip bir tutku :)