maşşaallah, çok güzel ve emeğinize değecek balıklar. bizim de kafamızda hep olan bir yer demirçeliğin açıkları, ancak botumuzun motoru uygun değil.
Yok dostum,bizim tekne degil arkadasim aramisti Cuma gunu,bir anda karar verdik,kendisi de Kangal Haddehanesi'nden,aradi bos bos oturma gel takil dedi,onlarin tekne boy ve motor olarak biraz buyuk,kullanmasi keyifli,onun icin gittim ama baliga da denk gelince aynen coktuk oraya :hungry: Yoksa ben masumum,amacim tekneyle biraz keyif yapmakti
bot 3,20, motor elektrikli motor. elektrikli olduğu için çok yavaş, hem de uzun mesafelere güvenemiyoruz, akü biterse küreklere dayanmak zorunda kalırız diye. yoksa barınaktan açılıp sizin karşıları yoklamak istiyoruz.
barınaktan o kadar mesafe katedeceğinize payas barınağından açılın 10 km yol tasarruf etmiş olursunuz.
Bizim satis kapinin onunden giden bir yol var Gultekin,payas cayinin denize dokuldugu yere cikiyor,tam bizim fabrikanin payas sinirinda.Aslinda Bilge'ye kesinlikle orayi oneririm,cok zengin balik turu var,ozellikle de Lufer ve Kaya baliginin cok yayildigi bir yer.Bence dusunun Bilge,haritayi ekliyorum. http://wikimapia.org#lat=36.7407171&lon=36.1795589&z=15&l=36&m=b Resimde gorunen bizim fabrikanin tank sahasinin on taraflari iyi mercan yapiyor! Ancak kiyiya maksimum 300 metre yaklasabilirsiniz.Bence elektrikli botunuz buraya uygun,deneyin derim,uzulmezsiniz.:thumb:
orayı geçen yıl bende duydumda ben payasın içinden gittim oraya. çayın payas tarafı müthiş kayalık yemli takım çok takılıyor. millet çapari ile ispendek alıyordu ben oltayı dahi açmadım. ama duydum orayı gerçekten lüfer felan alıyrlarmışta ben yemli daha çok sevdiğimden kayalık yerde takım kopart takım yapla uğraşmak istemededim. yanlış hatırlamıyorsam çayın isdemir tarafı çakıllık bölge orda yemli avlanabilir ama kışın çayı geçmek pek akıl karı gelmemişti
demirçeliğin hem payas tarafında, hem de daha ilerilerde, iskenderun taraflarında çok güzel olduğunu tahmin ettiğimiz yerler gördük. ama bir söz var, '' hoca bildiğini okur '' bacanağın işi o hesap. bildiği yerden şaşmaz. gene de ileriki günlerde bakarız.
Gultekin ,buradan payas kapidan cikinca asagi inip hemen kamyon garajlarinin bulundugu yerden geciyorsun,Solen lokantasna varmadan 1 sokak once sola donup bizim Satis Kapiya ulasiyorsun onun yanindan giden yolu takip ederek payas cayinin isdemir tarafina gecmis oluyorsun.Bir ara gideriz
Tarih:01.07.2012 Yer örttaş Saat:05:00-08:00 Balıklar :Gümüş, ıstavrit ve karakuruk Ağırlık :Yaklaşık 1 kg Yem:Tavuk göğsü. İğne:10 numara beyaz çapraz. Misina:0.35 karetta. Kamış:Sunny.2.10cm. [/URL]
hay maşallah nevaleyi toplamışsın gene mert. ders çalışıyor biliyorduk seni özel mesajlarada bakıverirsin artık akvaryum konusunda.
Teşekkürler Gültekin Abi ve Murat Abi. Gültekin Abi,doğru ders çalışıyordum ama arada oluyo böyle şeyler.Hepimiz yaşıyoruz ya işte ondan Ayın 15 inde sınavım var ondan sonra daha güzel avlar olur inşallah. Görüşmek üzere.
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=969058#post969058 günaydın arkadaşlar. mert bu arada özel mesajları okudum ilerisi için daha programlı olacakç şu an akvaryum tamamen boş. deniz suyu doldurup 1 2 gözenekli kayayı iyice kaynatıp temizleyip 1 ay boş döndüreceğim. ondan sonra balık salma işine gireceğim. dış filtrenin içindeki elyaflarıda çıkartacağım nitrat oluşumunu tetikliyor diye düşünüyorum
Gültekin Abi çok doğru düşünmüşsün.Ama 1 ay çok uzun bir süre 1 hafta yeterli olur diye düşünüyorum.O kullandığın elyaflar malesef artık çöp.Yenileri ile değiştirmen çok daha faydalı olacaktır.
biraz araştırma yaptım deniz suyunda elyaf kullanmamak gerekiyormuş nitrat oluşumu açısından. tatlı suda bu problem yok deniz suyunda filtrasyon kaya ve kumla olur diyor. benim amacım aktif karbon ve zoelitleri dış filtrenin içerisinde tutup suyu devir daim yaptırmak gerisi bakterilerin işi. birde çok kaba pislik olursa diye iç filtre süngerleri oluyor ya kocaman gözenekli dış filtredede var ondan. onu kullanırım. oda zaten müthiş gözenekli olduğundan ondada bakteri yuvalanırsa daha faydalı olacaktır. bir nevi sump sistemi gibi yani