Gultekin bu siralar gayet verimli,bos gelme ihtimalin dusuk.Benden sonra arkadaslarimdan birisi yine catal kuyruk digeri de kofana almis. Mehmet; Adana El yapımı mika sahte ile su uzerinde yuzdurerek Iskenderun Demir Celik sahilinde, kiyiya 15 metre mesafede yakaladim.
evet, iki kez atladı ama alamadı. gençler hamsi ile avlanıyordu, sordum, bu gün alamadık ama geçen hafta lüfer almıştık dediler. ip misinanın kopmasındaki en önemli şey atarken uca dolanmasına dikkat etmemek. bazan ben de gözden kaçırıyorum ama kullandığım misina beni hiç yarıyolda bırakmadı. aynısını bulamadığımdan o markanın başka bir modelinden istedim, az önce elime ulaştı. bu model diğerine göre daha yuvarlak yapılı ve biraz daha sert. yani diğeri ipek gibiydi bu biraz mono gibi sert. belki kullanınca bu da yumuşar. sahtenin dolanma sorunununa gelirsek: öncelikle çok dalgalı enizde dolaşma olabiliyor. onun dışında seni biraz izledim. WTD yaparken kamışı çok sert vuruyorsun ama makinan o misinayı toplayamıyor. kamışı biraz daha yavaş vurarak sarmayı dene. makinanın kafası küçük olduğundan misina toplama hızı birazcık yavaş.
o adana işi mikalar var ya, onlar çoğu su üstüne fark atıyor aslında. ne yazık ki osmaniye'deki bütün bayileri gezdim, kafama göre bulamadım.
Haklısın Bilge, Bu hafta aynı anda 2 adet Kefal göndermeme rağmen hayvanın gelip bu Mika Sahte'ye saldırmasına çok şaşırdım,zira benim kefaller dahil o esnada 4-5 kefal yüzdürülüyordu ve hiçbirine dokunmadılar.Benim adana işi mika ile ilk avımdı,genelde strike pro kullanıyordum ve onların yanında bu meymeletsiz şey'e balık saldırır mı derken sahtenin arkasından su yüzeyine çıkıp takip ettiğini görünce şok oldum yalnız ilkinde sarma hızını stabil tuttum hiç hızlandırmadan ya da yavaşlatmadan sardım,takip etti ama kıyıya yaklaşınca döndü,ikincide peşine tekrar düştüğünü görünce sarma hızını düşürdüm,yavaşlatmamla birlikte aldı sahteyi.
bilmediğimden soruyorum Iskenderun Demir Celik sahili dediğiniz yere elini kolunu sallayarak girebiliyormuyuz yoksa oranın personeli olmak gerekiyor mu?
malesef her isteyen giremiyor sadece oranın personeli ve onlara gelen misafirler. onlar da belirli bir iki nokta dışında avlanamıyor. ( o da şimdilik )
sağolasın, ben genelde ayda bir siteye gelip bir iki gün kalıyordum. bu yıl çocuk okula başlayınca gelemez oldum. eğer gelebilirsem şubat tatilinde bir iki gün geleceğim.
Bekleriz hocam. Umut Emin,Bilge'nin belirttiği gibi buranın personeli olmak veya bizlerden birine ev ziyareti için gelmen bizim de kapıya bu şekilde beyanat vermemiz ile girilebiliyor.
Sağolasın Murat abi... Hazırlıklar devam ediyor makinelere yeni misinalarımı sardım yeni sahteleri aldım sabırsızlıkla 15 günün geçmesini bekliyorum bu aralar hergün rüyamda atçek yapıyorum bakalım neler olacak
Bilge siz daha çok iş yaptırısınız tecrübeniz daha fazla bende saygı duyarım bu işe zaten. Bu arada bizim kargo değil ama benim xorus asturieler vardı 2 tane(15 cm lik olanlar) aldım fransadan birinden teklif usulü, kargo ortalarda yok.Çok canım sıkıldı.Adamdan bir takip numarası zar zor aldık ,o takip numarasına göre paket teslim yeri ispanya! herifçioğlunu günde 2 sefer mail atıyorum ingilizce,fransızca baktım olacak gibi değil posta firmasına mail attım dedim adıma paket var mı? Adam ben 3 ocakta verdim diyor takip no farklı ,bu işin aslı nedir diyorum geveliyor ben hırsız değilim diyor yahu ben hırsızsın demedim paranın derdinde değilim yeterki sahteler gelsin diyorum vs... bakalım sonuç ne olucak umarım elime ulaşır..
kesinlikle patchinkoyu asena gibi dans ettiririm, ama balığı kandırabilirmiyim onu bilemiyorum işte. inşaallah sağ salim sahtelerine kavuşursun. o satıcı da madem dürüst adam, ya takip nosunu doğru versin, ya da yenisini göndersin.
osmaniyeye her daim boru kurdu gelmeye başladımı? şu getiren arkadaşa söylekte sülinez getirtse 1 gün bekleyeni dondurucuda saklasa. dondurulmuş sülinez ile levrekte aldım iş yapıyor yani. hafta sonu osmaniyede olunca balığa gidip gitmeyeceğim belli olmuyor tam gaza geliyorum yem yokcyrr bilge dostum sen yaparsın gibi geliyor bu işi
Tebrik ederim Gültekin sülünezle levrek almışsın.denk geldimi herşeye atlıyor garip bi balık. Valla Osmaniyeye herdaim boru kurdu gelmiyor,hatta sülünez hiç gelmiyor.En son bizde Bilge ile balıkçı Aliden istedik buraya dolmuşl gönderdi.hala bir pakete yakın dolapta bekletiyoruz.Havalar kötü diye kesin Boru kurdu bile gelmiyordur iskenderuna.Bizim burdaki balıkçı pazartesinden cumaya kadar sipariş alıp cumartesi günü getirtiyor yani haftada bir gün. Ne varsa İskenderunda var bence.Tekrar tebrik ederim avların daim olsun.