Tamam fotoyu görünce tanıdım. Ben sizin yanınızdan geçtim, siz geldiğinizde ben gidiyordum benimde üstümde tulum vardı.Aslına bakarsanız tahmin ettim forumdan arkadaşlar olabilir diye ancak bir şey demedim.Bir gün beraber avlanalım ,tanışalım(avlak yeriniz olmasada olur).ben dörtyolda avlanıyorum.Kofanaları o şeritten aldım.
aslında ben de tam olarak sen olduğunu tahmin ettim ama sahip çıkamadım. o yüzden de dikkatli baktım o bölgeden güzel balıklar aldığımız oldu ama bu gün sadece bir saldırı oldu. balıkları öğlen civarı başka bir yerden aldık. arabaların durduğu yerin o sıradaki kayaların önü güzel yerler ama sık sık ağ seriyorlar açıktan gelen balıkları yanaştırmıyorlar.
gözlükten anlaşılmamış o zaman bana dönseydiniz ben konuya girerdim Evet bazen ağ seriyorlar farkındayım.Doğrudur başka yerden aldığınız orada o saatte kadar bir şey olmadı bende ayrıldım oradan.Ama yakın zamanda sizin kadar olmasada ben de gittiğimden size haber veririm uyarsa beraber aynı yerde av yaparız.
inşaallah, biz genelde çok planlı şekilde gitmiyoruz, çoğunlukla gideceğimiz yer yola çıkınca kesinleşiyor. hele bir de umduğumuzu bulamazsak evliya çelebi gibi geziyoruz.
Anlıyorum ama öyle daha keyifli bence(plansız).benim zaman kısıtlı sonra, planlı bir şekilde gitmek durumundayım ve bir yere çakılı kalıyorum vakitten ötütü o avlakta balık yoksa 2 nci avlak şansı olmuyor.ben boş boş dönüyorum.
Bilge olsun beslemek lazım arada;büyüsün keratalar yoksa geri gelmiyorlar.Mehmet bey Honda sizinmiydi demek;yeşil olan daha ilerde duruyordu.Siz biraz daha geride kayaların orda atçek yapıyordunuz demekki sizmişsiniz.Sabah mendireğin ucuna gitmeden ordan geçtim,çok güzel at-çek yapıyordunuz.Arabanın içinden birkaç dakika izledim sizi,belki siz beni görmediniz.Siz olduğunuzu bilseydim durup bi selam verirdim.Kısmet birdahakine denk gelirse uğrarım. Bilge bizde bugun tatlı su takıldık biraz 4-5 tane 2 şer kiloluk sazan aldık döndük.Çayın çok aşağılarında perch varmış; bi gün at-çek yapmak lazım.
Arkadaşlar merhabalar, bir konu hakkında düşencelerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var. paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. Hediye olarak bir kardeşim 330cm. ve 30-80 gr. atarlı bir spin kamış hediye etti. Ben buna rapala takarak kullanabilirmiyim, kaç metre uzağa atabilirim veya küçük bir kurşun takarakmı atmalıyım, spin için çokmu uzun? Düşünce ve tecrübelerinizi yazarsanız çok sevinirim. Saygılarımla.
neyse, deniz avı kadar zevkli olmasa da sonuç güzel olmuş. ama bizim buralarda ecnebilerin perch dediği tatlısu levreğine ben hiç rastlamadım, ama bazı yerlerde sudak var. muhtemelen bahsettikleri odur. onlar için de yazın biraz uğraştık ama hep tatlısu kefali ( kasna ) yakaladık.
abi kamışın uzunluğu ile ilgili bir problem yok, bu uzunlukta kamışla da at çek yapılabilir. ancak kamışın atarı sahte atışları için oldukça yüksek. biz genelde 5-20, 10-30, 15-40 gibi düşük atarlı kamış kullanıyoruz ki hafif sahteleri uzağa atabilelim. bu kamışla atılmaz mı dersen atılır, ama ne kadar uzağa atılır, onu deneyerek görmek lazım. yalnız kaşık, ges, jig gibi daha ağır yemleri rahatlıkla atar, hemde epeyce bir mesafeye atar. biz burada sahtelere kurşun vs. takmadan kendi ağırlığı ile atıyoruz, çünkü kıyılarımız sığ. ama istanbul'da uzun mesafelere atmak, derin ve güçlü akıntılı sularda avlanmak için çeşitli ağırlıklarda kurşun ilaveleri, yapılıyor. o konu da serkanın alanına girer ben bilmem
Estarifullah, dediklerine aynen katiliyorum spinci sensin. Bizim kiyilar malum,sizinle olan avda benim sahteler minik diye 25gr lik kursun arkasi sahte attim daha suya indi takildi. Oyuzden Serif abi kiyida tavsiye etmem ama acikta olabilir İstanbuldada zaten bizim spinler is yapmiyor surf kamisa 100 gr dan baslayip 200 grama kadar kursun takilip atiliyor
Arkadaşlar düşünceleriniz için çok teşekkürler. Yarın denemelerde bulunacağım, ayrıntıları paylaşırım. Saygılarımla.
evet serkan bey bir şeyler yapmaya çalışyoruz..O gün o hattı boydan boya denedim ama nafile .. Öyle dalıyoruz ki dünyadan haberimiz olmuyor maalesef keşke gelseydiniz bir dahaki sefere inşallah..
bölgemizin değerli avcıları bu başlık hakkındaki fikirleriniz nelerdir? http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?p=1058583&posted=1#post1058583
bacanakla bu gün görüştük ama plan yapmadık. yalnız bacanak salı günü arkadaşlarıyla gitmiş, yaklaşık 60 cm.lik bir kofananın yarım kiloluk kefali yemesini izlemiş, acayip doluydu ben de biraz grip olmuşum 3-4 gündür. son duruma göre bakacağız artık.