Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    benim amacım at-çek ile hem spor hem avcı balıklar sahtelerde ise su üstü kaşık dalan sahteler vb gibi uzun süredir at-çek olayına merak sarmışım fakat geçici bir takım oluşturdum ve bir kaç sahte ile at-çek antramanları yapıyorum at-çek olayında biraz geliştikten sonra profesyonel bir kamış ve makina edinecem ben okuma vsystem 2.40 cm 10-40 atarlı kamış trio40s makinaya karar kılmış gibi idim fakat bu dedikleriniz beni biraz düşündürdü kamış ve makina kombinasyonu için sizlerin fikirleri ne olur bütçe olarak 300-500tl arası gözden çıkartırım

2. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    peki o zaman, kamış konusundaki seçimine bir şey diyemem, ben de o kamışı kullanıyorum ve çok memnunum. daha önce taşıma sırasında bir spin kamış kırdığımdan ve bu spin kamışlar oldukça kırılgan olduğundan V systemlerin bazuka kılıfları da büyük avantaj.

makina için ise çok pahalı olan iyidir diye düşünme, amacına göre düşün. bende daiwanın 250 TL.lik makinası var ama atçekte kullanmak mümkün değil. çok güçlü, ama sarım uzunluğu az ve çok ağır.

sana bir iki örnek vereyim, ama kullanmadığım makinalar olduğundan çok yorum yapmayacağım.

http://www.spotbalik.com.tr/REGAL-5IA-4000-MAKINA-51BB,PR-29435.html
    http://www.spotbalik.com.tr/CROSSFIRE-4000X-MAKINA-51BB,PR-16359.html ( bacanağın kullandığı makina, biraz ağır ama 94 cm sarıyor )
    http://www.spotbalik.com.tr/ALIVIO-4000-FC-1XSSS1BB,PR-28518.html
    http://www.spotbalik.com.tr/ZERUS-4000F-USA-31BB-MAKINE,PR-24423.html
    http://www.spotbalik.com.tr/SOLSTACE-4000-FI-31-BB,PR-34338.html ( bu benim de hoşuma gitti )

3. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
  4. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
  5. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Ellerim kaşınıyor,yarın bi balık yapmak lazım

6. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    durum nedir arkadaşlar kimse de skor yok mu ?

sabah bacanakla biz de yeni yerler denemek için keşfe çıktık. çok umutlu olduğumuz ilk yerde şartlar çok iyi olmasına rağmen bir şey çıkmadı. bir buçuk saat uğraştıktan sonra başka bir yere geçtik. orası da iş yapmayınca başka bir yere daha geçtik. bu gün 7-8 km yol yürümüşümdür herhalde. genel olarak denizde çok fazla pislik vardı ve nerdeyse her atışımızda iğnelere bir şeyler takılıyordu. çeşit çeşit malzeme yakaladık, ama bu konuda rekor bacanakta, bayan iç çamaşırı yakaladı :D

bugün her zamanki sahteler iş yapmayınca çantayı karıştırmaya ve yüzmeyi unutan malzemeleri denemeye başladım. denizin kabarmış ve havanın bulanık olması nedeniyle şansımı lüferde de denemek istedim. remixon 28 gr. kaşığı var gücümle savurdum. 2,40 uzunluğunda, 5-20 atarlı kamışla yaklaşık 80 m kadar gidiyor, çünkü makinada 100 m.lik örgü neredeyse tükeniyor ve alttan dolgu misinası çıkıyor.

kaşık çekmede tecrübem yok, onun için biraz hızlıca dosdoğru sardım. 5-10 atış sonra tam sudan çıkarırken güm diye levrek bindirdi hooked ama kendimi bırakmış, oltayı sudan kaldırma vaziyetinde olduğumdan tasmalayamadım idk balık da kaşığın üzerine bir hatıra bırakıp gitti. bıraktığı pullara bakarsak oldukça güzel bir balıkmış :rolleyes: sonrasında uzakta bir vuruş daha aldım ama onu da oturtamadım :( sanırım iğneye denk gelmedi

7. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Dostum güzel bi levrekmiş ama,pullar iyi ve iri görünüyor.Kismet İşallah daha iyisi denk gelir,gece gece güldürdün beni;denizden bi okalmıştı çıkmayan,hadi bakalım daha neler duyacağız.Aslında ellerim kaşınıyor derken biraz da sizi kastetmiştim.Gideceğinizi tahmin ettim güzel bi rapor bekliyordum ama kısmet.Bi dahakine İşallah

8. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    gidip gitmeme konusunda kesin bir görüşme yapmamıştık. ben ahmet abiyi bekledim, o da beni baklemiş. bu hafta ahmet abinin hizmet içi eğitimi de varmış. eğitim pazar günü olunca, cumartesi sabah kahvaltıdan sonra gittik, avın tamamı da avlak gezmesiyle geçti. hatta gezdiğimiz avlaklardan birisi olan burnaz plajında olta atarak ta toros gübreye kadar gidip geldik. eskiden levrek kaynayan yerlerimizde tek bir vuruş dahi alamadık :( denemediğimiz bir iki avlak kaldı, onlar da başka zamana imşaallah.

9. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    dam quick slr spin 850 fd
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    Arkadaşlar merhaba, yeni aldığım bir iş sebebi ile 10 ay kadar iskenderunda olacağım.Tüm balıkçı arkadaşlarımı selamlıyorum.Bugün avlak taraması yaptım.Mevki olarak iskenderun denizcilerde uzunca bir terkedildiş akaryakıt iskelesi var.10 a yakın balıkçı vardı,balık tutan yoktu.bilgilerinize...

10. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    öncelikle hoşgeldiniz.
    oradan çok güzel balık çıkıyordu, hatta is-demir sitede oturan bacanağım mercan yakalıyordu, biz de o iskelenin hesabını yapıyorduk. ama bizim vatandaş akıllı durmuyor, orada varillerde mazot varmış onu çalmışlar. bacanak geçende yine gitmiş, başlarında bir yüzbaşı olan askerler hepsini kovmuş. ara ara kontrole geliyorlarmış, denk gelirse tadımız kaçar diye gitmiyoruz.

11. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    ben kaç oldu gidiyorum daha yakaladığım balık sayısı 3 gittiğim kadar balık çıkmadı desem yeridir. birgün en uçtan avlıyoruz tık yok ben kıyıya gidiyorum dedim bir gittim daha ilk atışta çupra geldi :D arkadaşalrı çağırdık 5-6 balık aldık balık kesti. gene kıyıdan aldık yanireeling

12. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    balık bu sağı solu belli olmaz, benim oraya gitmek istememin iki sebebi vardı. birisi kofana için deneme yapmak, diğeri de jig atmak. zaten yemli av düşüncem yoktu :)

13. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    jig yapana rastlamadım hiç ama dibe kalamar ve büyük sardalya yatıran var orda.alana denk gelmedim. sadece daha havalar soğumadan gittiğimizde şapur şupur oynak vardı attım attım boş çektim idk belki kışın at çek yapmak lazım orda ama şundan emin ol havalar güzel olunca olta atacak yer bulunmuyor. kötü havada ben gitmedim aslında kötü havada bir denemek lazım.

bir tüyo araba ile iskelede en uca kadar gidiliyor. çok çok jandarma gelip kovalıyor oda kalabalık olursa birkere çıkardılar bizi

14. alişan

alişan Alişan

En İyi Avı:
    eh işte Allah ne verdiyse
    Denize hasret geçen günler...
    Levrek kaçıranlara geçmiş olsun sağlık olsun.
    Gelenler hoşgeldi.

15. metallurgist

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    dostum sen nerelerdesin yahu balıkların selamı var özlemişler seni

16. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    kaçan balık bizim balık, bu gün gider başka zaman gelir inşaallah. Allah can sağlığı versin.

dün öğlen sonu serkan aradı sıkıldım, bir dolaşıp gelelim dedi. vakit de epey olmuştu ama barınağı bir yokladık. yemliye vuruş olmadı, ama bir ara hemen önümüzde orkinoslar oynamaya başladı. ben maria jig attım biri asıldı, yolda kurtuldu. serkan da çapari atmıştı, onun da en son iğneyi koparıp gitmiş biri. ama bu iş ya 45 saniye sürdü ya 1 dakika. barınağa giren tekneler sürünün üzerinden geçtiler ve sürü taa uzaklara açıldı, tam aksiyon yaşayamadık idk

17. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    eğer dediğin gibiyse orayı ziyaret etmek lazım. zaten kofana yaparsa bozuk havada yapar.

18. arif-a

arif-a arif

nato iskelesine son 4 haftadır gidiyorum ama tık yok tutanıda görmedim

19. ateş-01-34

ateş-01-34 onur ateş

Favori Kamış:
    dam quick tele spin
    Favori Makine:
    dam quick slr spin 850 fd
    En İyi Avı:
    levrek 4.5 kg
    Teşekkür ederim, Pazar günü hava balık tutmak için müsaitti, iskeledeki avcılarla konustugumda hemen hemen hepsi tavsiye üzerine avlağa geldiklerini söyledi.Yani avlağın yerlileri yoktu;) Ayrıca araba ile iskelenin sonuna kadar ilerledim.Birde geceleyenin dememek gerekir diye düşünüyorum ; Arabanın aküsüne seyyar ampül takıp suya indirip avcı balığı iskeleye çekebiliriz diye düşünüyorum.Bilginize...

20. arif-a

arif-a arif

ww lambasıylamı