levrek akarsu ağızlarında olur derler fakat ben yarım kiloluk bir levreği hiç de akarsu ağzı olmayan, öğme iş plajının yüzülen yerinde, 5-7 dalgalı bir denizde, hem de karidesle sabah ama 7-8 gibi hem de terliğime 1,5 metre ileriden yakalamıştım. En büyük levreğimdi. ispendek doğrusu. Ama değişmez ve kimine göre şaşırtıcı gerçek, levreğin kıyıcıkta yaşadığı. Ne mutlu memleketi denize yakın olanlara, ne mutlu gidebilenlere, ne mutlu av yapabilen nasipli kişilere. Maşallah diyeyim de nazar değmesin. Böyle devam etsin avlarınız. Bilge levrek öyle çoğalmış ki akdenizde demek ki, bana rağmen bu kadar balık tutabildiğinize göre helal olsun demekten başka bu gurbetçinin elinden birşey gelmiyor. Belki ben bile tutabilirim ne diyorsun tabi gelebilirsem Nuri abi senin dediğin tepe kamerası fikri ne kadar doğruymuş bir kere daha anladık abi
yok arkadaş bari sabah atçekine gidemiyoruz gece yemlisinde deneyelim şansımızı 50 cm olmazsa 35 cm olur herhalde bu gece avdayım
Ah Gültekin şu anda yerinde olacam ki dostum. Aaah ah. Giderim sahile atarım iki tane surf takım yan yana az ötesinde de kıyıdan ilk onbeş metreyi tararım spin kamışımla.
atçekle yemli yürümüyor dostum ya yemliye vuruş olunca peşi peşine geliyor ben yapmaya çalıştım bir ara oltalar birbirine girdi:laughing:
aslında levrek dalgalı havada hemen 0 - 25 m mesafede çokca bulunan, yatık denizde biraz daha uzakta olan ama her zaman sahil şeridinde olan bir balık. liman içlerinde her zaman olur, av verir vermez o ayrı. tatlısu ağızlarını sever, özellikle belli saatlerde tatlusuya bile girer, ilerler, avlanır, çıkar. ama tatlısu olmayan denizde levrek olmaz demek değil tabi ki. levrek çoğalmadı da benim tahminim büyük balıklar yumurta dökmek için sahillere iyice yaklaştılar aslında tepe kamerasını ben de yaptım. eski bir kafa lambasını bozup üzerine bir aparat uydurdum ve kamera açısını ayarladım. sonra da benim küçük fotoğraf makinasını taktım, hatta deneme çekimleri de yaptım. yalnız ilk çekimlerde kayıt süresini uzun tutmak için kaliteyi düşürmüştüm, şimdi yanımda yedek hafıza kartları götürüyorum. balıkları yakaladığımız günde de sistem yanımdaydı ama ara ara yağmur yağdığı için kamerayı kafama takmamıştım. ilk yaptığım deneme çekimini ekliyorum, ikincisinde daha çok aksiyon vardı, su üstü sahteye saldırı falan da vardı ama montaj için bilgisayara atmıştım, bilgisayar çöktü, o görüntüler gitti ilk deneme çekimi, kalite biraz düşükidk http://www.youtube.com/watch?v=_qZC_s7Dtuc
dostum belki inanmayacaksın ama, soluk soluğa izledim. videonun öncesini yani yukarısına yazdıklarını tabi ki okudum, fakat okumamıştan geldim, yani bir balık gelmeyeceğine şartlamıştım kendimi, o yüzden az heyecanlandım. O anı yaşıyormuş gibi değil de, nası diyeyim böyle yüzde yirmi - otuzunu hissettim diyebilirim, birazcık daha yatırım lazım. HD şart. Hele böyle dalgalı havada HD levrek videosu bildiğim kadarıyla yutupda yok gibi bişi. Ah keşke sitemizde böyle bir ne biliyim yau işte herşeyin başı sağlık, ha bi de finansman.
esasen at çekle yakalarken çekim yapmak için bu sistemi yaptım. hani saldırdı alamadı, takip vardı, yok kaçtı - göçtü diyorum ya, işte o anları sizin de görmenizi istemiştim. balıklar peşinden gelip yakalanmadığı için en azından bir av görüntüsü olsun diye zargana yakaladım, zaten onu yakalayınca da yemli avı bırakıp tekrar at çeke dönmüştüm. ( kafamda kamerayı gören bir amca garip garip bakıp: '' yeğenim suyum içini mi gösteriyo o '' dedi ) maddi imkanlar nedeniyle de elimdeki emektar fotoğraf makinasını kullandım mecburen. onu bile korkarak kullanıyorum, geçen yıl torosların 2000 m yüksekliğinde bir fotoğraf çekmek istedim. makinanın açma kapama düğmesine bastım, bir iki gacırtı geldi öyle kaldı. makina donmuş, motor objektifi açamamış bana 150 TL.ye maloldu, gözüm korktu yani. aslında böyle dalgalı havalarda farklı sahtelerle ve at çekle yakalanmış epeyce video var. yalnız farklı bölgelerde çekilmiş ve çekenler kendi balık avı sitelerinin reklamını yaptığı için burada paylaşmıyorum. inşaallah ben de öyle bir avı denk getirir burada yayınlarım.
markos vidalis'in facebookta az önce paylaştığı videoya bakar mısınız, bu adam beni iyice jigci yapacak http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eQMzTpqM0RU
erkek evlat olmasada kız evlada 3 yaşında aşılamak lazım kızımın yeni oyuncağı. oyuncak dedi isem kiloluk balık çekme videoları var internette e bay dan taze taze sipariş verdim.
içinde varsa erkek kız farketmez, yoksa çabalar boş. benim oğlanın eline olta veriyorum, balığı çekiyor ama hemen sıkılıp başka işlere bakıyor. bacanak ahmet abinin liseye giden bir kızı var, bizim forumda yazan at çekçilerin bazılarından daha iyi at çekcidir, hem de bu işi yıllardır yapar. bizimle gelmeyi istese de bizim mekanların hali ortada, içen, uyuşturucu kullanan, vs. hepsi deniz kenarında olunca götürmüyoruz. yalnız kayseride bacanağın bir aile dostu var, yazın oraya gider, turna balığına at çek yapar, güzel de yakalar
Ocak sonunda kısmetse oradayım.İnşallah oğlumla da bir kere gideceğim balığa şimdiden büyüyünce babam takımlarını bana verecek bende balıkçı olacağım diyor
Yani iddiam filan yok. Olmayacak da. Zaten ayda üç sefer filan olta atmaya fırsatım oluyor. İnan yemliyle tutabilsem sallama atacam ama vuruş bile alamıyorum. O değil de linkteki Markus acayip yani. Önbilmemne filan da olmadan, direk mevzuya girmiş, hardcore Keşke müzik yerine doğal efektler ve mimikler olaymış Denizde kum Ege'de balık vesselam. (Kıbrıs değilse tabi)
yok be hemen üstüne alınma, kiloluk lagosu yatırdın taşa daha ne olsun. benim kastettiğim genel forum, türkiye geneli yani
markos at çekte, yemli de ve en önemlisi shore jiggingte epeyce iyi. youtube'da kıyıdan yaptığı sinarit, akya, palamut vs. avları çokca var. yunanistan kıyıları bizimkinden çook verimli vaziyete göre
Dostum harikasın Müstakbel damatlarını düşünerek böyle bir şeye giriştin biliyorum. Tuttuğu altın olsun bizim kayınbaba ömründe hiç balık tutmamış. Kızı da halden anlamıyor haliyle. Herkesin eşi kocasını balığa gönderiyor. Bizimkisi de çoluk çocuğunu bırakıp balığa gidiyorsun diye şikayet ediyor. Ne güzel İstanbul be ! Gerçi, siz avdaşlarımın balığa gitmelerinde bir gaye var. Bense eve hep elim boş döne döne çoluk çocuk "artık yeter sen balığa boş yere gitme" moduna giriyorlar. Bilge bizim körfezde de limanlar, fabrikalar ve demirçelik olmayaydı düşünsene, yöre insanı bunun yerine alanya side gibi turizmden geçimini sağlıyor olsaydı (farzımuhal), denizimizde ne balık olurdu
herkese selamlar tekrardan. avlakta telefonda vs. arasıra görüşsekte iş yoğunluğu nedeniyle buradan pek fazla msj atma fırsatım olmuyor.yinede toplu olarak avlanan ve avlanmaya çalışan tüm amatör balıkçı abilerimi tebrik ediyorum. en son bilge kaan abinin raporları heyecenlandırdı bizi.kendisini arayıp tebrik etsemde tekrar tebriklerimi iletiyorum. alişan abinin azmine ve hırsına hastayım. mutlaka meyvesını alacak ama ne zaman Allah bilir.daha öncede belirtildiği gibi amaç illa balık tutmak değil o havayı solumak,stress atmak ve orada olmaktanmutlu olmaktır. mesela ben düşünüyorum bazen tekneye bini paçılıyorum sabah 7 aksam 5 desek 10 saat birfiil oturuyosun yada 2 metrekare alanda hapsoluyosun. bunu bize başka hangi kuvvet yaptırabilir bi düşünsenize. onun için anı yaşamak en önemlisi...
herkese selamlar tekrardan. avlakta telefonda vs. arasıra görüşsekte iş yoğunluğu nedeniyle buradan pek fazla msj atma fırsatım olmuyor.yinede toplu olarak avlanan ve avlanmaya çalışan tüm amatör balıkçı abilerimi tebrik ediyorum. en son bilge kaan abinin raporları heyecenlandırdı bizi.kendisini arayıp tebrik etsemde tekrar tebriklerimi iletiyorum. alişan abinin azmine ve hırsına hastayım. mutlaka meyvesını alacak ama ne zaman Allah bilir.daha öncede belirtildiği gibi amaç illa balık tutmak değil o havayı solumak,stress atmak ve orada olmaktanmutlu olmaktır. mesela ben düşünüyorum bazen tekneye bini paçılıyorum sabah 7 aksam 5 desek 10 saat birfiil oturuyosun yada 2 metrekare alanda hapsoluyosun. bunu bize başka hangi kuvvet yaptırabilir bi düşünsenize. onun için anı yaşamak en önemlisi... bilge abi bu arada sabah at-çeke gitme işi yattı. çocuğun aşısıda varmış sağlık ocağında o yüzden yattı bizim iş. ama kısmetse yarın tekneyle çıkacaz bakalım..
Bilge beyde dün sabaha karşı dörtyoldaydın iş öncesi ( ee bizi iştaha getidin) ) ancak tık yok! daha önce av yaptığım meradaydım anlamadım sularda bulanık..Ben bir şey soracağım ; ben genelde sabah suyu yapıyorum aksaşm suyunda(16:00-20:00) dörtyolda iyi avlar veriyormu bölge? Çünkü sabahları epey zor oluyor git-gel 2 saat dörtyol..