Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    desene tam levrek ve sargoz havasıymış

2. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    o havada hiç bir avlanan yoktu bende açıkçacı bu havada balık olmaz deyip geldim eve ayrıca şunu sormak istiyorum ben balığa gitmeden genelde meteoroloji haritalı rapora bakarım 2-4 veya 3-5 iiken avlandım yemli ve at-çek yapılabiliryor ama 5-7 ve 7-9 vsss gibi değerlerde av yapılırmı hangi değer aralıklarında gidilmeli balığa

ayrıca deniz o kadar bulanıktıki kıyıda birikmiş tüm çöpü içine almıştı dedim sahte at-çek yapsam balık sahteyi bile göremez bu bulanıklıkta nasıl levrek ve sargoz havası oluyor bilge üstat anlamadım açabilirmisin

harita şu
    http://www.mgm.gov.tr/deniz/24saatlik-haritali.aspx#sfU

deniz şu videodakinden daha kötü idi bu havada av yapılırmı?

http://www.youtube.com/watch?v=ma6MbSSLhD8

3. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    geçen yıllarda tam da böyle denizde çok güzel levrekler aldık. renk olarak sarı kırmızı, dalan sahteler kullandık. bazılarını da yeşille aldım ama sarı kırmızı daha iyi iş yapmıştı. çok sayıda da balık kaçırdık. kıyıdaki köpüklü dalgaların 15-20 m. arkasına düşürebilirsen levrek yapıyor.
    bundan çok daha dalgalı denizlerde de sardalya ile çok güzel sargozlar aldım.

biz göğüse kadar tulumla, kıyıdan, suya girmeden atıyoruz ama dalga geliverince bazan bacağımızdan yükselip tulumu bile aşıp içine giriyor. eve geldiğimizde kuru yerimiz kalmamış oluyor. zaten hanım da o yüzden '' bu hava levrek yapar '' dedi :)

ama bu yıl atçekten hiç ümidim yok, geçen yıl eylülde at çekle balık yakalamaya başlamıştık, bu yıl daha dişe dokunur bir avımız yok idk

4. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    bakalım bende denerim yengede seni kafaya almış bu arada nabzını ölçmüş yani:)

5. altay_80

altay_80 FATİH

*** ederim. bakalım izne geldiğimde kısmetimi denemek istiyorum şimdiden güzel avlar reeling

6. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    geçen yıl çok dalgalı ve yağmur çiseleyen bir havada hanımla gitmiştik. ben tulumla denizin karayla birleştiği yerde sahte atıyordum, o da az daha geriden sardalya ve karidesle yemli atıyordu. bir ara daha da uzağa atabilmek için denize yaklaştı, ben de elimle git işareti yapıyorum. bizimki kendini çağırdığımı sanıp yanıma geldi, tam o anda büyük bir dalga geliverince tepeden tırnağa ıslandı :) mecburen avı kesip eve döndük.

7. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    geçmiş olsun o soğuk yağmurlu havada tepeden tırnağa ıslanmak hiçte istenmeyen bir durum olsa gerek ama ikiniz içinde unutulmayacak bir av anısı olmuştur sanırım:)

bu arada bugün deniz nasıldır saat 14.00 gibi ava gitmeyi düşünüyorumda denizi takip ettiğiniz bir site felan varmı dalga rüzgar vsss durumunu

ve ben meteorolojiden bakıyorum haritalı 2-4 veya 3-5 ise denizde av yapılabiliyor ama diğer durumlarda denemedim dünkü 5-7 yi bile :)
    http://www.mgm.gov.tr/deniz/3gunluk-haritali.aspx#sfU

8. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    bencede bilge sen balığı denizde avlıyorsun yengede evde acaba balık yakalanırmı diye denemiş :)

canı levrekte çekmiş olabilir. kadınlar anlaşılmazki arkadaşreeling idk

9. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bizimkiler balık yemeyi de severler fırsat buldukça yakalamayı da. hanımla epeyce alabalık, sazan avı yapmışlığımız var.
    haftada bir, bazan iki kez balık yeriz yine de balığı özledik diyorlar. geçen balığa gidiyorum, arkadan benim oğlan çağırdı. ne oldu dedim, baba çupra çıkıyo mu çupra dedi :) o da onun hastası.

10. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ben de Alişanın verdiği bir link var ordan takip ediyorum. denizin herhangi bir noktasındaki dalga ve rüzgar durumunu tahmin edebiliyor. sol üstte 5 günlük noktasal tahmin yazan yeri tıkladıktan sonra harita üzerinde öğrenmek istediğin yeri tıkla. istersen sol taraftan haritayı yakınlaştır, tıkladıktan sonra işaretin yerini değiştirmek için mausla tutarak sürükleyebilirsin. sağdaki grafiklerde de rüzgar ve dalga durumlarına tıklayarak öğrenebilirsin.

http://212.175.180.126/DENIZ/DTS/deniz.php

11. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    cumartesi sabahı daha at çeke başlamadan kamışı elimden düşürüp en uç halkasındaki porseleni çatlatım. cengiz balıkçılıkla görüştüm, bana porselen gönderebileceklerini, ama benim kendi başıma takmamın çok zor olduğunu, eğer kamışı gönderirsem ücretsiz olarak tamir edeceklerini söylediler.

ben de kamışı, ambalajlarda kullanılan köpüklü naylonla sarıp, daha önce aldığım spin kamışı içine koyup gönderdikleri silindirik, kalın kartondan yapılma ve bir insanın kolaylıkla kıramayacağı kadar sağlam olan kutunun içine koyup gönderdim. az önce cengiz balıkçılıktan aradılar, kutu kargoda kırılmış, dolayısıyla benim kamış da mevta banghead cengiz balıkçılıktan arayan arkadaş kargocuya zabıt tutturduklarını, müdüriyet bazında görüşüp cevabı bana ileteceklerini söyledi ama ben bu kargocuların peşini bırakmam.:mad:

12. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Bencede bırakmayın derim.Bu tarz kargoların üstüne "kırılacak" ibaresi koydurmanız gerekiyor ama yoksa kargo sorun çıkarır.Geçmiş olsun..

13. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Bu arada bende bugün dörtyol tarafına geldim , ancak bir dalgaya kurban gittim desem yeridir tulum sv vardı ancak dalga tepeden inince içimize kadar su dolduk ve av başlamadan bitti..bende ara sıra geliyorum o taraflara arkadaşlar..

14. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler, kargoya öyle bir ambalaj yapmıştım ki kargocular bile iyice inceleyip '' abi ne var ki bunun içinde böyle sağlam ambalaj yaptın ? '' dedilerdi. yani adamlar diyor ki sen ya kadar sağlam yaparsan yap, biz gereğini yaparız.

15. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    bu gün için benim de niyetim vardı ama başka bir işim olduğundan gelemedim, size de geçmiş olsun, bu tür kazalar işin tadı tuzu.

16. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Teşekkürler ..demek o kadar iyi amblaja rağmen bu oldu, sağlık olsun ne diyelim..Görüşüz.

17. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  18. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    harika bir av olmuş gerçekten imrendim ve bu levreklerden kendimin at-çek ile yakalayacağıma inanamıyorum yani at-çek ile levrek yakalamak çok uzak gibi geliyor bana bu levrekleri aldığınız sahtelerin marka ve renk kodları nedir öğrenebilirmiyiz acaba.

19. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
  20. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    bilge üstat çok güzel avlar yapıyorsun mümkünse bir dahaki avında böylesi levrekler yakalayınca denizi levreği videoya alırsan sana bu levrekleri veren denizin durumunu görmek istiyorum ben bir çok değişik havada at-çek yapmaya gittim hiç böylesi levrekler alamadım acaba bendemi bir terslik var yoksa seçtiğim meralarmı yanlış yani yanlış yerlerdemi avlanıyorum ayrıca video da deniz balık ve avlandığın yerlerdeki taşlara kadar çekersen bakayım bu veletler kumluk alandamı kayalarla kumun birleştiği yerlerdemi nerelerde çıkıyor merak ediyorum en az 40 defa gittim at-çekte levrek alamadım şimdiye kadar :-(