Dörtyol/İskenderun/Arsuz/Samandağ/Hatay Hattı

Konu, 'Bölgeler' kısmında ceranımoo_ist tarafından paylaşıldı.

1. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    geçmiş olsun bilge

2. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    teşekkürler, arkadaşlar.

bu aylar kofanaların kıyıya yakın yerlerde kefalleri suyun dışına kadar kovaladığı aylar. geçen yıl da aralık - ocak ayında böyle manzaralara çokca şahit olmama rağmen kofanaları sahte ile kandıramamıştım. canlı balık salıp oturup beklemek de bana göre iş değil, sıkılıyorum.

3. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    SHIMANO RARENIUM CI4 30 - AVENGER AV 55B
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Bilgi bey bana çok büyük olmasada 43-45 cm lik 2 sefer denk geldi.Hatırlarsanız , gerçi aldığım sahte suya iade oldu ama yenileri bu hafta elimde olacak; biri bulanık su için yeşil-beyaz diğeri max rap deki fayu renklerinde.Su üstü ile almıştım(suyun hemen 1 karış altından yalpalama hareketi ile geliyor) ancak bu sahteler biraz büyük ,15 cm ve tombuldu.Bende levrekciyim ama bunlar denk gelmişti son avlarda. Canlık balık sıkıcı oluyor zaten zevk aldığımız şet at-çek atraksiyonu:)

4. umutemin

umutemin MEHMET EMİN GÖKALP

Herkese merhaba;
    Ocak 25 gibi dörtyola geleceğim yaklaşık 10 gün kalacağım.
    Bu süre zarfında genellikle atçek yapmayı düşünüyorum çapari ile çok uğraşmak istemiyorum.
    Canlı balık bırakma sisteminide denemek istiyorum fakat kefal yakalamaya çalışarak vaktimi öldürmek istemiyorum.
    yemlik kefal yakalamak için bilgidiğiniz etkin bir yöntem var mı?

5. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    ben lüfer için hep su üstü denedim, rover 98, bubble pop 80, bubble pen falan. özellikle böyle kovalamacaların olduğu anlarda popper öneriliyor ama benim henüz popperle siftahım yok.

6. barakuda33

barakuda33 Serkan USTUNDAG

En İyi Avı:
    turna 2.35 kg-eymir
    Kardeşim geçmiş olsun,dikkat et balıklar seni bekliyor.iyleş bir an evvel.

7. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Shımano beastmaster cx 2,40 14-40 gr-V Systeam 2.4 10-40 gr- silstar 1.8 6-25 lb
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Anlıyorum bende bilmiyordum bu durumu ama o avlar ile olayı biraz anladım:) Umarım sizin istediğiniz ölçülerde tatminkar bir av yaparsınız bu aralar.Ayırca su üstü konusunda daha iyiyseniz bahsettiğim sahteyi inceleyin derim.Türkiyede satıcısı yok, yani var ama eline uzun zamandır parti gelmedi.ben fransadan e-bay ve bir fransız sitesi ile alıyorum sadece bu sahte için:) açık arttırmaya girdim satıcı saolsun 2si için + kargo dahil çok uygun bir fiyat verdi bizde aldık.(xorus asturie) denke gelirsek denemniz için birini size veririm.

8. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    teşekkürler kardeşim.

9. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    benim asıl merakım su üstü sahteler. xorus'u da epeyce araştırdım ama benim esas beğendiğim patchinko modeli. uygun fiyata patchinko denk gelirse bir tane edinmek isterim. ama şu da var ki balık eğer açsa ve avlanıyorsa bubble pen 80 bile çok iyi bir avcı.

10. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
  11. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Muhakkak iyidir bubble pen .Ben kullanmdadım , bu arada bende asıl patchinko için araştırma yaparken xoruslara denk geldim ilk alışımda patchinko100 (cabot)aldım bir tane.Şöyle söyleyeyim atış erimi gayet güzel ,roverdan daha iyi atış erimi var , wtd yaparken ayrıca küçük şapırtdatmalar ,kabarcıklar oluşturuyor yani gayet başaralı buldum.tavsiye ederim karşılaşırsak denersiniz bendekini.

12. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Bilge bey merhabalar ,konuştuğumuz gibi patchinko almaya niyetli iseniz bende asturie alacağım.Aşağıda renk kodları mevcut 06 numara (500) hariç hepsi var.
    Sahte 45 tl kargo toplamda 30 tl payşalırsak 15 tl sini siz geri klanaını ben öderim. TNT kargo ile en geç 1 haftada elimizde olur.
    Ben yinede daha uygununu araştıracağım.Bana ne kadar erken dönerseniz iyi olur.Hemen sipariş geçerim.Bu arada benden sonra bir şey çıktı mı? :)

13. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Bnedeki cabot (049 numara)

14. Turkish

Turkish Murat Çulcu

Favori Kamış:
    Olta+Zıpkın
    En İyi Avı:
    Akya
    06.01.2013 sabah 07:05 sularinda yakalanan yilin ilk baligi.

Sabah erken saatlerde yakaladığımız 1 tanesi 25cm diğeri 32 cm gelen 2 kefal'i hızlı bir şekilde bağlayıp denize saldık,her ikisini de 250-300 metre kadar açığa çıktıktan sonra sabitledik.Boş durmamak için sahte ile avlanmaya başladık,ilk atışta bu çatal kuyruk geldi,daha sonrasında 1 saldırı ve 2 takip oldu,yağmurun şiddetini artırası nedeniyle avdan erken ayrıldım :( canlı oltalarımıza herhangi bir saldırı olmadı,kefalleri avlanmakta olan başka bir arkadaşa vererek oradan ayrıldım.

Selamlar

15. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    04 kodlu olan güzel duruyor, ondan olsun. net tutar kesinleşince bana özelden IBAN numaranla birlikte mesaj at.

senden sonra deniz yattı, güneş açtı. hatta güneş gözlüğümü getirmediğime pişman oldum. hiç balık tutamadık. barınağın içine baktık, olta atacak yer yoktu. gene de popper ile bir kaç atış yaptım. poppera bir saldırı geldi, sonra ikinci atlayışı yaptı ama iğneye denk gelmedi, onun dışında aksiyonda olmadı.

16. bilge kağan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    çok güzel akyaymış, tebrikler. dün de avda laf açıldı, şimdi demirçelikte olmak vardı, akyalarla boğuşmak vardı dedik :)

17. seikott

seikott MEHMET

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    yazılı orkinos 4.9 kg
    Daha uygun şekilde orada oturan birine ulaştım ondan haber bekliyorum size özelden haber veririm bilge bey.
    Demek takip felan oldu ne iş herşey müsaitti kısmetimiz değilmiş.:)
    bende ip misina ilgili araştırıyorum benim bu kopmanın önüne geçmem lazım, birde sahtenin ipe dolanma sorununu tabiki..
    bugün yarın haber veririm.

18. Turkish

Turkish Murat Çulcu

Favori Kamış:
    Olta+Zıpkın
    En İyi Avı:
    Akya
    Teşekkürler Bilge,

Ne zaman istersen gelebilirsin kardeşim,hava kapalı olsun denizde de hafif dalga o zaman işe yarıyor burası.Böyle bir ortam oluşursa haber veririm,özel'den cebini atarsin ya da Gultekin'den ben alirim.

Selamlar.

19. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    çulcu maşallah çok güzel devamına rstgelsin

20. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM

maşallah güzel av olmuş fakat sakıncası yoksa bu küçük devi aldığınız sahtenin tam özelliklerini öğrenebilirmiyim ayrıca hangi ilde aldınız bu balığı avlak neresi yani?