Dostlarla Bir At-çek Avı, İki Güzel Levrek

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında koxford tarafından paylaşıldı.

1. alcedo

alcedo ümit

Favori Kamış:
    Abu Garcia 2.40 7-28 gr
    Favori Makine:
    Abu Garcia Cardinale 3
    En İyi Avı:
    5,5 Kg aynalı sazan, 2,250 Levrek
    Aykut selam...

Bahsettiğin 2 sahteyi hiç kullanmadım. Yıllardır yemli olarak levrek avlıyordum. Daha birkaç aylık at-çek avcısıyım (Murat abinin (eskina_man) desteğiyle) onda da birkaç defa ava çıkmak nasip oldu. Bazı kısmetsizlikler nedeniyle de güzel bir şekilde avlandığımı söyleyemem. (Ben avlanmaya başlar başlamaz sarhoş arkadaşların mekana gelmesi, at-çek yaptığım sahile ağ atıldığını farketmem vs vs) Ancak sahtelerin aksiyonlarını deneme imkanım oldu. Xrapi denedim mesela. Çok güzel bir sahte ve sonbaharda güzel çalışacağını umuyorum. Aksiyonu da oldukça güzel alıyor. Bunun yanında yozuri'nin hydro popperı ve fire tigerın parçalı modelini denedim. Hepsinin de aksiyonu çok güzel. Ayrıca İzmir'de dolaşırken rastgele girdiğim bir küçük balıkçılık malzemeleri satan dükkanda mobydick marka çok ucuz bir sahte aldım. Aksiyonu 10 numara:) Ayda bir İzmir'e veya Dikili'ye geliyorum. İnşallah önümüzdeki aydan itibaren rapor paylaşmaya başlıyorum...

Bu arada bu sene yemli olarak da levrek alamadım. Normalde her sene gecede birkaç levrek aldığım meradan bu sene tık yok. Sadece bir gece 250-300 gramlık bir ispendek geldi. O da geri gönderildi....

2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    tebrikler sana ve ekipdeki diğer avcılara Aykut kardeşim:) balıklar 10 numara maşallah maşallah:) bizede nasip olur inşallah:) balığı gördüm gaza getirtin beni şimdi ani bir plan yaparak sabah balığa gideceğim:)

geçen seferki açtığın topic den esinlenerek senin favori rapalan dan sıpariş geçmiş bulunmaktayım diğer kankasını da aldım,yarın yola çıkacak bir aksilik olmaz ise:)

yevi avların için şimdiden başarılar dilerim:)

saygılarımla

3. atakule team

atakule team hüseyin

Favori Kamış:
    Bass Pro Shops® extrime xps Mitchell Elite Spin DAIWA EXCELER, EXSF662MHFS 1.98
    Favori Makine:
    shimano sustain 2500 fg shimano exsence 3000cı4
    En İyi Avı:
    hedefim 120 cm
    slm

aykut abicim azimli çalışmanızla levreğide kapmışsınız :D elinize sağlık güzel bir av olmuş daha irilerini tutarsınız inşallah:) rastgele abicim

4. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    Aykut; kalbi raporlarına yansıyan bir hobidaşımız olduğuna karar verdim. Yazılarını okumaktan, bilgilerini not almaktan, fotoğraflarından keyif almaktan, seninle birlikte o balıkları tutuyor hatta çay içiyor gibi hissetmekten memnuniyet duyuyorum. İyi ki varsın ve umarım bir çok bohçacıya örnek olup yeni düzene ayak uydurmalarına sebep ğlursun kardeşim. Yolun açık olsun.

5. fish founder

fish founder Özgür

harikasınız arkadaşlar,
    tüm ekibi canı gönülden kutluyorum,

6. tanbays

tanbays Tanbay S.

En İyi Avı:
    henüz yapmadığı...
    Yine güzel bir rapor ellerine sağlık ...
    Bu arada sular biraz soğusun sen o zaman gör levrekteki mücadeleyi...

7. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Aykut Bey,

Siz resmen doktora tezi ile av raporunu karıştırmışsınız.:D:D

Bu kadar güzel,keyifli ve detaylı bir anlatımla "teziniz" bizden alasıyla kabul görmüştür. Bundan sonraki çalışmalarınıza da heyecanla bekleriz.

Bravo ve tebrikler.. Ellerinize sağlık..

8. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Ergin Bey teşekkürler. En iyi dileklerle ve rast gele.

9. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim Ümit. Söylediğin sahtelerden X-rap'i bilip kullanmışlığım var ve bizim meralarımızda da verim aldığımız bir sahte bu. X-rap'in bir güzelliği, batarlı bir sahte olmasına rağmen kamış ile verilmeye çalışan aksiyonlara gayet iyi cevap vermesi bence.

İzmir'e geldiğinde görüşüp tanışmak dileği ile ve rast gele

10. stillborn19

stillborn19 Sezai

Favori Makine:
    Kamış:Linaffe,Captain,Remixon makina:Virax Charizma
    En İyi Avı:
    Sudak 3 kg
    Gerçekten Çok güzel bir Rapor olmuş okurken kendimden geçtim Gayet sakin davranmışsınız ben olsa heycandna kalbim çarpardı Denizde Levrek Bana Rüya dan ibaret Avınız Daim olsun

11. İzmirli51

İzmirli51 Fikret ALAYLIOĞLU

Favori Kamış:
    2,59 cm Shakespeare UglyStik Lite, 2,40cm Dam EMotion 25 IM6X ,
    Favori Makine:
    Sahara 3000FD ve Sonora 2500FB - 4000FB
    En İyi Avı:
    Levrek 1,950 kg
    Merhabalar Aykut bey,
    Üstüste yapmış olduğunuz bu ikinci güzel avınızın devamlı olmasını dilerim. Av anını anlatışınız gerçekten çok güzel. Okuyanlara yaşadıklarınızı ve hissettiklerinizi yaşatıyorsunuz. Teşekkürler..
    Bir önceki paylaşımınıza katılımımda bahsettiğim HIRPICILIK hakkında size bilgi vermeye çalışacağım. Hırpıcılığın Adana yöresinde kullanılmaya başlaması Egedeki balık çiftliklerine yavru balık satma ortamı yaratılması ile oluşmuştur. Birazdan bahsedeceğim yöntemle tutulan yavru balıklar iptidai yöntemlerle, kamyonlarda fıçılarla canlı olarak Egeye nakledilmeye çalışıldı.Egeye varıncaya kadar fıçılarda telef olan balığın haddi hesabı bilinmez.Hırpıcılık bir çeşit kıyıdan insanların yaptığı trol çekmeye benzetilebilir. Bildiğimiz perde tülünün iki kenarına uzun tahta sopalar takılır ve iki ucunda iki ayrı insan bel veya göğüs hizası derinlikteki sığ sularda toprağı sürttürerek U şeklinde çekerler. İçinde kalan belirli büyüklükteki ve cinsteki (çipura) yavru balıklar toplanıp tane başına bir fiyatla balık çiftliklerine satılır. Adana'da hırpıcılık Yumurtalık denen bölgede uygulanmıştır. Adı üzerine Yumurtalık hırpıcılık ve termik santral öncesi balıkların yumurtlamasına çok uygun bir yöredir. Etrafında oldukça büyük dalyanlar bulunmaktadır. Hırpı çekilirken binlerce minik balık yavrusu telef edilmiştir. Hırpıcılık yaklaşık 2-3 sene sürmüş, sonunda Jandarmanın olaya el koyması ile sona ermiştir. Bizim ülkemizi, vatandaşları ve yönetimleri ile, KENDİ BİNDİKLERİ DALI KESEN anlayışındaki ender ülkelerden birisi olarak düşünmekteyim. 80 li, 90 lı yıllardaki levrek avının bereketi konusunda sizlerle " zamanında kıyıbalıkçılığı ile ev ve araba alan bir sürü insan" bulunduğu duyumlarımı paylaşabilirim.
    Bir önceki paylaşımımda söylediğim gibi, yöremizde 10-15 cm boyundaki levrek yavrularını torbalarına sevinçle atan BALIKÇI geçinen insanları görmekten hicap duyduğum için, verimli olan avlaklara gitmekten kaçınmaktayım.
    Umarım ülkemiz insanları, her alanda ve konumuz alanına giren balıkçılık konusunda da gerekli duyarlılığa sahip olmayı öğrenip, balıkların üremesine izin verecek avlanma terbiyesi ve sorumluluğuna kavuşur.
    Yolunuz buralara düşerse, size ve sizin gibi avlanma konusunda kurallara duyarlı her arkadaşa elimden geldiğince bildiğim konularda mihmandarlık yapmaktan sevinç duyarım. Sağlıcakla kalınız.

Son düzenleme: 20 Ağustos 2010
  12. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Kadir Bey çok teşekkürler. Önce sabah yapacağınız av olmak üzere tüm avlarınızın bereketli geçmesini dilerim. En içten sevgi ve saygılarımla.

13. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Hüseyin Bey çok teşekkür ederim. Avlarınızın ve her bir işinizin gönlünüzce olmasını diliyorum. Sağlıcakla kalın ve rast gele.

14. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Akif Bey güzel sözleriniz için çok teşekkür ediyorum. Ben de sizlerle sanal alemde de olsa tanışmaktan ve bir şeyleri amatörce paylaşabilmekten çok memnun oluyorum. Bir gün beraberce olta sallayıp çay içmek dileği ile; sağlıcakla kalınız ve rast gele.

15. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Özgür Bey çok teşekkürler. Her şeyin gönlünüzce olması dileğimle. Sağlıcakla kalınız ve rast gele.

16. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Çok teşekkür ediyor ve (mücadeleli avlar konusunda da cümlemiz için) inşallah diyorum :) Sağlıcakla kalınız ve rast gele.

17. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Sen daha siteye gelmeden Turgay seninle tanıştığını söylemiş ve defalarca ne kadar kaliteli bir insan olduğundan söz etmişti.

Aykut gönüllerinize sağlık kardeşim, güzel hareketler bunlar, yiğidi öldür hakkını yeme, avsa av, raporsa rapor, balıksa balık, doğa sevgisi is doğa sevgisi, efendiliğe tek kelimem yok zaten.

Seni ve ekibin diğer üyelerini kutlarım,

Tadında ve gönlünüzdeki avlar daim olsun,

Bir gün beraber av yapma ümidi ile :)

18. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Rıfat Bey yüreklendirici sözleriniz için çok teşekkür ediyorum ve siz beni güldürdünüz ya Allah da sizi güldürsün diyorum:) Her şey gönlünüzce olsun; sağlıcakla kalınız ve rast gele.

19. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Sezai çok teşekkür ederim. Aslında her avda çok heyecanlanırım. Allah bizi bu manada hep heyecanlı tutsun diyelim. Sağlıcakla kal ve rast gele.

20. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili büyüğüm Fikret Abi, önce cesaret verici sözleriniz için teşekkür ederek başlamak istiyorum. Ama daha önemlisi, bana bilmediğim bir şeyi öğrettiğiniz için teşekkür ediyorum. Ve çok daha önemlisi, sergilediğiniz duyarlılıkla bizlere örnek olduğunuz için teşekkür etmek istiyorum size.

Fikret Abi, şu yazdıklarınızla zaten bize mihmandarlık yapmış oluyorsunuz. Kendim için inşallah bir gün bir çayınızı içmeyi ve sizinle birazcık olsun muhabbet edebilmeyi, sizin içinse her bir şeyin en güzelini ve gönlünüzce olmasını diliyorum. Sağlıcakla kalınız ve rast gele.