Dostlarla Bir At-çek Avı, İki Güzel Levrek

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında koxford tarafından paylaşıldı.

1. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Murat Bey, cesaretlendirici sözleriniz için teşekkür ederim; Turgay Bey de iltifat etmiş, sağ olsun. Ben de sizin için her şeyin gönlünüzce ve tadınca olmasını dilerim.

Ve tabiki birgün tanışıp beraber avlanmak ümidi ile:)

2. sillurace

sillurace Ruşen

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2.10
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV30
    En İyi Avı:
    Yayın (8 kg)
    Avınız için tebrikler, paylaşım için teşekkürler.

Sahteleri attığınız tahmini mesafe nedir acaba?

3. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

Aykut arkadaşım,
    değerli paylaşımların için tşk ederim,

4. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    sahteye verdiğiniz aksiyon olayını biraz açarmısın aykut kardeş..

5. PEHLİVAN

PEHLİVAN mehmet

Favori Kamış:
    SHIMANO, BROWNİNG, LİNAAFFE, DAİWA, CARMORAN
    Favori Makine:
    Daiwa emblem pro 5000,RYOBİ,spro
    En İyi Avı:
    KIRLANGIÇ 3,5 kg
    tek kelimeyle muhteşem

aykutcum herşey tam kıvamında olmuş yazım anlatım paylaşım v.s v.s levrekler de harika ama avlak yeri neresi onu göremedim:D ayrıca afiyet olsun tüm doğa dostlarına yaşayan hercanlıya saygı gösterene slm lar:)

6. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Ruşen teşekkür ederim. Sahtelerimizi havanın (rüzgarın) durumuna göre takribi 15-45 metre arası mesafelere atabilmekteyiz. Yalnız avlağımız çok sessiz sakin olursa ve biz de gece olmasına rağmen kendimizi (örneğin ayakta durmayıp oturarak) biraz gizlersek ve ışık falan kullanmazsak inan kıyıdan bir iki metre mesafede bile balık (üstelik ispendek falan da değil, bildiğin levrek) alabilmekteyiz. Ancak balığın bu kadar yakında vurduğu zamanlarda balığın sahteyi biraz daha ileriden takip etmeye başlamış olması ve ancak kıyıya yakın bir noktada hamle yapmış olması da kuvvetle muhtemel. Bunun dışında, atışlarımızı bulunduğumuz noktadan farklı açılarla yapmanın ve özellikle de zaman zaman yan atışlar yaparak daha uzun bir kıyı şeridi taramanın faydasını gördüğümüzü söyleyebilirim.

Sağlıcakla kal ve rast gele.

Son düzenleme: 21 Ağustos 2010
  7. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Deniz Bey çok teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalınız ve rast gele.

8. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Recep Bey, az batarlı sahtelerle gece yaptığımız avlarda daha ziyade sahteyi ağır ve sabit bir devirde çekerek sahtenin kendi aksiyonuyla yetinmekteyiz; yani genel olarak konuşmak gerekirse, geceleri bu tür sahtelere ekstra bir aksiyon vermiyoruz pek. Bununla birlikte, zaman zaman sahteyi kamışın ucuyla aniden çektirerek sahtenin bilyelerini farklı bir şekilde tıkırdatmanın ve sahteye su içinde aksak bir aksiyon kazandırmanın faydalı olabileceğine inanıyorum.

Gece avları dışında, mesela günün ağardığı ama güneşin henüz doğmadığı saatlerde (sabah ezanının 10-15 dakika sonrasından gün doğana, hatta gün doğduktan biraz daha sonrasına kadar diyelim) sahteye ekstra aksiyon kazandırmaya çalışmanın daha önemli olduğunu düşünüyorum. Burada "Peki nasıl bir aksiyon?" sorusunun cevabının en azından iki boyutu olduğunu düşünüyorum. İlk olarak, bana göre bu saatlerde sahtenize yeni başlayan günün bütün telaş ve dehşetini yaşayan, hem paniklemiş hem ürkek, özellikle de kaçıvermek isteyen ama yalpalayan, yani diri ama kolay hedef olabilecek bir yemlik canlı izlenimi kazandırmamızda fayda var. İkinci ve daha önemli mesele ise, bütün bunların nasıl yapılacağı. Benim görebildiğim kadarı ile, farklı sahteler kamışınızın aynı hareketlerine farklı tepkiler verebiliyorlar. Bu yüzden sahtelerinizin aksiyonlarını, kamış ve makinenizin farklı hareketlerine nasıl tepki verdiklerini gözleyiniz (hatta bazı zamanları ava değil de bu tür deneylere ayırmakta fayda var). Bundan sonrası ise, daha yakından tanıdığınız sahtenize yukarıda söylenen izlenimi kazandırmak için gerekli makina ve kamış hareketlerini uygulamak: Bazen sahteyi belli bir devirde sararken devri hızlandırıverip sonra normal devre geri dönmek, bazen sahteyi kamışın ucu ile aniden çekivermek, bazen kamışın ucunun yönünü değiştirmek vs.

Açıkçası, meseleyi söz ile anlatmaya çalışınca, mesele bir heyulaya bürünüp içinden çıkılmaz bir şeymiş gibi görünebiliyor; bu yüzden sadece şu kadarını söyleyeceğim: Meseleyi bisiklete binmek gibi düşünmek lazım bence; söz ve anlatımdan ziyade biraz dikkat ve pratikle kavranacak basit bir iş gibi yani.

Recep Bey, umarım lafı gereksiz yere uzatıp fazla dolandırmadım:confused: Sağlıcakla kalınız ve rast gele:)

9. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Mehmet Bey güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.

Avlak yerini söylemez olur muyuz hiç: Güzel İzmir:) :D

Her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim. Sağlıcakla kalınız ve rast gele.

10. e.ismail

e.ismail ismail kazancı

En İyi Avı:
    yayın 10.50
    tebrikler öncelikle ,çok harika bir rapor , devamını dilerim paylaşım için teşekkürler..

11. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Aykut
    Bence herkes seninkisi gibi emek vererek rapor yazsa çok faydalı olurdu.Hepsini satırına kadar okudum ve bilgili,iyi gözlemci,iyi av arkadaşı doğasever bir gencin tüm olumlu niteliklerinide hissettim.Teşekkür ederim.
    Sevgiyle kal

12. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    çok teşekkürler aykut rast gele

13. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    İsmail Bey çok teşekkür ediyorum. Sağlıcakla kalın ve rast gele.

14. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Sevgili Vedat Abi, iltifat ediyorsun; bana kıvanç ve cesaret verdin, bu yüzden asıl ben teşekkür ederim.

Vedat Abi, her şeyin gönlünüzce olmasını dilerim; Sağlıcakla, esenlikle kalınız ve rast gele.

15. sonder

sonder seyfi

Favori Kamış:
    kasnak olta
    En İyi Avı:
    şimdilik yemi alan gidiyor
    Sevgili Aykut,
    Sevgili Vedat Ağabeyimin yazdığı her kelimeye katılıyorum,
    seni candan kutluyor başarılarının devamını diliyorum.
    Harika bir rapor

16. balıkçı pehlivan

balıkçı pehlivan bülent

Favori Kamış:
    Ecusima 7000 Banax 4000
    Favori Makine:
    silver star lux
    En İyi Avı:
    2 kg minakop 2.5 kg kırlangıç
    Tebrikler çok güzel rapor. aynı makinadan bendede var bu fiyatlara çok güzel makina

17. rapalaci

rapalaci Emre

Favori Kamış:
    Cormoran Bullfighter, Okuma Cromo Jigging, Lineaeffe Extreme 180/440
    En İyi Avı:
    1kg Kefal
    Raporlarınızı takip ediyorum. Memleketim İzmir'den ikide bir koca levreklerin tutulduğunu görüyorum. Uzaktan bakıp iç çekiyoruz burada olmuyor ama :(

Tebrik ederim. Arada bir büyüklerden de en az birini geri salarsanız çok memnun olurum.

18. kusursuzbuz

kusursuzbuz osman

Favori Kamış:
    dam
    Favori Makine:
    dam
    En İyi Avı:
    Yayın 10kg.

aynen yaa :) tebrikler

19. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Seyfi Bey, teşekkürler; lakin siz de iltifat ediyorsunuz.

En iyi dileklerle ve rast gele.

20. koxford

koxford nada

En İyi Avı:
    nada
    Bülent Bey teşekkür ederim. Makinenizle gönlünüzce avlara imza atmanızı diliyorum. Sağlıcakla kalın ve rast gele.