Ekim ayı en iyi av (tatlı su)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında flazer tarafından paylaşıldı.

?

Ekim ayı en iyi avı tatlı su

Anketin kapanma tarihi 6 Kasım 2007.
  1. flazer

oy sayısı 23
    37,1%
  2. OpasenCarper

oy sayısı 13
    21,0%
  3. carpe chasseur

oy sayısı 21
    33,9%
  4. BARIŞ

oy sayısı 5
    8,1%
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. OpasenCarper

OpasenCarper

En İyi Avı:
    13kg pullu sazan
    Mehmet arkadasim,

Herseyden once asagidaki yazimi sanirim atlamissin..

Turkiye'deki en buyuk baligim 5kg, fotografini en altta verecegim. Daha once de belirttim, buraya fotograflarini koyan ve kurallara uygun balikcilik yapan herkese sonsuz saygim var, senin de baligin cok guzel, bir kez daha tebrik ederim. Tepkim aslinda gereksiz yere tekrar yurtdisi-yurtici karsilastirilmasi yapilmaya calisilmasiydi. Tabi ki esit degiliz. Burada balik daha bol ve burada 10kg'in ustunde yakalayinca ben trofe sayiyorum, zaten de bu yuzden 10kg'in ustunde ki baligin fotografini koydum. Yalniz, madem yurtdisindaki vatandaslarimizin tuttugu baliklara deger vermeyeceksiniz, soyleyin ve kural koyun, burada sadece ic sularimizda tutulan baliklar yayinlansin.

Dedigim gibi, amacim kesinlikle gerginlik yaratmak degildi,

Herkese ratgele arkadaslar.

Son düzenleme: 9 Kasım 2007
  2. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    Erol kardeşim senin tutuğun balığı küçümsemek gibi bir niyetim yok beni yanlış anlama tabiki sen tut siteye resimlerini koy gözümüz gönlümüz açılsın ;) Ben sadece yazılan yazılara karşılık verdim.Dahada büyüklerini nasip olsun

3. balikci

balikci

merhaba arkadaşlar :) anket 15 kasım akşamı saat 24:00 da kapanacaktır, 16 kasımdan itibaren ayın galibi ana sayfada yerini alacak ;)

henüz oyunu kullanmamış dostlarımızın bilgisine.

rast gele

4. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    shimano, fox, kryston, jrc, korda, esp, garmin, nutrabaits, pelzer, chub

ne boili ne de yurtdışı resimlerdeki balıklar turkiyede bulunan içsularda yakalandı
    şahsen yurt dısında da sazan avlama fırsatım oldu bana gore turkiyede trofe sazan avcılığı yapmak daha kolay yeter ki gerekenler yapılsın
    http://img251.imageshack.us/img251/6223/76252350nu1.jpg
    http://img296.imageshack.us/img296/3114/683wv3.jpg
    http://img251.imageshack.us/img251/4227/99863074ny2.jpg
    http://img258.imageshack.us/img258/6903/img0117wi5.jpg
    http://img171.imageshack.us/img171/9972/elde2zo2.jpg
    http://img181.imageshack.us/img181/1347/eldeqz2.jpg

Son düzenleme: 9 Kasım 2007
  5. serdar43

serdar43

Favori Kamış:
    Orta kalite kamış.
    En İyi Avı:
    Levrek- 1,750 gr
    Burda tartışma konusu yabancı ülkelerde yada Türkiye iç sularında ki avlanmanın zorluğu değilde Ülkemizde malum nerde bir balık tutulduğu duyulsa çok yakın bir zamanda ya bir koperatif gelip balığın kökükünü attığı ağlarla kurutması yada aç gözlü kendine balıkçı diyenler ellerinde ya tırıvırı yada 30-40 olta vs ne zaman balıkları bitiririz diye vardiyalı katliam yapmalarının engellenmesi için yabancı ülkelerde nasıl tedbirler alındığı olsaydı .

Avrupada yapılan avların Tv de veya cdlerdeki av belgesellerini izlediğimizde tutulan balıklara sudan çıkarmak için ayrı bir çaba ve özen ve tarttıktan sonrada aynı şekilde balığa zarar vermeden suya salışları insana keşke dedirtiyor. Ama gerçek olan şu trofe balık yakalamak çok büyük sabır,çok iyi inceleme , avlak bölgesini tanımak, kullanılan malzemelerin kalitesi, yem , yemleme şekli.. gibi büyük bir özveride bulunan herkez elbet karşılığını alacaktır. Şahsi fikrim Ülkemiz sularında bu özveriyi daha çok vermek gerekli en azından yabancı ülkelerde trofe balık yakalama şansınız olduğunu düşünerek atıyorsunuz oltalarınızı ama ben cevremde 10kg ve üzeri balık tutulabilecek ne bir avlak bulabildim nede tutan duydum.. Bu yüzden oyumu mehmet kardeşe verdim. Eskişehir ve cevresinde 10-15 kg arası sazanların tutulduğu yerlerin olduğunu forumdan okumuş yada duymuş olsaydım oyum elbette farklı olacaktır..

6. OpasenCarper

OpasenCarper

En İyi Avı:
    13kg pullu sazan
    Eyvallah, bir-mukabele ;)

7. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

sevgili arkadaşlar balıklarımızın hepsi harika yurt dışında olunca sazan sazan değil mi dedik hayır sadece orada büyük balık yakalama olasılığının tr ye göre yüksek olduğunu hep söyledik nedeni belli balık bol bilinçli insanda bol bunu her defasında ortaya attık zaten boş yere tartışıyorsunuz

sabri abi sende demişsinki tr de trofe 10m luk balık yakalamak en az yurt dışı kadar kolay diyorsun ama paylaşımlarında daha öyle bi trofe göremedim ha bunu derken ben koyabildim şöyle ağız tadı verecek bir sazan hayır koyamadım kısmette ne varsa o nedeninide her yeri geldiğinde mevzu ediyorum zaten

şu ki sazanlar geliştikçe damak tadları değişiyor bunda suyun tabanının etkısı büyük içine bakteri ve planktonların etkısı büyük sazan ya giderek etcil oluyor yada otçul yemleme çok aşırı yoğun olursa faktör daha bi değişik yakalamak daha bir sabır gerektiriyor v.s v.s devam ediyor sezonun sonu geldik canım yazmakta istemiyor

ama şunu merak ettim doğrusu opasen mısırın doğru hazırlanışı haır ag ın doğru kullanımı nasılmış acaba mademm paylaşım yapıyoruz yemler ve yemleleme kısmında buna değinmeni isterim mümkünse bana da yazdıklarımıdan dolayı kızmadıysan tabbıkı gerçekten balığın harıka üstüne sözüm yok allah daha büyüklerinide nasıp etsin

8. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:
    bakıyorum sıkı bir takibe almışsın beni:D bravo
    yukarıda resimdekileri göremiyorsan yapıcak birşey yok
    konu ben tuttum sen tuttun değil varmı yokmu herkesin tuttuğu kendine ben sazana ağız tadı için değil zevk için gidiyorum

Son düzenleme: 12 Kasım 2007
  9. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

takıp sadece sazan'a

kımseyı ozellikle takıp etmiyorum etmem de benım tek takıp edeceğim sazandır bahsettiğin resimlerde de öyle bi sazan göremedim ben yakaladım mı hayır yakalamadım ama ekıptekı arkadaşlarım sayesinde 10 ve 15 kg lık sazanlar görmek nasip oldu ha bunuda atışma olarak algılamazsın umarım

bu arada bişey sorabilirmiyim 20 kg ve üzeri bir sazan için mısırı nasıl hazırlamamı tavsiye edersiniz bu 10 ve 15 kg lık sazanların çıktığı avlakta çıplak gözle görülen 30 kg tahmın edılen sazanlar var bu sezon oltalara geldi suyun aşırı eksılmesinden dolayı bu şansı yakaladık ancak daha kamışı elımıze alamadan suyun içerisinde ya biryere taktırıyor yada bu oltasına gelen kısmetsiz arkadaşaların tecrübesizliğinden dolayı kamış boşa çıkıyor

şimdi diyceksinizki senın oltana neden gelmiyor yada sen o balığı çıkarabilecek tecrübede yada donanımdamısın evet ben kendime güvenıyoruum
    ama işlerim nedenıyle avlakta bır balık yakalamak için olta atıp bekleyecek vaktim olmadı olduğu zamandazaten sizlerle paylaştım şimdi bana yardımcı olabilecekmisiniz

10. carphunters

carphunters sebahtin

Favori Kamış:

yazdıkların benim yazdıklarımı doğrular nitelikte amacın ne anlayamadım??

Son düzenleme: 13 Kasım 2007
  11. volgym

volgym Volkan CANSEVER

ahh orhan ahh sen neymişsin de biz bilememişiz be arkadaşım. inşallah 520 kg lik sazan tutarsında o zaman anlarız sazancı olduğunu arkadaşım. bak şimdi kardeşim avlakta kalmazsın, çaba harcamazsın, trofe tutmazsın ama kendime güveniyorum diye ortaya çıkarsın. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu :D:D

12. oz0735

oz0735 Özkan

Favori Kamış:
    olta ve zıpkın
    En İyi Avı:
    28.2 kg sarıkuyruk(kuzu);4.7 kg levrek;1.5kg kofana;4.5 kg deniz turnası;2cm gümüş(alanya)
    mehmet abi oyun sana..;)
    sürpriz avları bende severim..;)
    şansın açık olmaya devam etsin..:) :)

13. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Arkadaşlar aslında uzun zamandır bu yazışmaları okuyorum. Bana gerçekten çocukça geldi. Senin balığın mı büyük benim balığım mı büyük.

İlla ki her arkadaşımız en büyüğünü kendine göre trofe olanı yakalamaya bizlerle paylaşmaya çalışıyor. Ancak bırakın bu sürtüşmeyi artık. İnanıyorum ki, hepinizde birlikte avlanma şansı yakalasanız Can Ciğer kardeş misali birbirinize daha büyüğünü yakalattırmak için çabalar ve bununla gurur duyarsınız.

Bizler burada Amatör Balık Avcıları olarak, illa ki en iyisini en güzelini yapmaya, en trofesini sergilemeye, paylaşabilmeye çalışıyoruz. Ancak emin olun ki; şurada sergilemeden önce de aynı hissi yaşıyorduk. Şu an ki fark sadece sevdiklerimizle paylaşıyor olmamız. Ve bu paylaşımlarımız da birbirimizi kırdıktan taş attıktan sonra amatör avcılar olarak bu avları paylaşmanın anlamını yitirdiğini düşünüyorum.

Yani demem şudur ki; bırakın birbirinize laf atmayı, birşeyleri kanıtlamaya çalışmayı. Çözüm sirkülere sahip çıkmakta bilinçsiz avcıları amatör profesyonel demeden uyarmakta ve bilinçli hale getirmeye çabalamaktadır.

Bir diğer konu olan yurt dışında mı daha kolay yurt içindemi daha kolay balık avlamak _?_? olduğu.

Bunu tartışmak yerine neden bunun sebeplerini tartışmıyoruz. Niçin bizlere de düşündüğünüz derece kolay olmasın. Ömür dediğimiz Türkiye şartlarında ortalaması 65 sene lik bir zaman ve su gibi geçiyor. hepimizde 7-8 yaşımıza baktığımızda bu yaşlara nasıl geldik farketmiyoruz bile. peki bizim çocuklarımız farkedecekmi. Tabii ki hayır. O zaman niçin onlar için birlik olarak yapılan yasak avlara tepkimizi daha fazla koymuyoruz. Niçin bizim ama deniz ama iç sularımız da balık neslini nasıl arttırabiliriz ve sürdürülebilir amatör balık avcılığını devam ettirebiliriz diye düşünmüyoruz.
    Şimdi diyeceksiniz ki nereden biliyorsun düşünmediğimizi.

Yok Yooook böyle düşünmek olmaz arkadaşlar. Birbirinizi kırarak, üzerek bu iş kutuplaşmalara ayrılıklara yol açar. Bir taraftan yaparken bir taraftan da yıkarasınız.Bizler bunların önüne geçmeliyiz. Yurt dışında yakalanan balıklar büyük olur olmaz demek yerine, oradaki balıkların niçin büyük olduklarını sorgulamalıyız.

Benim oyum Mehmet kardeşime gitti bu arada daha evvel de belirtmiştim. Ancak ister A.B.D de olsun İster Afrika da olsun balık nerede yakalanırsa yakalansın, verilen bir emek bir çaba vardır. Benim Marmara ya gidip te Lambuka yı yakalamaya çalışmam ne kadar doğru olursa A.B.D den av yarışmasına katılan arkadaşımızında olmadık bir yerde Trofe Sazanları yakalamaya çalışması ve başarısız olması o kadar makbul olurdu. Ancak görüyorum ki onunda kendine göre emekleri ve bu emeklerinin başarılı bir şekilde karşılığıdır bu Trofeler.
    Bizler burada birbirimizi kırmak ya da sorgulamak yerine gelin birlik olalım ve amacımızdan sapmayalım arkadaşlar;);););)

Son düzenleme: 13 Kasım 2007
  14. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

neyse sevgili arkadaşlar benım turşularım benım olsun sazanların trofeleri sizin ben bakarım başımın çaresine yakaldığpımıda sizlerle paylaşmanın tadına varırım elbette ama anlatılmak isteneni herkes kendi kafasına göre yorumladığı için anlatmam hıkayesini seneye sezonda görüşürüz

15. zafran

zafran

Tebrikler Mehmet güzel balık,oyum sana...

16. alikoc6868

alikoc6868

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    3.4 kg sazan
    bende mehmeti ve tüm arkadaşları tebrik ederim. mehmeti tanırım ve onun iyi bir avcı olduğunu bildiğim için oyum mehmete

17. eskisehirli_omer

eskisehirli_omer Ömer

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    Bahcecik sazan 3,5kg ,sakarya 1.700 Dargın
    ali abi oy vermekte biraz geç kaldın oylama dün akşam sona erdi :)

18. balikci

balikci

Merhaba,

Oy kullanan tüm balıkçı dostlarımıza teşekkürler, anket sonuçlanmış ve ekim ayının en iyi tatlı su avı galibi flazer olmuş ve av fotoğrafı ana sayfada gösterime girmiştir.

Kasım ayının en iyi tatlı su avında görüşmek dileğiyle.. rast gele. :)

19. kamil_eskisehir

kamil_eskisehir

Favori Kamış:
    alba star 60
    En İyi Avı:
    sakarı 3,5 sazan
    mehmet abi hem karada hem tatlı suda başarılı bi avcı onun için oyumu ona verdim helalsin mehmet abi:)

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.