Ekim ayı en iyi av (tatlı su)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında flazer tarafından paylaşıldı.

?

Ekim ayı en iyi avı tatlı su

Anketin kapanma tarihi 6 Kasım 2007.
  1. flazer

oy sayısı 23
    37,1%
  2. OpasenCarper

oy sayısı 13
    21,0%
  3. carpe chasseur

oy sayısı 21
    33,9%
  4. BARIŞ

oy sayısı 5
    8,1%
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

maksat oy değil paylaşım zaten balıkları avlakta resmetmek en iyisi evet imkanım olsaydıda oralaruda resimleseydim inşallah onlarda olur yurt dışındaki arkadaşımızıda tebrik ediyorum gerçekten güzel balık bizim buradaki balıklarıda boılı denen yeme alıştırsak bizim avlarımızında çapında büyüme olur elbette çünkü bu yem büyük balığa hitap eden bi yem bizim mısırlarla limit yarım kılodan başlıyor kısmette ne varsa oraya kadar ötesi allah kerim elbette büyük balık daha fazla sabır ve tecrübe isteyen bi uğraş denıyoruz bakalım boılı tarzı birşeyler sonuç ne olacak gelecek sezonda ki paylaşımlaımızda farkları olursa beraber görürüz

burada ki paylaşımlar balılarla ve avlakla olan hasretleri gidermek bence her hafta başığa gidemiyoruz malum bi bizden bi sizden herkese teşekkürler

2. KRAL_BALIKÇI

KRAL_BALIKÇI

Tatli Rekabete Devammmmmmmmmmmmm:d :d :d

3. flazer

flazer mehmet ali filizer

Favori Kamış:
    YILMAZ 90 LIK ZIPKIN SHEAKPER MAKARALI OLTA VEDE ALBA NIN KAMIŞLARI
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    :D :D :D abi güldürme hadi iyi akşamlar;)

4. OpasenCarper

OpasenCarper

En İyi Avı:
    13kg pullu sazan
    Katilan herkese tesekkurler arkadaslar, maksat renk olsun diye ben de katilayim demistim zaten ;)

Ewala bate, TR'ye gelim, makinelerin avanslarini zaedno tutturecez in6alla:cool:

5. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    bendende bir oy orhan arkadaşıma gitti. evet balık güzel gerçekten.

sevgiler

6. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    tebrikler Erol kırcaliden çok selamlar kısmetin açık olsun brtçedim...;)

7. simendifer

simendifer Sennur

Tatlısuda oyum carpe chasseur Orhan'ın sazanına gitti. :) Tüm arkadaşlarımı tebrik ederim. Bütün avlar güzel ama içlerinden birini tercih etmem gerekiyor sonuçta. :)

8. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Ben orhanı oyladım.Türkiye de avlanmış olması benim için önemli.

9. Drosera

Drosera samet

Favori Kamış:
    zıpkın haric yasal olan tum malzemeler
    En İyi Avı:
    5.2kg sazan, 4kg yayın
    benim oyum baris abinin diger butun avlarda cok guzel ama yayın balıgını cok seviyorum yakalaması cok zevkli oluor :):p

10. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    samimi ve dostça kabul etmenizi umarak söylemeden edemiyecem.biz burada nasıl olsa bir aile abi kardeş gibi sohbet ediyoruz.av heryerde avdır ama burada ama başka yerde.hatta Türkiyede olupta rastgele kendi şehrimizin,köyümüzün mevkisinde yakalansa idi bir balık oy verirken daha da mı duygusal davranacaktık.binlerce kilometre uzaklarda olupta hala bizimle bağlantısını koparmayan yinede memleketini temsil eden insanlarımızın hiç mi şansı yok bence.atana değil tutana bakarım ben ayrıca balığın milliyeti yoktur arkadaşlar insanın vardır.

11. flazer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    TATLI SUDA 43 KG AYNALI SAZAN(rüyamda)5,5kg aynalı sazan,6KG DÜZ SAZAN, DENİZDE 2KG MIGRI
    Ertan abi yanlış düşünüyosun. Yurt dışındaki balık potansyeli ile Türkiyedeki balık potansyeli bi deil. Orda bir seferde fazla uğraşmadan 3-5 tane iri balık tutuluyor. Türkiyede ise bu emek işi gittiğim her barajda 2-3 gün kalmama rağmen her zaman büyük balık nasip olmuyor.Mesela arkadaşımızın videosunu izledim günlük kıyafetlerle gitmiş takır takır 2-3 balık tutup dönmüş arkadaşım ne olur bana kızma ama Türkiyede böle balık tutabileceğin bir göl bir nehir yok Benim bu sefer ki avım tamamen nasip kadife tutmaya gittim bu güzel balık geldi.Kusura bakmayın bu benim fikrim sizin fikrinizede saygım var slmlar

12. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Mehmedim tabi ki sen de haklısın herkesin bir düşüncesi var kendine göre bu da benim fikrimdi ayrıca avın için seni de tebrik ederim özellikle avlakta çekilmiş olması ve doğallığıyla harika.ha yurtdışındaki avla Türkiyemizdeki avın farkına gelince bu ayrı bir tartışma konusu bence,neden orada bol av var burada az bunu biraz da kendimize sormamız gerek.bence avın nerede tutulmuş olması önemli değil madem bu sitede dünyanın dört bir yanından aynı çatının altına tpolanmışız,aile abi kardeş bilmişiz birbirimizi,aynı dilide konuşuyorsak mesele budur benim için.ayrıca belki bir konuda bende hata yapabilirim yarışmaya sadece Türkiyeden katılınacak diye bir kural varsa lütfen yalnışımı düzeltin.Mehmet bence balık avına smokin hariç hertürlü kıyafetle gidilebilir;) saygı benden kardeşim

Son düzenleme: 8 Kasım 2007
  13. flazer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Ertan abim benim takıntım kıyafet deildi. Yani demek istediğim biz balığa giderken en az bir gün yatılı gidiyoruz. Bu üç geceye kadar uzuyo artık yanımızda götürdüğümüz eşyaları sen düşün ve inan bazen büyük balığı bırak küçük balık bile tutamadan dönüyoz. Yurt dışında bu böle deil sabahtan öğleye kadar veya 2-3 saate tutup dönüyolar. Çünkü balık gerçekten çok bol bigcarp abimiz 20 kilonıun altını paylaşmıyo o derece yani biz burda 4 kilonun üzerini tutunca trofe diyoz:D Beni mazur gör ayrıca avım için yaptığın güzel yorumlar için saolasın var olasın teşekkür ederim.Selamlar Ertan abi burdan bigcarp abimizin balıklarını görebilirsin
    http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=14557

Son düzenleme: 8 Kasım 2007
  14. carpe chasseur

carpe chasseur ORHAN

ertan abi şunuda konuya dahil etmek gerektiğini düşündüm şayet sizce haklı bir durummu bilemem bizim burda balık avında kullandığımız yemler standart malum mısır solucan vesaire gibi şeyler orada boılı denen yem var burada yok mu? var tabi ki ancak avlaklardakı balıkları buna alıştırmak mesele her avcı aynı sıstemı kullanmalı ki anca 4-5 sene gibi bir zaman dilimine tekabul eder bence neden mi bunu öne sürdüm orada boılı yı malum herkes boılıyle ilgileneler özellikle bunda milimlerin dahi rolu çok büyük hedeftekı balığa göre yemin türünü ve boyutunu seçiyosunn zaten düzen hazır satılıyo yemleme falan tam takım gerisi senın oltaya gelen balığı çekme yeteneğin ve tecrübene kalmıiş ki buda en az yem seçmek kadar hatta avlşaktakı yeri seçmek kadar önemli bi olay ve balığın popülasyonu işte av ha her zaman balık boılıye cezbolmaz onuda biliyoruz elbet kısmet te bu işin içinde

15. macir_ertan

macir_ertan Ertan Çetin

Favori Kamış:
    Trabucco
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem-Z
    En İyi Avı:
    Yayın,Sazan,Turna
    Demişsin ki: yurt dışındaki arkadaşımızıda tebrik ediyorum gerçekten güzel balık bizim buradaki balıklarıda boılı denen yeme alıştırsak bizim avlarımızında çapında büyüme olur elbette çünkü bu yem büyük balığa hitap eden bi yem bizim mısırlarla limit yarım kılodan başlıyor kısmette ne varsa oraya kadar ötesi allah kerim elbette büyük balık daha fazla sabır ve tecrübe isteyen bi uğraş denıyoruz bakalım boılı tarzı birşeyler sonuç ne olacak gelecek sezonda ki paylaşımlaımızda farkları olursa beraber görürüz

Orhan doğrudur zaten son yıllarda birdenbire bir patlama gösteren rengarenk yemler,koku veren envai çeşitli ve değişik markalı ürünler yeterince balığın kafasını karıştırmış durumda,ama ister istemez zamanla balığın damak tadı dağışecektir;) .boili denen yemin uzunca bir süredir bizlerin de kullanmaya başlamamızdan sonra bizim iç sularımızdaki balıklar da eminim birkaç yıl içinde alışacaktır ve sonuç fark edecektir.bizde balığın bu yeme alışması için biraz zaman gerek herhalde.nebileyim en azından ben sazan avının bittiği aylarda örneğin kış zamanı,gölde açlığın hat safhada olduğu günler hem balıklara bir gıda hemde önümüzdeki sezon için alıştırma açısından(satın alma boili biraz pahalı olur;))kendi bildiğim tarife göre bolca yapmak şartı ile,gezinti için her su kenarına gittiğimde sapanla yemlemeyi düşünüyorum tutması kadar da beslemesi de heyecan verir bence.sezon açıldığında umarım karşılığını alırız ve yüzümüz güler çünkü bu sezon işlerimden dolayı çok fazla gidemedim biryerlere işler kıvama gelince de baktım ki sezon kapanmış.herşeyin hayırlısı bakacaz bakalım zaman ne gösterecek...kal sağlıcakla

16. OpasenCarper

OpasenCarper

En İyi Avı:
    13kg pullu sazan

Slm arkadaslar,

Aslinda buraya artik cvp yazmamaya karar vermistim ama bu son mesajlar icimi rahat birakmadi.. Ilk once, burada fazla ugras vermeden balik yakalamak cok kolay denmis. Su ana kadar yakaladigim en buyuk balik 13.5 kg. Gecen yil Ocak ayinda yakalandi (havalar 15-20 derece arasiydi). Bu balikla birlikte ayrica 11 ve 12 kg'lik balik daha yakaladim. Buraya kadar hersey guzel, peki sunu biliyor musunuz ki o zaman avlandigimiz yere 150 evet 150kg misir dokmustuk. Kullandigim yem de yine misirdi. Evet itiraf ediyorum, 2-3 gunluk kamplara burda gitmiyorum, cunku gitmeme gerek yok. Avlak bana 10 dak uzaklikta, is yolumun ustunde, ve yemleme firsatim var. Bu yil Nisan'da basladim, su ana kadar da her hafta surekli yemledim. Aldigim en buyuk balik ta sizinle paylastigim balikti. Isterse 1 haftaligina da gidilsin, ne yaptigini, nasil yaptigini bilmedikten sonra birsey tutamamak surpriz olmamali bence. Ben de TR'deyken 2-3 gunlugune gidip cogu zaman bos dondum. Anca buraya gelmeden once internetten okudugum kadariyla bu hair-rig sistemini ve misirin dogru hazirlanisini uygulamistim. 1gunde ustelik cok yemlemeden 3 defa balik vurdu, 3 defa oltayi gole suruklemeye basladi, 3'unde de baligi cikartmak diil, goremedim bile. Goremezdim de zaten cunku iyi malzemem yoktu, balikla nasil oynayacagimi tam bilmiyordum, ayaklarim zaten zangir zangir titriyordu. Israil sazani cok var diye yakiniyorsunuz, solucan takarsaniz zaten ondan baska birsey gelmez. Ben de burada solucan kullansam, kucuk yayindan baska birsey tutamam. Ustelik madem oylari harcanan emege gore veriyorsunuz, Mehmet kardesim ,ozur dilerim ama kendin itiraf ettin ki baligini kadife icin gitmisken tesaduf eseri tutmussun. Son olarak ta boilie olayi, buradaki sazanlar tamamen vahsi, boilie ile yemleyen de pek yok cunku yayinlar cok daha bol ve boilieleri de cok seviyorlar, yine de boilie ile yakaladigim oldu ve dedigim gibi, bu baliklar icin boilie en az Turk baliklari kadar yabanci bir yem. Ha bir de, bigcarp'in sazanlarina laf edilmis. O abimizde olan techizat ve yem cesidi kimde var acaba> Bir de biliyor musunuz ki ozellikle Avrupa'da baliklar boilie'ye alisik olduklari ve cogu daha once yakalandiklari icin cok daha urkek ve ihtiyatlilar ve cogu balikci da 1 haftaa beklese bile eli bos donuyor?

Kiyafet olayi ise, anca gulup gectim.

Saygilarimla

17. flazer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sevgili Erol öncelikle Bigcarp abimize laf etmedim abimiz 20 kilonun altını fotoğralamak bile istemiyo dedim.Burdanda da anlaşıldığı gibi balık sizin o taraflarda hattinden fazla demek istedim. Ama sen lafı sündürdün neyse Türkiyede en büyük ne kadar balık tuttun. Erol bey elini vicdanına koy dürüstçe söle Bizim taktığımız yemlerede bişeyler sölemissin sana şunu şöleyim ben sonradan olma balıkçı ve aynı zaman da avcı değilim Bize babadan geçmiş.Kendimi bildim bileli balık tutarım.Kara avına giderim.Şunu kabul et yurt dışında büyük balık tutma şansın çok yüksek bu benim kanatim deil çoğunluğun kanaati kendin söledin avlak sana yakınmış bizim böle bi şansımız yok.Ben türkiyede günü birlik gidilip 10'ar kiloluk 2 sazan tutabileceğim bir yer bilmiyorum. Bilen var mı:confused:Kıyafet konusuna gelelim arkadaşım ben senin kıyafetine niye laf edeyim sadece normal kıyafetle,avlak sana yakın olduğundan,balıkda bol olduğundan herşeyin kolay olduğunu söledim.Ama şunu bil sen Türkiye'de o boydaki balıkları öle kolay tutamazsın burası kesindir istersen 1000 kilo mısır dök aynı şartlarda değiliz.ŞARTLAR EŞİT DEİL bunu sende biliyosun

Son düzenleme: 9 Kasım 2007
  18. simendifer

simendifer Sennur

Ben şöyle düşünüyorum; eğer yurt dışındaki balıkların büyük olduğunu ve daha rahat tutulabileceğine inanıyorsak, bunun daha iyi denetlemeler ve yasalara uyulmak zorunda kalınması ile alakalı olduğunu anlamak zorundayız. Burada el kadar sazanı tutan adama kimse çıkıp bir şey demiyor, tamamen avcının insafına bırakılıyor. Oysa yurt dışında böyle bir şey yapmanız mümkün değil, tepenizde bitiverirler. Erol arkadaşımızın söylemiş olduğu bir şey var, dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Burada da balıklar boiliye yabancı diyor. Hepsini bir kenara bırakalım, bence sezon başlamadan avlağı yemlemek bile ciddi bir emek istiyor. İnsanlar bunun için vakitlerinden çalıyorlar ki, sezon açıldığında güzel balıklar onları karşılasın diye. Burada da Sabri yapıyor aynı şeyi biliyorsunuz. Aylar aylar öncesinden çuvallarla mısır taşıyarak yemleme yapıyor, hem de km.lerce giderek. Üstelik bunu gecenin bir yarısı yapıyor ki, sabaha kadar eve dönüp işine gidebilsin diye. Bence bu emekler göz ardı edilmemeli. Şu varki, ister meraya 1000 km uzakta olun, ister evinizin bahçesinde olsun, eğer sözkonusu balığı kandırmak ve onunla mücadele etmekse, bence herkes eşit durumdadır. Çok büyük balıklar orda olabilir ama tutmak da bir meziyettir. Ama derseniz ki hepimiz aynı mücadeleyi yapıyor ama netice itibari ile ne kadar uğraşırsak uğraşalım, dışarıda tutulan balık büyük bizim balıklar daha küçük oluyor diyorsanız, bence şartların eşitsizliğinden bahsederek birbirimizi kırmak yerine, denetimlerin artırılması için baskı oluşturmalıyız. Ve tabi bizler de çaba sarfetmeliyiz. Örneğin bigcarp arkadaşımızın 20 kg. altındaki balıkları avdan saymadığını söylüyoruz. Tahmin ediyorum ki, bu boyutun altındakileri suya geri bırakıyordur. Yani büyük balık için büyümesini bekliyor, çünkü oradaki balıkçılık kavramlarından biri de bu. Biz ne yazık ki burada bunu yapmıyoruz. Yanlış anlamayın arkadaşlar bunu yermek için falan söylemiyorum, mesela Mehmet 4 kg. balığı trofe sayıyoruz demiş, o balığı alıyoruz bizler. Geri salsak belki seneye çok daha büyük bir balık olarak tutulacak. Ama benden sonraki adam gelip alacak ben almazsam derseniz, işte o noktada denetim için baskı yapılmasını şart olarak görüyorum, değişmesi gereken çok şey var ne yazık ki. Ama bunu da yurt dışındaki arkadaşlarımıza yüklemek yanlış olur fikrindeyim. Balıkçılıkla ilgili, buradaki aksaklık ya da eksiklikler onların sorumluluğunda olan bir şey değil çünkü.

19. flazer

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sizin ortamı dengelemeye çalıştığınızın farkındayım ama burda dengelenecek bi durum bence yok.Size saygım sonsuzdur.Bana kızmayın ben haklıyım sakın bana her şey eşit demeyin ben buna ancak gülerim.Yemleme demişsiniz ben bir hafta boyunca motoruma atlayıp özel yerime hergün 3 kilo mısır attığımıda bilirim.Mesela son sarıyer organizasyonunda naci arkadaşımla benim götürdüğüm yem miktarı 15 kiloydu. Ama bunlara rağmen bu güne kadar
    yakaladığım en büyük balık 6 kilo Türkiye'deki balıkçılığın büyük sorunu oltacılar değil ağcılardır.Yasal eksiklik ve denetim sorunudur.Lütfen bana eşit koşulardasınız demeyin,lütfen tecrübe demeyin,yemleme falan demeyin

20. simendifer

simendifer Sennur

Aynı şeyden bahsetmişiz seninle Mehmet yanılıyor muyum ? Denetim gerekiyor ne yazık ki. Bunu da devlet bir türlü üstlenemiyorsa, bu anlamda amatör balıkçılar gerek derneklerle, gerek kişisel baskılarla bu sorunun çözümü yoluna gitmeli diye düşünüyorum. Şimdi ne yapılmalı peki, bu arkadaşlarımız avlarını yarışmaya sokmamalı mı ? Ya da yarışmaya soktukları zaman bu tip eleştirilerle yüzyüze mi gelecekler ? Ha tabi bir de şu var, üyelerin sürekli olarak büyük balığı baz alarak oy verdiklerini düşünmüyorum ben. En azından kendi adıma, büyük balık gibi bir saplantım yok. Benim için yayınlanan av, herşeyiyle bir bütünlük taşımalı. Çok önceleri seninle özelden de bir konuşmamız olmuştu hatırlarsan. Orada ilk av yarışmasını bir kova izmaritle kazanan arkadaşımızdan bahsetmiştim. Anlatımı o kadar güzeldi ki, bir izmarit avı için harcanan emeği gözler önüne serdi, hem de tek tek fotoğraflayarak. Koskocaman levrek bile o kadar oy alamamıştı. Demem o ki, bence kriteri sadece balığın büyüklüğü konusuna getirirsek, orda da ciddi bir yanlış yapmış oluruz.

Son düzenleme: 9 Kasım 2007
Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.