aleminyum folyoda közde pişmiş somon veya tavada da olabilir. (yanına limon, maydonoz, roka) muhteşem yaa
Hepsi:,,,,,zaten yenilmeyeni yenmiyor,yenilebilen de usulüne ve hakkı verilerek pişirilsin yeter pişirilen balığı bırak o az kalır,yanında herşey gider
Öncelikle yeni bir üye olarak herkese selam. Naçizane fikrimi beyan etmek isterim. Tabii ki lezzet kişiseldir. Ancak, gördüğüm kadarıyla; Hamsi, Lüfer, İstavrit, Barbun, Levrek, Çupra, Mezgit, Sardalya gibi balıklar çoğunlukla belirtilen balıklar. Ben de bu balıkların pişirilme şekli ve zamanına göre çok lezzetli olduklarına katılıyorum. Çok çeşitli balık yeme şansı bulmuş bir insan olarak Lahozun eşsiz olduğunu belirteyim. Ne var ki çok pahallı ve maalesef artık az bulunuyor olması nedeniyle onu listeme eklmeyeceğim. Haziran ayında Gökova Sokkan'ının boklu kebabını favori görürüm. Hamsiyi imparator olarak taçlandırmak isterim ki bu dünyada her türlü pişirilebilen tek balık olduğu kanaatindeyim. Ben asıl olarak hiç yememiş olduğunuzu düşündüğüm; dünyada sadece Van Gölünde yaşayan İnci Kefali'nin Mayıs sonu Haziran ortalarına kadar un ve yoğurtla yapılan bulamaçla kaplatılıp bir iki saat bekletildikten sonra iyice ısınmış bir tandıra kuyruklarından asılmış tandırının enfes olduğunu belirtmek isterim. Yanında mercimekli bulgur pilavı ile tadını unutamayacağınızı düşünüyorum. Denk getirip de yiyebilirseniz şimdiden afiyet olsun diyorum. Saygılar.
Kış boyunca patlakgöz mercan bulabilirseniz amman kaçırmayın derim. Mangal söndürür mangal... Hem ekonomik hem de çok lezzetli...
Bence denizlerimizden çıkan her balık yenir. Ama bi kasım ayındaki deniz çuprası kızartmasının bi de İzmir Karaburun'daki kefallerin tadına doyum olmaz. Kalamar dolması, kalamar ızgara da bence süper olur
1 izgara çupra 2 izgara lüfer 3 barbun tava 4 zargana tava 5 izgara levrek 6 kirlangiç pilaki 7 çingene palamudu tava 8 asma yapraginda izgara sardalya 9 kalkan tava 10 hamsi tava 11 lagos buglama 12 kiliç sis izgara... Sapurt supurt bi fena oldum ben.. Roka kirmizi sogan tabiki raki üstüne koska sade helva
Benim için denizlerin Fatih'i Lüferdir. 33-40 cm arası, güzel meşe odunu kömüründe, kurutmadan yapılan ızgarasını dünyada başka hiçbir şeye değişmem.
yukarıda sayılanların eminim ki hepsi lezzetlidir. ancak bir de lagos şiş tatmanızı tavsiye ederim özellikle de kaş'ta...
Miğri,Yılan Balığı Şiş bende pek tutmamışdım ama netden aldıgım bu tarifle babamın çanakkale tarafından getirdiği mığrıların tadı hala damagımda. Kısaca anlatayım.Mığrının tulumunu cıkardıktan sonra parcalayarak buzluga koyuyoruz.1-2 gün buzlukta dinlendkten sonra donuk vaziyette kare seklinde kesioruz yalnz miğrinin bir kokusu vardr tulum cıkardktan sonra bunu bastırmak ıcın parcalayp buzluga koymadan once 1-2 saat sirkeli suda bekletiyoruz biraz beyaz sarap katarsanz dahada güzel oluyor. Buzluktan cıktan sonra domates ve soganlarımızı,kekiğimizi,kırmızı biber ve biraz defne yaprağımızı hazırlıyoruz.Ve şişe su sırayla diziyoruz.Kesilen etleri soğanlarin arasına yerleştirirseniz mangalda çok daha ii sonuc veriyor domateslerde sulanmasını sağliyor boylece mangalda etimiz kurumuyor.Şişlerimizi dizdkten sonra baharatımızı döküyoruz ve son olarak şişlerin üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.Burada hatırlatmak istediğim bir konu var baharat ve zeytin yağı işlemini mangala atmadan 2 saat önce yaparsanz etler çekince daha lezzet katıyo.Bundan sonrası mangali yakıp pişirmeknot tarif internetden alıntıdır.
nedenini bilmiyorum çoğu kişi sevmez ama ben mırmırı çoooook seviyorum ha birde lüferi (lüfer ızgara değil fırında )..
evet karaburuna 2 yılda 1 mi yoksa 1 yılda tek gelen bi kefal türü varmış akbaş mı öyle bişeydi o çok güzel oluyorr
Yılan balığı dünyanın en lezzetli etidir bence. hele birde Enezde ızgara yaparsan üfff. ayrıca gün batarken yapacaksın ve ızgaranın başında rakını yudumlayacaksın. arka fonda da Müzeyyen Senar çalacak off...