Balık avcılığını özellikle de levrek avcılığını çok seviyor olmama rağmen, oldum olası balık yemeyi pek sevmem.Kendimi ne kadar zorlasam da alışamadım balığa. Ama yine de sıra ile: 1- istavrit tava(çıtır) 2- kalkan 3- çiftlik alabalığı bunları yerken fazlada zorlanmıyorum. Hele istavrit. Artık nerede ise zevkle yemeye başladım.
Babam sinarite bayılır ben daha yemedim.Barbuna herkez bayılıyor tadı çok güzelmiş babam diyoki kilosu 80 Litaymış bir tane 1 kilo tutsan oltanın parasını çıkarırız diyo
Yediğim balıklardan ilk aklıma gelenler; Hamsi, çipura, levrek, sokar, sudak, sazan,alabalık, palamut, kefal... Ve kesin olarak şunu söyleyebilirim. En lezzetli balık, en aç karna yenen balıktır...
Lüfer filan çok lezzetli de geçenlerde tereyağlı fener kavurma yedim , güveçte fırında yapılmıştı kuzu etinden daha lezzetliydi mubarek. Bir de Ayvalık papalin i var yumurtalı , yağda kızartılır o da müthiş.
en lezzetlisini bugün yedik.Mısır ununa bulanmış kaya levreğini zeytinyağda kızarttık.Müthiş bir lezzet.
benim için hepsi güzel ama diğerlerinden ayırdığım bir tür var.mezgit buğlama yada kızartmasını severim.ama trabzon mezgiti.!!!