Seçmek zor ! Arkadaşlar bu konuda bence çeşit çok ve birini seçmek diğerine haksızlık olur, Hepinizin bildiği balıklara istinaden ben olarak, Fangri yi mutlaka tadın derim, birde Lidaki, Çupranın genç halidir kendileri, mutlaka tadınız. Yolunuz bir gün ege ye düştüğünde.
Ben şu güne kadar hiç peygamber balığı yemedim. Hiç de denk gelmedi. Çok merak ediyorum. Hiç de tutamadım. Halbuki bizim buralarda çıktığı söyleniyor... Tecrübeli arkadaşlara soruyoum? Nasıl dır tatdı. Denildiği kadar güzel mi?
Merhaba Peygamber balığı güzel ve egzotik bir görünüşü var Kiloluk üzeri ise tavası ve buğulamasıda güzel fakat balık çorbasını yapmasını biliyorsanız 1kg altındaki peygamber balığının çorbası (Çorba için midye ve karides ilave ederek ) fevkalâdedir özel bir tad ve özel bir lezzettir ...
her balığın gastronomik özelliği ve pişirme usulü ayrıdır, en lezzetli diye bir şey olamaz (lüfer hariç ), kimi büyük balık kimi tavalık balık kimi beyaz etli kimi siyah etli sever. mesela siyah etli balığı haşlayın bakalım neye benzeyecek cevap: hiç bir şeye, çünkü etinde haşlama sırasında eti koruyacak ve yağlandıracak, akışkan hale gelip balık suyunu oluşturacak "jelatin" yok bu sadece bir örnek. kabaca; lüfer, lüfer boyundayken, mangalda istavrit 12-13 cm iken, mısır unuyla tavada ispari izmarit bir karış boydayken yumurta sarılı un bulamacıyla tavada levrek 1 kiloyken tencerede haşlama, ılık, üzerine ev yapımı mayonez ve maydonoz, zeytinyağı ile eşkina 1 kiloyken fileto tavada veya domatesli, fırında kırlangıç 1,5 kiloyken mayonezli veya çorbada kalkan 3 kiloyken tavada karagöz, mercan 500 gr- 750 gramken tavada, ızgarada sinarit 1 kiloyken mangalda veya fırında, tuzda en lezzetli hallerindedir. hepsini de sonbaharda tavsiye ederim.
Henüz tutmak nasip olmadı ama balıkçı teknesinde tanesi 350 - 600 gr arası 3 adet peygamber gördüm. Bunları nasıl pişirmek lazım. Bana tarifi verirmisin? Yoksa direk ayıklatıp tavamı yapsak? Yoksa buğlama nasıl olmalı? Teşekkürler...
Bana göre Bodrum_Gümüşlük'te suyun içinde ki masalarda ayaklar suyun içinde yediğim barbunun tadı hala damağımdadır.
Bence en guzeli israil sazani tadina bakmak bahanesiyle yakalanan israillerden biraz olsun gollerimiz temizlenir en azindan
Her ne kadar Egeli olsamda; padişahların bile gümüşten olta döktürdüğü padişah balığı Lüferi mangalda tek atarım
Tercih meselesi bence tüm balıklar lezzetlidir.ama pişirme yöntemi bunda çok büyük etkendir.yağlı bir balığı yağda kızartma yapsanız çok kötü gelir veya yagsız bir balığı fırında yaparsanızda saman tadı alırsınız.Gerçekten denizden babam çıksa yerim lafı mecazide olsa doğru.her balığın pişirme yöntemi çok farklıdır. ama biz egeliler olarak DENİZ çipurası(kilosu 8 tl satılan değil 50 satılan ) ve DENİZ levreğini çok seviyoruz.birde barbun tabiki.ama en başta söylediğim gibi her balığın pişirme yöntemi farklıdır hatta mevsimine göre balıktaki yağ oranına göre bile değişir. TABİKİ BU BENİM GÖRÜŞÜM....
Öyle pek fazla balık yememişimdir yada bilemiyorum.Böyle sinarit mercan felan yemedim ama dil balığı sakız gibiydi birde mırmır süperdi
bütün balıklar lezzetlidir benim için.. TurkLord abimin dediği gibi pişirme etkeni çok önemli. Mesela gümüş balığı avladığım zaman iri boylarda onları folyo içine serer sarımsaklayıp pişiririm..gelde yeme yok böyle bi lezzet
hamsi varmı seçeneklerde? biliyosunuz hamsi balık değildir hamsi hamsidir una bulanmış zeytinyağında kızartılmış hamsiyi hiçbir balığa değişemiyorum