Hangi balık lezzetlidir, -Tatlı su veya deniz balığımı -Nasıl yaptığın mı, -Sudan alıp ateşe koyduğun mu.. -Çeşnili mi -Sade yağ veya tava mı, İnanın bana daha önce tatsız yenmiş bir balık türü, öyle yapılabilir, öyle şeyler katılabilir ki, Benim gibi Tatlı su balığımı -böööğğ derken... Böyle deniz balığı yemedim ben dersiniz. ====/==== Şu an favorim Yayın şiş geçen haftalarda İznik gölü kenarında yemek nasip oldu sazan filetoyla birlikte ... İnanılmaz dı... Not: Yanlış anlaşılmasın tuttuğumuz tüm balıkların hepsi kamerada, buna para verip yedik.
Olay bu işte, ben de söylüyorum ama kimse inanmıyor, ben de "yayın şiş"i hiç bir balığa değişmem, neyse az kaldı
Yayın,alabalık,Sudak,Tatlı su levreği,Levrek,Ve Hamsi Vazgeçilmezim bunlar benim dierlerinin bazılarını tattım çinekop falan tatmadım kalkan yemedim valla balıklar güzel yapılsında Hiç Farketmez Böcek Türü su mamülleri hariç birde ahtapot bunlar denemem bile
midesi kaldirmayan okumasiiiin,DIKKAT DIKKAT,yzaiyoruuum;balikcilarin argosuyla boklu kebab:hamsi,sardalya gibi baliklarin herhangi bir ates kaynaginda temizlenmeden acelece kizartilmasi,sonra kafasindan tutup kuyruga dogru cekerseniz ic organlar cikar,huup mideye.
Hah 3 kişi olduk en azından ama İstanbul civarında böyle yapabilecek lokanta varmı bilmiyorum Hakan abi... Üstad Anayoldan sahile giriyorsunuz, mendireğin karşısına geldiğinizde çaybahçesi görünümlü bir lokanta Sazan tavayıda tavsiye ederim yanına, oda deli yapılmıştı...
1- En lezzetli balık taze ve mevsiminde yenen balıktır. 2- Mangalda en lezzetli balık Lüfer dir. (Tirsi de bazen mangalda lüferle yarışır bence) 3- Buğulamanın en güzel balığı Minekop tur. 4- Tavada en lezzetli balık Hamsi dir. 5- Tuzda yaparsanız en lezzetli balık Sinarit tir. 6- Tuzlama ise en lezzetlisi Orkinos tur. 7- Şişte en güzel Kılıç olur. 8- Çorba için Lipsoz dan şaşmamak gerekir. 9- Haşlama Sarıkanat müthiş olur. 10- Bol yağda yapılan unlanmış Sübye Kalamara 5 basar Tabi bunların hepsi bence dir. Her balığın kendince ayrı bir lezzeti var ama kızartma mı , çorba mı, haşlama mı v.s mi derseniz mangalda Lüfer yada fileto edilip kılçıkları iyice yanmış bir tirsi üzerine hiçbirşey tanımam Kısacası oyum denizlerin sultanı Lüfer e !
Ben bu konuya nasıl mesaj yazmamışım, şaşırdım. Halbuki yazdım diye hatırlıyorum. Hamsi (tava + tuz ile ovulmuş kuru soğal olmadan asla) Alabalık (tava + bol salata - ızgarada hiç yemedim ama, yemek isterim) Çipura (ızgara + salata) Denemek istediklerim; Tatlı suda; yayın ile turna. Deniz de ise yemediğim çok canlı var ama, en çok ahtapotu merak ediyorum (nedenini bilmiyorum) Ağzıma bir damla içki sürmedim ama, mangalda balığın yanında bira güzel oluyor diyorlar . Saygılar...
ızgara lüfer.. yanına bol roka karadeniz mezgiti yumurtalı tava. tabağın yanınada aynı şekilde pişmiş havyarı.. havyaraına biraz baharat yada sirke. son olarakda. herşekilde tek geçtiğim istavrit. her balıkdan hoşlanmayan biri bulunuru. ama istavrite hayır diyenini çok görmedim. .. hastasyım meretin .
işte orada duracaksın mevsimine göre pişiriliş şekline göre değişir. ağustos sonu eylül başı ızgara sardalyeyi tek geçerim kasım ayında iyicene yağlanmış çinekop ve lüfer ızfarayıda tekgeçerim