eşkina taşı

Konu, 'Genel Konular' kısmında AVCIYILMAZ tarafından paylaşıldı.

1. 06pike06

06pike06

Favori Kamış:
    Alba starın tüm malzemeleri
    En İyi Avı:
    6 kg turna kesikköprü,6.750 kg sazan kurtbogazı
    sevgili abilerim ve ablalarım
    turna006 senol abi sabah hastaneye kaldırılmış bu maddeden de ihtiyacı varmış.elinde olan arkadaşlarda varsa lütfen ilğilensinler

2. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Bilimsel adı Sciaena Umbra olan eşkineye, eşkina, işkina, taşbalığı, taşkefalı, mavruşkil de denir. Ilıman denizlerin, kayalık, taşlık derin sularında yaşayan eşkinanın boyu 50 cm.ye ağırlığı ise 3-4 kiloya kadar çıkabilir. Normalde, yarım kilo ile bir kilo ağırlığında olur.
    Vücudu elips şeklinde olup, yassıca, kamburumsudur. Sırtı koyu, esmer, yanları ise beyazdır. Kemikli balıklardandır. Denizlerimizin tümünde bulunmasına karşın daha çok Marmara'da barınır ve Marmara balığı olarak bilinir. Ancak Karadeniz'e kadar uzanan gezintiler de yapar. Bu arada boğaz geçişinde ileşken mahallerde (kuzguncuk, beylerbeyi, çengelköyü, yenikapı gibi) bol av verir.
    Üremesi yaz aylarındadır.

Eşkinenin gözlerinin arkasında, baş kemiklerinin arasına sıkışmış gibi duran iki adet billurumsu taş vardır. Balıkçılar balığı ayıklarken bu taşı çıkarıp alırlar. Kaynatılıp suyu içilen taşların idrar yolları hastalıklarına iyi geldiğine inanılır.
    AVCILIĞI
    Köstekli beden ile avcılığı yapılır. Köstekli bedenin oltasının uzunluğunu fazla tutmak gerekir. Çünkü eşkine derin sularda yaşayan bir balıktır. Bazen l50 metreye kadar indiği görülmüştür. Av mahalline akşam üzeri gidilir. Avlanılacak yer daha önceden bilinmelidir. Taşlık, kayalık ve batık bulunan yerler eşkinenin sevdiği yerlerdir. Böyle bir yer bulununca kerteriz koyarak o yerin her gidişte kolayca bulunması sağlanır. Kerteriz, sandalın bodoslama demirinin ucu ile (ya da bodoslama demiri yoksa sandalın bodoslamasının ucu ile) kıyıdaki iki sabit nesneyi üst üste çakıştırarak alınır.

Bu iki sabit nesne bir elektrik direği ile, bir baca, bir selvi ile bir minare gibi nesneler olabilir. Bodoslama demiri ile bu kıyıdaki iki basit nesne üst üste geldiğinde aradığımız yerin tam üstünde oluruz. Bizim bu tanımlamamıza karşın bazı yazarlar kerterizin sandalda oturan kişinin sabit iki ayrı noktayı birbiri ile doksan derecelik bir açı oluşturacak şekilde görerek koyulacağını yazmaktadırlar.
    Bizim mantığımızın tüfek avcılığındaki göz, gez, arpacık sistemi ile bağdaşması vardır. Nasıl ki göz, gez, arpacık gibi üç sabit nesne aynı hizaya geldiğinde avın kurtulma şansı kalmazsa, bizim kerteriz alma sistemimizde de üç sabit nokta üst üste geldiğinde aranan yerin bulunmamasına olanak yoktur. Balıkçılık bir deneyim sorunudur. Biz balıkçılık yaşantımızda hep bu şekilde kerteriz aldık, bunda da hiç yanılmadık. Ancak tabii ki isteyen istediği şekilde kerteriz alabilir. Örneğin Salacaklı ünlü balıkçılardan (Rahmetli) Laz Muharrem, büyük karabuluttan, ya da giden bir geminin direğinden kerteriz aldığını söylerdi. O mu bizi işletirdi, yoksa biz mi, onu hala bilemiyorum!
    Böylece yerinizi bulduktan sonra yakamozla birlikte av başlar. Yem olarak karides kullanmak çok iyi sonuçlar verir. Yokluğunda akyem kullanılabilir. Karides bütün olarak ve kabukları çıkarıldıktan sonra iğnelere takılır. İskandil dibe değdikten sonra hafifçe yukarı kaldırılır ve av beklenmeğe başlar. Yakalanan eşkine yakalandığını anlayınca kaya kovuklarına kaçar. Onun için oltaya atlar atlamaz, olta toparlanmalı ve balığın direnmesine karşı koymalıdır. İçeriye kepçe ile alınmalıdır.
    Ağ takımlarından manyat ve fanyalı avlarla avcılığı yapılır.
    DENİZ TÜFEĞİ İLE AVCILIĞI
    Tüp ya da snorkel ile dalanlar için ideal bir tüfek avıdır. Ancak, bunun için barındığı kayanın dibine kadar inmek ve zıpkını attıktan sonra kaya ovuğuna girmesini engellemek gerekir. Aksi halde girdiği yerden çıkarmak, büyüklüğü nedeni ile çok zordur. Zıpkın, ya da deniz tüfeği ile avcılığı çok zevkli ama o derecede tehlikeli bir avcılıktır. Zıpkının gücünü anlayabilmek için, karada zıpkını bir tahtaya, ya da ağaca atmak gerekir. Nasıl delici gücü olduğu o zaman anlaşılır. O nedenle, tüfek suya girmeden dolu hale getirilmemeli, sudan çıkarken de mutlak suyun içinde boşaltılmalıdır. Yüzerken, balık aranırken genellikle tüfek tutan el arkaya, ayaklara doğru uzanır. Bu durumda ipin dolaşması, ya da elin tetiğe değmesi sonucu zıpkın boşalınca, ayağı deler geçer, kemiklerini kıracak kadar güçlü darbeler yapar. Doğrusu, zıpkının yönünü sürekli derine doğru tutmak ve parmağı tetikten uzakta bulundurmaktır.
    YEMEKLERİ

Eti beyaz ve çok lezzetlidir. Karagözle eşdeğerde eti vardır.

IZGARASI: Ayıklanmış ve yıkanmış küçük balıkların her iki yanına keskin bir bıçakla derin iki çizgi çekilir. Balığın üzeri hafif yağlandıktan sonra ızgarada her iki taraf çevrilerek pişirilir. Büyüklerinden ise fileto çıkarmak gerekir.
    Buğulaması ve haşlaması da makbuldur. Bu yemekler Çipura ve Dülger bahsinde anlatıldığı gibi yapılır. Burda da küçükler bütün, büyükler fileto çıkarılmış olarak tepsiye konur.

3. Conqueror

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    eşkina

eşkina balığındaki taşları bende kullandım 5-7 mm arası 13 tane böbrektaşı düşürdüm böbrek taşlarının kenarları cok keskindir eşkinataşları bu keskin uçları yuvarlatarak idrar yollarından rahat geçmesini sağlar

kullanışı** bir çay bardağının içerisine yarım çay bardağı kadar limon sıkılır içerisine 4 orta boy eşkina taşı konur 2 günde bir limon suyu taşlar içinde kalacak şekilde sabahları aç karna içilir 1 saat sonra kahvaltı yapılır bardağın içerisindeki taşlar zamanla limonun sayesinde erir
    2 günde bir içilen yarım bardak limon suyu sıkılarak tazelenir bu işlem taşlar bardağın içerisinde taşlar eriyene kadar devam edilir
    limon suyu elde sıkılmış limon olması gerekir
    büyük taşlar için tarif değildir dikkat edin
    butarifi yazdım ama sağlık genede doktorların işi

eren 1974/ yalova bu arkadaş kullanmış ve faydalarını görmüş

4. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    böbrek rahatsızlığı çekenlere en büyük devalardan biri gene denizlerden geliyo eşkinanın beyninde bulunan 2 adet taş bunun için en iyilerden biri taşı sarımsak dovuceğinde dövüp yarım cay bardağı limonda 1 kaç gün bekletip eritirseniz üstüne az bişey saf zeytinyaği ekleyip içerseniz kısa zamanda iyi geldiğini göreceksiniz herkeze geçmiş olsun

onur yılmaz kullanmış ve hazırlanışını anlatmış

5. Conqueror

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    DEĞERLİ ARKADAŞLARIM YAZDIKLARIMI ARAŞTIRMALARIM SONUCUNDA BULDUM İLGİMİ ÇEKTİ VE SİZLERLE PAYLAŞTIM

AMA YİNEDE TIP A GÜVENİN BUNLAR BİR ÇARE OLABİLİR AMA EN İYİSİNİ TIP BİLİR DOKTORLARIMIZ BİLİRLER

6. AVCIYILMAZ

AVCIYILMAZ Şaban YILMAZ

Favori Kamış:
    Lineaffe 420 10kilos
    Favori Makine:
    Shimano ultegra 4500-5500
    En İyi Avı:
    3 kg Levrek
  7. 06pike06

06pike06

Favori Kamış:
    Alba starın tüm malzemeleri
    En İyi Avı:
    6 kg turna kesikköprü,6.750 kg sazan kurtbogazı
    senol abi sitemiz üyesidir
    balıkçılıkta da bayağı ileri
    o kaybolmaz:D

8. AVCIYILMAZ

AVCIYILMAZ Şaban YILMAZ

Favori Kamış:
    Lineaffe 420 10kilos
    Favori Makine:
    Shimano ultegra 4500-5500
    En İyi Avı:
    3 kg Levrek
    biliyorum arkadaşım ama taş kalmadı bende:eek: . geçenlerde sennurda biri için istemişti bulamadım. parayla satanlar vardı tanıdığım onlarada sormuştum yok.

9. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Şaban kardeşim sana daha önceden meilden göndermiştim fakat cevap gelmedi cevabını dört gözle bekliyorum.

10. lufermecit

lufermecit mecit sakarya

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ŞUAN İSTAVRİT Edirneli lüferçi
    eşkinanın taşları kulaktan duyumlaragöre taşların böprek hastalına iyi geldigi söyleniyor nekadar doğru saygılar

11. merto3579

merto3579 MERT

Favori Kamış:
    BLAZER 3 MT RYOBI ECUSIMA 6000 VI
    En İyi Avı:
    ÇUPRA 500 GR
    bende böyle bir duyum aldım ama kanıt göremedim

12. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Duymakla olmaz bu işler. Lütfen netten araştırın EŞKİNA TAŞLARI diye böbrek ve safra kesesindeki taşların erimesine neden olan bir taş. Şu an ailem tarafından kullanılıyor. Kütahya da bulmam mümkün olmadığından İzmitli bir dostum sayesinde temin ettim. Bulmakta çok zor. Faydasını gören insanda dünya kadar, bilen biliyor. Saygı ve sevgilerimle.

13. lufermecit

lufermecit mecit sakarya

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    ŞUAN İSTAVRİT Edirneli lüferçi
    aklısın gürkan kardeş sizin yönlendirmenizde yolaçıktım ufakta olsa bi araştırmayla aklısın arkadaşım başınagelmiyen anlamas marmarada çok avcılını yaptık ama dediğin gibi değerini bilmediğimis için etini yedik kafayı attık yönlendirmen veuyarıniçin teşekkürler gürkan kardeşim saygıylakal Aillenize şihfadilerim

14. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan

İlginiz için teşekkür ederim. Kütahya dan kucak dolusu sevgiler.

15. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Gürrkan abi sonuç nasıl oldu:) ;)

16. postaci_61

postaci_61

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    rus kefali 9.35 kg
    ihtiyaçdan devir

arkadaşlar ihtiyacı olan varsa postacı da yeteri kadar mevcut ihtiyacı olan
    arkadaşlar bildirsin üçret talep edilmez herşey site üyeleri ve insanlık için

17. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Murat kardeşim, şimdilik harika sanki ağrısı sızısı yok gibi, ilerleyen günlerde detaylı bilgi vereceğim. Samimi olarak söylüyorum. Senin gibi insana söylenecek söz bulamıyorum ben. Allahrazı olsun senden. Saygı ve sevgilerimle.

18. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Gürkan abi selam:) neden soruyorum biliyormusun sırada bekleyen 3 kardeşimiz var onlarda kulanacak acaba diyorlar hani sonucunu görelim diyorlar :) gerçi daha önce kullanan arkadaşlardan olumlu sonuçlar aldık diyorum ama nafile anlatamadık sizin hastanın durumu birazdaha farklı eğer ona rağmen sonuç güzel olursa bu iş için kolları sıvayacağım :) tabiki tüm insanlık için yapacağım bunu

19. mehteran

mehteran Gürkan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sazan
    Hiç durma derim. Korkan arkadaşlarada benim telimi verebilirsin. Tekrar teşekkürler kardeşim.

20. murat41

murat41

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatoz 46,7 kg
    Selam gürkan abi durmayacağımda havalar soğuyunca balık içeri derine çekildi heralde yakalayamaz olduk nasip bakalım yarın ne olacak:)