Ey Mest-i Nâzım

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkür ederim sayın doktorum, nice güzellikler sizlerin olsun.

Güzellikler sizlerden, birkaç doğa fotoğrafıydı, sağolun.:) :)

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Lehçenin/şivenin anlaşılması yönünde ufaktan bir kaygım oluyor ancak biliyorum ki sevgili Sinan hocam bunların tamamını anlar. Böylelikle diğer üyelerimiz adına da rahatlıyorum. Yerellik ve özgünlüğün bir kıymet olduğunu ve bunun yaşatılması gerektiğini bir kez daha pekiştirmiş oluyorsun. Raporlar onu ilk başta dil olarak anlayabilenler için bir anlam ifade ettiğine göre, sırf fotoğraf veya videolarda o anı hissetmeye yetmeyeceğine göre, istiyorum ki olaya başka tatlar da katayım. Ve aldığım geridönüşlerde, yapılanın beğenildiğini görmem beni ayrıca mutlu ediyor. Bu açıdan sana özellikle teşekkür ederim.

Güzel günler, gönlünce avlar da seninle olsun, varolasın kıymetli hocam.;)

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Teşekkür ederim sevgili Ahmet. Güzelliklere bir nebze katkımız olabiliyorsa bahtiyar oluruz şüphesiz. Sağolasın gözüm.

Boşa dememişler "can bula cananını, bayram o bayram olur" diye. Fikrine sağlık.

Tek başına balık avına gidip misal 10 kg sazan yakalayacağıma, bir candan dostla 2 gün boyunca hiç balıksız geçirmeyi yeğlerim. Muhabbetin cana can bahşeden sıcaklığıyla eksi bilmem kaç derecelerde olsakta en mutena zamanlardayız demektir.

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kar yağıyor yağmasına da burası Karadeniz iklim havzasına kalıyor güzel abim. Yağan karın pek etkisi olmuyor, 1-2 gün içinde kalkıyor. Ancak çevre dağlarda kalan kar rüzgar da esiyorsa gelip insanın içine oturur. Yine de Erzurum merkezle kıyası mümkün değil tabi. İlçelerimiz içerisinde bir İspir böyle bir de Uzundere ki diğerlerinden bariz ayrılır iklim yönüyle. Daha mutedildir. Mesela bu göl işte ilimizde tek donmayan göldür yıl boyu. E bizlerin de fırsat buldukça gitmeyi özlediğimiz bir mekan oluyor haliyle.

Avlak olarak tek olumsuz tarafı, kışın ille de güney rüzgarı alması lazım ki balık aktivitesi olsun. Yoksa zinhar olmuyor. Hocanın balık almasını da sabah faslındaki kısa süreli güney rüzgarına bağladık zaten. Genelde kuzey rüzgarları hakim göle maalesef. Yazın ise pek uğramayız, daha yakın avlaklar tercihimizdir.

Selam ve saygılarımı sunuyorum, değerli abim.;)

5. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Abi benden habersiz beni meşhur etmişsin, sağ olasın. Fotoğraflar gerçeğinden bile güzel olmuş. O nasıl bakış, nasıl görüştür? Sen bu işi iyice geliştirdin, deklanşörüne sağlık.
    Tebriğini gönderen tüm arkadaşlara teşekkürler. Benim için aylardan sonra güzel bir av günüydü. Aylardır ya balıklarla müşerref olamıyor ya da oltaya gelen balıkları kepçeleme mesafesinde kaçırıyordum. Dün hem bir balık aldık hem küçük çaplı bir piknik yaptık (mangal falan) hem de kaçırdığımız bir balığın heyecanını yaşadık. Tuttuğumuz balığın kepçelenmesinde Nuri Abinin büyük katkısı oldu. Bir teknik direktör gibi yandan direktifler yağdırdı, makine sorun çıkarmasına, misina gam yapmasına rağmen balığı kaçırmadık. Kendisine müteşekkirim.

6. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Su ne kadarda Berrak,Aslına bakarsak bu suda çok güzel göl alaları yetişir..
    Herhalde bu su baraj gölü suyu,öylemi Nuri kardeş ?..
    Sazan filetosunu bayağı iyi çıkartılmış gözüküyor,afiyet olsun..
    Suyun berraklığı beni mest etti hani,su dibide biraz daha değişik taşlardan oluşmuş olsa tam olurdu...

7. enes183

enes183 Enes

Favori Kamış:
    Shimano catana 165UL ve 180L
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 1000 FC , Aernos 1000 FA
    En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık 45 cm
    Tortum gölüne bişeyler olmuş, sanki yazın bu kadar berrak değildi abi :)Yazın bir türlü bir araya gelip alabalık avı yapamadık abi ama senin yerine ben malum meradan 45cm lik kırmızı benekliler yakaladım :D bu arada avınız için tebrik ederim :)

8. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Suyun dinginliği,avlağın doğası, güçlü ve samimi arkadaşlık bağı ve tutulan güzel balık. En ayırıcı özelliği de Erzurum ağzı ile sunulan bir rapor olması. Okumaktan büyük keyif aldım. Tebrikler.

9. vayacon

vayacon Gürel

Gözüm de doydu, gönlüm de. Elinize emeğinize sağlık. Evde bizimkilere biraz lehçe yapmaya çalışarak (yapamasam da) okudum. Kırıldılar gülmekten. Kim o yazan dediler, güzel bir adam dedim.
    Teşekkürler.

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım benim. Sağolasın, ihya oldum. Mutluluğun mutluluğumuzdur.;)

Aslında gölün rengi daha çok turkuvaza çalan renkte olur yıl boyu. Ancak fazlaca rüzgar aldığı günlerde gayet güzel lacivert rengine bürünür. O gün de ve önceki hafta da aynı güzellikteydi. İnsanın içi açılıyor, güzel temaşa zevki sunuyor bu haliyle. Göze ziya, ruha lezzet. Kış günü daha ne istenir.;) :)

Avı avlakta yemedik, avlakta kuzubudu kebap yedik söylemesi ayıp. İyi de olmuştu abicim. Hocamın ellerine sağlık, kesesine bereket.:p

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Daha güzellerini siz sevgili kardeşlerime dilerim Kemalciğim. Çok teşekkür ederim, sevgilerimle...:)

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sana kurban olsun saygıdeğer hocam. Sevincine ortak olmak dünyalara bedeldi. Asıl ben teşekkür ederim, her şey için. Kardeşliğine, dostluğuna, can yoldaşlığına nasıl mukabelede bulunurum? Bir kuru teşekkür, lütfen kabul buyurunuz. İyi ki varsın ve iyi ki seninleyim azizim.;)

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Kürt kızı kırk işleme işler, kırkını da kırmızı ile.:D :p Sizinki de bu hesap sevgili Selim ağabeyim. En küçük bir ipucunu hemen alabalığa hamlediyorsunuz. O muhteşem balığın sevdası öylesine yeretmiş ki gönlünüzde.;)

Tortum Gölü, Uzundere ilçesi sınırlarında Tortum Çayı üzerinde 18. yy'da oluşmuş bir heyelan set gölü. Kemerlidağ yamacından kopan kalker blokları çayın önünü kapatınca bu güzel göl oluşmuş diye hikaye edilir. Heyelan izleri hala ilk günki gibi taze. Gölün bitiminden sonra aynı güzergah üzerinde 50 m yüksekten dökülen meşhur Tortum Şelalesi bulunuyor. Hemen devamında Yedi Göller - ki küçük çaplı su kümeleri şeklinde-

Önceki yıl bir macrostigma görme fırsatımız olmuştu, köylülerin attığı ağa düşmüştü. (işte bu balık, raporlamıştım hatta) Gölü besleyen tüm derelerde kırmızı benekli alabalık mevcut ancak gölün içerisinde kalıcı olarak meralanmıyorlar.

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çok teşekkür ederim Enesciğim, gönlünce avlara inşallah abicim.:)

Koca yaz o taraflara gelmeye anca bir kez fırsat bulduk onda da seninle kesişmedi zamanımız maalesef. Yukarılara gittik, iyice yukarılara. Yol iz bulmak hayli zamanımızı aldı, üstelik oruç ağız baya sıkıntı çektiydik. Ancak o gün ben de hayatımın balığını avladım. 30 cm lik bir dünya güzeli avlamak nasip oldu. E tabi 45 lik delikanlıya nazaran gölgede kalsa da bu da benim en değerli sultanım idi.

15. İsmail70

İsmail70 İsmail Önel

Favori Kamış:
    Farketmez
    Favori Makine:
    Farketmez
    En İyi Avı:
    Palamut, 45 cm.
    Abi bu nasıl bir rapordur böyle. Rapor değil edebi eser mübarek. Eline, diline sağlık. Daha nice güzel raporlar yazman dileğiyle. Sağlıcakla kal.

16. enes183

enes183 Enes

Favori Kamış:
    Shimano catana 165UL ve 180L
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 1000 FC , Aernos 1000 FA
    En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık 45 cm
    Çok güzel bir kırmızı benekli yakalamışsın abi :) Yeni sezonda gitmeyi düşünürseniz bana haber verin size nokta tarif ederim onca yolu gittiğinize değecek balıklar alırsınız abi. Bu arada bahsettiğimiz göllerden başka göller de keşfettim yaza kısmet olursa beraber gidelim de kırmızılarla güzel bi buluşma yapalım reeling

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güzellikler sizlerden dostum, çok teşekkür ederim. Cana can katan naif sözlerinize denk nice güzellikler de sizlerin olsun.

Dostlar nazarında bir aks-i sada bulmak bizler için büyük onurdur, sağolunuz kardeşim.;)

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Gönlün var olsun, sevgili Gürel. Maaile cümlenize sevgi ve saygılarımı sunarım değerli kardeşim.

İnşallah fevkinde güzelliklerle hemhal olacak, güzel gönlüne denk avların olur. Sevindirdin bu kardeşini, çok teşekkür ederim.;)

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teveccühün bî baha sevgili İsmail. Candan teşekkürler, sevgiler.;) :)

20. zucchero

zucchero Bora

Favori Kamış:
    Cormoran Bull Fighter 2,10mt 10-40gr, Shimano Alivio CX 2,10 7-21gr
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SFC, Daiwa Sweepfire 2500
    Nuri abim o güzel kaleminle bu güzel avı paylaştığın için teşekkürler...

Oltandan balık eksik olmasın...