Ey Mest-i Nâzım

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Tadı damağımızda kaldı zaten. O yaylalara vurulduk resmen. Sabahın serininde uçsuz bucaksız otlaklarda seyr-ü sefer, cana dokunan İsrafilin Nefesi'ydi sanki. Binbir çeşit çiçekler, türlü rayihalar, kuş sesleri ser mest etti de ne zaman kaldı ne mekân. Bir daha gitmeye inşallah fırsat olur, inşallah bir daha ve bu kez senin maiyetinde yudumlarız o güzellikleri. Hasretle, özlemle bekleyeceğim gubani.;)

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Dostum Bora çok teşekkür ederim. Güzellikler sizlerden bize.
    Selam ve sevgilerimi sunarım o yüce gönlüne, eksik olma gözüm.:) ;)

3. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))
    Harika bir rapor. :thumb:
    İçeriğinde neler yok ki.
    Her fırsatta derim, hatta sanırım bir iki kez de yazmıştım.
    Böylesi av raporları değerlendirilmeli.
    Derlenip, diğerleri ile birleştirilip, kitap haline getirilerek, yayınlanmalı diye.

Umarım bir şekilde değerlendirir, gelecek nesillere harika bir kaynak oluşturulur.

Ellerine sağlık Balli Nuri.

4. Ufuk26

Ufuk26 ufuk kötan

Favori Kamış:
    4.50 ceftain surf
    Favori Makine:
    Silverstar LEOPAR 60
    En İyi Avı:
    2 kücük gümüşcük
    Abi şu yazıyı sil allasen, günde iki kere krize sokuyor adamı okurken :laughing:

5. Nurim, abim... Eline, emeğine sağlık. Daha önemlisi yüreğine sağlık. El, emek avı yapar da, her yürek bu kadar güzel paylaşamaz..

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Pek öyle matah bir durum yoksa da siz sevgili ağabeylerimizin güzeli gören gözlerinin ifadesi olan değerlendirmeleriniz için can-ı gönülden teşekkür ederim. Daha güzel güncelerle biz kardeşlerini o keyifli sofralara misafir eden nice güzel insanların yanında çerezlik niyetine bir tat bırakabiliyorsak bu da bizlerin sevinci oluyor. Harika olan sizlersiniz muhteren abim, eksik olmayın.:)

Yayınlama konusu; aslına bakarsanız kırık dökük birkaç kelam ile dercettiğim bu gibi paylaşımların kitaplaştırılması veya bir şekilde kaynak teşkil edebilecek hale getirilmesi hususunda bir beklentim ve de çabam olmadı. Diğer yandan anlık durumlarda irticalen ortaya konan, kendi halinde ve fazla bir iddiası olmayan, pek te öyle ahım şahım sayılamayacak mütevazi, içerikten yoksun rapor yazmak ve sonrasındaki paylaşımlarla iletişim içerisinde olabilmek ben gibi ağır aksak giden biri için zorun da ötesinde. Çok kere sırf bu endişeden -ve belki de bir handikap- olsa gerek balık avı etkinliklerimi kaleme almaya üşeniyorum. Bu durum biraz da ürkütücüdür benim için. Sanki bir sunum yapınca bir nevi borçlanmışlık hissi yaşamamın ağır baskısında ızdırap çektiğim çok olmuştur. Bu işler için, hakkıyla hakkını veren cesur adamlar lazım ve maalesef o kişi ben olamıyorum çoğu kere. Bir iki cümle ile geçiştirmeye gönlüm razı gelmese de olması gerekene de gücüm yetmez. Bir o tarafa bir diğer tarafa savrulur dururum. Hülasa sayın abim bu kumaştan anca bu elbise çıkıyor.

Bir de, aslında işin özünde olan şey; birkaç kare fotoğraf, çokça laf kalabalığı, (bilgi/nitelik hakgetire) çalakalem yazılmış raporlardır ortaya koyduğum. Ancak aynı ruh iklimini yakalayabildiğim insanların yoğunlukta olduğu bu platformda yayınlamak daha bir memnun edici. Hem aldığım yansımalar bir ölçüde körler sağırlar birbirini ağırlar nevinden olsa da asıl istediğimizin de bu olduğu dolayısıyla, arada bir olsa da yazmaya teşvik ediyor. Yıllar içerisinde türlü güzellikler derlediğim bu membadan kendi üslubumca yansıtmaya çalıştığım güncelerim en az o güzelliklerine meftun olduğum balıklar kadar mesrur ediyor gönlümü. E tabi dostların teveccühü de olayı taçlandıran ve bir sonraki günce için gönül tellerine dokunan enerjiyi sunuyor.

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Gönlünün neş’esi daim olsun sevgili Ufuk. Bir nebze katkı, bizim de neş’emizdir. Teşekkür ederim, sevgiler.mrsparkle

8. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkür ederim abim.

Cümlelerin ağır/naif sevgili Yavuz. Candan sözler. Öyle ki gönül tellerine dokunan eşsiz melodilerin birer yansıması.;)

Aynı sözleri bir de ”o engin yürekli huysuz ihtiyar” terennüm ederdi, işitirdim.:eek:

9. enes183

enes183 Enes

Favori Kamış:
    Shimano catana 165UL ve 180L
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 1000 FC , Aernos 1000 FA
    En İyi Avı:
    Kırmızı Benekli Alabalık 45 cm
    İnşallah ortak olan bu hasretimizi nasip olur da beraber gideririz Nuri ağabeyi :)

10. Tarık ERSAL

Tarık ERSAL Tarık ERSAL

En İyi Avı:
    YANGELE BALIKÇI MODU :-))

Camiamızın eli kalem tutup, avda yaşadıklarını hakkını vererek yazıya dökebilen bireylerine, onların aktardığı av raporlarına, anılara bakınca yazıverdiğim bir beklentiydi, belki de hayaldi benimki. idk

Umarım bir gün..... :)

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Yaşadığımız, tükettiğimiz tüm unsurlarda natürelliği o kadar özlemişiz ki, inan antibiyotik gibi geldi. Kalbinin ve ruhunun güzelliğine sağlık. :thumb:

12. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    İyi ki varsın Nuri abim, hayatta herşey gönlünce olsun.:)

13. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Beklentilerinizin gerçekleşmesi dileğiyle sevgili abim ancak "okumak" konusundaki çıtamız toplum olarak pek içaçıcı değil malum. Kitaplaşan günceler korkarım tozlu raflarda kalır. Anlık tüketime ve özellikle görselliğe hitap etmeyen, bir tık ile ulaşılamayan değerler ne yazık ki piyasa bulamıyor. Film, video belki bir ölçüde makes bulur da kitabın yüzü pek şirin gelmiyor artık gönüllere maalesef.

:)

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Teşekkür ederim saygıdeğer Tevfik abim, onore ediyorsunuz sağolun.Nice güzellikler sizlerle olsun, selam ve saygılarımla.:) ;)

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    İyi dileklerin için çok teşekkür ederim İsacan. ;)

Sözlerin gönlüme sürurdur. Fevkinde güzellikler dilerim kardeşime.

16. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Nuri Abi,
    Avında raporunda 10 numara. Allah sağlık ve bol avlar versin...

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sağolasın sevgili Mustafa, teşekkür ederim.

Av hocamızın avıydı, biz de bir-iki laf karalayarak olaya kendimizi dahil ettik çaktırmadan. Ad hocanın tad benim oldu yani.

Sevgilerimle..:)

18. Plankton

Plankton Salih

Çok güzel kareler ve rapor Nuri Abi tebrikler :)

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çok teşekkür ederim sevgili Salih. Gönül okşayan güzellikleri siz sevgili kardeşlerime dilerim.

Geçen ay seriye bağlamıştın ancak harika paylaşımların/avların hız kesti. İnşallah bir sıkıntı yoktur. Özledik; hem o tadından yenmez anlatımını hem tabi ki eşsiz fotoğraflarını.:)

20. Plankton

Plankton Salih

Şu sıralar pek olta sallayamıyorum Nuri Abi :) Hava şartları da oldukça kötü.

Bugün sabah 7 de baktım sonunda rüzgar durmuş ve çıktım, fakat 4-5 atış yapmıştım ki halkalarda buzlanma gördüm. :D Birde yüzük kısmına baktım , misinadan gelen su orada birikip buz/karlaşmış :eek: Sonra etrafıma baktım benden başka canlı belirtisi yok.Sahteyi çıkartırken parmaklarıma yapıştı.:p Kendi kendime söylenip, ne işin var bu havada diyerek, eve doğru hızlıca uzaklaştım hihi

3-5 balık olsun raporlarım artık. :)

Rastgelsin reeling