foruma selam, yayina devam...

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tesekkur ederim.

Volkan'in söylediklerinde haklilik payi da yok degil. önceden insanlar birbirlerine karsi daha saygiliydi, sevecendi, misafirperverdi. birbirlerini kaziklamaya çalisanlar ayiplanirdi. senelerdir söylerler yurt disinda adres sorsan para isterler diye. 20 senedir yurtdisinda yasiyorum, bir kez bile denk gelmedim öylesine. tatil için memelekete gidince 1 lira ver söyliyim diyene çok rastgeldim. özellikle de eminönü civari esnaftan.

2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Doğru yoldasın dostum, aynen devam. Tüm güzellikler güzel gönlünce olsun.:) :)

3. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Yok sizin oralardan çıkan Volkanlar, Özkanlar da az değil. mrsparkle

Yüzerken diyecektim ama hiç kaçırmamışsın fırsatı Roy :D :D

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000

kullandigim takimlar ödedigim paranin karsiligini vermeli Tevfik abim :) gerçi kamis pezon&michel firmasindan fuardaki üstün hizmetlerim karsiligi verilen bir hediyeydi ama ben de onu layigi ile kullaniyorum herhalde :) fotografi çekerken ben de epeyi bir gerildigini hissettim ama daha limitini zorlamaya çok var kannimca.

5. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Bu gün ilk tatlısu avını yaptım.Hedef yayın idi ,saat 17-23 arası iki olta bana,ben onlara bakıştık durduk,normalde gece 2 ye kadar dururdum,saate baktım 23.00 'ü gösteriyor,bi daha oltalara baktım,''hade len'' dedim topladım pılıyı pırtıyı hadi yola!!!(toplam 180 km.)
    Döndüm eve,bi göz atayım dedim foruma ve ...Roy yatırmış kuzuyu kaldırıma ...
    Yeminim var vize isteyen hiç bir ülkeye gitmemeye,iş için bile olsa,milyon kazancak olsam hayatta boyun eğmeyeceğim bu aşşağılanmaya diye.
    Getirtecen beni oralara ya sonunda,yedirecen yemini memini...

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yüzerken görmek daha tehlikeli :) sörf yapanlara köpekbaligi saldirisi ile maket balik ile avlanmak arasinda hiç bir fark yokmus. köpekbaligi gözü ile bakinca su üstünde dalga kovalayan sörfcü aynen su üstünde debelenen bir böcek gibi gözüküyormus :D

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tüh ! hafta içi bir tüyo verseydin birkaç gün sonra açardim raporu Fatih abi :)

o zaman bu avi sana ithaf ediyorum Fatih abi :) banane banane gazlamasaydin beni öyle toma gibi mrsparkle mrsparkle :laughing: :laughing:

8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Hiç bu açıdan düşünmemiştim, güzelmiş :D

9. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Yahu kıskanmıyorum,sen tuttukça tutmuş kadar oluyorum falan ama,gaza geliyorum:) benim meraların en yakını 100 km den başlıyor,ha deyince gidilmiyor,malum dünyanın en pahalı benzini bizde:( git gel bi yüzlük yazıyor araba),kurtlar oynadımı da(böyle raporlar görünce) dur durabilirsen:)

10. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    İnsanımız özünde temizdir, saftır, yardımseverdir ama açıkçası bu özellikler artık çok eskilerde kaldı. Şimdilerde yeni kuşağın o insani değerlerle pek işi yok malesef. Varsa yoksa yeme içme, çalma çırpma...

Başka ülkelerin insanı ile mukayese için hep o meşhur yol sorma örneği verilir. Yukarıda da bir arkadaş vermiş zaten. Samimiyetimle söyleyeyim, yurt dışında yaşadığım yıllarda sayısız defa yol sormuşumdur, karşılığında para istenmesini bırakın bir kenara, bir kez olsun kaba bir cevap dahi almamışımdır. Her seferinde nazikçe ve detaylı bir şekilde yolu anlatmıştır elin gavuru, hem de güler yüzle, anlamadığım bilmediğim bir yönü tarif ettiyse, yol karışık geldiyse de tekrar tekrar anlatan da olmuştur, en iyisi beraber gidelim o tarafa doğru, ben seni yolun başına çıkartayım diyen de olmuştur. Yani demem o ki yabancı ülke insanı yol tarif etmez, etse de bedava etmez diye bir şey yok.

Bizim memlekette de tabi ki yol sorana yardımcı olan çoktur, kendim de öylesiyle karşılaşmışımdır fakat o elin gavuru dediklerimizdeki güler yüzü, nezaketi, içten yardımseverliği pek göremiyoruz nedense.

Benim esas aklıma takılan şu ki bizde öz eleştiri pek sevilmiyor. Mesela Volkan kardeşim samimiyetle bir gözlemini paylaşmışsa, yok öyle değil, biz iyiyiz hoşuz, sen yanlışsın diyoruz. Milletçe aynaya bakmayı pek sevmiyoruz, eleştirilmeye de pek tahammülümüz yok galiba.

Zaman ve şartlar bizi gittikçe daha sevimsiz hale getiriyor diye düşünüyorum maalesef. Her gün gazetelerde TV'lerde gördüğümüz insanlık dışı, akıl dışı işler bunu gösteriyor. İyiler, doğrular hep var, daha da çok olsun ama maalesef çok azınlıktalar artık. Toplumda ahlaki çöküş var açıkçası. Sonumuz hayır olsun milletçe demekten başka bir şey de gelmiyor elimizden...

11. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bizim milletin en büyük hasleti Savaş zamanı ortaya çıkar.Pek güzel beceririz yek vücut olmayı,

Gerisimi maalesef yok.

67 senelik ömrümde birçok istisna yaşamış olsamda,bu durum genel ve nihai kanaatimi maalesef müspete çevirememiştir.

Hangi ülkede Kıyakcılığın sonu ayakcılık diye bir söylem vardırki..

Ha,KOmşuda pişer,bizede düşer söylemi pek güzeldirde,Komşunun tavuğu,komşuya Kaz görünür söylemi ne olaki..

Sevgiler

12. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Roy tek kelime ile harika bir av.

Ama sen dahada harikasın.

Sevgimle kal

13. helleagle

helleagle Egemen Görkem Turan

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE
    Favori Makine:
    SHIMANO CATANA
    En İyi Avı:
    110cm Yayın
    merhaba roy yem olarak ne kullanıyorsun genel olarak? biz genelde kan sülüğü, tavuk ciğeri, kanlı dalak ya da canlı yem (balık, kurbağa) kullanıyoruz yurt dışında kullandığınız spesifik farklı bir yem varmı? avınız bol bereketli olsun rastgele..

14. Tebrik ederim Roy. Rasgele...

15. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Ellerine Sağlık Roy

Bugünlerde gördüğüm en güzel resimler. dahasının ve bereketlisinin her daim oltanda olmasını dilerken.

Yayın balığı Hayvanı bende güzel günleri çağrıştırdı........

Sevgiler

16. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Abi Tebrikler, çok güzel kareler bu seferki yayın kendinden emin şekilde pozunu vermiş nasıl olsa geldiği serin sulara geri döneceğini biliyor gibi bisikletçi Abi de ayrı bir teşekkürü hakkediyor bence en zor işlerden biride kepçelemek :) benim dikkatimi çeken ise ayak üstü olan bir avlakta resim çekerken kadraja sen ve balıktan başkası girmemiş bizim buralarda kalabalık aile fotosu gibi çıkılırdı heralde :)
    bundan sonraki avında 140cm bekliyoruz abi daha iyileri oltandan eksik olmasın

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tesekkür ederim Vedat amca. Duayen büyüklerimiz dogru yolda oldugumuzu ifade ettikce biz yeni yetmeler mutlu oluyoruz

18. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Pellet yem köpek kroketi ve popup boili kullaniyorum. Bahsettigin yemler oldukca etkili. Yayin bu sagi solu belli olmaz.

19. 2ncay

2ncay tuncay

En İyi Avı:
    13 kg sazan ve lüferler
    Özür diliyorum Volkan beyi yanlış anlamisim.
    Adres tarifine para isteyenler amerika'lılar latinler vs.bizzat kendim şahit oldum turiste arkadasim adres tarif etti turist teşekkür etti ve çantasından 50 tl çıkardı arkadasim adama kızdı bizde böyle şeyler yok diyede ekledi hem iyilik yaptı hemde sosyal mesajını verdi.eminönü esnafının çoğu volkan beyin kültüründen alışveriş de hakkını aramak istersin.sonra bir nida kopar haso huso keso meso diye bir bakmışsınız dayak yemissiniz volkan beye katılıyorum hakkaten utanmasi gerekiyor tekrar yanlış anladığım icin üzgünüm .

20. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Timsahları saymazsan doğru denebilir. Ama sizin oralarda timsah yoktur gerçi.