Galata Sarıkanat Show

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında zorbiac tarafından paylaşıldı.

1. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    Burdan kimseyi tehdit edemezsin "tepkim sert olur" falan diye herkes düşüncesini terbiye sınırları içerisinde belirtir. Siz raporunuzu açarken herşeyi şüpheye mahal bırakmayacak şekilde açarsın kimsede sana tepki göstermez.
    Boy limiti için uyduruk bir cetvel işini görür. Bu şekilde kilo şüphesi uyandıracak raporlarınıda orta halli tek balığı tartarsın .... gr. dersin videoya çekersin tartarken o zaman bizimde sana tenkit ve uyarı yerine alkışla süslenmiş teşekkür mesajlarımızı okursun.

2. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Yok ya bilimsel açıklamalara ne gerek var. yoksa millet kendı kafasından basıt hesap yapıp millete nasıl sataşçak.

3. GündüzGezen

GündüzGezen Şenol

Favori Kamış:
    Shimano Nexave CX 7-21gr. & Lineaeffe S-Curve Spinning 240 & Shimano Alivio TE 6000 / 360
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FB & D.A.M Quick Effzett FDS 735 & D.A.M 860 SLR Surf
    En İyi Avı:
    Söylemem nazar değer :)
    ufak bir nokta var yakalanan balıkların 20 cm ve üzeri olması lazım, bu durumda hesabı "21-30 cm arasi lufer (4-8 adet/kg)" üzerinden yapmanızı tavsiye ederim. Zira boy limitide 20 cm. olmalıdır tebliğe göre.

4. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    cetvelle ölç cetvelle oynanmış yanlış ölçüyo dersınız
    kılosunu tart terazı ayarıyla oynanmış derler
    lufer tut pazardan almışın derler.

arkadaşım bırak ya bana burda yalancı muamelesı yapamazsın. tepkim sert olur bu bır tehtıd degıl uyarı.
    insanların soyledıgı söze bıraz ıtıbarınız olsun. lımıt aşımı yok dıyorsam yoktur.
    elinizde olsa krımınala yollayıp araştırcaksınız. komplo teorisinde üstünüze yok

5. erhanak

erhanak erhan

Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 10000 FB
    En İyi Avı:
    52 cm levrek
    çoğumuz çalışan insanlarız haftada 1 gün veya gece balık yakalamak için anca fırsat yaratabiliyoruz.
    bundada pek çoğumuz çoğunlukla 4,5 balıkla eve döneriz.
    bir sezon dediğimiz 3,4 aylık zaman içerisinde 1-2 sefer bu şekilde balığın çok olduğu zamanlara denk gelinir. eleştirmeyi bi kerana bırakında herkes okuduğundan ve yediğinden zevk alsın.

cumartesi gecesi bende galata köprüsünde 48 adet lüfer(18-23 cm) yakaladım ama buralara yazamadım:( başıma gelecekleri biliyordum.
    inanın bu tür tartışmaları gördükçe rapor yazmıyorum.

balıklar için tebrikler ve afiyet olsun.

6. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    Buradaki insanların duyarlılığı tebrik ve takdir edilecek seviyededir.
    Bu insanların uyarıları olmazsa tebliğe kim uyar ? İnsanlar ellerinden gelse çuvalla balık tutacaklar.
    Balık neslinin evlatlarımıza torunlarımıza aktarılması için bunlara mutlaka uymalıyız.

Ben Bursa'da avlanıyorum, senelerdir tek bir uskumru tutamadım, uskumru tutma hikayelerini dedem yaşındaki amcalardan dinliyorum.

Bizimde evlatlarımız lüfer, çinekop tutma hikayelerini bizden dinlememeleri için bu tebliğlere mutlaka uymalıyız.

Şahsi fikrim; tebliğde belirtilen ölçüler daha da aşağıya indirilmelidir.

Not: 20cm altı zaten yasaktı sanırım

7. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    teşekkur ederım daha ıyılerı sızın olsun.

işyerinden izin almakiçin çırpın. yagmurla savaş,yer bulmak için parçalan,sıkış tekiş olta atmaya çalış,kız arkadaşınla kavga et, balık vurdu diye patronunun yuzune telefon kapat,üşü,balık kokarak otobuse bınmemek için 3 km yürü, hepsine katlanıyorumda sırf laf olsun die sirkülere uygun değil diyen muhalefetlere katlanamıyorum.

8. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    ....cok haklisiniz, baliklarin ortalama 20cm oldugunu dusunursek...

...tabloya gore, 1cm icin 14 gram fark var denmekte..

...buna gore, 45 x 125 = 5625 gram

..14 gram x 45 = 630 gram (1cm fark icin)

5625 gram - 630 gram = 4995 gram

sonuc yine av yasal gorunuyor...

yanlis anlasilmasin arkadas beni yalanci cikartiyorsunuz yaziyor diye dahil olmak istedim............................. yoksa dedigim gibi adetciligi desteklemiyorum hicbir zaman..

9. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Emin tebrikler kardeşim ...Güzel bir ava imza atmışsınız ....
    Yapılan eleştirilere fazla takılma derim kimi balık yakalar kimi eleştiri yapar bu forumda herkezin bir görevi var....:)
    Güzel raporları okumak için heves ile bekleyen yüzlerce kişi var tut balığını as raporunu devamına rastgelsin...sağlıcakla...;)

10. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:

ben herzaman limiti savunur ve uygularım burda sorun yok arkadaşım
    ama bu kadar uğraşıp lımıte uymak için çabalayıp bide burda yalancı, sirkulere uymayan bı avcı gıbı gosterılmeye çalışmak benı sınırlendırıyor.
    herkez kendıne avcı herkez kendıne doğa sever
    eleştirilerimiz yapıcı olmalı yıkıcı değil

11. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:

12. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    mehmet hesabın için saol. inan tam 10 kilo geldi
    ya bızde yapıyorduk eskiden yok gece suna balık gelmez,burda şu balık çıkmaz,çaparıye ızmrıt gelmez,çaparıyı sallamadan balık gelmez,bu yeme o balık gelmez, ama hep olmaz dedıgımız herşeye şahıt oldum denız bu suprızlerle dolu nelere şahıt olduk. o yuzden ben kımseyı eleştırmıyorum. ne dıyorlarsa dogrudur denız suprızlerle dolu.

13. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Eminim hesapta bir mantık hatası var. Mantık vurun abalıya mantığı... Yukarıdaki parafrafımda yazdım.

14. omeryucee

omeryucee ömer yüce

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast X5000
    En İyi Avı:
    İstavrit :) + 2 sarıkanat+4 sarıkanat + 4 sarıkanat daha-tek seferde 4 PALAMUT :)
    Marketten aldığınız toz şeker de bile +3 -3 tolerans vardır bukadar uç noktalarda limit diye birbirini kırmak rencide etmek çok saçma.
    Nedir yani günlük limit 5 kg imiş avcı 6 kg tutmuş çokmu büyük uçurum ?

Herkes bir hafta sonu balığa çıkabilmek için hevesle bekliyor malzeme yapıyor veya alıyor gün Pazar olup da balığa çıkıp 3/5 balık ile eve dönebiliyor.Demekki arada da böyle güzel balık akını olduğunda 1-2 kg için kimseyi limit aşmışsın yok ufak yok büyük gibi ithamlarda bırakmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

Kaldıki sahillerde ve teknelerde balık tutan herkes forum diye birşeyden haberdar bile değil.Bir forumda paylaşım yapan yada okuyup yararlanan kişi de en az forumdaki herkes kadar bilinçlidir, değilse de bilinçlenmek adına forumdadır.

15. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Başvuru yapıcam Bakanlığa, doldurulmayan limitlerle mahsup etsinler artık :)

16. gönen başer

gönen başer gönen başer

Aslında limitin falan bir önemi yok. Bu balık 6-7 kiloya kadar büyüyebiliyor mu? Büyüyebiliyor. O halde bu kadar küçük boylarda bu kadar fazla sayıda tutmanın ne anlamı var?
    Zıpkıncı 3 tane fazla balık vurunca adama edilmeyen lanet, okunmayan bela kalmıyor. Alın işte birbirimize çamur atmak, istersek açık bulmak bu kadar da kolay. Bana göre bu av aşırıdır, katliamdır.
    Lezzetli diye 90 tane lüfer yavrusu yakalamanın izahı yoktur. Bırakın yok sarıkanatmış, yok kabaçinakopmuş. Balık neredeyse 1 mm büyüdüğünde adı değişecek. Kendimizi kandırmayalım. Hız limiti 120 km diye limite dayanmanın bir manası yoktur. Yağmur yağdığında o hızla gidersen kaza yaparsın. Denizlerimizdeki durum da şu anda bu...

17. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    Doktor bey ettiğiniz avcılık yeminini unutmayın,maddelerinide,

sizin mantığınıza bakarsak o zaman sızde akya vurmayın. onlarda 1.80 cm e kadar buyuyor. sızın 50 cm 60 cm akyaları vurdugunuzda normal biz çinekopu yakaladıgımzıda katliam mı oluyor?
    burda zıpkıncı - oltacı kavgasına girmicem. Ama katliam kelimesinin gerçekten sözlük anlamını bilin öyle kullanın.

18. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg

Budur....

Üstada katılmamak elde değil.

Kardeşim bende güzel avını tebrik ederim.

Ben bu avda bu derece tepki doğuracak bir limit aşımı göremiyorum.

19. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Serbülent abi daha iyileri sizin olsun.

20. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Arkadaşlar pc başından sürekli atıp tutarak, dedektifcilik oynayarak nereye varmaya çalışıyor anlamış değilim.
    Bu tip davranışlar yüzünden birçok avcı dostumuzu, kardeşimizi, ağabeyimizi, üstadımızı artık bu forumda göremez olduk, soluksuz okuduğumuz av hikayeleri, görselleri hergeçen gün azaldı.

Elbette limitler dahilinde av yapmak ve insanları bu konuda bilinçlendirmek hepimizin görevi, bunun haricindeki hiçbir av şekli, miktarı kabul edilemez ve bu formda da gerekli cevabı almalı

Ama

bu derece de olmamalı
    vur deyince öldürmemeli.