Galata Sarıkanat Show

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında zorbiac tarafından paylaşıldı.

1. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Serbülent Sarıyer'de durumlar nasıl?

2. tattocu_engin@hotmail.com

tattocu_engin@hotmail.com engin aydoğan

tebrikler çok güzel ama bu sene sanki hayvan çok yağsız yanılıyormuyum birde köprü uzun bir aradan sonra böyle av vermiş umutlu bir durum

3. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Tesekkr ederim. Evet bu sene balik yagsizdi ama bu sene tuttugum en yagli balikti.baya yaglanmslar.hatta bi iki kisi resmen obez sarikant aldi boylesini gormedim resmen fast food la beslenmis sisman amerikan tir soforlerine benziyordu:)

4. beyaz martı

beyaz martı Serbulent Bay

Favori Kamış:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    Favori Makine:
    balığın cinsi ve mevsime göre
    En İyi Avı:
    Yayın 10 kg
    Geçen haftaya kadar Kalender kıyıları sabah erken vakitlerede fena sayılmayacak avlar vermiş (vermiş diyorum çünkü seninde bildiğin gibi, kıyılarda pek avlanmıyorum, bizaat şahit olmadım bu avlara ama eşden dostan gelen bilgiler bu yönde)

Yine geçtiğimiz haftasonuna kadar tekne ile av yapanlar çakarlar mevkiinde sarıkanat avlamaya devam ettiler.

son bir haftadır avlanan balıklar baya etli balıklar bilginize ;)

Yukarılardaki durum bu şekilde.

Daha detaylı telefonda haberleşiriz. ;)

5. huylu

huylu Serkan

Favori Kamış:
    Okuma Salina Sea Spin
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    4kg civarı vatos ve bolca istavrit:)
    Tebrik ederim üstad. Ayda yılda bir balığa çıkıyoruz zaten bu kadar verimli avlar bu devirde binde bir!! Onun içinde yanında cetvel götürmene gerek yok!!! Herkesin cetveli vicdanında saklı olsun!!! Ayrıcada tutulan balıklar ticari amaçlı değil birsey değil. Tutmuşun balığı kardeşinle götüreceksin evine yiyeceksiniz çoluk çocuk doya doya :) Oltayla bu denizlerde balık bitmez arkadaş denemesi yürek ister ama profesyonel balıkçı tekneleri (Gırgır-Trol-Volici) sadece 2 sene boğazlara girmesin!! Sarı Kanatları elimizle tutarız.

6. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    aynen öyle dostum.
    teşekkur ederım daha ıyılerı oltanızda olsun.rastgele

7. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    "Oltayla denizde balık bitmez" ise hiç sirküler mirküler sallamayalım millet kafasına göre avlansın hatta balığın hiç kesmediği birgün arkadaşın biri çıksın "bugün tekbaşıma 12 kg lüfer yavrusu yakaladım, nasıl iyi halt etmişmiyim?" desin??

8. brkp

brkp Berkay

Hey maşallah be derya kuzuları bunlar :) akşam akşam iştahımı kabarttınız valla bu saatte oltaları hazırladım 8-10 tane takım hazırladım, palamut çaparisi, çinekop çaparisi, hırsızlı takım, mantarlı takım hatta rapala ne ararsan var rapala bile deniyeceğim köprüden o derece yani. :D aslında hastayım biraz, hasta olmasam sizle aynı gün gidecektim ve muhtemelen bu balık akınına banada denk gelecekti ama kısmet değilmiş. Zaten sizin tuttuğunuzun çeyreğini tutarsam ne mutlu bana :) resimleri buradan paylaşacağım şimdiden sabırsızlanıyorum.

9. emrepasa

emrepasa emre

Orta da boy ölçüsü yoksa,kimse de kafasına göre bu arkadaşı yalancı konumuna düşüremez!Böyle bişeye izin vermesi garip olur zaten.Üstelik mesajında tehdit mehdit de yok.

10. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    yaprak, yaprak irisi, ince çinekop, kaba çinekop, cılız sarınakat, kaba sarıkanat, restoran lüferi, tam lüfer, kaba lüfer, çok kaba lüfer, kelle lüfer ... :D yeminlen bıktım şu muhabbetten..

Arkadaşın balıklarının boylarını gazete üstündeki fotolardan oranlayıp tahmin edebilirsiniz.

11. gönen başer

gönen başer gönen başer

O konuda haklısınız. Benim aslında vurgulamak istediğim konu geçenlerde burada bir zıpkıncının vurduğu abartılı sayıdaki eşkinalara insanların abartılı ve çirkin tepkisi üzerine idi ki o adamın vurduğu balık sayısını ben de abartılı bulup kendisine o sitede tepki vermiştim. Ama kınarken ve eleştirirken de ölçülü olmak lazım. Yoksa sizin yakaladığınız sayıda balığı olta ile ben de yakaladım. Bunda da önemli sorun görmüyorum. Çünkü ben olta ile balığın biteceğine inananlardan değilim.
    Ama malum ekranın yüzü soğuktur. Bazen de tüm duyguları ayrıntılı olarak yazacak zaman ve istek de olmayabiliyor. Yüzyüze konuşsak birbirimizi çok daha fazla anlayacağımızdan ve birçok topikde oluşan kavgaların olmayacağından eminim.

Sevgiyle kalın.

12. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler.. güzel balıklar..

Herkes bir şeyleri savunuyor ama şunuda hepimiz biliyoruz sirküler kurallar kanunlar bu forumdaki kişiler ve bu forumdaki yazılar ile sınırlı..
    dışarıdaki hayat çok farklı, amatör balıkçılık yapanların %99.9 u limit altını alı koyuyor.. tek sirkü varsa oda bilgidir.. kim ne bilirse işte okadar..
    herkese rasgele..

13. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    .

Zıpkın,olta,ağ,kafes,dinamit, vs vs ınsanlar herturlu avlanıyolar onemlı olan doğaya saygılı olmak tuttugun balığı tuttuğun denizi gölü vs korumaktır önemli olan,kanununmuz var ama denetleme yok.insanların vicdanına kalmış bu kuralları uygulamak,yine bu forumda çoğu kişi az çok biliyor kuralalrı ve uymaya çalışıyor.Ama avlakta çok iğrenç insanlarla karşılaşıyoz hiç bi kuraldan haberı olmayan,vicdanı olmayan,balıkları yüzen protein olarak gören kişilerle hep beraber savaşmamız lazım. Konu zıpkın veya olta değil ikisi apayrı bir tutku, benım tepkim avıma katliam kelimesini kullandıgınız içindi, ne size ne zıpkıncılara karşı bir kin,kırgınlıgım asla olmadı.dediğiniz gibi ekranın yüzü soğuk

Sizde sağlıcakla kalın
    ALSANCAK A SELAMLAR

14. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    dedektif arkadaşlar yine iş başında.

arkadaşım ya ne gazetesi ne cetveli ne ispatı istiyosunuz. bu kadarmı insanlara güvenınız kalmadı toplum olarak.hayatınız komplo teorisi,kanıt,delil,ispat ya kriminal labarotuarında çalışan polisler gibi oldunuz.

söze güvenınız kalmadımı?
    20 cm küçük balık yok demem size yeterli gelmıomu?

15. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    Sen kendi adına konuş.

Bana kimse limit altı av yaptıramaz.

Ayrıca ben buna inanmıyorum buradaki bir çok üye bu konuda duyarlıdır.

16. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Al bendende o kadar, kişi herkesi kendisi gibi zannedermiş. Çok saçma ve desteksiz bir iddia, yok böyle birşey.

17. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    yazdıklarımın içinde sana ne dokundu arkadaşım ? merak eden gazetenin boyundan orantılasın diyorum nesi ters ???

18. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    katılıyorum..amatör balıkçı ile bilinçli amatör balıkçı arasında fark var... 5 cm kıraçaları 1.5 ltlik pet şişeler dolduran amatör balıkçıyla bir karış altındaki lüferleri suya iade eden amatör balıkçı asla aynı kefede değil. ama maalesef çoğu olta sallayan kişi ilk gruba giriyor.. yam yam, etçi, kıraçacı dediğimiz grup.

19. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    emir sana değil tepkim anlayan anlamıştır herelde. çok ustume geldıler bu konuda o yuzden tepkım sana değil.

20. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Kamuran arkadaşım hiç bir göle gidipte balık yakalayan kişileri sırayla ziyaret ettinmi?
    Ben bulunduğum çevrede gittiğim avlarda gördüğüm acı gerçek bu devekuşu gibi kuma kafa gömmek çözüm değildir maalesef..
    sazanlar el kadar torbada.. turnalar bir karış torbada.. bunları görüyorum uydurmuyorum.

eğer senin avlandığının meralarda bu insanlardan yok ise ne mutlu sana..

ayrıca sen kendi adına konuş diyerek benimde limit altına alı koyduğumu açıkça ifade etmişsin olmamış..

rasgele..