Galata Sarıkanat Show

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında zorbiac tarafından paylaşıldı.

1. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Faruk abi anlaşılmamaktan değil yanlış anlaşılmaktan korkarım diye laf vardır.. yazdığım yanlış anlaşıldı sanırım ;)
    bu forumdaki kişilerle sınırlı dememdeki amaç şu; sadece buradaki kişiler bilinçli ve limit durumunu göz önüne alıyor, fakat bu kişi kitlesi çok az.. amatör balıkçılık yapanlar ve bu tür forumları bilmeyen veya girmeyen kişiler işte o %99.9 dediğim kişiler.. umarım bu tarz kişilerden olmadığımı ve onları desteklemediğime inanmışsınızdır..
    keşke son gittiğim avda yanımdaki arkadaşımın yakaladığı 30cm lik turna balığını suya salmam için ne kadar ısrar ve çaba sarf ettiğimi videoya çekseydim :rolleyes: biraz kızdı ama saldım hihi
    rasgelsin.

2. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Emir arkadaşım beni bir tek sen anlamışsın teşekkür ederim :)
    nasıl olacak bilmiyorum ama bilinçlenmeliyiz dahada önemlisi bilinçlendirmeliyiz..
    Balığa aç karnımızı doyurmak içinde değilde hobi amaçlı zevk amaçlı gittiğimizi fark etmemiz gerek.. o balığı yesen ne olur yemesen ne olur..

masraf et takım diz, benzin koy sabahın köründe balığa git bunu yapan kişinin balığın yiyecek bir gıda olma durumuna ihtiyacı varmıdır?:rolleyes: benzin parasıyla alırım 2kilo istavrit yerim.. en azından eve boş dönmem :)
    rasgele..

3. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Bak buna tamamen katılıyorum çok çok güzel, cuk oturan bir tespit ve örnek.

Yanlış anlamışım demekki, "%99.9"u görünce "bende dahil, sende dahil yapmayan kişi yok" anlamını çıkardım. 30 cm2lik turna örneği için ise bravo bende böyleyim, hatta işyerinden bir arkadaşla iki kere balığa gittim, baktım küçücük karagözleri ve isparileri alıkoyuyor üçüncü keresi olmadı ve olmayacak.. Rastgele. :)

4. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    yani senin direk olarak amatör balıkçıların %99 unun limit avı yaptığını söylemenden ötürü "sen kendi adına konuş" diye yazdım.

Benim çevremde de elbette limit altı av yapan çıkıyor ama bu rakam %99 değil belki %9 dur. Böyle insanlar elbette çevremizde olacak, fakat biz bunları elimizdeki imkanlar çerçevesinde uyaracağız ikaz edeceğiz gerekirse şikayet edeceğiz.

Ayrıca bir konuya daha değinmek istiyorum.

Bu konu vesilesiyle tebliğe uygun olmayan limit altı boy ve ağırlıktaki avların ve aşırı avlanma konusunda uyarılarda bulunan kişilere bir saldırı olduğunu görüyorum.

Kimse kusura bakmasın, böyle av yapanlara plaket verecek halimiz yok, bu tepkilerin geleceğini konuyu açmadan önce düşüneceksiniz.

Bu sitede Vedat Abayoğlu gibi bir üstad eleştiriliyorken siz yapılan eleştirilere karşı "tahammül edemiyorum", "tepkim sert olur" gibi cevapları nasıl verebiliyorsunuz ?

Öncelikle şuna kesinlikle kanaat getirmek gerekiyor ki, ben dahil olmak üzere bir çok üye gerek bu konu olsun gerekse diğer konulardaki hassasiyetleri son derece haklı ve takdir edilecek seviyededir, fakat bu kişilere sert tepki göstermek hakaret etmekte kimsenin haddi değildir.

Karşılıklı saygı çerçevesinde her türlü konuyu tartışabilir, eleştirebiliriz diye düşünüyorum.

Not: Bu rapordaki av belki tebliğe ve limitlere uygundur bu konuda bir itiraz veya eleştirim yok. Dilerim avlarınız hep bereketli ve eğlenceli geçer.

5. aNeXiEtY

aNeXiEtY Fatih

Favori Kamış:
    Lineaeffe Baia Grande 4.20m / Lineaeffe Hitech Carbon 2000 3.0m
    Favori Makine:
    Okuma Avenger 65a / Remixon Dream 70
    Forumda şu eleştirileri yapan arkadaşları gerçekten çok merak ediyorum.
    Sadece laf olsun torba dolsun derdindeler.
    Rapor veren arkadaşın kursağında kaldığının farkındayım.
    Pişman olmuştur rapor verdiğine.
    İllaki yanlış birşeyde tavrınızı koyun ama öyle eleştiriler varki
    adam 20 parça almış bir veya ikisi limit altı diye ahkam kesip duruyor.
    Adam yer arıyor eleştirmek için. derdi bilgi vermek falan değil.

Kıskançlık, entellektüel olma gayreti ve sivrilmek.

6. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Senin türkçende sorun var diye düşünmeye başladım artık, benım sert eleştiririm dedıgım konuyu iyi oku. ben lımıt altı
    balık yoktur dedıgım halde bana lımıt altı tutmuşun yok 5 kılo lımıtını aşmışın diye iftira atan kişileredır. benim burda veya avlakta kim ne oldugumu herkez bilir.kımse benı yalancı durumuna düşüremez düşürtürmem. kımsenın eleştirirsine bişey dediğimiz yok zaten, eleştiri ayrı yalancı muamelesi yapmak ayrı bu farkı ayırt edip oyle yorum yazın.

7. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    Bu konudaki ava muhalefet edenlerin mesajlarına dikkat edin, tuttuğunuz balıkların boylarından ziyade adet ve kilo olarak fazla av yaptığınız için eleştiri alıyorsunuz. Siz de tipik bir eleştiriyi kabul edemeyen kişilerdensiniz.

Ayrıca Türkçe konusunda bence sizin sorununuz olduğunu düşünüyorum, aşağıda son mesajınız ile alakalı hataları belirttim.

8. hikmet12

hikmet12 Hikmet

En İyi Avı:
    Lüfer,Eşkina
    insanların rapor koyma hevesini bitirirseniz şaşırmam idk adam diyorki limit altı balık yok limit aşımı yok bunu inanmak zorundayız .. geçtiysede kendi vicdanına kalmış bi durum .. ne çok eleştiri oldu yaw şu raporda tebrikten çok eleştiri var :mad:

9. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm
    Yazdığı şeye bak komik karakter hatalarımı bulmuş ya :D telefondan bu kadar oluyor.Artık bu muhabbetı uzatmıcam. Yeter rapordan çok tartışma platformuna döndü.Bu başlık altında başka bir cevap yazmıcam. Ama akşam akşam güldürdün benı Kamuran Allah ta senı guldursun.

10. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    kanka pazara bseyler yapalım uyarsa bırde aksamları meraya gıdıyorsan durumları yazda atlar gelrm:::::I)mrsparkle

11. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    İyi güzel yapmışım işte, bir daha ki sefere Türkçe'mde sorun aramazsın, ta ki kendi sorununu düzeltene kadar.

Bundan önceki mesajımda ufak harflerle yazmıştım iyi okumamışsın sanırım biraz daha büyütüp yazayım daha iyi anlayabilmen için.
    Benim içimde art niyet yok, o yüzden mesaj komik gelmiş olabilir.

Eleştiri yapıyoruz, hakaret etmiyoruz, eleştiri almak hoşunuza gitmiyorsa rapor yazmazsınız olur biter.

12. dogandark

dogandark Doğan

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    camgöz 100 cm, levrek 2 kg, kofana 1,4 kg
    Ben de yürekten katılıyorum yorumlarınıza, tebrikler...

13. Yakamoz

Yakamoz MUSTAFA

Favori Kamış:
    LINEAEFFE OYSTER CAST KAMIŞ 3.90
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR55 MAKİNE
    En İyi Avı:
    DOSTLARIM
    Arkadaşlar uzun zamandır siteye şu veya bu sebebten girip paylaşımda bulunamıyordum
    Fakat bu konuyu okuyunca inanın üzüldüm üyelerimiz nerdeyse birbirini yiyecek ne olmuş bu siteye demekten kendimi alamadım dahada ilginci kimsenin kimseye tahammülü kalmamış bu ne hal
    Kişiler hata yapabilir birileri onları uyarabilir bunlar doğal şeyler muhakkak insan oğlu hata yapacaktır hatasız kimse yoktur fakat hata yapanda hatayı uyaranda karşısındakini ne rencide etmeli nede kişiliğine hakaret edici cümleler kullanmamalıdır.
    Burada asıl olan hatada yapsak veya yapmasakta karşımızdakini uyarsakta uyarılsakta önemli olan kimseyi rencide etmemek ve kalp kırmamak
    İnanın klavyenin karşısına geçtikmi istediğini yazmak çok kolay yargısız infaz etmek aklına geleni yazmak maharet değil önemli olan kendine hakim olabilmektir.
    Burada hiç bir arkadaşımızın art niyetli olduğunu düşünmek istemem
    Tüm üyelerimiz çok duyarlı çok iyi niyetli insanlar sadece birbirimize karşı ifade tarzlarımız farklı
    '' Ne dediğimiz değil karşıdan nasıl anlaşıldığı önemli ''
    Lütfen kırıcı değil yapıcı olalım problem değil probleme çözüm olabilmek çok önemli
    Kalp kırılmadan hepinize sağlıklı mutlu paylaşımlar dilerim
    Sağlıcakla kalın