Gebze-Bostancı hattı balıkçıları etkinlik ve rapor platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

kullandığın yem, takım ve iğne nasıldı gökan ?..

2. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Murat Zıpkınla denk geldim. Ama açıklamak gerekirse,

Gecen cumartesi hava biraz yağmurluydu. Zemin genel olarak kum , ara ara taşlar vardı. Ve aşırı derecede buyuk yawru kefal sürüleri ve sardalya sürüleri geziyordu suda. Bu arkadas yaklasık 3 metrelerde ufak tasların üzerinde yüzmekte ve yavru balıkları avlamakla mesguldü. Civarı uzun bir süre taramama rağmen başka göremedim. Hayvan kumluk alanda müthiş bir kamuflaja sahip,
    Oltayla avlanacaksa i,stavrit , sardalye v,b. balıkların filotalarıyla , dibi tarayan takımlar yapıp , kumluk alanlarda yakalanabilir. Balığın midesinden gümüşe benzer ufak balık yavruları (kefal yavrusuda olabilir) cıktı.
    Bu balığı birlikte gittiğimiz muallimkoy de yakaladım.

Son düzenleme: 20 Ekim 2010
  3. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    :((
    Murat Karadelen
    Dostum yazdıkların için teşekkür ederim. Oldukça mantıklı öneriler. Lakin takımı denemek için yaptım :)) Olursa olursuyu olazsa yeni takım :)

4. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    :((
    Kaç gündür bakıyorum gırgırlar açıkta Çinekopu boğuyorlar. Küçük balıkçılarla konuştum onlar söyledi.

5. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Pazar günü hava düzeliyor görünüyor. Var mı bu hatta deneme yapacak olan? katılabilirim.

6. nidya78

nidya78 Aydın

Kartal tarafında zargana durumu nasıl ? Pazar günü o civarlarda zargana denemeyi düşünüyorum. O civarı pek bilmiyorum kumluk olabilecek bir bölgesini bilsem şu kalkan efsanesinide yoklarım ama dediğim gibi o civarı çok bilmiyorum.

7. dejavulife

dejavulife murat

Favori Kamış:
    pelican napoli 360 surf
    Favori Makine:
    banax sx 3000
    herkese merhaba ben siteye yeni üye oldum. istanbul tuzlada oturuyorum bu siteden çok şey öğrendim herkese rastgele. İlk raporumu veriyim 2 haftadır tuzlada gelincikten başka bişey yok arasıra iskorpit ve oltayı rahat bırakmayan vatoslar.

8. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Bir organizasyon olursa bende katılırım.

Geçen hafta denemem oldu. Zargana bir önceki haftaki haftalara göre çok daha azdı. 3 hafta öncesine kadar her atışta en azından takip oluyordu. Ama gecen hafta gercekten çok azdı ve sadce 2 adet zargana alabildim. Aslında daha önceki denemelrimde o bölgede hiç çok iri zargana denk gelmemişti. Güzelyalıda iyice irilerinin çekildiğini görünce bu bölgedekilerinde büyüdüğünü düşünerek gittim ama balık çok azdı.
    Hava kararmaya başlarken bayat karidesle yemli denemeside yaptım. Sonuç beni çok şaşırttı. Hemen hemen her atışta 1 adet ispari çektim. Bu balığı ayvalıkta bolca tuttuğumdan , çok kılçıklı olduğunu bildiğimden ve ayrıca pekte lezzetli olmadığını düşündüğümden toplamadım hepsini geri yolladım.
    Gecede şu efsane kalkan için denemeler yaptım. 3 Saat boyunca ne mantarlı nede mantarsız takıma tek vuruş olmadı. Ama mantarsız takımın üzerindeki yemi (sanırım yengeçler ve dip balıkları) temizlemişlerdi.
    Ayrıca oltanın tekinede şamandralı eşkina takımı taktım en iri iğnelisinden yem bayat karides gördüğüm en iri gelinciği tuttum. Onuda salacaktım ama iğneyi baya bir yutmuştu. Çıkara ne kadar baya zarar verdim dolayısıylada kendi boyunda yaru kedilere yem oldu :eek: .
    Yalnız kediler bana illah ettirdi. Tüm gün yanı başımda acıklı acıklı miyavlayıp durdular. Belli bir süreden sonra sesler resmen işkenceye dönüşüyor ne yaptımsa uzaklaştıramadım. İlk başta sesli sekilde denedim olmadı, sonra kamışla midyeyle ne vuruşlar :rolleyes: , yiye bilecekleri ne varsa elimde verdim doyuramadım. Kafa dinlemek için gittiğim için genelde kimsenin olmadığı bölgelerde tek başıma avlanıyorum ama inanın başıma ağrı girdi bunların yüzünden 6 saat boyunca hiç durmadılar.:cool:

9. murad

murad Murat

Aynen öyle bu kediler yüzünden balığa çıkmaktan bezginlik geldi. Geçenlerde amcanın biri kedilere pişt dediğim için baya bi bozuk attı. Yine bunların yüzünden kayalıklardan yuvarlanacaktım az daha.

10. nidya78

nidya78 Aydın

İlginize teşekkürler. Anladığım kadarıyla zargana için Güzelyalı'ya gitmek gerekli. İspariler nasıldı ? O kadar ispari arasında karagöz gelmiyor mu? Amma çok soru sordum. :)

Bu arada kediler için yanınızda sirke götürün sirkeden ve kolonyadan nefret ederler. Yoksa bir bardakla su serpin yaklaşmazlar. ;)

11. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Rica ederim sonuçta burası aynı ilgi alanlarına sahip kişilerin paylaşımı için açılmış bir site :)
    Güzelyalıda çok zargana olduğunu kast etmek istemedim. Çok kısa aralıklarla yapıyor ama gelen balıklar genelde hep iri.
    İspariler elden biraz daha küçük karagöz bana denk gelmedi ama oda çok iri olmadıktan sonra ispariyle aynı deyeri taşıyor benim için. :eek:
    Öneriler içinde teşekkür ederim. Herşeyi denedim hayret bir şey su nasıl hiç aklıma gelmedi :rolleyes:

12. Cumali

Cumali gokhan

kartal bostancı arasında bol olmasada zargana var ayrıca kalkan balıgı arasıra cıkıyor çinekop derseniz tek tük alan oldu lüferde oyle genelde dragos mevkiinde

13. nidya78

nidya78 Aydın

Kalkan nerden çıkıyor. Malüm o bölgenin yabancısıyım. Dibi kumsal bir yer bulmak lazım.

14. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Gökhan abi bu verdiğin bilgiler kulaktan dolmamı yoksa şahit olduğun oldumu ??
    Zargana konusunda haklısın. Defalarca denedim ama zargana hariç bahsettiğin diğer balıklardan vuruş değil tek bir tık bile alamadım :(

Son düzenleme: 31 Ekim 2010
  15. Cumali

Cumali gokhan

Biz hernekadar rapor yazmasakta 20 yıldır bu bolgede av yapıyoruz genelde pendikten bostancıya kadar her tür balıktan haberdar oluyoruz yazdıklarımız kesinlikle kulaktan dolma degildir ve bu bolgelerin derinliklerine kadar biliriz cunki av bolgemiz hem karadan hem denizden av yapıyorum ama su bir gercekki eski avlar artık yok olmazsıda pek mümkün görülmüyor son 7 yıldır sürekli artan bir azalma gözlüyorum mesala bu yıl hiç yapmadı desek yeridir mezgit yoktu bir ara buyukadaile sedef tarafında yaptı oda cok kısa sureli istavrit desen oda aynı izmarit desen 1 hafta 10 gun bu yıl zargana boldu gelelim kalkana bu bolde genelde kumluktur ve sıgdır bir kaç bolge hariç pek derinlik yoktur fakat adalar ve cıvarı balık yaparda oda bize kadar kalmıyor arasıra bazı bazı rast geliyoruz artık tuzla bu yıl yine lüfer yaptı ama nerde o eski lüferler cinsinden bu yerlerde alan oluyor ama tek tük dragos idaaltepe bunada balık aldım demiyoruz genel özeti budur buraların sormak istediginiz bir sey olursa sorabilirsiniz her türlü yardımı yaparım herkeze elimden geldigi kadar

16. nidya78

nidya78 Aydın

Gökhan Abi şimdi bunları dedin iyice gaza geldim. Anlaşıldı yarın o tarafa yol görünüyor. Kalkanla zarganayı aynı anda deneyebileceğim bir nokta varmı abi bana tavsiye edebileceğin. Ama tarifin açık olursa sevinirim malüm o tarafı nerdeyse hiç bilmiyorum.

17. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Arkadaslar bugun tuzla iskeleden 15-20 adet zargana alındı. Ve şeytan oltası (ucuna istavritten ufak bir yaprak yem) ile güzel kefal yaptı. (Ben bu şekilde kayık, ufak teknelerin bağlı olduğu yerlerdeki kefalleri pek tavsiye etmem) Bilginize. Ayrıca yine tuzla açıklarda uzun oltayla lüfer tutanlar vardı.

18. dejavulife

dejavulife murat

Favori Kamış:
    pelican napoli 360 surf
    Favori Makine:
    banax sx 3000
    tuzlada uzun oltayla 2 veya 3 tane lüfer alınıyor balık çok az kıyıdan deneme yapıcaklar boşuna uğraşmış olur benim gibi:)

19. nestai

nestai Neşe Şimşek

En İyi Avı:
    25 cm civarında bir zargana
    bu başlık altında pek bir şey raporlamak mümkün değil sanırım. yaz boyunca istavrit dışında birşey tutamadık bu hatta. eylül gibi biraz büyümüştü istavritler :) 3 tanede zargana tutmuştuk. yazık ki bu bölgede balık artık neredeyse yok denecek kadar az.

20. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Hani demiştim ya her zaman gittiğim yerde kalkan alıyorlarmış diye.Dün şahit oldum. Ben zarganayla uğraşırken. Yanımdaki eleman aldı kalkanı resimlerinide cektim ama şu an vaktim yok olmazsa akşam eklerim. Ondan önceki gecede 2 tane almış.:D
    Ve yeni duyumlarda var :p gecen hafta 1 adet lüfer bir sonraki akşamda 4 parça cinekop almışlar. :eek: Bu konuda onlarım yalancısıyım ben görmedim. Ama kalkan içinde öyle demiştim dün gördüm.
    Bana gelince hiç bir şey tutamadım. Zargana boldu o bölgede ayrıca gecen hafta hava kararmaya yakın ispariler resmen at çek şeklinde geliyordu. Gündüz yemliyi drakonyalar hiç boş bırakmazdı ama bu balıklar tek bir tık bile yapmadı. Lüfer cinekop diyince eleman demekki bu balık hepsini kaçırdı diye düşündüm. TAkımları değiştirip attım iki olta 2,5 saat suda durdu tek bir vuruş alamadım.:(
    Bu anlattıklarım kartal- rahmanlar arası. (O bölgeyi bilenler için 9 palmiyelerin karşısı) ;)