Gebze-Bostancı hattı balıkçıları etkinlik ve rapor platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Buna uyar burdan bişeyler ayarlayın ben gelirim.
    Bu yaz bende yaklaşık 1,5 metrelik yılan balığını çektiğimde ne takımı nede kurşunu düşündüm misinayı kestim attım.Çok ürkütücü geldi bana ama yinede açıdım umarım o ağzındaki iğne ona zarar vermez. Tahminim misinayı keser atarda sanırım iğne çürüye ne kadar orada kalacak :(
    drakonyaya gelince beni soktuğu günden beri yanımda kargaburnu ve kalın eldiven taşıyorum :)

Son düzenleme: 4 Ekim 2010
  2. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Şu Güzelyalıda ne zaman balığa çıksam bir daha burada olta atmayacağım diyorum ama yinede gidiyorum.
    Kefalden başka balık yok bende kefale atmadım kocaman bir sıfır tekrardan :(

3. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Özcan Küçükyalı'nın durumunu bilmem ama kefaller temiz suda ise pişirmesini bilirsen lezzetli balıktır. Hiçbirşey bilmiyorsan tepsinin altına halka soğanları diz, üzerine balıkları, onun üzerine de halka doğranmış domates, limon ve birazda maydanoz serp, sür fırına:) Fırında palamuttan daha lezzetli oluyorlar. Rastgele.

4. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sedat abi tarif için teşekkürler. Yanımdaki abi tahminimce 1 kiloya yakın bir kefal yakaladı hatta o midye çıkarmakla meşkuldu ben uyardım onu. Sanırım canlı olarak gördüğüm en iri kefaldi.
    Benim çoğu kişi gibi kefale karşı bir düşmanlığım yok. Ama bu gün öyle ekmekle sarmayla uğraşmak istemedim yanımada almadım zaten. Asıl amacım bir yandan zarganayı denerken diğer yandan da izmaritin başlayıp başlamadığını denemekti. Zaten saat 16:00 gibi gittim. Burası bana en yakın kıyı şeridi. Arabamda olmadığı için başka yere giderken kamışlar,takım çantam birde dönüşte toplu taşıma araçlarında balık koktuğumu düşünerek kendi kendi tribe girmeler :eek: rahatsız ediyor beni.
    O yüzden yürüyerek gideceğim mesafedeki bu yer benim hevesimi alamam için uygun ama malesef burdada balık çeşidi sanırım kefalle sınırlı.:cool:

5. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    :((
    Saat 20:30 gibi Kartal Koçtaş önünden bi baktım denize. Rüzgar Adalardan karaya doğru esiyordu. Çok sert olmasada denizi oldukça kabartmıştı. Rüzgar olmasa niyetlenmiştim hani :((
    Kısmet başka gecelere artık.

6. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Serkan bey şehir kısmına gönlüm Bandırma'da yazmışsınız yoksa bir bandırmalı durumu mu var?

7. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    :((
    Orada doğdum. Lisede taşındım istanbula :(

8. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Arkadaslar bugun işyerinde bir arkadasın söylediğine göre kartal sahilden kıyıdan klasik lüfer/çinekop takımıyla 4 adet kalkan alınmış. Böyle birşey den haberi olan varmı yoksa şehir efsanesimidir???

9. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Gokan şimdiye kadar olmadiysada eminimki bu yazıdan sonra efsane olacaktır :), olmaması için sebep yok, denemedigimiz için bilmiyoruz kimbilir daha ne cevherler var memleketimde..

10. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    belki 1 tane almışlardır x4 yapınca biraz şehir efsanesi oluyor.

11. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Ben daha önceden buraya yazmıştım bu bölgeden kalkan alanlar var diye.2 kişi ayrı ayrı aldığını söyledi ama klasik lüfer takımının şamandırasız olanıyla atıyorlardı.
    Bende bu gün aynı takımla Güzelyalıdan denedim.Bu takımla tek yakaladığım 3 tane kocaman iğneyi kocaman zargana floteyle birlikte yutan devasa bir kaya balığı. :( .

Son düzenleme: 11 Ekim 2010
  12. thekın

thekın bülent

Favori Kamış:
    shımano alıvıo 4000 makina alıvıo 330 kamış set
    Favori Makine:
    maltepede durum nedir arkadaşlar. istavrite niyetleniyorum ama daha karadenizden boğaza girer girmez vahşi gırgırlar topluyo ne var ne yok. yani zavallılar marmarayı göremiyor bile bizede sadece zargana kalıyor. hayırlısı olsun bakalım.

13. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Dün aksam kartal tarafından kalkan denemesi yaptık, malesef bize denk gelmedi. 1 iskorpit ve 1 iri gelincik ile sonlandirdik avı. Su üstünde zargana sürüsü geziyordu..

14. Cumali

Cumali gokhan

Kartaldan bostancıya kadar olan alanda istavrit yok bol miktarda kefal ve zargana var çinekoppun daha ç si yok buralarda bugün pazarda yaprak cinokpoları satıyorlardı cinokop diye artık eskisi gibi bu bolgelerin balık yapacagını sanmıyorum deniz resmen bu boldege kurudu tekne ile bile balık bulunmuyor alınan balık miktarıda zaten en fazla 1 2 kilo kadar oda cok dolaşma gerektiriyor yani deymiyor balık tutmak için artık bogaz ve kopruler kalıyor burda istanbul ve cevresinden balık raporları yazan butun arkadaslara teşekkür ederim sahsım adına bizi ellerinden geldigi kadar bilgi sahibi yapıyorlar sagolsunlar emeklerine saglık bol avları olsun

15. thekın

thekın bülent

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    cumali abi Kartaldan bostancıya kadar olan alanda istavrit yok demişsin aceba bu aralar yok manasındamı yoksa bu bölgede istavrit pek olmaz manasınamı geliyor yazdıklarınız. buraya yeni taşındığım için soruyorum pek bilmiyorum yani ama arada gelir iyi istavrit alırdık birkaç yıl önce. saygılar sunarım.

16. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    yine istavrit alabilirsiniz ama sadece balıkçılardan :)

17. Cumali

Cumali gokhan

evet malesef yeknet güzel yazmış artık eskisi kadar balık olmuyor buralarda geçen yıl kıttı ama bu yıl daha kıt her yıl azalıyor balık yapıyorda cok fazla degil artık istavriti balıkcılardan alacagız buralarda bu gidişle sezon başladıgından beridir asagı yukarı her gün sahilde olmama ragmen cok balık tuttugum söylenemez arasıra bazı bazı zargana dersen bol bol tuttum ama başka balık yok bakalım ne olacak

18. thekın

thekın bülent

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tüh ya bende bu sezon başlamadan hazırlık yapayım diye dünyanın çaparisini kurşununu falan almıştım. keşke o paraya istavrit alsaydım balıkçıdan:) :)

19. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Çapari kurşun her zaman lazım olur. Boğazda şansınızı deneyebilirsiniz. Ben artık öyle yapacağım. Yemek amaçlı balık ihtiyacımızı zaten balıkçıdan alıyoruz. Geri kalan amatör balık tutma zevki buna boş kovayla dönmek de dahil.

20. istcool

istcool Murat

Favori Makine:
    Okuma
    Selamlar bende pendikte oturuyorum buralarda canlı yem satan bir yer varmı ?

yazın bir abi canlı böcekle çok güzel eşkina tutuyordu içimde belki çanlı yemle birşeyler yakalarım ümidi var