Gebze-Bostancı hattı balıkçıları etkinlik ve rapor platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Bu canlı böcek neki acaba? Teke olabilirmi?

2. istcool

istcool Murat

Favori Makine:
    Okuma
    evet sanırım teke olarak adlandırılıyor

3. thekın

thekın bülent

Favori Kamış:
    shımano alıvıo 4000 makina alıvıo 330 kamış set
    Favori Makine:
    shımano alıvıo 4000 makina alıvıo 330 kamış set
    pendik civarından çinekop alındığı duyumları alınmıştır. Bilgisi olan varmı?

4. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Tekne ile ise doğrudur. Kıyıdan alınmıssa; balık bu sağı solu belli olmaz , bir anlık kıyılamıştır , oltaya denk gelmiştir. :)

5. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Dün Güzelyalıda akşama doğru çıktığım avda kayda değer sadece yukarıdaki iki balığı alabildim. Aslında izmaritte zarganada var. Zarganalar genelde ufak.İzmaritlarde malesef gümüş ve kaya balıklarından yakalanamıyor.Dip oltasını atar atmaz kaya balıkları oltayı dolduruyor. Şamandralı takımlada 3 er 3 er gümüş geliyor. Yemleri ve iğneleri büyüttüm ama bir faydası olmadı.
    İlk 1 saat tutmak istediğim balıkları tutamasamda en azından gelen balıkları temizlemekten sıılacak vaktim olmadı taki aşağıdaki balığı çekene kadar.

Ondan sonra 1 saat oltalar boş boş yattı ne zargana nede başka bir balık özellikle küçük bir ekmek parçası için suyu kaynar su haline dönüştüren kefaller dahi yok oldu. İlk defa böyle bişey başıma geldi. Buralarda özellikle bu bölgede bu kadar yırtıcı balık olacağı hiçaklıma gelmemişti.

Son düzenleme: 19 Ekim 2010
  6. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    Benim ilk aklıma gelen kayabalığı hastası olan Kırlangıç ve Kalkan...^^

7. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    :((
    Kendimce bir dip oltası yaptım. Bu hafta deneyeceğim Kalkan'ı. Hep bu " voynick " girdi kanıma :))) hadi hayırlısı...

8. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Açıkçası ben geçtiğimiz günlerde Kartal'dan kalkan denemesi yaptım, gelincik ve iskorpitler yemleri bir türlü rahat bırakmıyor, yengeç ve deniz yıldızlarını da unutmamak lazım; sayıca balıktan fazla deniz yıldızı çektim:)..

9. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    Ben ilk önce Maltepede nerelerde kumsal var onu araştırıyorum. Öğrendiğime göre Dragos tan Kartala doğru olan kısımda mevcutmuş. Oralarda yaklaşık 40-50 metre arasında denemelerimi yapacağım. Yani umarım. O mesafede kumsal bulur isem bir şansım olur gibi geliyor bana.

10. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Murat müsait olursan ikinci denemeyi cumartesi günü beraber yapalım.:)
    Yarın sabah boğaza ineceğim, bakalım kısmetimize ne gelecek?:)

11. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    SERDER
    Kendimce bir dip oltası yaptım. Bu hafta deneyeceğim Kalkan'ı. Hep bu " voynick " girdi kanıma )) hadi hayırlısı...

Dostum bana yazdıklarıma bakarak ava çıkma. Sonra bir şey tutamayınca bana kız istemem.Ben sadece duyduklarımı ve gördüklerimi yazdım ama daha tutanı görmedim.
    Bildiğim kadarıyla rahmanlar tren istasyonundan direk aşağı inildiğinde derenin yan tarafı var kumluk alan.Hem kumluk hemde sığ. Bu balık için nasıl şartlar olması lazım bilmiyorum uygunmu sen karar ver.
    Yarın hava yağmurlu olmazsa Kartal-Rahmanlar arasındaki avlağıma gideceğim. Ve eyer yemlik zargana tutarsam orda tutum diyenlerin kullandığı çifli bir takım var.Lüfer denemesinden vaz gecemediğim için bana çok uygun. Tek beden kurşunun yanına mantarsız çinekop takımı daha üste mantarlı çinekop takımı. Böylelikle ilk takım kuma yatarak kalkanı ikincisi ise yukarda çinekobu bekleyecek.
    Ayrıca o yakaladım diyenlerin yem takma şekillerine baktım hiç flote çıkaran yoktu. Direk zarganayı gerekli boyutta bölüp kemikleriyle birlikte takıyorlardı. Benim uğraştığımı görünce hiç gerek yok ediler ama ne kadar haklılar bilmiyorum tabi. Çok uzun oldu sanırım. Sana bol şan umarım yakalarsında ben mahcup duruma düşmem...
    Bide ben bu kalkanı yakalarsam ne yaparım bilmiyorum daha önce hiç yemedim şekil olarakta pek hoş gözükmüyor.Eminim yakalaması çekmesi iyidir de yemesi nasıl olur hiç bilmiyorum??

Son düzenleme: 20 Ekim 2010
  12. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    Dostum Voynick Balık işi kısmet olduğuna göre tutamassam ancak kısmetsizlik derim :)) Ama tutarsam senin sayende tuttum derim. Ne dersin?

Ben epey bakındım nasıl bir takım olmalı diye doğru dürüst bir bilgi yada net şu şekil olacak şeklinde bir bilgi yok. Genelde mantarlı lüfer oltasından mantarı çıkar yazmışlar. Ama ben başka bir olta takımı yaptım. Şöyleki fırdöndü ardından 1 metre gezer kurşun ve bir kulaç kadar köstek ile mantarlı takım. Ama mantar yemi dipten 5-7 cm yukarıda tutacak şekilde kösteğin ortasında. ardından yine bir metre ve yine aynı takım. En uca da kurşun. Yem olarak okuduklarımdan anladığım kadarı ile mükünse istavriti boyuna göre 3 yada 4 e bölüp takmak. Yada en güzeli kafasını takmak imiş. Flato yap tak deyinler az. Kısmet artık hafta sonu denemek niyetindeyim....
    Kumluk ve 10-40 metre derinlikde avlanıyormuş. Avlanması beklemek üzerine imiş. Demekki oltayı attıktan sonra epeyce bir süre beklemek gerekecek. Bozulmaması için en güzel yem sanırım zargana ama istavriti tercih edin deniliyor. Bendeki bilgiler bunlar.

13. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Valla ne diğim süper derim ;) ama sen yinede çok fazla umutlanma ben daha önce 2 defa denedim ama hiç bir şey alamadım :( Belkide yer doğru değildi ??
    Gezer kurşun bence her zaman daha avcıdır. Balık yemi denemek istese bile kurşunun ağırlığını hissetmeyeceğinden çok mantıklı. Ama 2 kurşuna neden gerek var onu anlamadım :confused: .Genelde kumun üzerinde yatan ve direk yüzeyde beslenen balık olduğu için mantar gereksiz.
    Zargana olayına gelince benim yolumun üzerinde balıkçı yok. Ve istavrit çok nadir çıkıyor.Zargana bol olduğu ve elimde sadce zargana olduğu için ben onu kullanıyorum.Aslında izmaritte iş yapar ama gecen denememde drakonyalar yüzünden yemli dip oltası atamadım.3 kere attım 3 ündede bu balıklardan başkasını cekemedim.Oltadan çıkarmakta çok zahmetli.
    Ben bunları yazıyorum ama ben hiç kalkan tutmadım bir daha belirtiyim. En yaklaştığım anda sanırım bu sene şilede üstüne bastığım andı.
    :eek: yüzüm aynen bunun gibi oldu. Neyse sen tutta banada öğretirsin artık :D

14. serder

serder Serkan

Favori Makine:
    OKUMA MISTIQUE MQ 65
    En İyi Avı:
    Aslında takımı mantarsız yapacaktım ama yemin yüzeyin hemen üstünde dalgalarla hafif hafif salınmasının daha iştah kabartacağını düşünüyorum. Kısmet artık :))

15. murat kayadelen

Sedat abi haftasonları genelde istanbulda değilim, o yüzden hafta içi müsait olduğumuzda bir akşam deneyelim..

16. murat kayadelen

Arkadaşlar kalkan için nacizane fikrimi söylemek istiyorum. Kalkan kumda yatar ve dipdeki besinler ile beslenir o yüzden takımın ve yemlerin dibe yatması daha verimli olur, ara sıra mantarlı lüfer takımlarına da atladığı olur ama dibe yatırmak daha verimlidir. Bu durum denediğim kadarıyla marmarada diyer dipte beslenen canlıları da cezbetmekte ve olaki o bölgede kalkan varsa bile ona sıra gelene kadar birçok canlı tarafından yem rahatsız edilmekte.
    Kalkan yakalaması kolay bir balıktır, tabiri caiz ise ayakkabı bağcığına bir iğne bağlayıp yemleyin, merada kalkan var ise muhakkak atlar.. Yemi komple yutma eyiliminde olduğu için büyük 1, 1/0, 2/0 iğne kullanılır. Yemleri yaprak şeklinde takmak elzem değildir. Ben orta boy istavriti ortadan 2'ye bölüp kafa tarafını bir iğneye kuyruk tarafını diyer iğneye takarak avlanıyorum. Bu durumda bile el kadar kalkanların yemi iğne ile birlikte yuttuğuna çok şahit oldum. Umarım deneyimlerim yardımcı olmuştur.

17. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    Arkadaslar kalkan değil ama cumartesi günü 850 gram gelen bir dil (pisi) balığı yakaladım. :) Dil balıkları için trofe sayılabilecek bir ağırlık. :) Resimleri yüklemeyi bir türlü beceremedim. Birisi mail adresini versin. Resimleri göndereyim. Yükleyelim siteye.

18. murat kayadelen

Gökan tebrik ederim kardeşim, 850 gr. gerçekten güzel bir büyüklük. Yakışıklının resmini bekliyoruz..

19. murat kayadelen

Gökan arkadaşım teknik nedenlerden ötürü resimleri yükleyememişti,
    Buyrun yakışıklının resimleri..

20. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    Tesekkurler Murat.