Gebze-Bostancı hattı balıkçıları etkinlik ve rapor platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Rahmanlar-Kartal arasında genelde sahil kısmının diğer bölgelerine göre daha sakin olduğunu düşündüğüm ve genelde oraya gittiğim bir yer var. Genelde oranın devamlı müdavimi ve genelde ben takımları toplarken gelen 2 kişi var.
    Her seferinde dün gece 2-3 kalkan aldık diyorlar. Hatta kalkan ve vatozdan başka balık olmadığınıda söylüyorlar.(tabi bide canavar var :D ) Ama ben onların yalancısıyım. Her söylediklerinde tekrardan şaşırıyorum çünkü kalkanı bu bölgede başka yakalayını görmemiştim.
    Umarım Gökhan senin dediğin gibidir hem eskiden olan balıkların sayısı artar hemde yeni balık popilasyonlarda oluşur marmarada.

2. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Gecen hafta arkadaşın evine bir geceliğine mangal için gittik gurup halinde.Manzara ve ortam mükemmeldi ayrıca ev baraja en yakın ev o bölgede. Her ihtimale karşı takımlarıda yanıma aldım ama atma fırsatım olmadı. Gitmeden önceki gece biraz forumu karıştırdım barajla ilgili. İsrail szanından başka balık olmadığından çıkarsa ancak (sanırım vanalar yazıyordu) barajın olduğu kısmda aynalı sazanın olabileceğinden ama bu kısma girmenin yasak olduğundan bahsediliyordu.
    Olta atmadım ama sabah baraj kıyısında gezme şansım oldu. Su çok hareetliydi kıyı yavru balıklarla doluydu. 3 tane olta atmış kişiylede muhabbet etme fırsatım oldu. Daha bir şey yakalayan yoktu.
    Eyer yalnız gitmek istemiyorum biri gelsin istiyorsan ben her zaman müsaitim biliyorsun :rolleyes:

3. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Geçen sene silivri bölgesinde kumluk alanlardan ekim-kasım aylarında güzel kalkanlar almıştık. Oralarda olan buralarda da olur düşüncesindeyim.
    Sana rastgele Murat, bol balıklı haberlerini bekliyoruz.:)

4. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    Yarın sabah boğazın Anadolu yakasında av yapmayı planlıyorum. Beykoz veya Kuleli. Av arkadaşlığı yapmak isteyen arkadaşları beklerim. Başka avlak önerecek arkadaş varsa onların fikirlerini de almak isterim. Hedef balık palamut-istavrit.

5. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Abi gelmek isterdim ama malum cuma çalışıyoruz. Sana rasgele.

6. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    Senle de eşkinaya gideriz Gökhan:)

7. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Bu gün 9 palmiyeler karşısında zargana boldu her atışta balık çekemesende oltanın şamandıranın arkasında hareket vardı. Gece denemelerinde lüfer oltasında tek bir kıpırtı yoktu. Dip oltasınada gelinik ve drakonyadan başka gelen yoktu. Egeyle marmara arasında çok fark var. Ege ile karşılaştırdında resmen marmara ölmüş.
    Ama asıl enterasan olan marmaranın insanlarıda ölmüş.Bu gün havanın güzel olması ve hafta sonu olması dolayısı ile sahil çok kalabalıktı. 3 tane 19-20 yaşında genç gözümün önünde 60-65 yaşında bir amcadan sigara istediler. Aldıktan sonra 20 metre ilerleyip geri döndüler ve paketi istediler adam biraz direndi itip kaktılar ve benden yakın bir çok insan sadece bakmakla yetindiler kimse ne sesini çıkardı nede tepki verdi.
    Diğer ikisini bilmem ama ilki çok eminim en az 1 hafta her aynaya baktığında beni ve yaptığı hatayı hatırlayacak.

8. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    hayırdır Özcan, yoksa itlere ders verip iz mi bıraktın. Orada bir güvenlik zaafı var. Halı sahanın yanındaki çocuk parkına da dadanıyorlar. Ben çocukları götürmüyorum artık oralara. Güzelim parkın içine ettiler.

9. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Bu sadece insanların bana dokunmayan bin yaşasın felsefesiyle yaşadığından kaynaklanıyor. Dedim ya benden çok daha yakın bir çok insan vardı. Sonuçta ben kayalıklardaydım ve kimse tepki vermedi.Zaten sadece zayıf gördüklerine sesini çıkarmayacaklara dadanıyorlar. 3 kişi olmalarına rağmen 1'i bile bana vurmaya yeltenmedi. Hoşben giderken dayak yemeğide göze almıştım ama sanırım onların bir tarafları ancak ihtiyar ve çocuklara kalkıyor.Halbuki herkez birden tepki verse ne vurmaya nede kavgaya gerek kalırdı.:mad:
    Ayrıca ben bunları yapanın istanbulda doğmuş yetişmiş kişilerin yapacağınada inanmıyorum. Genelde göç etmiş gereğinden fazla çocuk yapıp beş parasız sokaklara atan insanlardan kaynaklanıyor. Aslında çocuklarıda suçlamıyorum onları buna iten ailelelri suçlu.

Son düzenleme: 26 Eylül 2010
  10. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Cesur davranışından dolayı tebrik ederim özcan. Herkes senin gibi dusunse eminim, it kopuk takımıda bu kadar pervasız hareket edemeyecektir. Ama İstanbul iyice vurumduymaz oldu, belki o it kopuktan biri bıçak çekip seni baıçaklayabilirdi, o zaMAN dahi o cevredeki insanlar burda ne oluyor demeyeceklerdi. Tek başına bu tip yerlerde dolaşmamak en iyisi.

11. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    Bostancı, Kartal, Tuzla, Gebze... Yok mu rapor? Uyudunuz mu?

12. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    Bu aralar zıpkınla dalıyorum. Oltayla uzun bir süredir ava çıkamadım. Sanırım bu haftasonuda oltayla çıkamayacağım. Ama ondan sonra artık lüfer başlar, raporlarda artar sanırım :)

13. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    İnşallah diyelim Gökhan`ım... Rastgele...

14. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Son 2-3 senede bu hattan kıyıdan çinekop-lüfer alan oldumu hiç ??
    Boşuna uğraşmayalım hiç yoksa. Sanırım bu balıklar için boğaz şart :(

15. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    Direk üsküdara gideceğiz Özcan. Bizim sahillerde tekneyle lüfer her türlü tutarız ama kıyıdan cok zor....

16. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:

Arkadaşlar dün yine Kartaldaki avlak yerime gittim. Zargana olmasına rağmen sanırım havanın kapalı olmasından dolayı herzamankinden azdı.
    Bu arada yemli dip oltasıylada deneme fırsatım oldu. Sonuca çok şaşırdım. Oltayı ancak 3 defa ata bildim çünkü bu 3 atışta toplam 7 adet drakonya çektim bu yüzdende birdaha bu taımla atış yapmadım. Oltayı attıktan sonra her defasında yaklaşık 2-3 dakika içinde vuruş aldım ve oltayı topladım. Bu balık özellikle sadece bu bölgedemi bilmiyorum ama aşırı dercede fazla.Artık doğrumu yoksa yanlışmı yaptım bilmiyorum ama hepsini denize geri yolladım. Orda balık tutan bir abi vardı. Oda bu olayı görünce '' Emekki bu yüzden balık almıyoruz. Bu balığın olduğu yerde başka balık çıkmaz ''dedi. Bana pek inandırıcı gelmedi sonuçta dişsiz saldırgan olmayan bir balık benim bildiğim.
    Neyse resimlerinide koydum özellikle bu hatta olan arkadaşlar görsün bilmeyenler bilgilensin diye. Geçen sene ben bu balığı tanımıyordum ve balık tarafından elime 5 adet delik açıldı. Kolumda uyuşma meydana geldi. Eve gelince araştırdım özellikle hayvan sokmasına alerjisi olanlar için ölüm bile söz konusuymuş. Dikkat edin ya doktora gitmek zorunda kalırsınız yada yanınızda tecrübeli balıkçılar varsa benim gibi elinize işemek zorunda bırakıla bilirsiniz ;)

Son düzenleme: 2 Ekim 2010
  17. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    Bayadır foruma yazma fırsatı bulamadım..Yeni bulduğum iş gereği şu an Moskovadayım ve sanırım 2 sene kadar uzak kalıcam oltam ve balık aşkımızdan...:) Herkese selamlar , rastgelsin....

18. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Ayrıca 19:00 dan sonra taze zarganayla klasik lüfer takımı (şamndralı) ve dibe yatırılmış (şamandrasız) lüfer takımıyla yaklaşık 2 saatlik deneme yaptım. Şamandralı takım olduğu gibi duruyordu (şak-şak yem). Şamandrasız takım ise temizlenmişti(flote yem).Oltalarda zil vardı oltaları görsel olarak takip etmedim. Arkadaşlarla alkol alıyorduk ama kulağım hep ordaydı ufak balıklar temizledi heralde diye düşündüm.Sonuçta sağlam bir vuruş alamadım.

19. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Ben o çarpanları görsem kıyıya bile almam direkt misinayı kopartırdım herhalde. Balıksız da olsa küçük bir organizasyon yapmak lazım.

20. sonder

sonder seyfi

Favori Kamış:
    kasnak olta
    En İyi Avı:
    şimdilik yemi alan gidiyor
    Özcan, rekor kırmışsın. :eek:

Aynen katılıyoruım.

Timuçin, hoş geldin, yeni işin hayırlı olsun.