Gebze-Bostancı hattı balıkçıları etkinlik ve rapor platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. HakanGokdemir

HakanGokdemir Hakan GÖKDEMİR

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE BAİA GRANDE 420 cm
    Favori Makine:
    OKUMA MAGIC 280
    Özcan mesajını yeni gördüm malum boğazdan geliyorum söylemesi ayıp:)

Kaynarca da sahile yeni yapılan otelin karşısından avlananları görüyordum geçmiş senelerde.

2. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    Dün idealtepe de tüyle zarganaya deneme yapanları izedim ama alamadılar ve kovaları da boştu. Dragos burunda midye ile zarganaya atanlar 3er -5er orta boy zargana almışlardı. Rahmanlarda herkeste 3-5 zargana vardı. Kefal oltası atan bir amca 2-3 küçük kefal ve tahminen 40-45 cm iri bir kefal aldı. Orada zıpkınla dalan abi bile bu kadar büyüğünü oralarda görmediğini söyledi. Bir de zıpkınla dalan başka bir abi de 30-35 cm kırlangıç vurmuştu. Sahil adam doluydu ama balık çok nazlanıyordu. Güneş suya değince balık da kesti.

Palamut hikayesini araştırdım ama aldığım cevapları yazamam çünkü RTÜK forumumuzu kapatabilir :)

3. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Arkadaşlar geçen akşamki avınıza bizleri de davet ettiğiniz için teşekkür ederiz. Verimsiz bir av olsa da güzel bir akşamdı. Devamını dilerim.

4. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Sedat abi asıl biz tesekkur ederiz, ne iyi ettikde buluştuk, tanistik. Av olarak çok verimli olmasada tanisma ve sohbet bakımından güzel bir geceydi. İnsallah en kısa sürede tekrar ederiz..

5. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Dün kartal 9 palmiyelerin önünden saat 5 gibi zarganaya atmaya başladım.
    Su çok hareketliydi ve hemen hemen her atışımda yemi kovalayan hatta suyun dışına zıplayan zarganaları gördüm. Malesef zarganaların çoğu ufak.Aralarından sadce 4 tanesi ideal boydaydı sadece onları sakladım geri kalanı geri yolladım. Buna rağmen zevk aldım :)
    4 zarganadan 2 sini parçalayarak saat 20 den sonra lüfer takımıyla geri yolladım 22:30 a kadar tek bir kıpırtı bile olmadı.
    O bölgede devamlı avlanan kişilerle muhabbet etme imkanım oldu.
    Kalkanın bulunduğunu 2 şer 3 er aldıklarını söylediler. Ama dün geceyakalayanı görmedim.3-4 kilo arsı vatoz alanlar olmuş.
    Birde canavar olarak adlandırdıkları bir mahlukat var. Adamın kamışını motorun hemen üstündeki bölgeden kırmış. Hatta benide uyardılar kamışını seviyorsan mümkün olduğunca denize paralel olarak sabitle diye.

Ayrıca gündüz bir amca çok güzel 2 adet kefal aldı. Normal kıbrıs takımıyla atıyordu ama anladığım kadaıyla ekmeğin arsına kendi yaptığı başka bir karışımıda ekliyordu. Bir çok olta vardı fakat sadece çeken oydu.

Son düzenleme: 17 Eylül 2010
  6. Hakan Kılıçkeser

Hakan Kılıçkeser Hakan Kılıçkeser

En İyi Avı:
    Yengeniz
    Özcan o neymiş öyle, merak ettim şimdi, öğrenirsen bilgi ver bari.

7. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Canavar, Köpekbalığının yerel adlarından biridir. Dragosta yakaladıklarını görmüştüm.

Son düzenleme: 17 Eylül 2010
  8. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Ben de davetli olduğum halde gelemedim ama en yakın zamanda telafi edeceğim söz.

9. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    benim bir arkadaşımla ilk ve son kefal avımda arkadaşımda bir karışım yapmıştı ekmeğin içine bayağı da iri kefaller yakalamıştık. karışımı sorduğumda peynir suyu demişti sanırım öyle birşey..

10. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    EWvet peynir suyunun kullanıldığı duymustum , demekki işe yarıyormuş :)

11. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yarıyor yarıyor ben ömrümde tutmadığım büyüklükte kefaller yakalamıştım . en küçükü 50 cm di ama kefal sevmem o gün ayıklarken annem tiksindim :D tuttuğum yer ise eskiden balıkçı pazarı vardı üsküdar sahilde tam onların arkası :D

12. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Kefali eve getirmeden denizde temizlemek lazım. Birde durgun su ve kanalizasyon , sanayi atıkları, tersane ve kayıkhane, doğal olmayan koylardan kefal tutulmaması iyi olur, bu balık bol miktarda civa bağladığı için zararlı olur. Ama temiz yerlerde avladığımız kefaller bence gönül rahatlığı ve afiyetle yenebilir. Hatta karadenizde yakalanan has kefaller pek bi güzel oluyor. :)

13. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Valla onlarda bilmiyor. Kamışı kırıp misinayı koparmış.:(
    Gören yok yani olay gece olmuş. Bence ya köpek balığı yada yunustur. Zargananları 2 ye bölerek takıyorlardı yaprak değil. Baya iri yemler yani. Yeni kamış almış eleman aldığı yerin söylediğine göre 60 kilo çekiyormuş. Makinaya sarılı misinada 60lık misina gösterdi baya kalındı. Kırmış kafayı yani yakalayacam diye.:) 20 metre yanımdan atıyordu. 2,5 saat boyunca ben biralarımı içtim müziğimi dinledim eşlik ettim kamışlarla hiç ilgilenmedim :D elemana ne zaman baksam gözü hep kamıştaydı :eek: 1 dakika ayırmadı gözünü kamıştan.

14. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    bu aksam dragos sahilden o kum gemilerinin oldugu iskeleden mezgite denedim ama. bir saat kadar tek vurus yoktu. bir beyamca. biri oldukca iri iki kefal ve bir zargana almisti. mezgiti sordum ekim 15 ten sonra dedi.
    bu arada bu canavar denilen sey benimde ilgimi cekti. gecen yil mart ayinda mezgit yakalarken yanimdaki amca mezgit takimi ile kalkan alinca bende saglam igneler 0.35 beden 0.25 kostek saglam misinalarla mezgit supriz olursa kalkan diye bekliyordum. kamis elimde oyle ayakta beklerken aniden inanilmaz bir agirlik asildi. kafa darbesi bile degil tek bir saga sola hareketle takim klipsin altinda koptu gitti.. Ne oldugunu anlamamistim. Yorum biel yapamadim daha 2 aylik balikciydim.anlamadigim ya istavrit parcasini yem yapmistim.o kadarcik seye ne geldiyse..belki iri bi kefal felandi..
    ama kopek baligi hikayesi.daha su samuru felan anlatilmisti. bunlar gercekse hanim duymasin bir daha gitmez benle baliga:)

15. moti

moti Tuncay

Favori Kamış:
    Favorim el oltası
    En İyi Avı:
    Torik-Kofana desem kim inanır ..? Ancak Kadir İnanır :D :D

Eşkina bahanesiyle bende yeni tanıştığım ve sıcak sohbetlerinden keyif aldığım Gökhan, Murat,Murat'ın karizmatik arkadaşı "İsmini unuttum:p Engin olabilirmi:confused: :p " ve Sinan kardeş teşekkürler.Çorlu'ya sizleri eşkinaya bekliyorum.Selamlar

Son düzenleme: 18 Eylül 2010
  16. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    Kartal-Maltepe civarında orta boy kefaller yakalanıyor. Çanakkale bölgesinde (cinsi belki farklıdır ama) kefal makbul balıktır. Beyaz etlidir ve eti lezzetlidir. stanbul bölgesindeki kefallerin kirli suları tercih ettiği ve domestik atıklar ile beslendiğini duydum. (Moderatör arkadaşlardan uyarı almamak için ne kefali dendiğini yazmayacağım :) ) Buna rağmen kefal avlayanları çok görüyorum. Bu kefallerin lezzeti yada yenilip yenilemediği yazarsanız sevinirim. Zira bu gün ilk defa kefal oltası atmayı düşünüyorum.

17. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Tuncay abi tanıştığımıza çok memnun oldum, o akşam balık pek bol değildi ama olsun muhabbet güzeldi, inşallah bir dahaki sefere farklı avlarda da ağırlarız seni, karizmatik arkadaşın adı cenk, balık avlamaya yeni başladı fakat mikrobu çok kısa zamanda kaptı, iflah olmaz artık.:)..

18. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Kefal genel olarak lezzetsiz bir balık. Ancak Egede yakalanan çok irilerinin makbul olduğunu biliyorum. Balıkçıda satılmıyorsa ekonomik değeri yok demektir. İstanbulda yakalanan kefallerin de yenilir olduğunu sanmam. Ancak tutan yer. Ne temizlerim ne de yerim. Kefale olta atmışlığım da yoktur zaten. Sen beni boşver.

19. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Bu gece hem mangal hem muhabbet bahanesiyle kartal bülent ecevit kültür merkezi önünden olta attık. Boru kurtları şu ana kadar kullandıklarımın en hareketlisiydi.Saat 01:30 kadar eşkinanın ''e''csi yoktu. O kocaman iğnelere nasıl oluyorsa 3 tane istavrit geldi. Oltanın tekinede onlardan birini lüfer takımı olarak attım ondada bişey yoktu.
    Abicim nasıl bir canavarsa artık burda hiç balık bırakmamış :)

20. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    üsküdarda bir abimiz hep bir oltasını kefale yatırırdı. abi dedim nasıl yiyiorsun o balığı dedim pek temiz ve lezzetli olmadığını söylüyorlar dedim.
    aynen şöyle tarif etti :
    "eve götürmeden burada ayıklıyorum, eve gittiğimde bir gece sirkede bekletiyorum ertesi gün fırında pişirip evdekilere levrek diye yediriyorum , tadınında gayet iyi olduğunu söylüyorlar " dedi . :)
    ben hayatımda bir kere tuttum dediğim gibi bir daha da ne tuttum ne de eve soktum :)