Gebze-Bostancı hattı balıkçıları etkinlik ve rapor platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. sonder

sonder seyfi

Favori Kamış:
    kasnak olta
    En İyi Avı:
    şimdilik yemi alan gidiyor
    Arkadaş olayı çözmüş de bizim evdekiler buna kanmazlar Levrekle kefali gözünden ayırt ederler. :)
    zaten tanımak için ensesine bakmak yeter

2. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg

Teşekkürler arkadaşlar.

Bir sitede kefalin her özelliği açıklanmış. Neden halk arasında pis balık dendiğinden pişirme şekillerine kadar.Kefalin yenilebileceğinden ve nasıl yenilebileceğinden de bahsetmiş. İlgisi olan arkadaşlar için aşağıda linki veriyorum.

http://www.yoremizden.com/altinbas-kefal/

3. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    19 Eylül 2010 Kartal Rahmanlar Atalar 6:45-11:15 arası sahil raporu;

Su üstü hırsızlı zargana denemeleri;
    Güneş suya vurduğunda midye yemi ile atılan zargana takımı ile takip alınmaya başladı, 9:30 - 11:15 arası 4 adet zargana alındı. 2 adet küçük boy zargana suya iade edildi.

Kefal denemeleri;
    Tüm gün suda bekleyen peynir suyu esanslı ekmekle hazırlanmış dip 12 iğneli kıbrıs oltasına rağbet eden olmadı. 4 defa yem değiştirildi ama hiç birine dokunan olmadı.

İstavrit denemeleri;
    Beyaz ve siyah iğneli yeşil tüylü ince istavrit takımları ile 10-15 atış denendi, sonuç alınamadı.

Çinekop denemeleri;
    45-50 metre açıkta zarganaların su üzerinde 4-5 dakika arayla oynak yapmaları üzerine saat 10:00 da fleto zargana yemi ile çift hırsızlı çinekop oltası atıldı.Tek vuruş alınamadı.

Yavru kedi beslemeleri;
    Yem olarak kullandığımız midyelere alışmış olan yavru kediler açık olan bütün midyelerimi afiyetle mideye indirdi. Yem olarak hem zarganaya hem de çinekop oltasına yarısını kullandığım bir adet zargana da yavru kediciğe verildi. Diğer zarganalar komşu kayadaki balıkçı abiye verilerek av sonlandırıldı.

4. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Discovery 4.20 surf KaMIŞ
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    Gercekten güzel sayfa. Kefal ile ilgili ön yargıları baya azaltır sanırım. Paylasım için tesekkurler..

5. AKİF ÖZKAN

AKİF ÖZKAN AKİF ÖZKAN

Favori Kamış:
    Okuma salina spin2.40 ve bilumum kamış
    Favori Makine:
    yeteri kadarı
    En İyi Avı:
    Yeşil ırmak nehrinden bir torba dolusu tırıvırı
    işlerin yoğunluğundan organizasyonu bile unutmuşum. Şimdi farkettim mesajlaşmalardan buluştuğunuzu. Hayırlı uğurlu olsun. Bir sonrakinde bende aranızda olmaya çalşacağım. Sevgiler, 1 hafta daha yokum hayatta :) Haftaya azalır diye umuyorum yoğunluğum:)

6. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    yAYIN :) ne bileyim o zamanlar tartımız yoktu, kamışımız dahi yoktu çubuktan yapardık oltayı :)
    İnşallah bir dahaki sefere çorluya gideriz, sende aramızda olursun akif abi.

7. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

1 hafta hımmmm.. Şİmdiden takımları bağlamaya başladım ona göre, Bayram geçti şeker dağıtamadık hala balıklara..

8. murat kayadelen

Sedat abi o akşamın karanlığında kepçen kim vurduya gidip benim bagaja girmiş... Buluşmamız için bir sebebimiz daha oldu, en kısa zamanda tekrarlayalım, selamlar..

9. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    Bu Cumartesi gecesi omerli barajına aynalı sazan avına gitmeyi dusunuyorum. Aynalı sazan avıyla ilgili tavsiyeleriniz nelerdir. Özelikkle yem konusunda. Gelmek isteyen olursa , ona göre bir organizasyon ayarlarız. Bu arada haftasonu için baska bir organizasyon planı olan arkadaS varsa duyursun ona göre planlarda bir değişiklik yapmak gerekirsde hazırlıklı olalım :)

10. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Canın sağolsun Murat, birgün buluştuğumuzda alırım. Ayrıyrtrn bugünkü davetin için teşekkür ederim. Bu hafta benim av işleri biraz zor gibi. Ufaklığın okul işi, Almanya!da okuyan kızın Almanya!ya gidecek olması şu sıralar elimi kolumu bağlıyor. Haftaya işler rayına oturur, planlarımızı yaparız.

Gökhan, ben gelmek isterdim ama yukarıda yazdığım sebeplerden dolayı 3-5 gün balığı bay geçeceğiz anlaşılan.:)

11. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Kartal-Maltepe hattında KALKAN

Arkadaşlar bir mesajda bu yörede kalkan alındığını okumuştum. O mesajı şimdi bulamıyorum. Bu bölgede kalkan çıkıyor mu? Çıkıyorsa kılıcımı kuşanayım.:) Önümüzdeki ay kalkan başlar.

12. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sedat abi merhabalar,:)

Soner kardeşimiz 11. ay demiş.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=19778&page=2

13. murat kayadelen

Marmara'da kartal, pendik, Adalar, tuzla cevresinde tekne ile eser miktarda alındığını biliyorum ama kıyıdan hadi kalkana gidelim denebilecek bir mera malesef bildigim kadarıyla yok. Ama Karadeniz kiyisindaki her kumsaldan denenebilir. Gecen sene sile ve Agva da birkactane tutmuştuk ama boyları pek büyük degildi, 40 cm üzeri Balik çok az gördüm ...

14. medmarine2

medmarine2 Soner Coşar

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 270 Mh
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 4000 Fc
    Nuri abininde kaynak gösterdiği linkde yazdığım gibi bu hatta çeşitli yerlerde kalkan yakalayanları gözümle gördüm...Geçenler bir abimiz kartal tarafında yakaladıklarını tekrar etti...Maltepede hacıoğlu karşısı ve migros deresinin yanındaki kumlukda deneme yapılabilir.

15. murat kayadelen

İlgili linki gormeden yorum yazmıştım, dediğiniz gibi kıyıdan yakalayanlar olduysa dibi kumluk olan bütün meralar denenebilir..

16. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    Gecen sene Sinan arkadas güzelyalıda 2-3 kg lık 1 adet kalkan yakaladı. Ama botla açılmışlardı. Ve güzelyalı açıkları derin değil , 7-8 metre maximum, zemin kumluk. Kalkan için uygun. Kartal açıklarıda kumluk olduğu için kalkan avı için uygundur. Ama kalkan yakalanması kesinklikte tesadufi olmuştur. Kalkan için bence karadenize gitmeliyiz. Hazır mevsimide geldi sayılır.

17. murat kayadelen

Ben bu haftasonu ailemle birlikte agvada olacağım ve her fırsatta kalkan ve lufer denemesi yapacagim, mevsimi hala biraz erken gibi ama hadi hayirlisi..

18. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Güzelyalıda sadece 2 bölgeden olta atmak mümkün. Dip oltasıyla baya bir denemem oldu. Eyer zamanıysa bencede güzel randıman alınıyor. Fakat dip oltasını her atığının en az 3 tanesinden bir tanesini denizde bırakıyorsun. Sebebinin daha önceden orda olan batık ve onun parçalarından kaynaklandığı söyleniyor. Açıkları bilmem ama kıyıya yakın yerler ya dendiği gibi gemi parçlarıyla dolu yada kayalık kurşunun takılması için müsait kayalar ve midye yatakları var. var.(ayrıca 2 defa misinayı resmen ısırmış sekilde iri midye cektim.İlkinde çok şaşırmıştım iğne değilde misinayı kıstırmışlardı sudan çıkardıktan sonra bile midyenin içinden misinayı çıkarmak zor.)

19. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    Kıyıdan güzelyalıda kalkan almak cok zor olur bence. Botla açılmak lazımdır. Ama her zaman dediğim gibi marmarada kalkan avı yapabilmek sadece tesadf olur. Yemli takımla baska balığa atarsın kalkan gelir o ayrı. Marmarada direk hedef kalkan balığı avı biraz hayal malesef. Ama bu sene gercekten marmaranın balık populasyonunda gözle görülür artış var umarım kalkanda bu populasyonda yerini alır. Herkese rasgele.

20. gokhanekiz

gokhanekiz Gökhan Ekiz

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    oKUMA
    En İyi Avı:
    Murat rasgele. Umarım güzel haberlerle donersin.