Gebze-Bostancı hattı balıkçıları etkinlik ve rapor platformu

Konu, 'Bölgesel Amatör Balıkçılar' kısmında simendifer tarafından paylaşıldı.

1. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    Atalar sahil bugün ana-baba günüydü. Kovalarda tektük mezgit ve istavrit gördüm. Deniz de şahane idi. Kayıklarla da açılan çoktu. Ama benim sevmediğim şeydir kalabalık. Eşimle zar zor çay bahçesinde oturacak bir masa bulduk 2 çay içip kalktık. Mangal saati yaklaşmış dumanlar artmıştı. Maalesef bu yaz daha fazla duman altı olacak gibi bizim sahil şeridi.

2. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Sanırım 3 tane levrek ama 1 kiloyu bulamadık hiç :)
    Nihayet bizim buralarda deniz hareketlenmeye başladı ufak ufak.hihi
    Bu gün öğleden sonra bir deneyeyim dedim. Yer Güzelyalı sahil. Suyun üzeri gümüş doluydu. 2 adet orta boy kefal 1 tane zargana aldım yamur başlaya nekadar. Kefalleri gider gitmez aldım. Oltayı atar atmaz açlıktan çıkmış gibi saldırıyorlardı. Suyun üstü resmen kaynayan su gibi kıpır kıpır oluyordu 2 tanede sudan çıkarırken düşürdüm. Sonra ne olsuysa balık bıçak gibi kesti bir kaçtane suyun üzerinde ard arda zıplan balık iri balık gördüm ama oltaya hiç yanaşmadılar. Bir ara baya iri bir balık sırtı ve yüzgeci gördüm. Tahminimce çokta iri olmayan yunustu balıkların birden yok olmasını suyun dışına zıplamasını buna bağladım bende :eek:
    3 Gün önce daha önceden bu avlakta devamlı gördüğüm bir amcayla karşılaştım. 6 adet somon aldığını söyledi.4 tanesini şamandralı büyük hırsız iğneli takıma gümüş balığı takarak yakalamış. Diğer ikisinide kepceyle aldım dedi. Bu gün gittiğimdede bir kaç kişi gelip somon olup olmadığını sordu yayılmış heralde. Ben denemedim.
    Ayrıca 2 kişi gelip gece eşkina avı için ayrı ayrı teke topladı. Pendik tarafından tutuyorlarmış burdan deneyen yok.

3. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    O balığın hala peşindeyim.
    Herkese günaydın.

Kartal sahilinden bir haftadır bol miktarda balık alındığını duydum. Bunu teyit edecek bir arkadaş var mı?

4. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    bende duydum hatta gördüm fakat yunus girdi balık kesti dediler sonradan. balık bu birgü var birgün yok :)

5. sonder

sonder seyfi

Favori Kamış:
    kasnak olta
    En İyi Avı:
    şimdilik yemi alan gidiyor
    Sedat ağabey, az önce sahilden geldim. Soruna cevap olarak bir resim çekip buraya koysaydım daha iyi anlatım olurdu. Üsküdar cami önünü aratmıyacak bir kalaBalık mevcut, tabi kraça ve rüzgar iyi poyraz yapmaya başladı. :)

6. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
    Bol da olsa kıraça tutmayı istemem, onun için gitmeye değmez sanırım.

7. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Sedat abi bu taraflarda eşkinanın başladığını gözümle gördüm :):) Benim şu sıralar pek fırsatım olmuyor gitmeye, gidersen kartal da yer tarif ederim.
    Ayrıca kartalda güvencem av bayine izmirden kaliteli kum kurdu getirebileceği bağlantıyı verdim ve 2 haftadır perşembe günleri getiriyor. Bugün taze boru kurdu günü, gidecek olursan ara telefonunu da vereyim, selamlar..

8. SedatMert

SedatMert Sedat

En İyi Avı:
    Teşekkürler Murat. Bir akşam ekibi toplayıp kolaçan edelim oraları.Sen de birgün işleri asıver:)

9. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    Duman Altı Sahil

Atalar`*da dumandan kıyı şeridi gözükmüyor neredeyse. Her kayada bir adam ve elinde az önce satın aldığı belli olan kamış. Atabildiği mesafe 10 metre. Tüm kovalar boş. Biz de geride durup bekliyoruz.

10. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Dün Pendik sahilden yaklaşık 1 kilo istavrit aldım.
    defa yemli atma fırsatım oldu. Çapari atanlar yüzünden topladım. Baya iri bir barbun yanında ufak 2 mezgit geldi ilkinde.İkincide yine 2 ufak mezgit bir tane kırlangıç çektim. Barbun hariç hepsini geri yolladım.
    İri istavrit çok nadir geliyor. Sanırım yakaladığım kadar kıraçayıda geri yolladım. Yalnız bu mezgitler şaşırtıyor beni 1 aydır boyları hep aynı hiçmi bişey yemiyor bunlar :)

11. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Özcan ne zamandır arayacağım seni bir türlü fırsatım olmadı. Dün ben de Kartal sahildeydim Spin takımlarımla, keşke arasaydım seni. Eğer haftaya Perşembe de inersem bu sefer arararım seni. Ben de 2-3 cm plastik yemle 1 tane zargana yakaladım ve saldım. Çok aşırı yandığım için istavriti beklemeden döndüm.

12. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Tamam Önder sen ara. Bende havalar düzeldikten sonra 2 defa gittim. İlk gittiğimde yüzüm ikincisinde omuzlarım baya yandı. Hatta omuzlarımda halen hafiften bir sızı var. Ben iki arkadaşımla bu hafta içi tekneyle deneme yapmak istiyoruz. Büyük ihtimal rahmanlardan tekne kiralayacağız.
    Olmazsasenide haberdar ederim müsait olursan gelirsin. Tabi bide havanın düzelmesi lazım.

13. zarganacı34

zarganacı34 önder

Favori Kamış:
    lineaeffe s-curve kamış+Okuma synex 660 makina, Lineaeffe fire spin trabucco makina
    En İyi Avı:
    Levrek
    Bu hafta içerisinde Perşembe harici boş günüm olmaz benim. Eğer Perşembe olursa katılmaya çalışırım size. Hanım da izinde olacak ama herhalde kaçarım.

14. starmix

starmix Murat YILDIZ

Favori Kamış:
    Alba
    Favori Makine:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    Olta: Karagöz 650 gr. Zıpkın: Yılan Balığı 2.7 Kg
    Kartal Atalar Sahil

Pazar günü 06:00 - 10:30 raporu;

06:00-07:00 migros karşısında kıyıdan ince beden yeşil tüylü çapari sonuç = 0, bu saatler arasında sadece bir kişi serçe parmağı kadar bir kıraça aldı ve KOVASINA ATTI.

07:00-07:30 aynı yerden yemli zargana denemesi sonuç takip bile alamadım.

07:30-10:30 eski tekel iskelesi karides ve midye yem ile hem şamandıralı hem dip ayaklı takılma deneme sonuc: o (aynı saatte iskeledeki tahmini 21-22 kişiden pek çoğu 1-2 şer izmarit aldı, iri ve güzel mavişlerdi)
    kovadaki balık skoru : 0 ama keyif aldınmı dersen, o tartışılmaz.hihi

15. uFk1

uFk1 Ufuk

Favori Kamış:
    Cormoran
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    İstavrit 4 kg
    usta kusura bakma burada anlamadım takip edemedim demişsinde.Balığın çokluğundanmı yoksa kıtlığındanmı biraz daha açık yazarsan sevinirim :)

16. yeknet

yeknet Yekta

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast420
    Favori Makine:
    mitchell avosurf700
    takip alamamak : balığın yemi takip etmemesi, atlamaması; yani yokluk.

17. uFk1

uFk1 Ufuk

Favori Kamış:
    Cormoran
    Favori Makine:
    Alba Star
    En İyi Avı:
    İstavrit 4 kg
    açıklaman için teşekkür ederim.

kartal civarında bu aralar balık azaldı, belli olmuyor ara sıra 5 li 10 lu çekiyorsun bazende bütün gün 15 tane çekiyorsun..

18. Spartan

Spartan Melih

yokmu organizasyon beyler ?
    Hadi kartal takımı nerede?

19. Selen34

Selen34 Selen

Bende bu gruba dahilim artık :) Mecburen :D

20. voynick

voynick Özcan

En İyi Avı:
    Mecburen derken ??
    Ben sizin buraları beyenmedim anlamınamı geliyor ?

Son düzenleme: 2 Haziran 2011