Mustafa Hoşgeldin. Nasılsın. Alanya' ya geliyor musun ? hiç . Sen çayı demlerken biraz da Alanya' dan konuşalım. Ben 1993 yılında Konaklı' da Oasis Beach Club' te çalışmıştım. Kıyıdan çok balık avlamıştım. Birde limandan ilk defa orda gördüğüm sizin ibikli dediğiniz balıktan avlamak çok hoşuma gidiyordu. Alanya o zamanlar balık açısından çok verimli idi. Şimdi nasıl bilmiyorum, hala aynı verimlilik var mı ?
Ona sözüm yok Ama deniz, balık gibi ortak ilgi alanımızda okunan kitaplar da buradan önerilse ve üzerinde tartışılsa fena mı olur? Hem göçmen arkadaşlarımız bizim ulaşamadığımız pek çok kaynağa ulaşabilir ve bizlerle paylaşabilir.
Merhaba Diren Hanım hoşgeldiniz. Üstadlar takıldığı zaman kıraathanemize onları dinliyoruz . Sohbetlerini , balıkçılığı , doğayı , gurbeti , hasreti. Onlar anlattıkça kitap okumaya sıra gelmiyor maalesef.
Iste simdi oldu. Diran Hanimefendi hosgeldiniz. Kitapmi istiyorsunuz. Buyrun ben zaten ayakli kutuphane olmusum burda. Sizin gibi degerli bir entellektuelin okuma evimize gelmesi elbetteki bizi onurlandirir.Ben de aslinda kim bulacak diyordum. Yani bizim o sevgili cok aydin Izmirlilerimiz, mangalda kul birakmayan Antalyali'larimiz geldi gectilerde bir sormadilar, "Abi niye kahvehane degilde, kiraathene"...Ben boyle bir siteye kahvehane yakistirirmiyim. Muhabbeti, entellektuel muhabbeti artiralim diye actim bu koseyi. Gel gor ki geldigimden beri herkessssssss , kahveci patron muhabbeti yapmakta. Neyse simdi gideyim...Hanimin bir iki siparisi var.Alalim da hir cikmasin...
Çok haklısınız benim kabalığım.Kitap okumayı becerememişimdir hiç bir zaman bu yüzden olsa gerek, insanları okuma(onları can kulağıyla dinleyip anlama olarak kastediyorum) kabiliyetimi geliştirdim bende bu şekilde kapatmaya çalışıyorum özrümü .Eminim çok güzel bir paylaşım olur destekliyorum ama yardım yada öneri işine fazla bulaşamam malum sebeplerden
Okuma evimizde hani kitaplar diye sordum, herkes kaçtı. Yoksa kıraathane yalnız haftasonları mı açık? O zaman ben sizlerle bir kitabı paylaşayım: Adı "Vira Demir". Yazarı Sadun Boro. Bu kitaptan önce Sadun Boro adını duymamıştım, meğer yelkencilik alanında bir duayenmiş ve bu kitap da yelkencilerin baş ucu kitapları arasındaymış. Ben kitabı tüm bu bilgilerden yoksun olarak edindim ve sayfalar arasında kendimi gerçekten kaybettim. Yazar, okyanusları aştığı gemisi Kısmet ile İstanbul'dan Antalya'ya kadar gezdiği her bir koyu, bu koyların özelliklerini rotalarını hatta yakınlarındaki gezilecek antik yerlerini de haritalarla kapsamlı olarak okuyucularına sunuyor. Kitap yaklaşık 450 sayfa ve kuşe kağıda basılı. Yani evladiyelik derler ya, işte öyle... Ah bir yelkenlim olsa dedirten ve kendinizi haritaların içinden geçip bir anda egenin mavi sularında, bir koydan diğerine demir alırken hissettiren bu kitabı tüm deniz meraklılarına öneriyorum. Keyifli okumalar dilerim
http://www.fortunecity.com/olympia/lemieux/374/makaleler/sadun/index.htm Bu linki acip , Sadun Bora ve onun denizler uzerine idealizmi hakkinda cok degerli bilgiler edinebilirsiniz. Ben cok begendim. Hepimizin icinde bir Sadun Bora oldugunu unutmayalim. Boylesine degerli bir karakterin , degerli eserini kiraathenemize tasidiginiz icin cok tesekkrler Diren Hanim.
Müthiş Türk Denizcilik tarihinden esinlenerek yazılmış bir roman da benden... Abdullah Ziya Kozanoğlu - Kızıl Kadırga ... Bu kitabı kaç kez okuduğumu bilmiyorum... Ama kesinlikle daha çok kez okuyacağımı biliyorum... Böyle bir lezzet, bu kitabı okumadan yaşanmaz
Ben de paylaştığınız link için teşekkür ederim. Bu arada bana çok ilginç geldi, Sadun Boro'nun bir de denizci kedisi var, adı Miço (başka isim düşünülemez sanırım ). Miço'nun denizciliği lafta değil. Kendisi yelkenli ile okyanusu aşmış, azgın dalgalarla boğuşmuş bir kedi. Bir kedi sever ve besler olarak, kendi kedimle kıyaslıyorum da... Bizim Mısır'ın patisine bir damla su deyse, o patiyi 50 kere sallar, nerelerini yalayacağını şaşırır. Miço nasıl bir kediymiş ki, okyanuslara bile bana mısın dememiş... Belki Miço gibi başka kediler de vardır sudan ve denizden korkmayan. Ama bir kediyi suya ve denize de sanırım sahibinin içindeki büyük aşk alıştırır. Ya da ben öyle olduğuna inanıyorum...
Diren Hanim dogdugum ve aslen ailemin kokunun dayandigi Vanda tekis denilen farkli renkli gozleri olan genel de beyaz Kedileriyle (Van kedisi) unludur, eminim biliyorsunuzdur. Ancak az bilinen konu Van kedilerinin suyu kaplan kadar sevmeleridir. Bence size bir van kedisi yakisir.Hem otekine arkadas olur.
Sevil Hanim bir okuma manyagi olarak ve bir deniz-balikcilik hayrani olarak ben bu romani nasil kacirdim bilmiyorum. Nerden bulayim ,nasil okuyayim?
allah muhabbetinizi arttirsin arkadaslar..huseyin abi sen manolya isminde bir film tavsiye etmistin bos rolde kim var yönetmeni ve yapimci firma nedir bir bilginiz varmi? bu filmden bahsetmis oldugunuz konuyu bulamadim birazdan disari cikcam videocuya bir bakayim...
Hüseyin Alp bey, Sizin gibi benim de ilgimi çekti bu kitap ve araştırdım nereden hangi yayınevinden bulunur diye. Sonuç pek hoş değil... Kitap Atlas yayınlarından çıkmış en son ve basım tarihi sizin doğumunuzdan bile önce. Ancak mezatlarda ve eski kitap satışı yapan sitelerde var. Yani kitaba ulaşmak biraz sıkıntılı. Şu an iki tane buldum. Arzu ederseniz birini sizin için alabilir ve adresinize gönderebilirim. Tabii ben almadan başkası onları almazsa...
Diren' in de söylediği gibi, kitaba ulaşmak zor gerçekten Çünkü çok eski bir kitap, hatta bendeki bile sararmış sayfaları ile duruyor kitaplığımda Eşim bu tarz kitapları sahaflarda arar ve bulur... Diren sağolsun ulaşmış ve bulmuş bir tane... Daha olmadı benim kitabı hep birlikte paylaşacağız