Göksu Nehri / Silifke Buda benim raporlarım ama balık yok ya

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında arzu_ipek tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. arzu_ipek

arzu_ipek Arzu

Favori Kamış:
    BEYNİM
    En İyi Avı:
    TASUCU
    kafaya koyduk mu yaparızda,hava çok sıcak yaaaa:D :D :D

2. arzu_ipek

arzu_ipek Arzu

Favori Kamış:
    BEYNİM
    En İyi Avı:
    TASUCU
    ufukcuğum ben buralarda doğup büyümedim ama iyiki tanımışım tasucu ve silifkeyi
    Tasucundaki ev denize 300 metre falan bazen iskeleye giderim hem sabah kahvaltımı yapar hemde balık tutarım,silifkedeki evde ırmağa çok yakın
    bazen denizsiz bir sehre gidince su görme krizine giriyorum,sendede oyle oluyor mu bilmem ama:D :D :D

3. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    arzu tatlı su avcılığında sana başarılar dilerim :)
    bu arada memleketimin güzel nehrini bana bu sitede görme şansını sunduğun için sonsuz teşekkürler:) :)
    ayrıca belki biliyorsun belkide bilmiyorsundur sana ufak bir hatırlatma silifke köprüsü civarlarında kara dut ve yer fıstığıyla balık yakalaman daha kolay olacaktır;)

4. Suatreis

Suatreis

Hey Allahım......bi yaşıma daha girdim...:D

yer fıstığı mı :confused: abi onu iğneye nasıl takıyorsun, ne avlanır bununla orda....Valla mazur gör beni, cidden bilmiyorum...:)

5. arzu_ipek

arzu_ipek Arzu

Favori Kamış:
    BEYNİM
    En İyi Avı:
    TASUCU
    hadi ya:rolleyes: inanın ilk kez duydum :p :p acemiliğime verin:rolleyes:
    bilgilendirme için tşk ler:p :p :p
    ama bide o köprü çok kalabalık
    gülerler bana yaaaaaaa

6. arzu_ipek

arzu_ipek Arzu

Favori Kamış:
    BEYNİM
    En İyi Avı:
    TASUCU
    Buda benim baba yeter artık çekmeeee:D :D Zaten makinemizin pikselide düşük
    balıkta yok ismini verdiğim resmim:D :D :D
    [​IMG][/

7. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    arzu köprünün hemen üst tarafında say mahallesi tarafında (mitelojik tekir anbarlarının olduğu taraf) fıstık anbarları vardır burada ayıklanan fıstıkların atıkları nehre bırakılıyor bundan ötürü oradaki balıklar bu yeme alışkındır biz çocukluğumuzda hep haşlanmış yer fıstığı kullanırdık bu yemlede sazan kefal ve dere balıkları tutardık zaten orada avlanacaksan köprüyü tavsiye etmem zaten rahatta edemezsin nehrin kenarlarında gezinsen daha iyi olur ;)
    ama benim tavsiyemi soracak olursan silifke ve taşucu gibi bir yerde oturuyorsan bu balıklarla hiç uğraşma hiç yapamıyorsan git narlı kuyuya restaurantların sonunda (koyun sağı veya solu fark etmez) rapala atçek alacağın balıklar baraküda ve levrek olur ;) :) :)

8. arzu_ipek

arzu_ipek Arzu

Favori Kamış:
    BEYNİM
    En İyi Avı:
    TASUCU
    haaaaaaaa:eek:
    o zaman fısyıklar küsbe görevi yapıyor tamam ;) şimdi anladımm:p
    taktım ben bu küsbeye yaaaaa:D :D :D
    abi tarif ettiğin mekanlar eskisi gibi değil
    ben oraya tek basıma balığa gidecem haaa
    sanırım bu kez yem ben olrum

9. arzu_ipek

arzu_ipek Arzu

Favori Kamış:
    BEYNİM
    En İyi Avı:
    TASUCU
    suat abi küsbe görevi görüyor bence:rolleyes:
    sence:confused:

10. kadirozkan

kadirozkan kadir özkan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    sazan 6 kg
    Merhaba arzu hanım..
    Balık tutmaya çalışmak ve o havayı teneffüs etmek bir saatte olsa insana birşeyleri unutturmaya yetiyor,dolayısıyla balık tutmasak tutma gayretinde olmamızda yeterli, inanıyorumki o nehirden çok güzel resimler yollayacaksınız.
    sevgiyle kalın.
    Kadir ÖZKAN

11. arzu_ipek

arzu_ipek Arzu

Favori Kamış:
    BEYNİM
    En İyi Avı:
    TASUCU
    yorumlarınız için teşekkürler kadir bey:p

12. hocca

hocca

Favori Kamış:
    banax2500 spro kamış
    En İyi Avı:
    1,5kg levrek
    Silifke ve Taşucu

Arzu hanım bu yıl Taşucu'na daha gelemedim.Ama balon balığının bol olduğu haberlerini alıyorum.Sizin raporlarınız da bu yönde.Sanırım 20.07.2008 den sonra Taşucun da olacagım ,umarım o zamana kadar balon belası azalır.Göksu da hiç av yapmadım fakat yılan balığı olduğunu duymuştum.Ayrıca Kum mahallesi ile Çavuşbucağı ve Gülümpaşalı köyü arasın da kalan tahliye ve dranaj kanallarında karabalık ve kefalin bulundugunu biliyorum.Özellikle karabalıga hiç görüntü vermemek gerekir,çok ürkek bir balık.Deneye bilirsiniz.Yalınız sabahları erken denemek gerek.Ayrıca da Göksu fotoğrafları için de teşekkür ederim.Bana Silifke'yi nedenli sevdiğimi ve özlediğimi birkez daha hatırlattı.

13. suates

suates suat ateş

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    fangri
    güzel görüntüler
    tatlı su meselesine gelince sen onuda başarırsınn :) :) :)
    hadi bi gayretttttt

14. arzu_ipek

arzu_ipek Arzu

Favori Kamış:
    BEYNİM
    En İyi Avı:
    TASUCU
    evet Göksudada benim yeni denemelerim bunlar
    Çavuşbucağındaki kanallardada özellikle kefaller çok fazla öğlen saatlerindede gittiğimde pek bişey değişmiuyor doğrusu yani kefaller için.Sabah 10 ve öğleden sonra 3-4 gibi de verim alınabiliyor.Ve Silifke gerçekten bende son 8 yılda tanımama rağmen gezip gördüğüm memleketler arasında en güzeli diyebilirim.Denizi var ,ırmağı var ama turizmin patlak vermemesi yani sakin bir sehir olması insanlarının kendi hallerinde ve mütevazi yaşamaları bir okardar daha güzellik katıyor bu kente.Sadece balık deniz değil,düşünsenize ben bu kentte toprakla bile uğrasıp bitkileri tanımanında tadına vardım.Darısı tüm isteyenler ve özleyenlerin başına.Teşekkürler

15. arzu_ipek

arzu_ipek Arzu

Favori Kamış:
    BEYNİM
    En İyi Avı:
    TASUCU
    Ooo Suat abim,Saygılar
    Olur değil mi?
    Ama su mil olayına bir türlü çare bulamadım,kursun gömülüyor
    bir şey daha itiraf edeyim nehirdeki balıkların tam ne olduğunu bilmediğim için
    ya diyorum beni ürküten bir balık gelirse,cinsi türü nedir zehirli midir hani balonlar bizi bayağı korkuttu ya ben onu iğneden nasıl çıkartırım diye kaara kara düşünüyorum
    Allahtan acemi daha iyi balık yakalar ama bana simdiye kadar hiç balık rastgelmedi
    Neyse siz bir gelin Setenayda yüzmeyi öğrenmiş ,bizde Ankara işini halledelim Tatlısu deneyimlerimi beraber yaparız
    Hazır Amerikada Seçimler varken Othama va clitonun karşısına aday olarak mı çıksam ne?
    Esin Abla ve Setenaya Öpücükler
    bu arada sen bana gaz vere vere beni Beyaz Saraya Başkanda Yapacanda hadi hayırlısı...

Son düzenleme: 2 Temmuz 2008
  16. suates

suates suat ateş

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    fangri
    inşallahhhhhhhhhhhhh:D :D :D
    sen onuda kesin başarırsın

17. yolcu8264

yolcu8264

Favori Kamış:
    5 m kamış, 3 m makina alba,3.5 m damkamış ve bi sürü de el oltası
    En İyi Avı:
    350 gr kaya balığı
    Naçizane Bir Öneri!

Merhabalar. Silifke tarafı gerçekten çok güzel ve benim her tatil fırsatında gözümü açtığım yer. Tam silifke olmasada çok yakın olan susanoğlu ve kapızlı benim mekanlarım. Eğer tatlı su avı keyfini yaşamak ve eli boş dönmemek istiyorsanız Silifkeden atlıyoruz arabaya. kapızlı sapağından giriyoruz içeriye. Girişteki market ve kasaptan duruma göre et tavuk bira veya peynir bolca ekmek kola alıyoruz.(bunlar kendimiz için) sonra yolumuza devam edip çatallanan yolda solu seçip sonuna kadar gidiyoruz. daha sonra sol taraftaki su kanalının kenarına -orda eski bir tekne kalıntısı var- malzemelerimizi yerleştiriyoruz eğer kapılmışsa küçük bir köprü var orada seçilebilir. Bu kanalın özellği denize açılması ve aynı yerden hem çupra hem yayın yakalama ihtimalinin olmasıdır. hemde balığın gerçekten çok bol omasıdır. bir taraftan aldığımız yiycekleri yemeğe hazırlarken özellikle sabah ve öğleden sonradan sabaha kadarki saatlerde kıbrıslarımıza ekmekleri takıp sallıyoruz suya. yine benden bir tavsiye su akıntılı olduğundan kıbrıslar en fazla on dakika dayanacak ve eli boş dönme olasılığı artacaktır. onun için takıma klipsi takmadan önce arkasına biraz ağırca kayar kurşun takarsanız hem ileriye atmış olursunuz hemde kıbrıs sabit duracağından balık avlama şansınız artar. gece avlanıyorsanız kamışların ucuna birer zil de takmayı ihmal etmeyin. şansınız varsa kiloluk kefallerle dönersiniz eve. ben şimdiye kadar yayın yakalayamadım ama tecrübeniz varsa yayın ve levrekte hatta yılan balığıda bolca bulunur.
    Not: eğer ayışığı varsa ava ara verip denize doğru olan burunadaki kayalıklara gidip denizi seyredin.:D

18. suates

suates suat ateş

Favori Kamış:
    sadece olta
    En İyi Avı:
    fangri
    sayın hocam
    insanlar kanaldaki köprü üzerinde 10 cm lik kefaller için saatlerce bekliyorlar
    o boydaki balıklara yazık

19. arzu_ipek

arzu_ipek Arzu

Favori Kamış:
    BEYNİM
    En İyi Avı:
    TASUCU
    o kısımlarda hiç denemedim:eek: :eek: ,ama yapacağım emin olun:D :D :D

20. arzu_ipek

arzu_ipek Arzu

Favori Kamış:
    BEYNİM
    En İyi Avı:
    TASUCU
    ben onları önceleri ilk yakaladığımda:p :p :p kendimi bayagı bir adam hissediyordum:D :D :D

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.