Cuma akşamı saat 19.00 dan itibaren sağanak yağmur altında yaptığım tüm denemeler hüsrana uğradı, sahilde bir ben, denizde ise benim gibi kaçık bir amcadan başka allahın kulu yoktu oda sahilden 300 metre açıkta istavrite çalışıyordu, gerçi o amcam 1.5 kilo civarı istavrit avlamıştı , ben ise tek vuruş bile alamadan sudan çıkmış uyuz itler gibi yazlığın yolunu tuttum, ıslanmamış tek santimim kalmamıştı. Cumartesi saat 13.00 sıraları tekrardan denemelere devam ettim , 3 farklı noktadan saat 23.00 kadar yaptığım denemelerde olumsuz sonuçlandı, sahilden tanıdığım Saffet abiyle karşılaştık , kendisiyle sabah erkenden istavrite çıkmak için karar kıldık. Pazar sabahı saat 05.30 . da kalkıp buluşma noktasına geldim , Kerem abide bizle beraber olunca 3 kişi tekneyi suya indirip açığa doğru yol aldık, saat 06.30 da oltalarımız suya indi ,gelen balık her ne kadar az olsada tatmin edici boylardaydı, en dipten mezgit orta kancalardan istavrit üst kancalarda ise sardalya yakalanıyordu, saat 09.00 da ava son verip kıyıya doğru yol aldık, netice itibariyle booooooooolca hava alıp İstanbulun keşmekeşliğine geri dönüş yaptım, ne yapalım bu hafta nasibimiz yokmuş. Not. Deniz hala çok kirli, hava poyrazdan estiğinde belli noktalarda çökmüş olan çamur tabakas ıdağdan gelen sel görüntüsüne dönüşüyordu, ne balık yakalamak nede denize girmek mümkün, bu sene Gümüşyaka esnafı çok zor günler geçirebilir.