güzel eşkinalar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında glia tarafından paylaşıldı.

1. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    O papağan yaşıyor mu ? yoksa bol yağda kızardımı onu de sen :)

2. ozkan79

ozkan79 özkan

Ellerinden öper :)

artık öpermi ısırırmı onu bilmem :D

3. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Metin Bey başarılı avınızdan dolayı tebrik ediyorum. Fatih Bey'e atfen, Metin Bey izninizle ve sığınırak, En Bohçacı Ölçeğimde bu av 1 numaraya denk geliyor. :)

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Hayatımda bir kez kovam dolu çeşitli balıklarla(hepsi limitlerin üzerinde) toplam 5,5 kg balıkla eve girdim. Tebliğde kişi başı 5 kg diyor! Oysa biz eşimle birlikte avlanmıştık, ortak! Ama balıklar aynı kovada ve aynı evde buzluğa girdi:eek:

Vicdanımı rahatlatmak için her hafta düzenli olarak gittiğim balık avına buzlukta daha balık var diyerek gitmedim. Konu komşu "balığa gidip duruyon, hani nerde hiç görmüyoz?" diye soruyor. Her hafta gitmeye devam edip komşularımla paylaşınca vicdanım rahatlar mıydı?

Dedim ya bunca zamandır balığa giderim çoğunlukla boş dönerim. Bir kerecik olsun kovam dolsun dedim. Ama buzluktakiler bitene kadar yine de balığa gidemedim. Bu sitelerde serpme ile dinamit ile elektrik ile vs. yasal olmayan tüm yöntemlerle avlan gerçek bohçacılar paylaşım yapmıyor, yapamazlar da. Ama aramızda dolaşıyorlar. Rabbim onlara hidayet etsin de bu forumda dolaşırken biraz feyz alsınlar.

İyi geceler.

5. ozkan79

ozkan79 özkan

bana gıcık olup tek bir raporu bile olmayanlar mesela :thumb:

hayırlı geceler bende kaçtım.

6. glia

glia metin

En İyi Avı:
    eşkina,izmarit,zargana
    eşkina sevdama devam limitlere dikkat ederek yarın kısmet olursa zargana ile başlayıp eşkinaya kartalda şanşımı deneyeceğim....
    bütün dostlara zevkli verimli bol avlar dileyerak iyi geceler....

7. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    metin bey tebrikler,

herkez gerekeni söylemiş, zaten siz bilinçli bir balıkçısınız. önemli olan tatsızlık, kırgınlık olmadan bu görüş ve düşünceleri paylaşabilmek,

avlarınız daimolsun.

8. Gab41

Gab41 OĞUZ YILDIRIM

Favori Kamış:
    silver hawk marmara surfing
    Favori Makine:
    ryobi-ecusima 6000vi
    En İyi Avı:
    vira bismillah
    yapmayın ya şu güzelim balıklara yazık etmeyin KARADENİZ İÇİN EYLÜLDEN ÖNCE GİTMEYİN eşkinaya el kadar balıkları ziyan etmeyin AYRICA EŞKİNANIN 5 KG KADAR ÇIKTIĞINI MİNOKOPUNDA 30-40 KG ULAŞTIĞINI BİDİRMEK İSTERİM BAZI CAHİL ARKADAŞLAR FAYDALANSIN

9. ozkan79

ozkan79 özkan

Oğuz merhaba,

haklı olabilrsin ama,

konuya girerken bir selam ver günaydın de hayırlı sabahlar yaz, merhaba de.

10. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Herkese günaydın hayırlı sabahlar
    Resimde gördüğüm balıklardan çoğu küçük ve eşkina çok çabuk büyüyebilen bir balık diye biliyorum,Arkadaşımız kendini kaptırmış olabilir umarım bir dahaki avlarında küçük olanları suya iade eder..
    Sağlıcakla kalın

11. çapari

çapari

Favori Kamış:
    olta,çapari
    En İyi Avı:
    10 kilo istavrit(daha yeniyken ikinci defa balığa çıktığımda :) )
    Bu balıklara normal diyenler gerçek eşkina görmemiş kişilerdir...

12. murat_krkmz

murat_krkmz murat korkmaz

Favori Kamış:
    shımano
    BU BALIKLARI BALIK TUTTUM DİYE ANLATMAK HATTTA RESİM ÇEKMEK ÇOK KÖTÜ Bİ OLAY BU BALIKLAR TAMAMEN YAVRU BİR BALIK DIŞINDA.FATİH BEY ÇOK BENDEN DAHA İYİ DİLE GETİRMİŞ SÖYLEMEK İSTEDİKLERİMİ.BU BALIKLARI TUTARKEN DAHA DİKKAT ETMENİZİ DİLİYORUM.İNSALLAH DAHA GÜZEL ELE AVUCA SIGAR BALIKLAR TUTARSINIZ

13. isoylu

isoylu ismail soylu

Günaydın arkadaşlar, Senelerdir eşkina avlarım ama uzun zamandır ne rapor nede fotoğraf yayınlamıyorum. Nedenine gelince insanların içinde engelliyemedikleri bohçacılık ruhunu bir de ben kabartmıyayım diyedir. Metin arkadaşımızın raporu ve yapılan eleştiriler üzerine bir uyarıda ben yapayım. Arkadaşımız "balıkların iğneyi yutmalarından dolayı zedelendiğini ve bırakamadık"larını söylüyor. Doğrudur, tecrübeyle sabit ufak iğne balığın telef olmasına sebeb oluyor. Tavsiyem eşkina avında,baraküda crown, ax türü çapraz delikli veya normal 1.0,1.01 gibi numaralı bronz iğneleri kullanırsanız balığın telef olma durumu ortadan kalkar. Bidiğiniz gibi Eşkina dişleri boğazında olan bir balıktır. yemi direk olarak yutar ve miğdeye indirir.Büyük iğne kullanıldığında göreceksiniz igne ağız içinde dudaklarda kalacak, böylece ufak balık yemiyutamıyacaktır.
    Doğrudur arkadaşımızın tutuğu balıklar limit dahilindedir, ama benim vicdani limitimi aşamamaktadır. Biz bu balıkları zedelemeden iğneden çıkartıp öpüp geldikleri yere iade ediyoruz. bir hafta önceki avımda tesadüf İstanbulda boğazda ve çeşitli yerlerde avlanmış bir delikanlı gelip yanıma oturdu. Dikkatlice yaptıklarımı izlerken dayanamadı ve " Bıraktığınız bu balıkları bizim oralarda görseler güzel bir dayak yerdiniz, bu balıklar hiç bırakılırmı" dedi.Bende Alıkoyduğum kiloluk iki balığı gösterip " onları bırakmasaydım bu balıkları nasıl tutardım" diye sordum. Büyüklük izafi bir kavramdır kişiye göre değişir, insan doyuma ulaştıktan sonra daha irisi için uğraşır. herkese gönlünce avlar dileği ile rasgele...

14. Rüzgar

Rüzgar Rüzgar Devrim

Geçiştirici cevap yazma zorunluluğun yoktu oysa.
    Ayrıştırman doğru gelmedi sadece;)

15. glia

glia metin

En İyi Avı:
    eşkina,izmarit,zargana
    Eşkina raporlarınızdan;
    21.02.2009 5 balıktan 2si benim tuttuklarımdan büyük değil/ 21.02.2009 4 balıktan 2 si benim tuttuklarımdan büyük değil/ 25.03.2010 2 balıktan 1 i benim tuttuklarımdan büyük değil/26.03.2009 tarihinde tutmuş olduğunuz balıkların yarıya yıkını benim tuttuklarımdan büyük değil.
    Tabi göz kararı net olmayabilirde.kesin ölçümler yok elimizde ne yazıkki.
    Sonuç olarak anlatmak istediğimi zaten konunun başında söylemiştim,burda kim ne kadar büyük balık tuttu değil sorun burda amaç küçük balıkları azat etmek tabiki,yavruları tutup sergilemek değil.ancak sizin avlarınızda dahil çeşitli nedenlerle alıkoyduğumuz balıklar oluyor ne yazıkki.

16. AVCIYILMAZ

AVCIYILMAZ Şaban YILMAZ

Favori Kamış:
    Lineaffe 420 10kilos
    Favori Makine:
    Shimano ultegra 4500-5500
    En İyi Avı:
    3 kg Levrek
    aynen katılıyorum

yazacağım yorumun birebir aynısını görünce alıntı yapayım dedim. abimin yazdıklarına tamamen katılıyorum. eşkina kiloluktan aşağı değilse ne yakalaması nede yemesi keyif vermez. bu durumdan keyif alan yeni yeni balık avı yapan acemilerdir. daha sonra tutacağı büyük balıkları gördükçe küçükleri almaktan sıkılacak. büyük eşkinayı yakaladığında ağaç kökü sökermiş gibi onu kayadan çıkardığın vakit ( ki benim bittiğim andır :), küçükleri itina ile kancadan çıkarmaya bakarsın .

17. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Fatih Bey,

Sizin eşkina ile ilgili o güzel yazınızı bir kaç defa okudum ve boyut konusundaki hassasiyetinizi çok iyi biliyorum.

Bende ilk başladığımda pek boyut kavramı takip edemiyordum, sonuçta yakalamış olmak başarı idi. Şimdi artık küçükse zaten içim el vermiyor bebeyi kovaya almayı, salıveriyorum denize yüzüşünü görmek daha büyük mutluluk veriyor. Arkadaşımızda tahminimce yeni başlamış olabilir. Mesaj sayısından öyle tahmin ediyorum, hem sadece bir iki ay önce üye olmuş.

Boyut konusundaki tepkini çok doğru buluyorum ve saygı duyuyorum ama bence bu arkadaşımıza bohçacı demek yerine uyarıp doğruyu göstermek lazım. Hem kendide ilerki mesajlarda boyut konusunda açıklama yapmış. Evet bir zamanlar bir kral vardı,artık ses seda çıkmıyor. Boyut konusunda uyarıldığında aksine kendini haklı herkezi yanlış görerek üstüne üstüne gitmişti. Bence bu arkadaşımız gereken mesajı aldı ve undan sonra daha dikkatli davranacak.

Selam Özkan,

Evet bir kısmı büyük gibi görünmekte bir kısmı biraz küçük, oradaki leğen değil gibi ama küçük bir kovada değil, yandaki lavaboya oranla idare eder sınırının biraz altında ama yeni başlayan bir arkadaşımız ise evet bir başarı ama bundan sonra daha güzel olacağına inanıyorum ;)

18. wolk23

wolk23 Volkan GÖKHAN

Favori Kamış:
    MAVER ELİTE TİTANİUM 430
    Favori Makine:
    DAİWA SALTIGA SURF 5500 - SHIMANO ULTEGRA 10000 XSB
    En İyi Avı:
    EN BÜYÜĞÜNÜ HENÜZ YAKALAMADIM. ŞİMDİLİK LÜFERLER, PALAMUTLAR
    Şu an geçerli olan tebliği hangi bakanlık düzenlemiş bunu sorgulayan oldu mu acaba.

Hiç yorulmayın "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı" tarafından düzenlenmiş.

Benim şahsi fikrim tarım ve hayvancılık bakanlığının denizde ki balıkla ilgili söz söylemesi abesle iştigal.

Bu benim şahsi fikrimdir. Bir önceki tebliğde bildiğim kadarıyla avlanması yasaklı türler arasında olan bir balığın, bir sonraki tebliğde boy kısıtlaması olmaksızın avlanmaya açılması benim şahsi düşüncem; bu bakanlığın bu işin ehli olmadığının kanıtı niteliğindedir.

konuyla ilgili olmayabilir ancak yazma ihtiyacı hissettim. İyi günler herkese.

19. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Ben ilk kez bir rapor yayınladığım da ( ikincisi olmadı :( ) tuttuğum balığın ne olduğunu bile bilmiyordum sadece şu tebliğlere baktığımda 25 cm civarı olan balıklar GENELDE tebliğlere uyuyor diye balıkları alı koymuştum. Sağ olsun forumda ki üyeler tuttuğum balığın ne olduğunu limit dahilinde olduğunu ve aslında büyük olanı (30 cm ) olanını yakalarsam hayvana üreme şansı vermiş olduğumu söylediler. Bu çok da hoşuma gitti.
    Yanlış anlamayın 4 aydır balık tutmak için uğraşıyorum bur da öğrendiğim Balık konusunda bohçacı demek = Bir oyunda Hilekar demek ile aynı gibi ( Hile yapanlardan nefret ederim ) Bana göre de limit avı (limit olduğunu yazılanlardan çıkardım) yapmış birine bana olduğu gibi söylemde bulunulması daha doğru olur gibi geliyor vede deneyimli / bilgili kişilerin anlatmak istediklerini daha yumuşak bir dille söylemesi motivasyon acısında çok değerli ve sonuca ulaşır nitelikde olur diye düşünüyorum.
    Saygılar.

20. ozkan79

ozkan79 özkan

Erkan selam;

bu iki dişlinin devamı gelmedi daha ??

deneme yapıyormusun bu aralar meraları yoklamak gerek her an herşey olabilir ağustos ortasından sonra.