güzel eşkinalar

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında glia tarafından paylaşıldı.

1. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Dere kenarlarında bulunan saz kamışı
    Favori Makine:
    2005 model markasız :)
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    arkadaşlar ben 1 buçuk 2 aydır balık tutuyorum.Bu bana göre vicdan meselesi. Eve götürdüğüm topu topu balık sayısı aklımda değil ama 5 veya 6 tanedir, geri saldığım balık sayısı aklımda değil ama 20'yi geçmiştir. Balıktan tam anlamış olsam belki eve hiç balık götürmezdim. Mesele doğaya saygı, Doğaya saygı duymazsak, doğa bizi yok etmesini çok iyi bilir. Biz yaşamayız ama bizim çocuklarımız ve onların çocukları çok acı çekecektir. Bir bakıma doğaya saygı geleceğe yatırım oluyor. Ben avlandığım yere giderken evden çöp poşeti götürüyor ve av sonunda 1 poşet çöp topluyorum çevreden buda bir yatırım. Herkese saygılar.

2. ALPER DEMİREL

ALPER DEMİREL Alper

Favori Kamış:
    ALBASTAR 1942 İSTANBUL KAMIŞ 420CM
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER AV-65b MAKİNE
    Arkadaşlar katliam yapmış arkadaş arkadaş nerde tutmussa okadar balıgı o yere gitmeyin eşkina kalmamıştır zaten sagolsun arkadaş avuç kadar eşkinaları tutmuş

3. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Benim tek meram var başka yer bilmiyorum. Orayida her fırsatta yokluyorum ama birşey yok. Eylül'de yabancı dil sınavım var Büyükçekmece civarı otobanda bir gölet goruyorum devamli birileri var bulabilirsem girişini orayı deniyecem ama ne çıkar hiç fikrim yok. Denizde baska meralar bulmam lazim ama mera nasil ariyacam bilmiyorum. Birde yemli av yapmasını bilmiyorum onuda öğrenmek lazım. Neyse yolun başındayim daha ve Balik tutamasamda zevk alıyorum işde

4. glia

glia metin

En İyi Avı:
    eşkina,izmarit,zargana
    alper kardeşim yaşın doğru yazılmışsa 15 sanırım.kurduğun cümleyi yaşına veriyorum ancak yaşca büyük kimselere hitap ederken daha düzgün cümleler kurarsak ne güzel olur değilmi?

5. ALPER DEMİREL

ALPER DEMİREL Alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Hocam nededim küfür mü ettim sadece arkadaş dedim eger siz bunu kendinize argo kelime olarak alıyorsanız o sizin kendi görüş açınız hocam ben hakaret etmedim bu arada oraya gitmeyin balık tutmaya orda eşkina kalmamıştır hocam eşkina taş balıgı oldugu için o taşı kuruttunuz sanırım.

6. ozkan79

ozkan79 özkan

Kendinden 21 yas buyugune hocam diye hitap ediyorsun,

Forumlardaki yazismalarin pek hos degil Alper.

7. ozkan79

ozkan79 özkan

Hocam Affiniza siginarak bir sualim var Arzu Rica edebilirmiyim. :D

8. ozkan79

ozkan79 özkan

Hocam dedi ya :eek:

9. barracuda53

barracuda53 oguz

Favori Kamış:
    lıneaeffe ferrari power
    Favori Makine:
    daiwa opus bull
    En İyi Avı:
    yayın 4.250 gr
    MAŞALLAH DENİZDE EŞKİNA KALMADI *** EEE BİZ NE TUTACAZ :)

10. ALPER DEMİREL

ALPER DEMİREL Alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    hocanın sözluk anlamı ögretmendir siz hocayı ne olarak anlıyosunuz

11. çapari

çapari

Favori Kamış:
    olta,çapari
    En İyi Avı:
    10 kilo istavrit(daha yeniyken ikinci defa balığa çıktığımda :) )
    Alper burda hitap şekline, yaşa vs takılanlar çok fazla. he deyip geçiceksin en güzeli bu;)

12. ALPER DEMİREL

ALPER DEMİREL Alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Abi nedir anlamadım yaşımız küçük diye

13. sunshine

sunshine tamer

öncelikle herkeze merhaba
    yok heycan yok balık tutma hevesi bunlarla acıklanamıycak kadar basit deyil bu.
    o balıklara yazık alper bey hocam dedi diye daha fazla tepki gördü bu balıkları tutana bişey yok hocam diyene kız ne ala memleket.

14. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
    Bence Metin Bey burada kelimeye değil cümleye takılmış (Benim de takıldığım gibi) Zaten kurduğun cümle demiş, seçtiğin kelime dememiş. İki sefer okuyunca tam olarak ne demek istediğini anladım. Hiç noktalama işareti yok ve devrik bir cümle :)
    Tamam şimdi diyeceksin Türkçe dersinde miyiz diye ama birazcık özen gösterirsek daha iyi olacağını düşünüyorum.

Önceki sayfalarda da belirtildiği gibi zaten küçüklerini saldım, yaralıları aldım diyor. Bence katliam falan yok, katliamı trolcüler, tırıvırı, televoleciler yapıyor.

15. ALPER DEMİREL

ALPER DEMİREL Alper

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Tamam siz haklısınız.

16. ygzdrc

ygzdrc yağız

cumayı cumartesiye bağlayan sabah guzelyalıya gelsem balık avında yardımcı olur musun abi

17. Gökhankul

Gökhankul Gökhan

Favori Kamış:
    ALBASTAR 2328 PRESTIGE KAMIŞ 420CM
    Favori Makine:
    Banax sx3000
    En İyi Avı:
    Sazan Balığı 7 kg
    Burada Nedense herkes kuralcı balıkçı oluyor çıkıyor. İnsanlar forumda yazılı olarak ne kadar rahat tepkilerini dile getiriyorlar ancak istanbul boğazinda bu forumdan bir sürü kişiyi görüyorum güneşe kaldırıp bakıldığında karşısı görülen yaprakları kovalara koyanları görmezden geliyorlar Forumda da doğa dostu, bilinçli avcı kesiliyorlar. Amatör balık avı işinde tamamen limitler vicdan ile ölçülür. Ama fotolara baktığımız zaman bu balıkları (minekoplar hariç ) hangimiz tutsak kovamıza atarız. Kimse kimseyi kandırmasın....

18. Rüzgar

Rüzgar Rüzgar Devrim

Gökhan şeffaf olmak çok zor dostum.
    Bir balığı kıymetli görüp limite dahi uyan boyda vicdan bohçacılığı ile suçlarsın yazıktır günahtır seçici davranmak dersin diğer yandan kendi adına değersiz gördüğün ve 8- 10 kg civarlarına ulaşan balığı daha 20 cm den itibaren tüketmeye başlarsın bu vicdan ölçüsü sence ne kadar doğru ?
    Piskolojik baskıyı, üstten üstten konuşmayı, rencide etmeyi yurdum insanı seviyor işte diyecek bir şey yok , 5 parmağın 5i bir değil.

19. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Bi tutturdun gidiyorsun be rüzgar.8-10 KİLOLUK LÜFER DİYE DİYE.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşs un,ikidebir konuya müdahil oluyorsun.Balığı kıymetli gören kim? nerden vardın bu kanıya. Balıkları maddi yada manevi kıymetlerine göremi değerlendiriyoruz
    .Bir balık hazırlanan tebliğde diğerleri kategorisinde yer alıyor diye yavrusunun katli vacipmidir???
    Tebliğ toplam 24 balığı listeye almış,tüm bu balıkların en az bir kere üreyebilecekleri boyları referans almış,boy limitlerinide ona göre düzenlemiş. Yani diyorki ''Ey amatör avcı arkadaşlar,avladığınız balıkların üreme olgunluğuna erişip,nesillerinin devamını sağlamasına müsade ediniz'' neticede TÜRK CEZA KANUNU değil o tebliğ,yol gösterici,yönlendirici,düzenleyici unsurları içinde barındırıyor.
    Gelelim konu içindeki eşkinaların boylarının yeterliliğine,3-1 nolu ticari tebliğde eşkina boy limiti 25 cm olarak belirtiliyor,levrek 25cm,minekop 25 cm,3-2 tebliğinde olanlar hangi ölçüde ise aynı ölçüler!
    Eleştirdiğimiz balıklar içinde nesillerinin devamı için ulaşması gereken boya ulaşmış balık adedi (25 cm) bana göre 3 tür,dolayısıyla tutulan balıklar yavru sınıfındadır.
    İlk eleştiriyi ben yaptım,limitten bahsetmişmiyim?bebe balıklar demişim! EVET BEBEDİRLER! Kim tersini iddia edecekse buyursun.30 sene avcılığını yapmışım,üstüne kitap yazarım,müsade etde iki satır söyleyecek sözümüz,boyutlarını sınıflandırmaya hakkımız olsun.
    Metin bey,tecrübeme saygı göstermiş,bohçacı yakıştırmasını ağır bulduğunu belirtmekten öte herhangi bir itirazda bulunmayıp,gerekli açıklamalarını yapmıştır.Açıklamaları sonucu kendisinin,kısa zamanda usta ve örnek bir kayalık balığı avcısı olacağına inanmaktayım.
    Lüfer balığının 8-10 kiloya kadar büyüyebilmesi, onun 21 cm- iki yaş üreme olgunluğuna erdiği (ergin boy)gerçeğini değiştirmez.SAPLA SAMANI BİRBİRİNE KARIŞTIRIP,buradan yola çıkarak her kelimesi beylik söylemlerde bulunmuşsun.
    Ben ,eşkina konusunda yazdığı makalesi dergilerde yayınlanmaya değer bulunmuş,bu konuda bir çok raporu dostlarla paylaşmış bir amatör balıkçı olarak,eşkina boyu üzerine yorum yaptım,eleştiride bulundum.Peki Rüzgar kardeşim,şu 8-10 kiloları olan malum balığın 20 cmliklerini tutarak vicdanı sızlamayan dostlarımıza ,TROFE LÜFER YAKALAMA METODLARI(takımlar,yemler ve yöntemler) başlığında bir makale yazıp paylaşsan ,hatta bide çok değil 3-5 kiloluk lüferi avladığın birde av raporu ilave ederek bir yol göstersen,çok daha makbule geçmezmi...

20. ozkan79

ozkan79 özkan

Usenmeyip Cok guzel ve ince Detay yazmişsin Fatih abi emegine saglik.