arkadaşlar ben 1 buçuk 2 aydır balık tutuyorum.Bu bana göre vicdan meselesi. Eve götürdüğüm topu topu balık sayısı aklımda değil ama 5 veya 6 tanedir, geri saldığım balık sayısı aklımda değil ama 20'yi geçmiştir. Balıktan tam anlamış olsam belki eve hiç balık götürmezdim. Mesele doğaya saygı, Doğaya saygı duymazsak, doğa bizi yok etmesini çok iyi bilir. Biz yaşamayız ama bizim çocuklarımız ve onların çocukları çok acı çekecektir. Bir bakıma doğaya saygı geleceğe yatırım oluyor. Ben avlandığım yere giderken evden çöp poşeti götürüyor ve av sonunda 1 poşet çöp topluyorum çevreden buda bir yatırım. Herkese saygılar.
Arkadaşlar katliam yapmış arkadaş arkadaş nerde tutmussa okadar balıgı o yere gitmeyin eşkina kalmamıştır zaten sagolsun arkadaş avuç kadar eşkinaları tutmuş
Benim tek meram var başka yer bilmiyorum. Orayida her fırsatta yokluyorum ama birşey yok. Eylül'de yabancı dil sınavım var Büyükçekmece civarı otobanda bir gölet goruyorum devamli birileri var bulabilirsem girişini orayı deniyecem ama ne çıkar hiç fikrim yok. Denizde baska meralar bulmam lazim ama mera nasil ariyacam bilmiyorum. Birde yemli av yapmasını bilmiyorum onuda öğrenmek lazım. Neyse yolun başındayim daha ve Balik tutamasamda zevk alıyorum işde
alper kardeşim yaşın doğru yazılmışsa 15 sanırım.kurduğun cümleyi yaşına veriyorum ancak yaşca büyük kimselere hitap ederken daha düzgün cümleler kurarsak ne güzel olur değilmi?
Hocam nededim küfür mü ettim sadece arkadaş dedim eger siz bunu kendinize argo kelime olarak alıyorsanız o sizin kendi görüş açınız hocam ben hakaret etmedim bu arada oraya gitmeyin balık tutmaya orda eşkina kalmamıştır hocam eşkina taş balıgı oldugu için o taşı kuruttunuz sanırım.
öncelikle herkeze merhaba yok heycan yok balık tutma hevesi bunlarla acıklanamıycak kadar basit deyil bu. o balıklara yazık alper bey hocam dedi diye daha fazla tepki gördü bu balıkları tutana bişey yok hocam diyene kız ne ala memleket.
Bence Metin Bey burada kelimeye değil cümleye takılmış (Benim de takıldığım gibi) Zaten kurduğun cümle demiş, seçtiğin kelime dememiş. İki sefer okuyunca tam olarak ne demek istediğini anladım. Hiç noktalama işareti yok ve devrik bir cümle Tamam şimdi diyeceksin Türkçe dersinde miyiz diye ama birazcık özen gösterirsek daha iyi olacağını düşünüyorum. Önceki sayfalarda da belirtildiği gibi zaten küçüklerini saldım, yaralıları aldım diyor. Bence katliam falan yok, katliamı trolcüler, tırıvırı, televoleciler yapıyor.
Burada Nedense herkes kuralcı balıkçı oluyor çıkıyor. İnsanlar forumda yazılı olarak ne kadar rahat tepkilerini dile getiriyorlar ancak istanbul boğazinda bu forumdan bir sürü kişiyi görüyorum güneşe kaldırıp bakıldığında karşısı görülen yaprakları kovalara koyanları görmezden geliyorlar Forumda da doğa dostu, bilinçli avcı kesiliyorlar. Amatör balık avı işinde tamamen limitler vicdan ile ölçülür. Ama fotolara baktığımız zaman bu balıkları (minekoplar hariç ) hangimiz tutsak kovamıza atarız. Kimse kimseyi kandırmasın....
Gökhan şeffaf olmak çok zor dostum. Bir balığı kıymetli görüp limite dahi uyan boyda vicdan bohçacılığı ile suçlarsın yazıktır günahtır seçici davranmak dersin diğer yandan kendi adına değersiz gördüğün ve 8- 10 kg civarlarına ulaşan balığı daha 20 cm den itibaren tüketmeye başlarsın bu vicdan ölçüsü sence ne kadar doğru ? Piskolojik baskıyı, üstten üstten konuşmayı, rencide etmeyi yurdum insanı seviyor işte diyecek bir şey yok , 5 parmağın 5i bir değil.
Bi tutturdun gidiyorsun be rüzgar.8-10 KİLOLUK LÜFER DİYE DİYE.Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuşs un,ikidebir konuya müdahil oluyorsun.Balığı kıymetli gören kim? nerden vardın bu kanıya. Balıkları maddi yada manevi kıymetlerine göremi değerlendiriyoruz .Bir balık hazırlanan tebliğde diğerleri kategorisinde yer alıyor diye yavrusunun katli vacipmidir??? Tebliğ toplam 24 balığı listeye almış,tüm bu balıkların en az bir kere üreyebilecekleri boyları referans almış,boy limitlerinide ona göre düzenlemiş. Yani diyorki ''Ey amatör avcı arkadaşlar,avladığınız balıkların üreme olgunluğuna erişip,nesillerinin devamını sağlamasına müsade ediniz'' neticede TÜRK CEZA KANUNU değil o tebliğ,yol gösterici,yönlendirici,düzenleyici unsurları içinde barındırıyor. Gelelim konu içindeki eşkinaların boylarının yeterliliğine,3-1 nolu ticari tebliğde eşkina boy limiti 25 cm olarak belirtiliyor,levrek 25cm,minekop 25 cm,3-2 tebliğinde olanlar hangi ölçüde ise aynı ölçüler! Eleştirdiğimiz balıklar içinde nesillerinin devamı için ulaşması gereken boya ulaşmış balık adedi (25 cm) bana göre 3 tür,dolayısıyla tutulan balıklar yavru sınıfındadır. İlk eleştiriyi ben yaptım,limitten bahsetmişmiyim?bebe balıklar demişim! EVET BEBEDİRLER! Kim tersini iddia edecekse buyursun.30 sene avcılığını yapmışım,üstüne kitap yazarım,müsade etde iki satır söyleyecek sözümüz,boyutlarını sınıflandırmaya hakkımız olsun. Metin bey,tecrübeme saygı göstermiş,bohçacı yakıştırmasını ağır bulduğunu belirtmekten öte herhangi bir itirazda bulunmayıp,gerekli açıklamalarını yapmıştır.Açıklamaları sonucu kendisinin,kısa zamanda usta ve örnek bir kayalık balığı avcısı olacağına inanmaktayım. Lüfer balığının 8-10 kiloya kadar büyüyebilmesi, onun 21 cm- iki yaş üreme olgunluğuna erdiği (ergin boy)gerçeğini değiştirmez.SAPLA SAMANI BİRBİRİNE KARIŞTIRIP,buradan yola çıkarak her kelimesi beylik söylemlerde bulunmuşsun. Ben ,eşkina konusunda yazdığı makalesi dergilerde yayınlanmaya değer bulunmuş,bu konuda bir çok raporu dostlarla paylaşmış bir amatör balıkçı olarak,eşkina boyu üzerine yorum yaptım,eleştiride bulundum.Peki Rüzgar kardeşim,şu 8-10 kiloları olan malum balığın 20 cmliklerini tutarak vicdanı sızlamayan dostlarımıza ,TROFE LÜFER YAKALAMA METODLARI(takımlar,yemler ve yöntemler) başlığında bir makale yazıp paylaşsan ,hatta bide çok değil 3-5 kiloluk lüferi avladığın birde av raporu ilave ederek bir yol göstersen,çok daha makbule geçmezmi...