niçin oldugunu açıklarmısın karaköy çok güzel balık yaparken çoğuzaman balat sadece istavrit azıcık çinekop yapıyor.Haliçe gelen suda balattan geleceği için oraya gelecek tek balık istavrittir vede halicin yerlisi kefal ve gümüş.
merhaba balatda kadirhasın orda dönemsel olarak olta atıyorum bu sene oldukça verimli avlar yaptım,iri Mezgit,rapala ve yemli olarak çinekop sarıkanat,açıkdan ve kıyıdan hatrı sayılır sardalye istavirt,kefale hiç olta atmam.stoperli şamandralı takımla kıyıdan ispari izmarit.zargana hiç yok... yani uzun lafın kısası o bölge tahmin ettiğin gibi o kadarda vahim durumda değil ve emin ol galata köprüsü civarında suyun içinde dolaşan yabancı maddler o bölgede daha az var.uydudan bakarsan galata unkapanı civarı daha dar;haliç daha geniş.bugün kadirhasın önünden rapala çalıştım ama balık artık iyice çekilmiş 1 çinekop 1 sarıkanatda kaldım idk Ve ayrıca yılın belirli bir mevsiminde su üstü 10grm kurşun ile sahte at çek yapıp lüfer yakalanabiliyor
merhabalar..bu gece galatadaydım...balık, ara ara kessede kovaları doldurup,yüzleri güldürdü...Balığın ara ara kesmesinin nedeni ise hemen önümüze balıkçıların atttığı ağlardı...Baya küfür yediler yine Uploaded with ImageShack.us Bunlarda benim tuttuğum balıklar,Allah bereket versin ..Daha güzelleri sizlerin olsun.. Cümleten rastgele.... Not:Mantarsız takımlar daha iyi iş yapıyor gibi gözlemledim...
Cumartesi günü saat 19:00 da Galata Köprüsüne gittim. İlk kez çinekop takımı kullandım ve ilk kez çinekop yakaldım. Saat 22:30 da avı sonlandırdım toplam 11 adet çinekop. Bununda zevkine varmış oldum..
Cumartesi ve pazar günü köprünün boğaz manzaralı karaköy tarafındaydım. Gündüz tek tük istavrit ve akşam 5 ten sonrada çinekop - sarıkanat yaptı. Pazar günü gündüz ise az istavrit ve iyi izmarit çekildi. Saat 5 çinekopun başlama saati pazar erkenden ayrılıp evde Behzat Ç ye yetiştim sonuçta 30 parçaya yakın çinekop sanıkanat , yarım kiloya yakın istavrit ve 11 adet izmaritle hafta sonunu kapadım. Herkese rast gelsin.
Dün akşam 11 e kadar Unkapanı köprüsünde idik. Balık biraz geç başladı, suyun altıda biraz karışıktı sanırım. Çünkü attığım her takımı çektikten sonra düzeltmek zorunda kalıyordum, köstekler tortop oluyordu. Ben fazla balık alamadım 20 kadar çino, sarıkanat tuttum, Bababalık ve özellikle Adok nickli arkadaşım iyi balık tuttu. Adok un yanına gelen bahtsız cüneyt arkadaşım 2 saatte tek balıkla kafayı tırlatıp yanımızdan ayrılıp kendini galata köprüsüne attı Benden küçük bir tavsiye, köprü için mantarsız hırsızlı yaptığımız çinekop takımında arka arkaya olan iğneleri dip dibe yapmayın biraz aralı olsun daha iyi balık alıyor, iyi avlar herkese.
Çok umutsuzca gittim ama direk yer buldum. Öncesinde yağan şiddetli yağmur, bir çok kişiyi evine göndermişti.
Balığın durumunu, sıcaklık,nem,rüzgar,ayın konumu,ses,akıntı,yemleme,derinlik,vs gibi bir çok şey etkiler her sene balıgın alındıgı yer ve türleri değişir.Siz bu seneye bakarak halıc tarafı balık yapmıyor dersenız çok yanlış olur.Gectıgımız senelerde halıce bakan tarafta daha guzel avlar aldık.Hem halıce bakan taraf yapmazken unkapanında kadır hasın orda daha gerılerde bıle cok guzel cınekop ve palamut yaptı.Tespitiniz çok yanlış bir döneme bakarak bura balık yapmaz halice bakan tarafta yoksa halıçtede yoktur mantıgı yanlıştır.bu mantıga bakarak bogaza bakan taraf yapıyorsa bogazda balık yapıyordur denır.ama şuan bogazda balık yok.
cumartesı aksamı herturlu etkınlıge varm emın haberın olsun özellıkle tekne gece ve haliçte durumlar ıyıse cıkalım..
bız tekneyle cıkcaktık guray ama kar var kava kotu olcak. bu yuzden mırmıra gıtmeyı düşünüyorum haberleşiriz
dün galata dan geçtim karaköyde kadıköy limanın yanında rapala ile çino alıyorlardı köprüde de kovalarda çino var dı
:smow: AKOM dan gelen bilgiye göre; İstanbul’da 26.01 2012(perşembe) saat 20:00 ile 28.01.2012(cumartesi) saat 14:00 arasında kar yağışı bekleniyor.