Haliç ve Çevresi Kıyı Raporları

Konu, 'İstanbul Kıyı Raporları' kısmında cousteau tarafından paylaşıldı.

1. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    lüfer 34 cm palamut 44 cm

2. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    Aynen oyle o kadar isteksiz vuruyorki o kadar olur. gozunuzu ayırmamanız lazım ve kucucuk bir karekette tasmalamanız lazım,bende bus ekılde aldım. benım tahmınıme gorede bır ıkı haftaya biter.artık eylülü beklicez biraz ozleyelım bu kuzuları :D

3. mece305

mece305 Metin

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore -Okuma Salina Surf 420 - Lineaeffe Spirit Surf 390 - Lineeffe Oyster Cast 390
    Favori Makine:
    Daiwa Emblem Pro 6000a - Okuma Distance Surf Pro 60 - Okuma Avenger AV45
    En İyi Avı:
    Palamut 43cm
    Emin Bey Merhaba,
    köprü çok kalabalık mıydı saat 6'da, kısmetse ben de yarın akşam iş çıkışı gitmeyi düşünüyorum da.

4. ahaka

ahaka Arif

5. ahaka

ahaka Arif

Tebrikler,balık azalmış olsa da güzel av olmuş.Afiyet şeker olsun :)

6. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:
    Köprünün gerçektende boş olcağına inanıyormusun saat 6 da :D

Tabıykı doluydu herzamanki gibi :(

7. zorbiac

zorbiac emin

En İyi Avı:

8. Muammer

Muammer Muammer

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın 17 kg
    Arkadaşlar Unkapanı balık durumu nedir bilgisi olan varmı, lütfen. Çinekop azalmıştı şu ara nasıl çıkıyormu.

9. Balıkmania

Balıkmania ALİ

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano Super Aero 5000 Surf Spinning Reel
    En İyi Avı:
    35Cm Lüfer
    Merhaba Muammer. Unkapanı köprüsünde birkaç gündür balık az da olsa hareketlenmeye başladı. Ama balık çok isteksiz vuruyor oltalara. Balığı rüzgarsız havada bile yakalamak çok zorlaşıyor. Bugünün hava şartlarına bakılırsa balık olsa bile yakalamak çok daha fazla zorlaşıyor. Ben bunları yazarken belkide sen tutmayı bilmezsen anlamazsın tabi diye düşünüyor olabilirsin ama emin ol 15 yıldır çinekop familyasını avlıyorum ve her türlü avlanmak tekniğini biliyorum. Dünde 3 saatte 23 parça çinekop ve sarıkanat yakaladım ama hazırlıklı olun ve her vuruşu değerlendirin diye söylüyorum.

10. Muammer

Muammer Muammer

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın 17 kg
    Çok teşekkür ederim Ali kardeşim, balığın nazlı olduğunda nasıl vurduğunubende iyi bilirim. Balık olsunda nazlı olsun almasını bilirim amauyarın içinde çok sağol yinede. İyi avlar dilerim.

11. ozkan79

ozkan79 özkan

arkadaşlar merhaba haliç bölgesi için güncel rapor yokmu malum hafta sonu geldi çattı.reeling

12. Midnight

Midnight Erhan

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster
    Favori Makine:
    Okuma Distance surf
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Hafta sonu geldi de, yağmurda geldi. kararsız kaldım. sabahlama planım yine yalan olacak galiba..

13. HasanK

HasanK HasanK

En İyi Avı:
    2,5 Kilo İstavrit
    1 saat önce köprüyü ve etrafını dolandım. Eminönü tarafındaki kadıköy vapur iskelesinden çapari ile normal boyutta istavrit çekiliyor ama kimse yok 1 arkadaş vardı oda işi çıkıp gitti. Köprü kenarlarında çok küçük kraçalar ara ara çapariye geliyor köprüde ise yemli istavrit arasıra izmarit yapıyor ama teker teker geliyor haliçe bakan kısmına ise hiç bakmadan geri döndüm.. Köprünün standart kalabalığı inceden atan yağmura rağmen mevcuttu.

14. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Captain Cast Strong 1525 390 cm
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet Big Surf 6500
    Av Takımı : Onur-Koray (Koget)-Balıkmania (Ali)
    Tarih : 06.01.2012-07.01.2012
    Saat : 24.00 - 07.00
    Yer : Galata Köprüsü
    Yem: İstavrit-Hamsi
    Takım : Klasik mantarlı el yapımı çinekop takımı

Dün gün boyunca hava raporlarını takip ettik, gece 24.00-06.00 arası kuvvetli sağanak yağış ve 50-60 km/s ile kuvvetli rüzgar görünüyordu.

Hafta içi de kendi takımlarımızı kendimiz yapmaya karar verdiğimiz için kaliteli 0,24 misina ve 4 numara iğneler ile kendi takımlarımızı, yedek kösteklerimizi yaptık.(Youtube videolardan izleyerek)Gayette güzel olduğunu düşünüyoruz.

Velhasıl gece 23.00 gibi Balıkmania (Ali) ile haberleştik, kendisi ordaydı zaten, balık ve av raporunu ondan aldıktan sonra ya nasip diyerek Koray ve Ben araba ile hızlıca Galataya ulaştık.

Galataya ulaşmamızla yağmur ve rüzgar başladı, ancak tedarikliydik ve avdan vazgeçmeye niyetimiz yoktu.

Balıkmania Ali ile daha önce yüzyüze tanışıklığımız yoktu, forumdan birkaç sefer mesajlajmış ve telefonlaşmıştık sadece.Önce kısa süre tanışma sohbet, muhabbet derken, Ali sağolsun bizim gibi iki acemiye belki kolay kolay bu kadar kısa sürede öğrenemeyeceğimiz bilgiler verdi, takım yaptı, yem takmanın inceliklerini öğretti.Tasmalamanın püf noktalarını anlattı ve gösterdi.

Aşağıdaki balıkları ona ithaf ediyoruz, onun verdiği bilgiler olmasa muhtemelen bu balıkları alamazdık.Zaten Koray ile karar verdik, Ali nin adı artıkBALIK PROFESÖRÜ.gerçekten bu konuda derin bilgi ve tecrübesi var.
    Daha önce forumda defalarca tartışılan ve benimde pek inanmadığım balık sayısını dün gece kovasındaki balıkları gördükten sonra tereddütüm kalmadı.

Sonuç olarak Koray ve ben yaşadığımız tüm aksliklere, ağır hava şartlarına ve acemiliğimize rağmen 16 Çinekop ve 2 eşşek istavritle çok güzel bir av yaptık.Bizim için aldığımız balık değil, edindiğimiz tecrübe çok çok önemliydi.

Şimdilik bu kadar daha iyi avlarda buluşmak üzere herkeze rastgele...

Bunlar bizim kısmetimize düşenler ;

Uploaded with ImageShack.us

Bunlarda Balıkmanianın kısmetindekilerden ufak bir kısmı.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 7 Ocak 2012
  15. KOGET

KOGET

Onur kardeşim o kadar güzel rapor hazırlamışsın ki bana sadece güzel gecemiz için ALİ(BALIKMANİA) ve sana teşeşkkür etmek kalıyor.Yağmur ve fırtınaya rağmen çok güzel vakit geçirdik.Nasıl sabah olduğunu bile anlamadık.

Bu arada, Ali sen gerçekten PROFESÖR'sün.Yardımların için tekrar tekrar teşekkürlerimi iletiyorum.O yağmurda,fırtınıda bizden ilgini ve bilgini hiç eksik etmedin.

Bu hafta dolabın kapağını yine kapatamazsın artık:)

16. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    Tebrikler Onur ve Koray.Rüzgar bi yandan yağmur öbür yandan ama ödülle birlikte dönmüşsünüz.

17. KOGET

KOGET

Dün geceden bir sarıkanat,

18. istavrit_çi

istavrit_çi

Favori Kamış:
    Captain Cast Strong 1525 390 cm
    Favori Makine:
    Mitchell Avocet Big Surf 6500
    abi ben 8 adet Koray 8 adet paylaştık.Evde 2 kişiyiz birde 1 yaşında ufaklık var.Bize hayli hayli yeter.

19. Tebrikler. Çok güzel bir av olmuş. Herşey bir yana benim gibi Ali'nin raporları ile ilgili şüphesi olanların merakları giderilmiş olsa gerek.

20. denizbilimci

denizbilimci Hasan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4.40 ve Balzer Diabolo V, Cormoran Bullfighter 3.00 Spin
    Favori Makine:
    Shimano Titanos 5500 XSA ve Alivio 4000RB
    En İyi Avı:
    2,5 kg Torik
    Perşembe gecesi tekneyle haliçte 5 saat süren bir av geçekleştirdik. Deniz polisi 2 defa taciz ettikten sonra tekneye baskın yaptı. Herhalde canları sıkılmış akşam akşam makara yapacakları tutmuş bize sardılar. Ne diyeyim onlar da görevini yapıyorlar. Korsan gibi ne geziyorsunuz diye hoparlörden anons yapınca biz koptuk tabii. Ötb'niz ADB'niz var mı, balıklar limitlere uygun mu hepsine baktı. Üşenmedi köprüüstünden cetvel getirip balıkları ölçtü. Tabi limitaltı balığımız yoktu Allah'tan. Neyse av ile ilgili detaylara geçelim:

Kullanılan takım 10 gr zokalı kurşun (+2 hırsızlı)
    Yem: balıkçıdan alınma istavrit

Cormoran bullfighter Spin kamış ve 0,06 örgü misina ile balığın tüm ağırlığını ve bütün mücadelesini hissetmek ayrı bir keyif verdi. Toplamda 40 adet sarıkanat aldık.